Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Grundfos szivattyú sebességének módosítása
Lapozás: OK   2 / 2
(#) tapszer hozzászólása Feb 19, 2012 /
 
Üdv mindenkinek. Nekem van 2 Grundfos meg 1 valami más tipusu és mindegyiken van egy 3 állású forgókapcsoló amivel a fordulatszámukat (na meg a teljesitményfelvételüket) lehet állitani. Az nem jó nektek ?
(#) zolika60 válasza tapszer hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Akinek jó, már olyanja van.
(#) 11143 válasza VIM hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Szia VIM! Rajzom sajnos nincs, de csináltam néhány képet... hogy ezeken hogy fogsz kiigazodni, azt nem tudom, de egy próbát megér, nemde? : ) Négy képet küldök, aztán ha valami nem látszódik jól, szólj és csinálok jobbat, nagyobbat.... 1. kép: bal oldalon a tartályunk; középen az a falra szerelt monstrum az Edilkaminnál kapható KIT; a látható szivattyú, szintén a kandallóé, ami ugye akkor kapcsol be, ha eléri a kandallónál beálított hőfokot a benne keringő víz; a kicsi fehér dobozról sajnos gőzöm sincs, hogy mi : (; de a mellette lévő dobozt direkt kinyitottam, hogy látszódjon, hogy az az Immergas vezérlés; jobb fölül látszik az iszapleválasztó egy kicsit, ill. a kazánnak a csücske : ) 2. kép: a három fűtési körhöz tartozó szivíttyú A 3. és a 4. gondolom egyértelmű (bár valószínűleg Neked a többi is az volt : )) Köszi szépen előre is!
(#) 11143 válasza tapszer hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
A miénk is állítható, de sajnos ezek állításával sem tudjuk egyidejűleg fűteni mindhárom kört : (
(#) 11143 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Szia! A padláson tudtommal csak a kandallóhoz tartozó puffertartály van, a kiegyenlítő tartály a háztartási helyiségünkben van a kazán mellett. A dörömbölő hang pedig szerencsére már megszűnt : ) most "csak" azzal van bajom, hogy nem tudom a 3 külön kört egyidejűleg megfelelően fűteni : (
(#) zolika60 válasza 11143 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Nekem is kandallóm van. Az nem megy túlnyomással. Ez lehetett a dörömbölő hang oka. Nem lehet, hogy valahol levegő került a rendszerbe?
(#) 11143 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Megoldódott a rejtély : )) Tegnap este feltűnt, hogy a kazán által "termelt" melegvíz ahelyett, hogy a fűtési rendszer felé venné az irányt, jóformán csak az indirekt tartály felé megy, holott annak hőfoka már OK volt. Ezt megírtam a gépészünknek, aki ma kijött és leszedett két szelepet, melyből az egyik tele volt fémforgáccsal... aztán mivel ezek után sem akart tökéletesen működni, belenézett a kazánba, ahol kiderült, hogy az ottani váltószelep val. megállt középállásban és emiatt szívja el a meleget a tartály (nem tud visszazárni)... így hívott egy kazános emberkét, aki szétszerelte és kipucolta (nem semmi mocsok távozott belőle) és most perfekt minden : ))) Csak az a baj, hogy mint kiderült, elveszítettük a kazános garanciánkat, ui az Immergasos pasas, amikor hívtam ősszel, kétszer is elfelejtett kijönni és így végül lemaradtunk az 1 éves szervízről (amiről megjegyzem nem tudtuk, hogy kötelező... és kétszeri megkeresés után nem hívtam újra, hogy na jöjjön már ki). Szóval ma kicsengettem 15.000-et, a múltkor 20-at az F3 folyadékokért és annak betöltéséért és 3 hét múlva nagyságrendileg egy újabb 30.000-et az F1-es folyadékokért, a rendszer átmosásáért és újratöltéséért : ( Viszont állítólag utána már minden szép lesz és jó : D NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM a segítő szándékot : )
(#) proba válasza kendre hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
A fázissal sorba.Kikötöd a fázist a csokiból ,és beiktatod a kondit a csoki meg a fázis közé.A benne lévőt ne bántsd.
(#) kendre válasza proba hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Nos, 20 mikrós kondival semmi változás nem történt.
Asszem ha nagyon zavar hosszú távon, inkább beleásom magam a grundfos szivattyúkba és veszek használtan olyat amelyiknek a víz szállítása nekem megfelelő lesz.
Köszönöm a segítséget!
(#) proba válasza kendre hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Lehet próbálkozni kisebbel is.(a két kondit sorbakötöd) Valamint a szivattyúkon szokott lenni egy mechanikus szabályzó is .Ezzel is érdemes lehet kísérletezni.(ha viszont a csőrendszeredben van egy beépített "síp" akkor esélytelen vagy.)
(#) wmatyas hozzászólása Dec 3, 2012 /
 
Üdvözlet!
Kérdezni szeretnék:
Vegyes tüzelésű kazán Grondfos szivattyúja tönkremehet-e a nagy hő miatt, mivel nem lett időben kinyitva az elzáró csapja ( felforrt a víz ) ?
Azóta csak természetes cirkulációval fűthető a rendszer, szivattyú működése közben a kazán hőmérséklete emelkedik.tehát olyan mintha nem áramoltatná a vizet..pedig búg.
Mit lehet tenni?

Köszi előre is a tippeket.
Üdv.
(#) zolika60 válasza wmatyas hozzászólására (») Dec 3, 2012 /
 
A tengely végénél van egy körülbelül 2Ft nagyságú csavar. Azt tekerd ki működő szivattyúnál. Ha légbuborék került bele nem tud dolgozni. Itt ki tud jönni a levegő. Valamint láthatod a tengely végét tehát eldöntheted forog-e. Egy kis víz ki fog csepegni, tehát ha olyan helyen van hogy ez érdekes tegyél alá valamilyen edényt. Nem hiszem, hogy tönkre ment volna. Az enyém is kapott már forrásban lévő vizet, de túlélte.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
(#) vbj75 hozzászólása Dec 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Grundfos 25-60 Airlectric szivattyút lehet-e szabályozni valahogy? Nincs rajta az a szokásos 3 fokozatú kapcsoló, csak az a fekete kis doboz a tetetjén? A szivattyú gömb alakú részén se látni, hogy 3 különböző fokozata lenne.
Túl gyorsan pörgeti a kazántól a vizet.
Létezik ilyen, akkor ezt nem is lehet szabályozni, csak megy olyan sebességgel ami benne van és kész?

(Van egy 25-40-es grundfos szivattyúnk is, annál ott van a fekete kis dobozon a kapcsoló a 3 lehetőséggel és itt a szivattyú gömb alakú részénél is jelzi a 3 értékhez tartozó fogyasztást is)

Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza vbj75 hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Szia!
Ezek szerint nem ilyen a teteje?
(#) vbj75 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Csak a fekete doboz van, az a kapcsoló nincs
(#) vbj75 válasza vbj75 hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Akkor ezt a fajta szivattyút nem is tudom szabályozni?
(#) lac08 hozzászólása Dec 13, 2012 /
 
Miért is nem lehet az ilyen túlbonyolított fűtésrendszereket néhány helyen - mintegy kiszakaszolhatóan - de valamiféle szolíd folyadékszűrővel ellátni?
(#) zolika60 válasza lac08 hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Ki mondta, hogy nem lehet? Legfeljebb egynél több szűrő indokolatlan.
(#) szraga hozzászólása Feb 10, 2016 /
 
Tisztelt Hozzáértők!

Van egy padlófűtést keringető Grundfos Alfa 25-60 180(nem Alfa2, és nem Alfa+) szivattyúnk, kb 10 éves lehet. A keringetés gyorsaságát egy potmétert forgatva lehet szabályozni, a forgatási tartomány felénél van egy érezhető állása, amolyan "ajánlat" vagy félgáz...mittudomén. A szabályozó potméter házának teteje fekete és íves, mint egy hengerpalást.
Fenti szivattyú egy ideje csak szakaszosan üzemel, fél másodpercet megy, ugyanannyit pihen. Egyszóval pulzál, ezt a nyomásmérőn is látom. A tengelyét fedő csavart kicsavarva látom, hogy forog, viszonylag könnyen, mert a tengelybe mart négyszögletű mélyedésbe illesztett csavarhúzóval a lapátkerék körbeforgatható.
A potméter íves tetejét leszerelve nyák lapot, azon elektronikát találtam, azt már nem mertem sem kiszerelni, sem piszkálni.
Ismeritek ezt a jelenséget? Mit tegyek? Légtelenítést hallottam, de az nem jött be.
A szivattyú dániai gyármtány, ha kell, lesz gyári szám. Előre is köszönöm!
(#) Teaway válasza szraga hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Mi lett végül a megoldás?
(#) zolika60 válasza Teaway hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Elég rég járt itt. szerintem ne számíts válaszra.
(#) isti03 hozzászólása Júl 20, 2019 /
 
Sziasztok. Kondenzációs kazánból bontott szivattyút szeretnék szabályozni. Képeken látható a tipus.
A szivattyúban van egy elektronika. SFH6136 ic 2-es és 3-as lába ki van vezetve két vezetékhez ellenállásokon és négy tranzisztoron keresztül. Ezeket az alkatrészeket szeretném kihagyni. Az ic 2-es, 3-as lábát kivezetném és ide kellene egy kapcsolás amivel tudom a fordulatot változtatni. A szivattyú tábláján két teljesítmény van megadva. Egy kapcsolóval szeretnék váltani a két sebesség között.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2019
(#) ferci válasza isti03 hozzászólására (») Júl 20, 2019 /
 
Szia!
Nem ártana, ha képeket is feltennél a szivattyúd adattáblájáról.
Ha az optocsatolót akarod pwm-ben vezérelni ( pl. 95 és 60 % ), kérdés, hogy mit szól hozzá a szivattyú.
Egy kapcsolóval max azt tudod elérni, hogy megy vagy nem - vagy váltasz vele a két kitöltés % között.
Pwm megoldásokat tömegével találsz a dc motoros topikokban, csak ehhez kell illeszteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2019
(#) isti03 válasza ferci hozzászólására (») Júl 20, 2019 /
 
Szia. Már megoldottam a kérdést. Tovább bontva a szivattyút megtaláltam a tekercspárokat. Három sebességet lehet álítani. Az egéssz elektronikát kiszedtem. Képet valamiért nem sikerült feltöltenem.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem