Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag
 
Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   38 / 40
(#) dbase válasza Djatis hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Elektromos kávéfőző??
(#) peterseprenyi hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
Kávéfőző nem bírja azt a hőt. Ez a kamrás cucc se az igazi,sose lesz tökéletes. A legegyszerűbb a rézcső olyan 3 as furatú, megy bojler fűtőszál, 265 fogra állítva.
(#) Djatis hozzászólása Júl 28, 2015 /
 
Üdv!

Gyors összehoztam a gépet.
rekord egy nap alatt.

Találtam egy 1300 w os gőztisztító kazánt gyakorlatilag ugyanaz az alapelv.
Fel van szerelvényezve a saját hőkioldójával stb.
szó mi szó kb 3 méterre elfúj és a felmelegedési idő is kb 30 mp.
egyenlőre teljesen jó.
Egy régi napágyú házába van beszerelve.
A folytatásban szeretnék egy jégtartályt elé eszkábálni.
(#) Szabi1 hozzászólása Okt 3, 2015 /
 
Sziasztok! Aki házilag füstgép kazánt öntött mondja már meg pls, hogy milyen rézcsövet használt, illetve mivel öntötte ki, és hány fokon melegítette? Egyszer már megpróbáltam, de bogrács lett belőle, de szerencsére sikerült kimenteni a fűtőszálat. (A fűtőszál direkt a füstgép körülményeihez lett gyártva)
(#) Andras25 hozzászólása Nov 14, 2015 /
 
Szevasztok kedves fórumtársak!
A segítségeteket kérném.
Néhány éve voltam itt utoljára akkor építeni akartam de pár dolog miatt meghalt az az ötletem
Most viszont vettem egy Antari zf1200-as füstgépet és gondoltam kicserélem a gyári gyenge pumpát(műanyag csatlakozós csonk) egy Ulka 48W-osra(9bar ha jól emlékszem,rézcsonk átalakítokkal)
(a gyári18W)
A kis gond csak az hogy lelövi a 3mm-es külső átmérőjű
alu csövet a csatlakozóból a nagy nyomás,egyébként nagyon frankón jó messzire viszi így a füstöt ha öszefogom kézzel a csatlakozóba a csövet képeken is látni(ezért cseréltem le).
5megoldást tudok elképzelni:
1.a gumitömítés nem fekszik bele eléggé a fém csatlakozóba mintahogy a gyári műanyagba ezért jobban megkell süllyeszteni a jobb befekvés miatt
2. Az első mellett a fém csatlakozóra négy szimetrikus bevágás a csatlakozóra a menetre merőlegesen mint a kézi felsőmarók befogópatronjainál,de ez lehet nem jó ötlet a folyadék miatt
3. A csö végét kis hevítés után kúposra nyujtani enyhén egy vezetös segédeszközzel mikor a szorítógyürű és a tömítès is fent van így a kitágított vég tutira nem jöhetne ki
4.az előzőhöz hasonlóan egy gát a cső végére két kis pötty a gumi alá a csővégre co-val egy gát kèpzése tulajdonképpen
5.amit nemigazán szeretnék toldanám a csövet csak hol szerezzem be,és vizszintesre csatlakozòval továbvinni egy müanyag csővel a pumpára csatlakoztatni
A kérésem hogy mondjátok meg ti is meikell oldanátok meg ezt a problémát vagy ha nektek van más ötletetek akkor osszátok meg velem kérlek!
Előre is köszi mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
(#) Andras25 válasza Szabi1 hozzászólására (») Nov 14, 2015 /
 
Hello Szabi
Nekem négy kiló alu kellett annó, hàzi kohóval olvasztották 750-780fokon
Két félből állt volna a kazán összecsiszolva hővezető pasztával .
A baj az volt hogy a sürü hajtogatás miatt közel voltak a csövek nem folyt be közöttük a olvadt AL(4.5m 4/6 rézcső egy kb 210x210x32mm de már nem emlékszem pontosan)
Jah és több helyen is megzabálta(hajlításoknál)AL a CU-t fujt sokhelyen dalynos nagyon ráfizettem, pedig profi mintakészítő csinålt mintát hőállo szilikonnal befedtük amit kelett meg tömítettünk
De sok sikert neked hozzá
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
(#) Andras25 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 14, 2015 /
 
Hello Atis
Gratu a gyors összedobásért!Ügyes ügyes
(#) Andras25 hozzászólása Nov 17, 2015 /
 
Sziasztok ujra
Ma kiderült hogy az a cső nemis alu hanem valamien saválló/kor.álló acél így legalább attól nem kell féljek hogy mrgzabálja a réz vagy az a rezet az Ulkán
Viszont CO-val lehet hegeszteni?Az van a műhelyben .Vagy muszály neki AWI?
Sziasztok!
(#) Andras25 hozzászólása Nov 25, 2015 /
 
Szasztok ujra!
Kész van a gép bevetésre a vékony cső kapott ráheggesztésst a végére rozsdamenteset persze így már nem lövi le a pumpa.Bár az az egy lépés sem volt olyan egyszerű.Bár így ink csak moddoltam egy gyárit de nekem így is megfelel
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) Fidel hozzászólása Dec 27, 2015 /
 
Szerintetek az a megoldás működőképes lenne, hogy egy nagyteljesítményű hajszárító cekász tekercse egy az egybe bekerülne egy zárt tartájba, és erre lenne porlasztva folyamatosan a füstfolyadék!? Ez ugye 1500W körül van, tehát nem kell várni a felmelegedésre a hőtehetetlenség miatt, a folyadék mennyiségét kell belőni egy szeleppel, a felesleges folyadék pedig visszafolyna a lent elhelyezett tartályba. A cekászt a folyadék hűti, nehogy elégjen, miközben nyomja ki a füstöt.
Egyszerre indulhat a porlasztás, és a fűtőszál, mert a felesleges folyadék lefolyik, a fűtőszál meg pillanatok alatt felmelegszik. Egyedül azt kell figyelni, hogy a folyadék ne tudjon kifogyni üzem közben. Én egy olyan gépet szeretnék készíteni, amit lakásvédelemre lehet használni, itt nincs idő várni a felfűtésre, és folyamatosan kell a füstnek ömlenie.
(#) peterseprenyi hozzászólása Dec 27, 2015 /
 
Szia! Nem lesz jó! A probléma annyi, hogy kell egy közeg, amit felmelegítesz, és a folyadék párologjon. nyilván ez nagyon gyorsan, de a lényege ugyan az. Ha a fűtőszálra, cekászra, bármire,közvetlenül rápermetezed a nyálat, meg fog égni, és istentelen büdös lesz, ráadásul a fűtőcuccod se sokáig fogja bírni a hirtelen hőváltozást.
(#) Fidel válasza peterseprenyi hozzászólására (») Dec 27, 2015 /
 
Én úgy gondolom, hogy a permetezés azonnal megindul, és folyamatos, akkor nem tud megégni, csak a megfelelő mennyiséget kell eltalálni, hogy ne tudjon túlmelegedni a cekász, és a folyadék se égjen meg.
(#) Fidel válasza ocskay hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Az a baj, hogy ez így pillanatok alatt túlmelegszik. Kéne rakni rá kétoldalról vastag alulemezt, hogy elvigye a hőt, és egy hőkapcsoló sem ártana rá, ami nem engedi, hogy nagyon felmelegedjen.
(#) Fidel hozzászólása Dec 31, 2015 /
 
Van valakinek arra ötlete, hogy a folyadékot, hogyan lehetne elporlasztani? Az ablakmosó szivattyú a spray szórófejjel, csak egy sugárba tudja kinyomni a vizet is, ez gyenge.
(#) Noo válasza Fidel hozzászólására (») Jan 5, 2016 /
 
Ulka szivattyúval.
(#) Fidel válasza Noo hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Köszi, ha jól gondolom, ilyen van a takarítógépekben, ami a mosószert szivattyúzza?
Olyan meg van egy bontott, működő.
(#) Fidel válasza Andras25 hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Ráhúzod a csőre a szorítógyűrűt, és a tömítést, majd egy hármas alátétet, és szépen kőrbe kifelé elkezded peremezni a csövet, így alakzáróan megfogja az alátét, és a gumi tömítésen már nem tudj a áthúzni az alátétet.
(#) kaqkk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Ha beleolvastál volna a témába tudnád hogy nem kell
Idézet:
„porlasztani a folyadékot”
. Egyszerűen bele kell juttatni (ulka szivattyúval) a kazánba , ott a nagy felületű forró csőben elpárolog (gőzzé válik) amit füstként látsz . A kazán meg egy rézcsőből készült spirál (jobbaknál alumíniummal tömbbe öntve a házi megoldásnál meg samottal vízüveggel ) természetesen ebben benne van a fűtőszál is (és rászerelve egy bimetálos kapcsoló ami nem engedi túlmelegedni a kazánt.
(#) Fidel válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Azért mondod ezt, mert nem olvastad az induló hozzászólásomat, nekem kicsit másra kell, és más a kiinduló koncepció. Lehet, hogy nem úgy fog elsülni, ahogyan elképzeltem, de majd beszámolok az eredményről.
(#) kaqkk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Amit leírtál halva született ötlet ! A fűtőszálra porlasztva a folyadékot az el fog égni amíg vissza nem hül a szál azután meg lefolyik ,és túl hűti a cekászt a hatalmas hőingadozástól meg kb 10 próbálkozás után elpattan a fűtőszál de próbálgasd nyugodtan (én ezt végigjártam 15 éve)
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
A helyedben azt próbálnám meg hogy vennék automata mosógép fűtőbetétet arra tekernék rézcsövet , pár helyen még akár hozzá is lehetne forrasztani a csövet a betéthez a jobb hőátadás végett , a csőre tennék egy vasaló hőkapcsolót és már készen is van a gyors kazán , amit mondjuk üveg vagy kőzet gyapotba csomagolhatsz és már dobozolhatod is a rézcsőbe meg nyomathatod a folyadékot .
(#) Andras25 válasza Fidel hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Hello
Majdnem igy lett megoldva két pötty rá lett heggesztve a cső végére arra teflonszallag 4x körbetekerve hogy a pöttyök ne zabálják szét a gumitömítést és kész visszatekerve minden és makulátlanul müködik 1 hónapja.
Egy kis off sorry:
Ötleted lenne strobihoz
Irtam már abba a fórumba is de hátha neked van ötleted
Autommatán működik de vezérlőröl nem
Köszi előre is
(#) Fidel válasza Andras25 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Pontosan nem tudom, hogy mire gondolsz? Írj egy privátot, ha tudok segítek. Vagy a hozzászólásod linkjét add meg, ránézek.
(#) Fidel válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Pont azt írták itt fentebb, hogy a mosógép fűtőszál pár másodperc után levágta a firelét, mert az vizes közegbe van méretezve.

A hajszárító fűtő egysége nem melegszik fel túl gyorsan, ezért nem izzik fel hirtelen.
A porlesztást állíthatóra szeretném csinálni, és azzal beállítani azt, hogy ne legyen nagy a hőingadozás, mert folyamatosan fog hűlni a permettől. Ami meg lefolyik, az megy vissza a tartályba. A fűtőegységben van egy bimetál, ami leoldja, ha túlmelegszik.

Aztán, lehet, hogy neked lesz igazad, de úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér, maga a fűtőegység már ki van berhelve, és próba kép modell festékszóróval megszórom. Ha nem életképes, akkor majd jöhet a fűtőpatronos megoldás.
(#) kaqkk válasza Fidel hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Van olyan fűtőbetét is ami nem vízre hanem levegőre van tervezve , főzőlap- szendvics sütő vagy akár grillsütő betétet is ki lehet próbálni , hidd el a fűtőszálra közvetlenül fecskendezve nem lesz jó! Égett büdös lesz a füst de a betörőt tuti elüldözi , viszont a lakók sem mennek be két hétig egy ilyen akció után !
(#) kis_san válasza Fidel hozzászólására (») Jan 13, 2016 /
 
Ha üveggyapot szálak köré tekernél kanthal huzalt és az ázna a folyadékban, szerintem megoldható, de én gyengeáramról hajtanám. A kocsiba akartam szintén betörő-riasztás céljából de most nincs időm rá fejleszteni...

Ekkora füstöt lehet kihozni kb. 100W teljesítménnyel:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
(#) FunTom81 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2016 /
 
Anno mi melegszendvicssütő fűtőszálára tekertünk hűtő hátuljáról lebontott rézcsövet, majd szódásszifonból kapta a folyadékot. Embertelen füstöt produkált...
(#) Toni88 hozzászólása Jan 18, 2016 /
 
Sziasztok! Eszembe jutott egy dolog. Gőzkacsával működne a dolog?
(#) kaqkk válasza FunTom81 hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Igen erről beszélek de ......
(#) kaqkk válasza Toni88 hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Nem hiszem, mert kb130fokig fűt és az nem biztos hogy elég a füstfolyadéknak ,de ha van egy kidobásra váró kacsád kipróbálhatod ...
Következő: »»   38 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem