Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   135 / 259
(#) Atti128 válasza botesz hozzászólására (») Jan 15, 2016 /
 
Szia!

Ma sikerült szétszednem újra a gépet. Van bent egy úszó ami nem akar a reed cső fölül elmozdulni, tehát nem úszik ha felöntöm öblítővel. Az a kérdésem hogy a jóba tudom kimozdítani onnan mert ahogy néztem örökre van vasalva a tartály. Köszönöm: Attila
(#) szucslevente hozzászólása Jan 15, 2016 /
 
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Whirlpool mosogatógép keringető szivattyú, ha "úgy" áll meg nem indul el. Ha kicsit elforgatom attól a ponttól ahol a mágnes fogja, akkor elindul, szépen szivattyúz. A mágneses forgórészen repedéseket nem látok. Ha a forgórész a helyén van, a lapátoknál megfogva "kotyogást" nem érezni. Mi lehet a hiba? Mégis csak a csapágyazás kopása miatt a forgórész nem egytengelyű az álló résszel és emiatt "fogja" vagy a kondenzátornak lehet ilyen hibája, hogy nem tudja megindítani? Nem értek hozzá, remélem érthetően írtam le. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) stevepapa válasza szucslevente hozzászólására (») Jan 15, 2016 /
 
Szivattyú csere!!!
(#) Dino71 válasza szucslevente hozzászólására (») Jan 15, 2016 /
 
Szia!
Hát ha állandó mágneses akkor nincs kondi! Akkor csere az egész.Ha kondenzátoros akkor lehet kondenzátor rossz . ha megforgatod és akad,szorul akkor csapágy csere is.
(#) szucslevente hozzászólása Jan 15, 2016 /
 
Köszi az eddigieket. Megforgatva nem szorul, csak a kör egy pontján, olyan mintha mágnes megfogná, de attól tovább lehet forgatni csak ugye kicsit nehezebb azon az egy ponton. Azt gondoltam ez normális. Ilyen csapágyat be lehet szerezni egyáltalán? Esetleg hasonló anyagból gyártatni? Ha valakinek van még hozzáfűznivalója, ne tartsa magában. Köszi
(#) vervilag hozzászólása Jan 15, 2016 /
 
Hello! Van egy Whirlpool ADP 4735 mosogatógépem. Egyszer kiírt F7 hibakódot, kicseréltem a reed-relét tartalmazó "labirintus tartályt". Egy darabig jó volt, majd előjött az FA hibakód. Kicseréltem a mikrokapcsolós nyomáskapcsolót. Ismét működött egy darabig. Egy mosogatás közben F2 kódot írt ki, most csak FA-t mutat. Elindul a program, de vízbetöltés közben FA-t ír ki és megáll. Mit tudnék vele tenni?
(#) botesz válasza derwa hozzászólására (») Jan 15, 2016 /
 
Persze hogy meleg volt mert az utolsó öblítés forró vízzel történik.Amikor nem szárít rendesen akkor melegek az edények?Ha nem akkor vedd ki a panelt és forraszd át a fűtésrelét ezeknél sokszor az a baja.
(#) ciw hozzászólása Jan 17, 2016 /
 
Sziasztok!

Candy CDP4609 mosogatógépünk 5év mosogatás után elfáradt.
Egész pontosan a keringtető szivattyú szimeringje, ami szivárgáshoz vezetett és a motor csapágya tönkrement a ráfolyt víztől.

Eddig ez a legolcsóbb amit találtam: Bővebben: Link

Tudtok olcsóbban, esetleg utángyártottat?
Esetleg nem kapható hozzá csak szimering, meg csapágy?
Hol lehet ezeket kapni?
Esetleg javítható a régi (csapágycsere, szimering) vagy egybe van "sütve"? (nem bontottam ki, mert még bilincseket is kell vennem, a gyáriak ha jól látom egyszer használatosak).
Egyébként a gép nagyon szép állapotban van, ahhoz képest, hogy mennyit ment még meg is lepődtem mikor megbontottam, akár egy új.

Köszönettel, József.
(#) granpa válasza ciw hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Bolesza szivattyú (meg mindenféle hozzá), hátha van hozzávaló náluk.
(#) mester istvan hozzászólása Jan 19, 2016 /
 
Hali! Mester István kérdésére nem tud senki hozzászólni, segíteni!? Üdv.
(#) Good30 hozzászólása Jan 19, 2016 /
 
Sziasztok!

Nekem egy olyan kérédésem lenne, hogy: Adott egy BEKO DFN1403S tip régebbi mosogatógép. Az emúlt 8 évben tette a dolgát. Az emúlt 4 hétben is ment de az ajtó felől működés közben 1-2 percig kerregés volt hallható. Ettől függetlenül tette a dolgát. Mire szerelőt hívtam volna megszűnt. Viszont 2 napja ismét egy érdekes hibajelenségre lettünk figyelmesek. A gép működése közben 1 vagy 2 alkalommal valami borzalmas hangot ad. Ha hasonlítani szeretném akkor olyan amikor a gőz vagy nyomás felszabadul egy pillanat alatt (tovább nem is tart ez a hang 1-2 mp) kiszabadul. Ennek hangja van és mintha a belső térben a lemez is "roppanna"? vagy a nyomás miatt mozdulna? Furcsa. Ilyen hibajelenségről nem találtam semmit. Esetleg mintha túl meleg lenne a belső tér. Igaz soha nem figyeltem hogy a 2-es, 3-as program között milyen érzet beli különbség lenne mert a 2-es a takarékos 40-45 fokos mosás, a 3-as a 60-65 fokos. Köszönöm előre is a segítséget. Amúgy nem folyik, nincs most kerregés, semmi, működik..Még...
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
(#) tibi1 hozzászólása Jan 19, 2016 /
 
sziaztok valaki segitsen whirlpool mosogatógép adp6920 f6 e4 hibakódal a szenzort cseréltem üritö szivatyú indul egyböl hoza a hibát
(#) attiq hozzászólása Jan 19, 2016 /
 
Sziasztok!
Bosch mosogató gép SMV43M10EU típus E9 hibakódot ír/fűtés pumpa/hideg a víz.
Ez javítható vagy csere?
Köszönöm:Attiq
(#) LanyosApa hozzászólása Jan 20, 2016 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!
Már korábban kerestem megoldást, ha valaki esetleg még is tudna segíteni megköszönöm.
Egy Aristonom van LL64-es. A 6. led villog, NTC hibát jelez.
Felforgattam az egész gépet, mindent kitisztítottam, ellenőriztem, elvileg minden jó.
Egyik kérdésem, hol a frászban van ezen az NTC? Nyomát sem lelem, pedig már csukott szemmel lerajzolom a belsőrészét.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) dB_Thunder válasza LanyosApa hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
nagyon érdekes hogy mennyi embernek nem a barátja a gugli
Ezek szerint az ajtót zárt kell szemügyre venned!
(#) Temela hozzászólása Jan 20, 2016 /
 
Üdvözletem!

Megy, nem megy hibák esetén érdemes (,ha van, amit eddig én láttam abban volt) az aljában lévő úszó kapcsolót (mikro)is szemügyre venni... A szivattyú motorok forgórésze állandó mágnes- elszokott törni, amellett, hogy a perselye gyakran elkopik, de sokszor jó hozzá a mosógépeké vagy átépíthető.
(#) Balaton válasza mester istvan hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Üdv!
A fűtésnél van egy gumi membrán, ami egy kapcsolót kapcsol, ellenőrizni kellene. Ezzel sorba van kötve a fűtés.
Aztán, a vezérlő panelon van egy relé ami a fűtésé. Időnként kiforrasztja saját magát vagy egyszerűen beégett az érintkezője. Még a panel is feléghet, de akkor végképp nem fűt.
A vezetékek csatlakozását ellenőrizni kellene, nincs-e beégve valamelyik.
Rá lehetne kötni két vezetéket a fűtésre és a membrános kapcsoló elé, hogy megkapja-e a 230V-ot. Persze a fűtés azon lába ahová nem a kapcsoló megy. Ha megkapja kapcsoló ill. a fűtés lehet a ludas. Ha nem, lehet a vezérlőn elkövetni ugyanezt. Vezetékek a relére és a 230V másik pólusára és mérni. Ha meg van, vezeték, csatlakozó ellenőrzés. Ha nincs lehet a relé kisfeszültségű bemenetére mérni, hogy fűtéskor kap-e vezérlést a relé. Stb....

Remélem nem sok egyszerre, de valahogy neki kell kezdeni. Nem fontos a sorrend. Sok sikert!
(#) botesz válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Persze...pláne hogy fűtés gondja van!
(#) botesz válasza LanyosApa hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Nem NTC gondja lesz hanem valószínűleg fűtésrelé vagy annak a vezérlése.Amúgy az NTC az ajtóban van a mosószertartálynál.
(#) mester istvan válasza Balaton hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Üdvözöllek Balaton! Köszönöm a segítséget, hozzáfogunk, és megkeressük a hibát.Értesítelek, sikerült-e megjavítani. Üdv-szép napot.
(#) LanyosApa hozzászólása Jan 22, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
Köszi a válaszokat, mindenkié nagyon hasznos volt
A gugli a barátom, ő nem barátom nekem, én ezt a remek anyagot nem találtam, annak idején a hibakódokat is elég nehezen. De ezért jó a "több szem többet lát" mondás, és lám beválik, nem gépiesedig el egészen a világ (talán).
Az eddig leírtak alapján nagy a gyanúm, hogy relé és környéke, de most már, hogy tudom mi az az NTC és tudom hol van, ezt is rendbe teszem.
Köszi mégegyszer, szép napot jó hétvégét!!
(#) LanyosApa hozzászólása Jan 22, 2016 /
 
No.
Noha Balaton válasza nem nekem szólt, pont jó a gépemre. A relé egyik lába "kiforrasztotta magát", azután vélhetőleg kis ívet húzott és a panelt is megégette. Francos dög!
Szerintetk ebben az esetben még valamit tönkrevághatott a panelen?
Ja a Guglis mondatom átfogalmazva: én barátkozom a guglival, az nem barátkozik velem, nem ad jó találatokat. A lottószámokat is kérdeztem, de mindig csak a régieket tudja
(#) Balaton hozzászólása Jan 24, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy Siemens gép rosszalkodik. A teljes oldalát elfoglaló tartállyal. Nagyon gyorsan telik meg vízzel a tartály, a vizszint érzékelő membrán kapcsolja a mikrokapcsolót, a kapcsoló jó, de nem áll le a töltés, tovább engedi a vizet be az AquaStop. Sokszor ürít a vészkapcsoló által, vagyis próbálja a vízszintet tartani. Legalább 1 percet szórakozik a vizszinttel, majd leáll az AquaStop. Beengedni a vizet a tartályból, persze megint túl tölt. Majd szépen mosogat.
Ha van valami ötlet szívesen venném.
Köszönöm!
(#) Josi777 válasza Balaton hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
A mosogatógépek mágnesszelepében van egy nagyon egyszerű nyomáscsökkentő. Az mehetett tönkre. Cseréld ki a mágnesszelepet, de csak olyanra, amelyikben van nyomáscsökkentő, az univerzál nem jó hozzá. A másik megoldás, hogy elzárod a vízcsapot és lassan kinyitod, addig, amíg a biztonsági kapcsoló be nem kapcsol, majd kissé zársz rajta.
(#) Balaton válasza Josi777 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Köszi, megpróbálom a cserét. Próbáltam csap zárással. Valóban jónak tűnt. Kicsit lassú volt.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Nem kell ahhoz mágnesszelepet cserélni elég ha kiveszed a szűrőt és ott van alatta a csökkentő.Egy fogóval ki tudod belőle hűzni.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek! Így működik, minden oké.
(#) palko0125 hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Sziasztok!
Segírsetek légyszíves, mert én már kifogytam az ötletekből.
Fagor LF-019-ix mosogató gép. F9 hibával került hozzám. Hosszas kutakodás után az derült ki, hogy az alternátor hibája okozza. Fejre állítottam a gépet, majd az alternátort szétszedtem, érintkezőket megpucoltam, stb, majd vissza minden. Na azóta program indítás után szivattyúzik, ahogy szokott, de nem áll le, majd F3 hibára (nem ürít) leáll.
Nincs ötletem, hogy mi van. az aljában lévő labdás "vészszivattyúzás" kapcsolóját kiiktattam, szóval nem amiatt szivattyúzik. Találtam egy opto kapu félét lenn az alternátor mellett. Azt nem tudom mi célt szolgàl.
Előre is köszi.
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 26, 2016 /
 
Az az az opto kapu a szennyezettség érzékelő azzal ne foglalkozz az nem csinál ilyen hibát.Nézd meg hogy a nyomáskapcsoló nem ragadt e be.Illetve azt nézd meg hogyha 2 nél több szál megy a nikeceles úszóra hogy akkor azt helyesen iktattad e ki.
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Jan 26, 2016 /
 
A nikecelles úszó kapcsolójára 2 szál megy egy záró érintkező. Nyomáskapcsoló nincs is, a vízszint egy nagy úszóval kapcsol szintén egy záróérintkezőt, szintén kettő szál vezetékkel, de az is ok. Emiatt nem értem, hogy mi az, ami még vizet "érzékel"
Következő: »»   135 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem