Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyothalló készülék
Üdv mindenkinek.
Segitséget kérnék,egy AXENT J13-as nagyothalló készülék használatához ! Nem müködik a hangeröszabályozás,csak erösen fütyöl,és igy használhatatlan. Van hozzá hassználati utmutató,angol,de semmi érdemlegeset nem ir a hangeröszabályozásról. Köszi ha valaki segiteni próbál.
Ahogy utána néztem: Ez egy fül mögötti hallókészülék aminek van potmétere, ha nem tévedek. Kérdezném: A potmétere jó? Illeszték volt már cserélve? Nem érte semmi külső behatás? Milyen hangerőre állítva sípol? Ha mindegyikre akkor a készülék hibás. Javítani kell ami otthon nem ajánlott a benne lévő igen parányi, még az SMD-nél is jóval kisebb alkatrészek miatt.
Üdv mindenkinek. Végig olvasva a hozászolásokat sajnos nem valós az hogy a fülhöz állilyák a készüléket. Öreg barátom 70%társadalom biztosítás mellet 60ezerért adnának egyet. 15ezer előleg ami nem jár vissza, 5szöri számítógépes állítgatás után mindent hall csak a beszédet nem. Nem beszélve arról ha a tv képet vált óriási sípolás egy pillanatig. Sajnos én sem hallok jól ezért vagyok itt. Szeretnék építeni magamnak csak egy rajz lenne, van olyan ami a kimenő jelet egy állandó szintre korlátozza de nem az enyém a múltheti ötös, ha akad aki nem félti a rajzot küldje el, nem fogom sorozatbon gyártani ígérem. Előre is köszönném Öreg
Üdv mindenkinek!
Egyre romlik a hallásom, ezért kipróbáltam egy -/ a 80-as években lehallgató készűlékként reklámozott/- készűléket, ami TV hallgatáshoz kiváló, egy 8 méteres kábellel. Gond az, hogy oda kell rakni a TV elé. Ha példáúl magam mellé teszem, vagy járkálok vele, nagyon gyakran begerjed és sípol mint az őrűlt. Ezen kívűl ha a doboza súrlódik a ruházathoz, azt is piszkosúl felerősíti. Nagyon úgy tűnik -a mellékelt képen remélem látszik- hogy egy sima hangszóró van odaragasztva és az általa felvett jelet erősíti. Arra gondoltam, hogy kiszedem azt a hangszedőt és egy elektret mikrofont rakok a helyére. Járható út ez vajon, vagy van valakinek más, használható ötlete? Sajna nincs pénzem 50-60 ezer forintos készűlékre.
Ha ugyanoda kerül a mikrofon akkor nem fog változni semmi, még ha működik is vele. Hiszen a problémát az okozza, hogy a doboz zajait felerősíti a készülék. Egy dobozon kívüli mikrofonnal próbálkoznék. Tudom a profi készülék drága, de nem rontja tovább a hallásod.
Meg van az a része is, hogy az "elektret" mikrofonnak tápfeszültség is kell, azaz nem csak csere, hanem átalakitás kellene.
A a hallásom semmitől nem fog megjavúlni, mert az egyik fülemet 30 éve műtötték és annak már kaput, a másikon kilukadt a dobhártyám, az orvosok szerint nem lehet vele mit csinálni. Visszatérve az eredeti kérdésre: és ha a beépítendő elektret mikrofont mondjuk szivacspárna közbeiktatásával szerelném be? Igazából engem az időnkénti elviselhetetlen sípolás idegesít, olyan hangosan sípol, hogy a környezetem is hallja. Feltételezem hogy az elektret mikrofon nem gerjed össze a fülhallgatóval. Nem nagyon vágom ezt a témát, sajnos.
Igazság szerint csak tegnap jutott eszembe az ötlet, mert a múlt héten kórházban voltam és a tö...öm már tele volt az értetlenkedésekkel. Akkor jutott eszembe ez az ötlet. Azt még nem mértem ki műszerrel, hogy az a hangszórónak vélt hangszedő kap-e feszűltséget, csak feldobtam az ötletet hogy megvalósítható-e?.
Ebben nincs semmi extra .
Abban a dudorban (mint akusztikus gyűjtő irányító hatású valami) egy kommersz elektret mikrofon kapszula van. Utána pedig egy tranzisztor mint előerősítő + LM386(vagy hasonló) mint végfok működik. Igen begerjedhet akusztikusan mert az erősítő alapzaja fülesen át kisugárzódik és a mikrofon összeszedheti és begerjed mert nagy erősítésű a rendszer, akusztikusan visszacsatolódik. TV-t hallgatni több lehetőség van. Pl.: Infrás az kissé macerás mert irányfüggő , rádiós ez kényelmesebb , vagy induktív csatolású. Persze ezzel nincs megoldva a környezeti hangok erősítése.
Annyiban változott a leányzó fekvése, hogy szétszedtem ezt a csodamasinát, és valóban, a dudor alatt egy elektret mikrofon van, rendesen gumigyűrűvel kipárnázva. Valószínűleg az lesz a probléma, hogy a tokon -a fényképen fehérrel bejelölve, ha látszik - a mikrofontartó egy zárt gyűrű, és így nyilván összeszed minden zajt. Megróbálom kifúrni és talán szerencsém lesz. TV hallgatásra egyébkén egy fejhallgatót használok, szerencsére a TV-n van fejhallgató kimenet. Ez a szerkentyű nekem most azért fontos, mert még van néhány jelenésem a kórházban és hátha nem lesz annyi félrehallásom. Egyébként nem csak a hallással van baj, hanem a lyukas dobhártya miatt a beszédérthetőséggel. De ez már nem ide tartozik.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Még talán annyit, hogy van itt a bazárjaim között árnyékolt "madzag", megpróbálok egy új fülest összehozni. Van még másfél hetem a kísérletezgetésekre.
Probléma megoldva. A tokot kifúrtam, egy használaton kívűli PC fejhallgatót rádugtam és láss csodát; nem sípol, nem gerjed és a tok zörejeit sem veszi. Úgyhogy a mai napra rendelt sikerélmény teljesítve.
Üdv:nemprofi, én is hasonló cipőben járok, 2 db készülékem van gyári Amit a piacon 2500 Ft vettem új sípol gerjed mindent erősít, a fogyasztása 1.5 milíamper. A másik príma ez a gyári szállítással 4300 Ft vagyis nem piaci a neten rendeltem nem gerjed, egy hangerőnél leszabájóz nincs elviselhetetlen zaj ha meg csörren a tányér vagy hasonló zaj. Csak az a baj hogy 8.5 ma vesz fel és egy elem 8ora alatt vége. Azt mondá az eladó telefonon hogy használjak akut. 1, 1450Ft alap. 2, a 300 ma ennél a felvétel ez se birja tovább 8orá nál . A piacos elemmel 3×12 óra, és csak 100 Ft. Sajnos ez van, mikor hová megyek úgy cserélem, sajnos szegény ember vízzel főz. Van egy öreg kóléga 12000 Ft vett kettőt össze járta véle a fél országot és a fiókban hever.
Sajnos még anyit sem mit a 3500-as. Tapasztalat!!!
Sziasztok !
Tud valaki olyan egyszerű erősítőt, ami egy mikrofonnal fogott hangot egy fejhallgatóba belerak? Nem tűnik bonyolultnak.. a kütyü lehet zsebrádió nagyságú is. (nagyothallónak) Valami olcsó, de nagyszerű cuccot szeretnék ![]() Köszii
Szia! Az LM386 IC-hez találsz ilyen kapcsolást.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2022
Szia !
Nekem van egy Whisper 2000 gyári. Zsebrádió nagyságú és szuper érzékeny, nagyon messziről még a suttogást is hallani !
Fene tudja mi olcsó de nagyszerü ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |