Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 72
(#) sunside válasza beers hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

A kamerát egyszerűen úgy tudod tesztelni, hogy rákötöd a TV-re RCA-kábellel. Ha megy, akkor máshol kell keresni a hibát.

Most látom, nem RCA hanem BNC. Bocs
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
(#) Edimax hozzászólása Jan 27, 2016 /

Üdv: Van két kamerám de nem tudok képet kihozni belőle. Ugy müködik mikor a tv-ben a szinkron nem jó,vagy roszul van beállitva. Tehát csikozik össze vissza.
Tehát a kamera 1280X720P 2500TVL. ilyen. Hogy tudnák képet kihozni belölük.
kösz.
(#) uniman válasza Edimax hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Az "AHD" jelzést elfelejtetted megemlíteni...ha tényleg rajta van, nézz utána mit jelent és talán megkapod a választ.
(#) pampalini11 hozzászólása Jan 28, 2016 /

Köszönöm a választ mindenkinek.H.J.
(#) Edimax válasza uniman hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Köszi. Na igen AHD ,. Valami kis rajz hozzá létezik. Egyszerü amit meglehetne hozza csinálni.
(#) Kovabe válasza Edimax hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

(#) uniman válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Hello!
Nem jó irányban nézelődsz: Bővebben: Link
"Ezeket csak AHD rögzítőn keresztül lehet használni": Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
(#) levaitamas hozzászólása Feb 3, 2016 /

Sziasztok!
Az egyik nagy hazai nagyker "sajátmárkás" IP kameráival akadt olyan problémám, hogy már a harmadikat viszem vissza. A hibát akként jellemzik, hogy táp IC-je ég el. Javasolták valamilyen túlfeszültség korlátozó beépítését pl.: zener. Egy meanwell ipari táp látja el mind a 7 kamerát villannyal. A kamerák végpontjainál 12,1V DC van beállítva, tehát elvileg ez nem okozhat hibát. Erre magyarázatként kaptam: "a kábelek szednek össze valamit". Nyilván nem cserélik garanciában.
Tudnátok valamilyen egyszerű túlfeszvédelmi megoldást javasolni?
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Szia!

Kíváncsi lennék azért a kamera típusára.
Az is gyanús lehet, ha már három kamera megadta magát.
Persze valóban lehet gond a kábelezéssel is:
- helytelen elvezetés
- sérült kábel

Mennyi egy kamera áramfelvétele?
A Mean-Well tápegység paraméterei?
Kábel hossz, elvezetés módja?

Egyébként mivel 12V DC tápfeszültségről van szó, ezért lehet gondolkodni varisztor + szupresszor kombóban.
Például:
Supresszor 1,5KE18
Varisztor 14V/18V

Ez csak irányzat. Lehet kicsit tágabbra is venni az érzékenységet.
vagy venni komplett eszközt. Surge Protector néven sokfélét találhatsz.
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Hello!
Mindenek előtt szeretném hangsúlyozni, hogy nem akarom bántani a nagykert és a szervizesek is maximálisan próbálnak segíteni ameddig tudnak.
Erről lenne szó. Mint írtam három adta meg eddig magát, három különböző helyen, de egy rendszeren belül. Működtek kb 7-8 hónapot teljesen jól, tehát nem azonnali a hiba. Kb 30-40m a kábelek hossza. A táp egy 12V/6A-es ipari táp.
A kábelek csatornában vannak vezetve, külsérelmi nyom nem látható rajuk. A csatlakozások OBO A11-es kötődobozokban vannak. Sem a dobozt, sem a kamerákat nem éri közvetlen eső. Gyakorlatilag már ötletem sincs és kétszer már vettem új kamerát (egyet cseréltek).
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 3, 2016 / 1

Szia!
Nekem ez vállt be, kameránként 1db, a kamerához telepítve: Bővebben: Link Elég sokan forgalmazzák, és olcsó.
A Triódáról vagy jót, vagy semmit, tehát inkább nem írok semmit. Az A-max meg egyenlő az ipari hulladék szinonimájával. Néhány A-max cucc után leszűrtem, hogy soha többé ilyent nem telepítek, és ha meghallom, hogy ilyent kell javítani, inkább nem vállalom. Kínai tömegáru, amit bárki saját márkával láthat el minimum 100db rendelése esetén.
A mi A-max csodánk is simán táphibával leállt, majd miután visszaküldték, hogy javítva, nem volt IP cím benne. És nem dinamikusra volt állítva. A drága szerviz olyan kábelt rakott vissza a panelre, amin nem volt reset gomb. Az előző kamerán a panelen volt egy reset, a visszaküldött cuccon ez nem volt, egy másik hasonló dome kamera úgy volt megoldva, hogy a reset külön kis kábelen volt kivezetve. (gyárilag. A kamera típus tök ugyanaz volt, de ez a különbség azért érdekes) Azt mondanom sem kell, hogy nem fogadták vissza a szervizbe, azzal az indokkal, hogy ezt buherálták. Bakker a szerviz buherálta ilyen kontár módon. Tehát Triódától ezután inkább semmit.
Az IP finder két hétig kereste az IP-t nem volt, pedig a teljes IPv4 tartományt 0.0.0.0 -tól 255.255.255.255-ig átnézte. Így lett egy drága semmire sem jó polctöltelékünk.
Ez az a csoda : Bővebben: Link Vajon miért van brutálisan leakciózva?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 3, 2016 / 1

Szia!

Egyet kell értsek Syn7h37ic hozzászólásával. Én is belefutottam sajnos régebben ebből a csodából pár darabba. Pár hónap alatt szépen kidölt az összes. Arról nem is beszélve, hogy a kültéri kompakt kamerában a LED-ek hétről-hétre láthatóan kevesebben voltak üzemben.
Külön móka volt a párásodás és fagyás. Hulladék. Trióda szervizről meg vagy jót vagy semmit.......

eBay-ről jobb IP kamerát tudok (persze csak magamnak) rendelni. Mind a négy darab megy a mai napig állandóan.

Gondolom szépen alul van méretezve a táp IC benne, és a kamera+LED együtt kikészíti.
Próbáld meg a védelmet ráépíteni (táp+lan) és reménykedni. Bár lehet inkább más gyártmányt keress.
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Meggyőztetek, köszönöm a kimerítő válaszaitokat!
(#) Dióda válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Magához a kamerához ugyan nem tudok sokat fűzni de én is a tápozással szenvedtem meg a legtöbbet.
Körülbelül 30méteres táv és a kiküldött 12v mérve kint a kameránál oké volt de mikor elindult az infra meg az éjszakai üzemmód akkor összeroskadt az egész.
Próbáltam kábelcserével , a kamera előtti stabilizálással is de nem lett jó sehogy.
Hozzáteszem hogy én box kamerákat használok infravetős optikával plussz külső innfravetővel.
A végére annyira felidegelt hogy kivittem a sima 230v-ot és helyben tápláltam meg a kamerát az igényének megfelelőhöz képest duplája tápegységgel és így működik már vagy 4-éve.
Valamiért a törpefeszültséggel való megtáplálás hosszú kábelen mindíg problémát okozott nekem valamilyen úton-módon.
Azóta kértek meg egy párszor hogy kellene ide meg oda kamera és ha lehet mindíg azt ajánlom hogy ha lehet a kamera helyére vigyék ki a 230-at úgy hogy a rögzítőig legyen behúzva a 230-as kábel vége hogy külön lehessen szünetmentesre tenni a dvr-el együtemben.
Szerintem amugy egy kéteres duplaszigetelt kábelt nem nagy vaszizdasz behúzni , a tápot meg valahogy csak el lehet súvasztani hogy ne látszódjon semmi.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
(#) dB_Thunder válasza Dióda hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Vezetéket kellene méretezni...
Megnyugtatásul írom, ezt rengeteg szakember elfelejti! Egyszerűen megszokták, hogy a kisfeszültségű háztartási hálózaton a 2.5mm2 szinte mindent befed.
Azt amikor törpefeszültségnek kell vezetéket húzni, már rohannak is a 0,75ös vezetékkel, mert hogy csak 20watt, meg tizenpityputy méter... Aztán csak csodálkoznak miért van 8 volt a 12 helyett.
Ledes világításokat, kameratáplálásokat mi is csinálunk, 2,5ös alatt ritkán van törpefeszültségű vezeték.

Itt van példának az én nappalimba szánt RGB ledes nagyondizájn lámpám. Az eredeti koncepció az volt hogy a táp meg PWM vezérlők az elosztóba lesznek ami kb 5 méterre van, a lámpától.
Elkezdtem számolni hogy kb 10 méter led 14W/m fogyasztással az 140w. Kisfeszültségen semmi teljesítmény...de 12 volton majd 12amper!! oda vissza 10m hosszú kábelen.
Jó ez az áram csak a közös vezetéken folyik csak, de akkor is kell még 3 ér a színekhez...
Számolgatom a keresztmetszeteket, ez bizony nem fog beleférni a 16os csőbe, több meg nincs.
Koncepcióváltás: a ledekből azonos hosszakat majd sorosan kötök, így lehet a táp 24volt, de fele áram...Még mindig sok a vezeték... A végleges megoldásként 2x 2x2,5mm2 lett behúzva, tehát a 24 volt egyenest odamegy, PWM a lámpában, riasztókábelen meg a vezérlése megy, plusz még 3x 1,5mm2 230V is belefért a 16os csőbe.
most lehet mondani hogy nem szabványos a törpefesz meg a kisfeszültség egy csövön közösködése, de ha az ember kinyit egy gép vezérlőszekrényét ott is együtt szaladgálnak a perforált csatornában
(#) Kovabe válasza Dióda hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Sajna mikor az infra megindul akkor van egy pillanatnyi nagy áramfelvétel (4-5x több mint ami a kamerára rá van írva) és ezt a kapcsi tápok nem tudják kezelni. Én általában központi tápot használok és duplára szoktam méretezni a tápot mert akkor nagy valószínűséggel nem tud bajt csinálni, egyszerre nagyon ritkán indul az összes infra.
(#) pont válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Erre a célra, (persze házilagos körülmények közt) nekem, tökéletesen bevált a PC táp, az azért fel van készülve hirtelen induló nagyobb fogyasztókra.
(#) levaitamas hozzászólása Feb 9, 2016 /

Sziasztok!
Ismét egy érdekes dolog történt velem. Egyik ügyfél jelezte, hogy ki kellene menteni felvételt egy Aver Media EB3004MD típusú rögzítőről. Az esemény csütörtökön történt, de csak ma tudtuk elintézni. Mondtam neki, kapcsolja ki a biztonság kedvéért a winchester felülírását, meg is tette. Reggel mentettem volna, de felülírta a régi fájlokat a rögzítő. Gondoltam nem kapcsolta ki, de ki volt kapcsolva. Hogyan lehet ez?
(#) kezdoke hozzászólása Feb 15, 2016 /

Sziasztok!

Lenne valakinek valami ötlete hogyan lehet fix ip-cím nélkül és bármi fizetős oldal nélkül elérhetővé tenni az itthoni DVR-t?
(#) sunside válasza kezdoke hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Nézted, milyen gyakran váltogatja az IP-címedet a szolgáltató. Nekem is dinamikus IP-m van de már vagy fél éve nem változott.
(#) Pixi válasza kezdoke hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Hali,
noip.com
Már több mint egy éve használom, 3 domaint enged free-ben!
Nekem bevált!
üdv
PIXI
(#) sunside válasza Pixi hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Ha engedi a készülék a NOIP-t akkor az tényleg jó, viszont sok készülék eleve csak a fizetőseket kínálja fel lehetőségként.
(#) levaitamas válasza Pixi hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Csak az a baj, hogy egyre többször NAT-olt IP címet oszt a szolgáltató. Ezzel viszont a tapasztalataim szerint nem tudnak mit kezdeni a DNS szolgáltatók.
Ezt a problémát már én is szerettem volna felvetni, a megoldás engem is érdekelne.
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Szia!

Vannak "érdekességei" a készüléknek. Van olyan beállítás, ami a látszat ellenére csak újraindítás után lép érvénybe. Furán működik alapvetően, nem egy erőgép egyébként sem.
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

Ez így igaz. A szűkös IPv4 és egyéb megoldások miatt dugják a felhasználókat NAT mögé.
Ez olyan, mint ahogy a routered mögül több számítógép éri el az internetet. Kifelé minden gép jól elvan. De amíg esetleg a routered admin felületét eléred a WAN csatlakozó irányából, addig a mögötte lévő gépeket nem. Ugyanis, hiába hívsz meg egy portot, a bejövő kérésed irányítása nincs megadva a routerben. Persze ezt te otthon megoldhatod, de a szolgáltató esetében ez nem fog menni (ritka kivétel, ha egyezkedhetsz velük).
Így a dyndns és no-ip sem ér semmit. Meg tudja mutatni a publikus IP-d és ennyi.

Ilyenkor kellenek az alternatív megoldások.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Szia!
Igen, igazad van, nem mai készülék. Időközben kérdezősködtem. 2009-ben a N.vosec-től vásároltam a rögzítőt és őket hívtam fel. Azt a választ kaptam, hogy ha egy készülék sokáig nincs babrálva, akkor "beleég" a epromjába az adott beállítás és hiába állítok át dolgokat, nem fogja azt csinálni amit szeretnék. Elég érdekes magyarázatnak tartom, de azt sem tudom még, hogy a tulajnak mit mondjak.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Érdekes magyarázatot adtak.
Bár a készülékek is csinálhatnak furákat. Mindenesetre a jelenséget én is tapasztaltam. Inkább a tároló áramkör öregedésének mondhatnánk ezt a jelenséget. Egyszerűen már nem reagál adatváltozásra.

A tulajnak nehéz az ilyeneket megmagyarázni. Pláne, ha nagyon kellett volna a felvétel.
Jó esetben a háttértár kapacitását lehet utólag növelni, hogy ne kelljen azonnal rohanni menteni.
Vagy eszközt cserélni és megmutatni a felvételek kimentését, ha sikerül.
(#) granpa hozzászólása Feb 23, 2016 /

Szevasztok!
Lehet-e több (2-3) kamerát párhuzamosítani ugyanazon a vezetéken (mint ahogy a táp is párhuzamosan megy hozzájuk), vagy kell-e valamilyen leválasztó, soroló kütyü hozzá, ha netán egyidejű képek vannak, ne keveredjenek? Vagy programból megoldható? A PC csak ezeket fogadja, tárolja, másra nincs használva. 4 kamera van, ebből 3 lenne egy vezetéken, elég lenne 4 eres hozzájuk így (abból van elég).
Köszönöm: Kálmán
(#) Kovabe válasza granpa hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Milyen kamera? IP vagy analóg? Milyen vezeték? Stb....
(#) granpa válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Már itt kiderült (1 hete kb.) analóg. A vezeték olyasmi mint a tűzjelzők, egyebek, 4 eres, árnyékolt.
Következő: »»   23 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem