Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 259
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 26, 2016 /
 
A fagor mosogatógépek szintszabályozója egy úszós megoldás szokott lenni. Kétszer emeli meg az úszót egy töltés alatt, de nem ez a lényeg. Ez a szerkezet a készülék jobb oldalában van, vedd le a palástot és a mechanika környékén találsz egy mikrokapcsolót. Azt ellenőrizd ill. magát a mechanikát (úszós billenő szerkezet).
(#) palko0125 válasza Josi777 hozzászólására (») Jan 27, 2016 /
 
Igen, ez is megvolt, ezt írtam az előző hsz.-ban. Azzal semmi gond.
Köszi szépen.
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
Hogyan győződtél meg róla, hogy ok. Az mit jelent? Szemrevételezéssel, hogy mozog, vagy kattan a kapcsoló vagy ellenállás méréssel (mennyi volt az érték) vagy feszültség méréssel (menyi volt ki és bekapcsolt állapotban)? Szóval mennyire ok?
(#) palko0125 válasza Josi777 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Szia!
Igen, méréssel ellenőriztem, és annyira jó, mint amennyire egy záróérintkező jó lehet.
Közben megoldódott a probléma. Az alternátornak volt gondja. Van benne egy záró érintkező, amit egy bütykös tárcsa kapcsolgat. Nos ezt első körben szétszedtem, megpucoltam, stb, de nem lett semmi pozitív. Tegnap egy relét építettem be az alternátor záró érintkezője kapcsolja a relét és a relé záróérintkezője helyettesíti az alternátorét.
Működik a gép rendesen azóta.
Köszi mindenkinek a segítséget.
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Örülök, hogy megoldódott, csak valami nem stimmel. Az alternátor hiba ha jól emlékszem, F9, azt kellett volna jeleznie, nem F3-at. A kijelzővel minden rendben? Mert csak egy vonalka a kettő között a különbség (3-9). Csak azért kérdezem, mert szeretem elvarrni a szálakat
(#) palko0125 hozzászólása Jan 30, 2016 /
 
Üdv!
Újra én és ugyn azzal a problémával. A relés megoldás működött 3 programon keresztül. Nem volt vele semmi gond. Már úgy voltam, hogy na, most már jó, mire harmadszor ment egy program és a felénél megint megállt F9-el. Most azt csinálja, hogy program induláskor szivattyúzik, szivattyú leáll, az alternátor elkezd forogni, relé kattan 4szer, majd f9.
Komolyan nem értem, hogy akkor mi lehet még.
Valaki ötlet!?
Előre is köszi.
(#) zsoace hozzászólása Jan 31, 2016 /
 
Sziasztok!

Whirlpool mosogatógép program indításakor hibát jelez: F6 majd E4.
Ha minden igaz ez nem elég víznyomást jelent.

Korábban is volt ilyen baja, akkor elzártam a vízcsapot, meg vissza, és jó lett.
Most ez a módszer nem hoz eredményt.
Van a bevezető csövön valami műanyag ház, gondolom valami előszűrő lehet, azt szét lehet szedni valahogy? Lehet az a gond egyáltalán?

Alig volt használva a készülék, csak hétvégente használjuk. (és akkor nem a hét közben összegyűlt edényekre)
Köszi, Zso
(#) zsoace válasza zsoace hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
De az is lehet, hogy az műanyag izé egy vízstop, vagy aquastop, ahogy nézegetem a neten.
El tud az romolni?
(#) stevepapa válasza zsoace hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
El bizony, de először szedd szét vízkövezd ki , szűrőjét takarítsd ki.
(#) kovax1 válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
Szia! Hasonlóan jártam az LF20-as Fagorommal, alighogy lejárt róla a garancia,,,,, azzal a különbséggel, hogy én nem reléztem! Az érintkezők megtakarítása után működött néhány hónapig, de egyre gyakrabban jelentkezett a nálad is leírt tünet! Hiába volt a műszer szerint tökéletes az alternáló szelep érintkezői közti kontaktus, (a sarukon is, és a vezérlő panel hozzá tartozó bemeneti ellenállásainak lábain is) mégis megállt F9 hibával, ezért már vezérlő panel hibára is gondoltam! Hiába mondott ellent a józan észnek, mégis kicseréltem az alternáló szelepet! Ennek már több mint 4 éve és azóta is tökéletesen működik a gép! Nem szeretnélek felesleges költségbe verni, a döntés a tied, de talán így megkímélhetlek egy hosszas vívódástól! Bárcsak nekem is adott volna valaki egy hasonló tanácsot!
(#) Mikus_2015 hozzászólása Jan 31, 2016 /
 
Sziasztok!
A whirlpool ADG 9390 PC mosogatógépem F12-ES hibakódot jelez. Az a problémám, hogy állítólag nem létezik ilyen hibakód. De nekem még is ennyit villog. Mi lehet a baja?
Elindul a gép, enged bele egy kis minimális vizet,amennyi éppen a szűrő alatt összegyűlik, aztán elkezd sípolni.
Köszönöm a segítséget.
(#) Atti128 hozzászólása Feb 1, 2016 /
 
Sziasztok!
Régebben már feltettem egy kérdést de akkor sajnos nem kaptam választ megpróbálom most hátha.

Adott a mosogatógép öblítőszer tartálya amiben Botesz jól rávilágított hogy elakadt az úszója ami a reed csőnek adja a jelet. Na most az a kérdés hogy mivel tudom újra mozgásra bírni ezt az úszót mert a tartály egybe van gyártva.

Köszönöm: Attila
(#) zolika60 válasza Atti128 hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
Attól függ mitől nem mozog. Tegyél fel egy képet róla.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
(#) botesz válasza Mikus_2015 hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
Valószínűleg a literszámlàlóban lévő reed et kell cserélni vagy ha valami újabb masina elképzelhető hogy a keringető szivattyú nem jó.
(#) botesz válasza zsoace hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
Ha teljesen nyitva van a csap akkor próbálj meg zárni rajta ha ugyse akkor reed cső csere.
(#) Josi777 válasza Mikus_2015 hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
A 12-es hibakód a váltószelep hiba. Alternátorként is ismeretes. Egy kis szimmering van az elosztó tárcsa alatt és ott szivárog a víz. Elvileg ha nem használod, akkor kiszárad és elindul a vízvétel ill. a mosogatás, amíg a viz szivárgás megint leállítja. Vagy tömítést cserélsz, - de számíts rá, hogy a tengely is meg lehet kopva - vagy komplett alkatrészt veszel. Azt hiszem 8e volt utoljára.
(#) Feca79 hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Whirlpool ADG 6450-es mosogatógépem bekapcsolásakor az alsó szűrőn keresztűl nyomja fel a vizet, majd szürcsög kicsit, mintha levegőt szívna(?), majd kis idő után kiszivattyúzza, és kikapcsol. Hibakódot nem villog. Mi lehet a baj? Keringető (?)motort kipróbáltam, működik. Dugulást nem találtam. Előre is köszi a segítséget!
(#) palko0125 válasza kovax1 hozzászólására (») Feb 3, 2016 /
 
Szia!
Köszönöm a hozzászólást. Azt akartam, hogy fogom és kicserélem, nem bajlódok vele, de nem sikerült szereznem ilyen alkatrészt.
Kiderült, hogy az alternáló beenged egy kevés vizet a házába a szimeringnél, és ez a beázás okozzta a hibát folyamatosan.
Szóval szétszedtem az alternálót, 6mm-es zsugorcsövet melegítettem a tengelyére, ezzel megnövelve az átmérőt. Megzsíroztam jól mindent, és most újra zár a szimering. (erre azért volt szükség, mert ugye ilyen szimeringet sem lehet kapni :/ ) Most már nem enged be vizet és a gép működik hibátlanul.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) kukkerjoe hozzászólása Feb 3, 2016 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Bosch SGS43C32EU mosogató hibájának megállapítása érdekében. Azt vettem észre, hogy az utolsó perce vagy 20 percig tartott, és az edények hidegnek tűntek. Gondoltam itt az ideje egy magasabb hőfokú mosogatásnak, ami az 50 fokos volt. Indultunk 140 percről majd az utolsó perc kijelzése után felugrott 34 percre és innen indultunk visszafelé, gondolom szárítással, mert csöndben volt a masina. Az utolsó perc kipumpa, majd leállás szabályosan, Ok. Közben vásároltam tisztítót és beletettem, aminek a flakonját a hőség nyitja, szóval irány a 65 fokos mosogatás. Üresen persze. Kb. a 130 perces indulás után a felénél, úgy 65 percnél felugrott 199 percre és innen jött visszafelé. 80 körül leesett 15 percre és csöndben befejezte egészen a szabályos leállásig. Ajtót kinyitva láttam, hogy a tisztító, még a flakonban van és persze nyoma sem volt a forró gőznek. Fűtésnek nyoma sincs. Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni, hogy mit mérjek, ellenőrizzek vagy cseréljek? Vagy egy jó szerelőt, ha nagyon bonyolult az ügy. Előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza kukkerjoe hozzászólására (») Feb 3, 2016 /
 
Elsőnek a fűtőbetétet. Ha nem az rossz akkor majd találgatunk tovább.
(#) kukkerjoe válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Köszönöm, azzal kezdem, de érdekes, hogy ha resetelés után indítok új programot, akkor van fűtés is és rendben müxik minden. Ez mitől lehet?
(#) zolika60 válasza kukkerjoe hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Az azért más helyzet, az előbb erről nem írtál.
(#) kukkerjoe válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Igen, mert sosem reseteltem, nem volt rá szükség. De mivel nem akart leállni, hát leállítottam és így jöttem rá. Viszont, így, ugyan fűt, de a hátralevő idő tovább sem stimmel, mert 1 perc a végen félóra.
(#) botesz válasza kukkerjoe hozzászólására (») Feb 4, 2016 / 1
 
Vedd ki az elektronikát és 110% hogy kiolvadt a fűtésrelé lába.
(#) zolika60 válasza kukkerjoe hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Ahogy botesz írja, nézd meg a relét.
(#) kukkerjoe hozzászólása Feb 4, 2016 /
 
Mivel még nem volt dolgom ezzel, csak hogy biztosra menjek, a mellékelt képen melyik az?
És ettől a hibától ugrik vissza a hátralévő időt jelzi dolog is 199 percre? És kezdi a 33 perces ciklust 60 ról?
Köszönöm az infot!
(#) Totigyerek2 hozzászólása Feb 4, 2016 /
 
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy egy Beko DFN 1300-as típusú mosogatógép mosogatás közben kb 20 perccel a program indítása után (ekkor a melegvizes mosogatásnál tart) elkezd "szenvedni", nem viszi végig a programot. Felbúg-zúg pár másodpercig, majd csend, kialszanak a ledek 1-2 másodpercre, ezután újra búg, majd újra kialszanak a ledek, ezt a végtelenségig csinálja. Amíg persze nem nyomjuk 3 mp-ig az Indítás/megszakítás gombot ekkor kipumpálja a (meleg) vizet.

A mosogatás elején a vizet ki tudja pumpálni (lavórba teszt), mosogató lefolyórészénél sincs dugulás. Hidegvizet rendesen kapja, azt is teszteltem. Mi lehet a gond? Ha valakinek lenne ötlete megköszönném.
(#) botesz válasza kukkerjoe hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Persze mert nem melegszik a víz és kicsúszik az időkorlátból.A fűtésrelé pont a panel közepén van.
(#) botesz válasza Totigyerek2 hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Paneltáp hibának tűnik.
(#) Totigyerek2 hozzászólása Feb 4, 2016 /
 
Ahha, tehát paneltáp hiba? Vajon ez az esetek többségében gazdaságosan javítható probléma?
Mondjuk a gép viselkedése olyan mint amikor az ember erőlködik és becsukja a szemeit, csak itt a ledek alszanak el és lesz 1-1,5 mp-ig csönd...
Következő: »»   136 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem