Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Építettem egy "Motor-generátor" kísérletet (mikre nem jó a fémépítő!
)! A (képen a) baloldali motort 12V DC hajtja és a fogaskerekével meghajtja a jobboldali motort, aminek ~9V-ot sikerült mérni a kimenetén! Mit szóltok hozzá?
Ugyes vagy! Most probalj csak egy LED-et ratenni a masik vegere es ugy merj ujra feszultseget rajta!
LED az sajnos nem jó, mert előtte volt rajta, de "kilőtte"! Karácsonyfaégővel pedig egész szépen működik, csak a rezgéstől leszakadt az égő! Kép: Hivatkozás
Feszültség lehet akármennyi, nagyobb is mint a hajtó motoré, de a termelt áram arányosan kisebb, illetve az 1-nél (jóval) kisebb hatásfok veszteséggel még kisebb.
Kösd vissza a generátorod feszültségét a motorra és kész az örökmozgó!
A hajtó motorod fogaskereke levehető, megnéznéd a méreteit? Hány fogú?
//lehet, hogy vevő lennék rá.
Ne viccelődj a kollégával, mert még komolyan vesz.
A hajtó motor tengelyén fém fogaskerék van, amit gyárilag jól rágyógyítottak, tehát esélytelen azt onnan leszedni...
Odáig szerencsére még nem jutottam el, hogy a komolyan vételt tett kövesse (mert ahhoz ismét forrasztanom kellene)...
Nem viccelődtem, nekem komolyan kell.
D alakú kiképzés van a tengelyen és símán lehúzható a fogaskerék. De ha nem, hát nem. Üdv
Ne viccelj!,már vagy 50 darabot cseréltem csavarozó gépeken.
Sziasztok!
Építettem ajándékba egy kedves tanárnőmnek egy ledes "gyöngyfűzőlámpát". A váz egy régi lámpáé volt. A talp, ami egyben szorítós lefogató, egyedi készítés. A fényforrás egy 10W led, ami kapott egy szép nagy passzív hűtőbordát és egy fényerőszabályzót. A tápellátásról egy 9V-os trafós dugasztáp gondoskodik, az áramgenerátos jellege miatt(nagy feszültségesés) csak minimális előtétellenállást igényelt. Koncentrált fénye van, de nem zavarja a szemet Nem a legszebb, de nem is ez volt a cél, hanem hogy jól lehessen alatta dolgozni. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
Gratulálok, nagyon szép munka! Ha jól látom az idő és alkatrészek helyett vehettél volna akár egy bojlert is
![]() Én egy időjárás-loggeren dolgozom már réges rég, de pont az előre készített elemek miatt valami mindig hibádzik ![]() Egyébként nem akarok beleszólni, ez nem az a topik, de mivan ha a nívócső végébe vezeted a nyomásszenzort? ![]() Bennragad a csőben x mennyiségű levegő, ami nem szivárog el, pontos arányos mérést ad.
Tetszik. Esetleg a doboz feliratozásának titkáról írnál bővebben?
Sima toner transzfer eljárás. Lezernyomtató-fényes papír-rávasal-leáztat.
Volt egy kis szabadidőm! Ez lett az eredménye!
Innen táplálkoztam:Bővebben: Link
Sziasztok!
A suli utolsó heteiben sokat voltunk az udvaron és mostanság elég nagy divat lett,hogy mindenki ilyen kicsi hordozható hangszórókról hallgatja a zenét. Mivel végzősök voltunk így osztálytársaim rimánkodtak nekem,hogy csináljak már valami fasza hangszórót,mert már nagyon unják a távolból hallgatni azoknak az olcsó hangszóróknak a tücsök ciripeléshez hasonló hangját mindenféle basszus nélkül... Ennek eleget tettem és összedobtam körülbelül 2 óra alatt a képen látható hangszórót. A lelke egy 15 wattos D osztályú erősítő,amely egy 2 utas 4 ohmos hangszórót hajt meg és az áramot 6 darab li-ion cella szolgáltatja...ja és mindezt egy fehérjés bödönbe építve ![]() Sajnos a fényképező mikrofonja nem hozza át rendesen a hangot, ezért a minőség nem a legjobb,de itt van egy videó róla . 70%-os hangerőn több mint 16 órát bír.
Ez egy rossz megoldás .A hangszórónak nem csak valamennyi részéig kell benne lennie egy tartó alkalmatosságban , mert ezt ne nevezzük hangfalnak azért .A másik pedig az , hogy nem tudja leadni kellőképpen a teljesítményét , mert a zárt térben a megmozgatott levegő mennyiség visszadolgozik as hangszóró membránjára , és nem tud rendesen dolgozni , így a hangszóró.Nem beszélve arról , hogy a mélyek is jobban eltűnnek .Jobban jártál volna , ha az aljába fogatod rendesen beültetve , és valahol vágsz ki nyílást , hogy a levegő tudjon ki áramolni.Meglátod , hogy sokkal nagyobbat szólna .
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
Mond ezt azoknak a hangszóróknak amik zárt dobozba valók.
Azok a dobozok sem egyszerű dobozok .Meg van a megfelelő kialakításuk főleg belül .
Hát figyelj nem tudom...ezt a valamennyi részéig dolgot nem értem,elvégre az egész hangszóró benne van ráadásul ezzel a hangerővel teljesen megvagyok elégedve.(a nekem kellő teljesítményt leadja)
Az összes ismerősömnek tetszett a hangja és a mélyeket is elég szépen kihozza,tehát én ezt hangfalnak hívom
Te tudod .ha neked így is jó.
Scitec? Én se dobáltam ki, csavaros doboznak jó lett.
Ne hallgass a "károgókra".
Ha neked tetszik, akkor jó. Én is csináltam hasonlót... Műhelyben zörögni nem mindegy? A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
Szerintem nagy ötlet a lefolyócső, ráadásul eléggé merev is, még az is lehet hogy egész jól szól.
Sziasztok!
Régóta kíváncsi voltam hogy melyik szigetelő lemez közvetíti a legjobban a hőt a tranzisztor, és a hűtőborda között. Úgy döntöttem hogy lemérem. A csillám ár érték arányban a legjobb. A legjobb hővezető a kerámia ami csak egy kicsit vezet jobban mint a csillám de 250Ft! és végül a szilikon, aminél még egy újságpapírnak is jobb a hővezetése. Különféle anyagokkal próbálkoztam, de végül mind közül a lamináló fólia hozta a legjobb ereményt, bár arról nincs adat hogy mennyire jó elektromos szigetelő. A teljes excel, hogy melyik anyag hogy viselkedett, letölthető innen. Ha a vékonyabb kerámialapot használtam volna, valószinűleg jobb eredményt kapok. Egy IRFP460 és egy réztömb közé voltak betéve ezek az anyagok, arról is van lista hogy mennyit ér a hűtőpaszta (nem szükséges, ha fel van polírozva a felület és le van tisztítva petróleummal a portól). Van még egy orosz 63Amperes kerámia biztosíték amit lemértem, hátha majd vízhűtésnek tudom használni. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Szia.
A tesztkörülményeket is leírod? Hogyan teszteltél, mennyit vártál a tesztek között, stb?
Kihagytad a kapton alátét ami tényleg nagyon jó.
Öhöm, főleg eperlekvárral!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)! A (képen a) baloldali motort 12V DC hajtja és a fogaskerekével meghajtja a jobboldali motort, aminek ~9V-ot sikerült mérni a kimenetén!