Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a választ! A kijelző hiba megoldódott, nem a fénycső volt a hibás, a tápegység résszel volt gond.
A floppy cseréjéhez keresnék egy régi PC-ből megmaradt 720 kb-os, 24 tűs meghajtót. Cserébe tudok adni 1,44 -es floppyt, akár több darabot is, vagy kp.-t. Köszönöm!
Sziasztok. Én is Korg gumiharangsort keresek. Egyetlen egy szakadt ki egy eladósorban lévő DP 501-ben. Elég lenne egy oktávnyi, sőt még egy négy billentyűnyi darab is. Persze a szilikont semmi ragasztó nem fogja. Az ebay-en van 5 oktávnyi, de ennyit nem akarok adni érte. Javításra van nálam, max 5 ezret szánok rá. Az is megfordult a fejemben, hogy megrendelném, ha költségmegosztás címen utólag valaki (k) betársulna. Nyerészkedni nem akarok, de a gazdája 15 ezret szánt a javíttatásra. Utángyártott lenne olcsóbban, vagy más tipus is belebarkácsolható, de volt már ilyennel dolgom és nagy szívás. Ha valakiben felkeltettem az érdeklődést, várom a reakciót. Korg gumiharangsor
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
Üdv.!
Roland E-36 szintetizátoromhoz pár éve vettem egy oktávnyi gumilapot. Óvtak tőle, hogy laikusként magam fogjak hozzá a szereléshez, de szerencsére sikerült..Közben derült ki, hogy egy hang nem szól...Leszedtem a billentyűt és alatta eléggé korrodáltnak néznek ki a forrasztáshelyek (az a két "pötty", ami a billentyű alatt van), kissé megkapargattam, de továbbra sem szól...Nem merek tanács nélkül tovább kutakodni...Kontakt spray segítene-e, vagy más a megoldás!? Kérek segítséget, előre is megköszönöm!
A gumilapot óvnám a kontakt spray-től, főleg, ha az kenőanyagos, akkor egyáltalán nem használnám a panelra sem, mert félő, hogy a gumit megtámadja. A gumit meg lehet mosni sima mosogatószeres vízzel, és szárazra törölni. De ha új, akkor nem hiszem, hogy kell mosni. A panelt tiszta szesszel lehet egy ruhával fényesre dörzsölgetni, de inkább gyanítom, hogy valami rosszul lett összerakva, félrecsúszott gumi, rossz rögzítés miatt lehet, hogy nem szól. Bocs, én Rolandot még nem szereltem, csak Korgot, de gondolom, az se lehet sokkal másabb.
Hello ,van egy Yamaha Tyros 1-sem,minden jol mukodik rajta de a kijelzo fenyereje nagyon rossz,peldaul ha szabadterben akarom hasznalni nappal nem latszik mar rajta semmi,hol kell a hibat keresni a kijelzon
A gumilapot nem ragasztottam semmivel, nem is ott a baj, hanem egy nem bolygatott részen, ahol még régi a gumi... A spray - amit vettem - un. elektromos kontaktspray, gondolom, az elektromos érintkezést javítja...Mint laikus, nem sok fogalmam van a gumi szerepéről, kissé megemeltem a billentyű leszedése után, alatta nyomtatott áramköri "vonalak" vannak, gondolom, itt kellene valami "nagytakararítás"?! Esetleg az előbb leszedett régi gumiból kellene egy jobb darabot odailleszteni? Köszönöm a gyors választ! Üdv!.
A gumiban van elektromosan vezető betét, vagy az olcsóbb dolgokban egyszerűen grafittal van bevonva. Maga a gumi csak azért van, hogy visszarugózzon, a mai modern dolgokban ennyi fém érintkezőt és hozzá való rugót spórolnak meg. Nem érintkezni a portól, vagy egyéb szennyeződéstől szokott, ezért kell megtisztítani. Előfordulhat, hogy ezután sem szólal meg, azt a vezető réteg hiánya, (olyan mértékű kopás), vagy egyéb törés, repedés, vezeték leszakadás is okozhatja. Mint írtam, a Rolandot nem ismerem, de a Korg is van olyan komoly, hogy szétszedett állapotában nem mertem bekapcsolni, inkább igyekeztem pontos munkát végezni benne, de ha van olyan gyerekjátékod, mint nekem a Fujiya, abban merek matatni szétszerelve is, mert nem sok minden van benne. A gumiban levő vezető részt ellenállásmérővel lehet mérni, de inkább csak egy jóval összehasonlítva, mert az soha nem 0 ohm, általában valami szenet tartalmazó anyag. Azért a Roland talán megérdemli, hogy rendelj hozzá egy újat, meg lehet próbálkozni toldozgatni, de az félő, hogy nem marad meg a helyén.
T. fecameca! Nagyon köszönöm a részletes és mindenre kiterjedő válaszodat, úgy érzem, most már legalább tudom, hogy mit kell csinálni...Azt hiszem, inkább alkoholos tisztítást fogok választani, mert ezeknek a spray-knak hátha van "mellékhatásuk"!?. A már említett egy oktávnyi gumi - amit lecseréltem -- a legalsó oktávon volt, azt hiszem még elég jó állapotban van, meglátom, ha megtisztogatom, mire megyek vele...
Mégegyszer megköszönöm!
Az a gumi többnyire nem gumi, szilikon, de nem vagyok vegyész, nem tudni, milyen vegyszer támadja meg. Azokat a spray-ket általában fém érintkezők tisztítására tervezték, ez olyan, mintha azt ajánlanám, ennyi erővel próbálkozhatnál Sidol-lal. Attól is fogy a réz is, nem csak a piszok. Egyébként azok a gumiharangok ugyanolyanok, mint a táviránnyítókéi. Esetleg olvass bele a távirányítós témába is.
Üdv!
yongmei ym490f hez keresnék burkolatot. Került hozzám egy ilyen típusú szinti. Elektronikailag helyre hoztam működik de sajnos nem tudom összerakni mert az előző tulaj az udvaron tartotta és a műanyag igen csak megsínylette ezt. Bár nem tudom milyen elvetemült ember tart egy szintit az udvaron pls. Szerencsére az elektronika megúszta kisebb hibák javítása után, valamint ahol kellett teljes rozsdamentesítés után feléledt. Ha esetleg bárki tudna nekem egy main board hibásat akár a lehető legolcsóbban azt megköszönném. Előre is köszönöm a segítséget. ![]()
Kedves Mindenki! Új vagyok itt, ezért köszöntelek benneteket nagy tisztelettel!
![]() Van egy kb 20 éves Commodore midi billentyűm, (4 oktáv, lcd, két modulációs kerék, számtalan programozható gomb, + oktáv állítás, stb... ) amit kölcsönadtam, és visszakerüléskor sajnos pár billentyű nem működött. Gondoltam "valami" (nyilván bor ![]() ![]() 1.,néhány hang de most már máshol., nem szól. Ekkor utána olvastam, és egy tanács hatására ceruzával a panel érintkezőit próbáltam felújítani, minek következtében 2.időnként magától megszólal egy hang, mindig ugyanaz. 3. állandóan mintha vibrátóval szólna az adott hang, különösen zongoránál zavaró Olvastam távirányító felújító grafitos gumitappancsól, és grafitos spray-ről, és folyékony ezüstről, kérdésem az, hogy mit és hova, ha egyáltalán tényleg ezek a megoldások. Most már nem szeretném elrontani, mert össze szeretném szerelni, és egy hányatott sorsú barátomnak adni, akivel szoktunk "zenét írni", de neki nincs ilyen huncutságokra pénze, én meg inkább veszek egyet 10-20e körül. =nekem sincs, csak ettől rosszul vagyok már, ha ránézek, és tényleg szeretnék neki segíteni. Persze az ciki volna, ha két hét múlva elromlana nála, így valami tartósabb megoldással ha tudtok segíteni, azt NAGYON - SZÉPEN - MEGKÖSZÖNÖM. Ha nem akkor azt, hogy elolvastátok a soraim, szép estét!
hopp, csak lemaradt valami.
szóval a 3-ashoz tehát nem egy hang szól vibrátóval, hanem az összes, csak zongora esetén különösen zavaró. (erre gondoltam 'adott hang" -ként 4. az egyik C mindig úgy szólal meg, mintha teljes erővel ütnék rá, ami szintén elég idegesítő ![]() Hát ennyi volt a kiegészítés, jó pihenést, !
Akkor ez egy dinamikus billentyűzet...
Ugye két kapcsoló gumiharang, grafitréteg van, ami a kapcsolási idő különbségéből méri a velocity értéket. Esetleg aftertouch is volt ezért tremolózik minden... Szerintem kár volt ceruzázni, óvatos nedves rongyos tisztítás elég lett volna, ugye a panelt is, meg a gumiharangot. Hogy ebből így mi lesz azt nem tudom, de lehet, hogy elszúrtad a ceruzával...
Sziasztok!
Ki tudna segíteni egy szinti nem mindennapi, / de igen sajnos / makacs hibájának orvoslásában? Van egy Yamaha psr 8000 csodahangszerem és egy ideje a következőket produkálja: fél-egy-két órás használat / billentyűzés után / a felső harmadban egy fél hang elhallgat, nem szólaltat meg hangot ! Majd egy-két, vagy fél nap után, ismét használható, a fent nevezett ideig. De ugyanez a helyzet, ha nem a biil. használom, hanem, "csak" midiket hallgatok. Szétkapva, látom, hogy a bill.-k alatti panelon valaki, valamikor cserélt egy diódát, mert más a forrasztás és más a mérete ! Mindez az elhaló félhang alatti, de átforrasztás után is megmaradt ez a jelenség. Lehet a diódának olyan hibája , ami ezt okozhatja? Tipusát nem tudom, de mérete nagyobb ,mint a többi. Vagy máshol kell a hibát keresnem? Gumicsík cserélve lett, de a hiba maradt és csak ennél a bill.-nél van ez a bibi. Köszönöm, hogy elolvassátok.
Tisztelt öregszaki. Mennyiért, és mennyi idő alatt szereznél nekem egy db. saj110-es ic-t?
Hát a diódát szerintem könnyen ki tudod cserélni egy hasonló tűsdiódára mint a többi, de nem hiszem, hogy ez befolyásol valamit. Érdekes a probléma, de kevés az infó, hogy megoldjuk. Ha midiről is ez van akkor valami hanggenerátor problémára gondolnék, vagy maga a csatlakozó a rossz... esetleg képek segíthetnek...
Sziasztok érdeklődnék,hogy valaki segitene abban ,hogy orla tipusu billetyümet hol javittathatnám. Előre is köszönöm meszi3151
Köszönöm, válaszod! Képet jelenleg nem tudok feltenni, mert összeraktam és rendeltem hozzá egy panelt, ami talán megjön a következő héten. Ha a panel azon pontján ahol a kérdéses hibás bill. van erőteljesen megnyomom, akkor van hogy megszólal, az a hang. jelenleg egyáltalán nem veszi a lapot, majd a panelcsere után talán jó lesz. A diódát műszerrel ellenőriztem jónak mutatkozik, a forrasztást átforrasztottam, a "gumicsíkot megfordítva is maradt ez a hiba. A midi akár egész nap mehet, szólhat, az jó, csak az az egy hang halott.
Jelentkezem, a panelcsere után ! Szép Napot.
Kedves Róbert !
Tegnap megkaptam a kérdéses alkatrést, kicseréltem és minden tökéletesen működik ! Tehát a bill. alatti panel volt a hibás. Szép Napot neked.
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy Yamaha PSR S700-as gépem. Egyik percről a másikra a hangszórója elkezdett sisteregni, a képernyő háttér világítása pedig vibrálni, a gombok pedig halványan a sistergéssel együtt villognak mint ha zárlat lenne. Megpróbáltam a fényerőt a menübe levenni . Levettem nullára a háttér világítást,persze így sötét . Viszont elmúlt a sistergés és minden egyéb dolog. Szépen szól,teszi a dolgát. Gondoltam szétszedem hátha látok rajta valamit mezei szemmel. Rájöttem hogy ennek is úgy működik a kijelzője akár egy notebook-é. Van Inverter stb. Na ezt az invertert kicsavaroztam leporoltam stb. Visszaraktam jé működik, nagy volt az öröm megint szép éles,világos kép. Tartott is az öröm nem több mint 10 percig. Újból elkezdte produkálni a dolgot. Mi lehet vele a gond? Inverter vagy pedig maga a képernyő? Ha inverter akkor lehet javítani ? Igazából nem sok dolgot látok azon a panelon. :/ Köszönöm előre is. Üdv
Megbontottam a kijelzőt hogy megnézzem a fénycsőt . A két vége fekete. Ráadásul rózsaszínesen világít. Ebből arra következtetek hogy az haldoklik. Esetleg valaki tudna hogy honnan tudok ilyet szerezni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
Sikerült azóta?
Ki tudod szedni a fénycsövet? Elmúlik a hiba ilyenkor? Helyettesítsd valami mással a fénycsövet, esetleg ledes megoldás...
Igen sikerült. Vettem bele fénycsövet. Egy darabig nem lesz rá gond. 5 ezerért vettem 10db-ot.
Sziasztok! Olyan problémám lenne nekem hogy van egy PSR S700-as szintim és elhangolódott a pitch bend kar. Nem áll alaphelyzetbe és ezáltal falsul szól automata kísérettel.
Ha leveszem a menübe nullára a pitch bend rage-t mint a 2 hangszínnél és megpöckölöm a kart. Akkor 0-ra áll így jól szól. Viszont így nem lehet használni a kar funkcióját. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm szépen előre is! Üdv
Hát lehet, hogy rossz hírem van...
Ha nincs nagy baj, akkor egyszerűen elöregedett a poti, vagy leszakadt egy lábról a vezeték, szemrevételezéssel illetve műszeres kiméréssel megállapítható, de... Ha nagyobb a baj, akkor ez tipikus hiba akkor, amikor a pitch kar A/D átalakítója meghibásodik. Egy Roland JV30-al jártam így, gyakorlatilag mindig elhangolódott a hangszer, míg a végén lekötöttem a pich kart, és rákötöttem az egyik vezérlő poti helyet, hogy legalább annak a paramétereit tudjam a pitch karral szabályozni. Mire jutottál azóta?
Sziasztok!
A következő problémában kérnék segítséget: Casio WK-3300 szintetizátoromon 8 egymás melletti billentyű, a kétvonalas Es-től a B-ig, egyszer csak megszűnt működni. A kiváltó okot nem tudom, éppen zeneszerkesztő programokkal kísérleteztem, hogy tudom-e használni MIDI billentyűzetként. Talán ez volt rá valami hatással...? Gyári visszaállítást próbáltam többször is a menüből, kikapcsoltam, kihúztam a tápot, vissza, de semmi eredmény. Minden funkció tökéletesen működik, éppen csak ez a 8 szomszédos billentyű lett egyszerre néma. Mi lehet a baj?
Valószínűleg, a billentyűzet mátrix egyik vezetékével van probléma (kövesd le, hogy melyik a közös szál ami a 8 hibás billentyűhöz vezet). Hogy ez most csatlakozó bizonytalanságból, kábelszakadásból, nyákfóliaszakadásból esetleg a vezérlőchip hibájából keletkezett-e, azt csak a szétszedés után lehet megállapítani.
Azóta - néhány nap múlva - "meggyógyult" magától. Persze aggódom, hogy bármikor előfordulhat ugyanez...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |