Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   56 / 78
(#) elektronix válasza steelbird hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Gondolom ,hogy megertetted azzal az egyenarammal a problemat,nincs rajta a hangszoroknak veszelyes egyenaram,mar pedig minden kimetetelen lehet egy par szaz mV .a veszelyes ,amit mar voltokban merunk, akkor jelentkezik,ha a vegteranzistorok meghibasodnak,vagy a vegfoknal az egyensulya felborul valamilyen mas alkatresz meghibasodasa miatt.Maskeppen a vegfokot kiprobaltam egyszer vegtranzisztorok nelkul,aztan az uj vegtranzisztorokkal,es mukodik,a baj a hangszorovedelemmel van aminek rajzat nem ismerem es eleg kulonlegesnek tunik egy klasszikus vedelemhez kepest.Ehez kene a rajz
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) steelbird válasza elektronix hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Van olyan védelem, ami 8-900 mV -nál már letilt. Ezért kérdeztem, hogy mennyit mérsz. És nem egyenáram, hanem egyen feszültség. Az egyenáram mértékegysége az Amper, a feszültségé pedig a Volt. Neked feszültséget kell mérni, nem áramot.
Idézet:
„a veszelyes ,amit mar voltokban merunk, akkor jelentkezik,ha a vegteranzistorok meghibasodnak,vagy a vegfoknal az egyensulya felborul valamilyen mas alkatresz meghibasodasa miatt”
Húha, tényleg?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) elektronix válasza steelbird hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
En ugy tudom ,hogy angolul ugy irjak hogy DC (direct current),az magyarul egyenaram es mindenhol ugy jelolik ,hogy speaker DC protection,aztan hogy nem helyes magyarul azt nem tudtam,en Erdelyi vagyok.Egyebkent alig lehet merni egy par milivoltot a kimenetelen es egyutt van a ket rele kotve perhuzamosan egy vedelemre,de a rajzat nem ismerem,eleg nehez onnan a nyakrol kiolvasni,mert az alkatreszek nagyon szet vannak szorva.Ezert kene a rajz.Szeretnem ,hogy a gunyolodas helyet valaki ha tudna segiteni egy rajzal,vagy linkkel.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) Massawa válasza elektronix hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
A jobb erösitökben lehet, hogy a nyugalmi áramot is méri a védöáramkör ( nekem volt nemrégen ilyen gondom - olvass vissza), igy könnyen lehet, hogy az a vedöfokozat is károsodott amikor tönkre mentek az ellenállások. Ki kell mérni és beállitani a nyugalmi áramot.
(#) elektronix válasza Massawa hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Szerintem a vedofkozatban van meghibasodott alkatresz,de egy nagyon bonyolult fokozatot epitettek bele a gyartok,latom,hogy tulvezerles es hovedelme is van,nem olyan egyszeru vedelem ,mint amit itt a hobbielektronikaban lattam,csak tranzisztorokkal uzemel,nincs IC benne es nagyon szet vannak szorva az alkatreszek a nyakon,rajz nelkul keptelenseg javitani.Egyebkent a nyugalmi aram jo kb 60 mA,azt mar lemertem mikor elinditottam ,meg a vegfokozatok mukodnek rendesen ha a vedelmet kikerukom,de igy koppan az indulasnal,igy veszelyes hasznalni,mert konnyen tonkreteszi a hangfalakat.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) Massawa válasza elektronix hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Tekerd le a nyugalmi áramot 0 -ra és figyeld mit csinál a védöáramkör. A szimmetria is jobb lenne ha 100 mV alatt lenne.
(#) elektronix válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Koszonom, meg probalom azt is ,kozben meg kerult a rajz is,egy amerikai forumrol egy kedves kollega el kuldte,pedig angol nyelv tudasommal nem nagyon dicsekedhetek,az iskolaban 4 evet tanultam,maskeppen nagyon bonyolult az aramkor,mind a ket erositonel van harom, harom tranzisztor mint a + mint a - agban ,osszesen 12,latom,hogy a bemeneteleik a vegtranzisztorok emmiter ellenalasaiba csatlakozik es mindeniken van egy termisztor is,biztos az a hovedelem,ezek a figyelo aramkorok,aztan az egesz csatlakozik egy mester aramkorhoz ,amelyik azutan vezereli mind a ket relet.
(#) steelbird válasza elektronix hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Több termisztor van, a rajz szerint végfokonként kettő. Az elektrotanyán is ott volt a rajz.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
(#) elektronix válasza steelbird hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Mindegyik figyelo fokozaton van egy termisztor,osszesen negy db figyelo fokozat ,es meg van valami a kimenetelen is,biztos a tulvezereles ellen is,meg a figyelo fokozatok csatlakoznak egy masik ventilatorvezerlo fokozathoz is,ez mind tranzisztoros es opa-s,nagyon bonyolult,ha egy IC lett volna az egesz,akkor az IC cserejevel meg lehetet volna oldani,de igy egy nagy orult munka megkapni a meghibasodot alkatreszt,lehet az meg egy leegett ellenalas is .
(#) Massawa válasza elektronix hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Egyenként kiiktathatod a fokozatokat és deritsd ki melyik blokkol.

( van ettöl bonyolultabb erölködö is..... )
(#) elektronix válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Ez is egy jo otlet,kezdem a mesterfokozattal,aztan johet a tobbi
(#) kdandras hozzászólása Jan 18, 2016 /
 
Kedves Hobbielektronika Szakértők!
kaptam egy "régebbi" német gyártmányú erősítőt(?) vagy keverőt (vagy nem tudom, mi is a pontos megnevezése a készüléknek), de szeretném átalakítani olyan bemenetre, amibe D=6.3-as Jack dugóval tudok becsatlakozni (később persze átalakítóval D= 2,5 mm-es dugóval csatlakozok, és pl. egy okos telefonról tudok jelet adni az erősítőnek.
A mellékelt képen a hátlapon látható, hogy 6 db 5 pólusú Tuchel-aljzat bemenete van ( Eingang 1-6 + 7.: Gong)
ezzel kapcsolatosan lenne pár kérdésem, amiben tudnátok segíteni:
1. Melyik bemenetnél lenne célszerű a régi Tuchel aljzatot a 6.3-as Jack aljzatra cserélni?
2. Milyen jelenlegi vezetékeket kell majd egyesíteni vagy kihagyni a bekötésnél? be tudná Valaki ezt jelölni a mellékelt kapcsolási rajzon?
3. Mekkora hangszórókat bír biztonsággal meghajtani ez az erősítő az átalakítás után?
4. Alkalmas egy mobiltelefon kimenő jelének (fülhallgató kimenetre gondolok) erősítésére?

köszönöm előre is szíves segítségeteket,
üdvözlettel
András
(#) elektronix hozzászólása Jan 18, 2016 /
 
Vegul ez lett a megoldas:Vettem egy komplett hangszorovedo arramkort,egy 600 euros keverot nem lehet egyszeruen a kukaba dobni,hely volt benne boven,igy beszereltem a dobozba ezt az arramkort es az eredetit kikerultem,az erosito igy kifogastalanul mukodik.Bővebben: Link
(#) Massawa válasza kdandras hozzászólására (») Jan 18, 2016 / 1
 
Ez eg hálozati erösitö 100V-s kimenettel - erre közvetlenül hangszorot nem köthetsz. Kell eg 100V-s trafon minden hangszorohoz..

A többit tudja.
(#) elektronix válasza kdandras hozzászólására (») Jan 18, 2016 / 1
 
Ez egy egyszeru erosito,latom hogy a trafo hidkapcsolasban van,ha ertesz hozza,a trafot mellozheted es a nagytelyesitmenyu hangszorot egyenesen rea lehet kotni a a trafo primere helyett,vigyazz legyen min 8 ohmos,a hidkapcsolas nem hiszem hogy birja a kissebb impedanciat.A hanszorovedelem ebben az esetben nelkulozhetetlen.
(#) kdandras válasza Massawa hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Massawa, köszönöm a választ, de ilyen szinten nem értek az elektronikához. Ami a válaszodból nekem lejött, hogy ezt az erősítőt nem lehet 1xűen egy bemeneti aljzat cseréjével alkalmassá tenni arra acélra, amit szeretnék.
(#) kdandras válasza elektronix hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Elektronix, köszönöm a választ, de ilyen szinten nem értek az elektronikához. Ami a válaszodból nekem lejött, hogy ezt az erősítőt nem lehet 1xűen egy bemeneti aljzat cseréjével alkalmassá tenni arra acélra, amit szeretnék. még megnézem, hogy a kis hangfalak X W-osak és Y ohmosak.
És mi lenne a hangszóróvédelem?
köszönöm!
(#) Massawa válasza kdandras hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
A bemeneti aljzat cseréje a legkevesebb, de ahogy látod a kimenettel van a gond. Ha sima hangszorot akarsz ehhez kötni, akkor át kell alakitani ( ami számodra nem egyszerü feladat). Ha azt sikerül megoldanod, az aljzatok cseréje gyerekjáték.
(#) elektronix válasza kdandras hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Latom ,hogy a tapfesz nem szimetrikus,igy van lehetoseg arra is hogy a kimenetelre kapcsoljal egy 4700 MF-os elkot mind a ket csatornanak es ahoz ket hangszorot,lehetne meg egy eloerositot is epiteni hozza ,klonozni az eredetit ,igy sztereo erosito lenne belole.
(#) trickentrack hozzászólása Feb 16, 2016 /
 
Üdv!

Tudnátok adni egy kapcsolást, esetleg nyáktervet egy kipróbált két csatornás keverőről amin van egy mikrofon is?

Előre is köszönöm!
(#) kako007 hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Sziasztok! A segítségeteket kérem abban, hogy mi lehet a hiba, ha a keverőpultból működés közben egyszer csak igen erős sistergés jön ki mind a frontban mind az aux (kontroll) kimeneteken a csatornák némított állapotában is? A sistergés 1-2 perc elteltével magától megszűnik.
(#) steelbird válasza kako007 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Szia. Ezt a keverő tipusa, illetve annak kapcsolási rajza alapján lehetne behatárolni. Mindenképpen közös egység lesz a hiba forrása az áramkörökön belül, de rajz nélkül nehéz lesz megmondani. A tápegység például közös..
(#) proli007 válasza kako007 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Ha valakinek válaszolsz, használd a fejlécben a "Válasz" gombot!
(#) kako007 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Szia! A keverő Allen&Heat GL szériája. Külső tápja van. Itt a kapcsolási rajz is.
(#) kako007 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Igen, már én is rájöttem közben
(#) steelbird válasza kako007 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Ez sajnos, csak egy blokkvázlat.
A közös a jelölt rész, a fokozatok bemenetein ott van a monitor felé elmenő jelátkapcsoló fokozat, az mind az Aux, mind a fő kimenetekre rávihet pl. egy ilyen zajt. De ezt részletes rajz alapján kellene visszakeresni, amikor pont jelentkezik a hiba. Nem egyszerű dolog.
A kijelzők közül jelzi valamelyik a zajt?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) kako007 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
A kijelzők egyike sem jelzi a zajt...
(#) steelbird válasza kako007 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
A blokkséma szerint a kivezérlésmérők után már csak a kimeneti buffer erősítők vannak, akkor azoknál kellene szétnézni.
Műveleti erősítőknél előfordul néha, hogy begerjednek, ha túl kicsi a terhelő impedancia a kimenetükön. Akár az is lehet a probléma oka. A kimenetek szimmetrikusak, aszimmetrikus terheléssel, vagy esetleg egy hibás, vagy nem megfelelő kábellel is előfurdulhat ez a probléma.
Azt nem írtad, hogy milyen sűrűn jelentkezik a zaj.
Meg kell nézni, milyen körülmények között jelentkezik, más kábelekkel, más végfokkal kipróbálni... Az teljesen biztos, hogy a keverő produkálja ezt a zajt?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
(#) kako007 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Évek óta ugyanazzal a rendszerrel (erősítőkkel, kábelekkel) dolgozom, és ez a probléma csak az utóbbi egy-két hónapban jelentkezett változó sűrűséggel. Sokszor több buli is lement hiba nélkül, viszont most hétvégén egy órán belül kétszer is megjelent a zaj... Először én is az erősítőkre gondoltam, de mivel minden kimeneten megjelent a zaj, ezért vetettem el ezt a lehetőséget, és a keverőpultra gyanakodtam. Az erősítőim egyébként aszimmetrikus jeleket tudnak fogadni - bár a keverőből szimmetrikus a kimenő jel...
(#) pucuka válasza kako007 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Nem volt véletlenül a közelben rádiós tevékenység? Pl. biztonsági őr?
Rakj össze otthon egy rendszert, és egy PMR rádióval szagoltasd körbe.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
Következő: »»   56 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem