Fórum témák
» Több friss téma |
Nem. Ekkora eltérést nem okoz. Kb. 4000-es értéknél egyezik a két monoflop ideje... De nem csak mono floppal, hanem akár timer-el is ugyan ez a helyzet. Ha kiveszem a sok időzítést, akkor sem változik.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
de mert a parsic nop utasításokkal csinálja az időzítést és amíg valahol időzít megáll a program , a monoflopok idejét is számlálókkal csináld közelebb leszel a valósághoz
De 3 másodpercet nem téved.
De akár még többet is ! Tudod mit szívtam az időzítésekkel a parsicban ?
Áh, azért ennyit nem. Ha órát csinálunk, akkor esetleg egy fél óra alatt talán néhány másodperc. De itt eleve másodpercekről van szó.
Akkor próbálkozz nyugodtan , én soha nem használok monoflopot mindent egy időzítőből (a lehető legkisebb ) kapuzok ki , de még így is pontatlan a dolog mert amíg időzít nem csinál semmit , majd csinál valamit (idő) és újra időzít ... A te esetedben ? a program ráfut az egyik monoflopra - ---- majd a másikra ---- majd a harmadikra ---- és háromszor nem csinál semmit csak az idő telik-múlik
Itt csak két monoflop van. Az egyik az etalon, a másik a DAT. De így is ugyanolyan az időzítés, mintha tele lenne mono flop-okkal. Nem értem.
De akkor a szimulációban miért tökéletes?
A szimulációban minden szép .
No de ekkora eltérés a szimuláció és a valós között nem lehet. Ez nem logikus.
Ezt számold át a megfelelő időzítésekre , reméljük jó lesz
Nem teljesen értem mit szeretnél csinálni de ez a picfájl közelebb áll a monostabilos dologhoz mint az előző
Ezt alakítom, ez jó lehet!!!
Jellemzően, Te megint olyan irányból közelíted a problémát, ami nekem eszembe sem jutna. Itt nyilvánosan is kifejezem irántad a tiszteletemet. Lassan körvonalazódik a dolog. Gyakorlatilag egy programozható monostabil. 20ms a legkisebb és 1000ms a legnagyobb érték, amit nyomógombokkal lehet beállítani, majd egy start gombbal indítani. A kikapcsolás után a következő bekapcsolás alkalmával a legutóbbi érték töltődik vissza. (itt van egy pici szépséghiba, a visszakapcsolás alkalmával egy rövid időre - szerintem 20ms - felvillan a kimenet.)
Köszönöm!
A hiba javítva , még mindig nem vagy hajlandó használni az egyeslövést !
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
Itt a kimeneten nem 20ms lesz, ha 20ms-ot állítasz, hanem 400ms. Az IF2 DAT bemenetét át kell írni ZV1-re. Az egyeslövés nyomógombhoz nem jó. Olyan, mintha ott se lenne. Oda monoflop-ot szoktam használni.
Köszi!
Prell mentesítésnek, indításnak, bitleragadás ellen nagyon jó az egyeslövés, de ezt nem a nyomógombos részre értettem hanem a felső monoflop helyett tettem egyet és azóta nem villan be bekapcsoláskor ....
Nézd Zoli ! Ilyen egyszerű is lehet .
Lehetni lehet, de így nem számol lefelé. OS25 nem lehet D-Shot, csak szimpla shot, akkor működik lefelé is.
Pont így kezdtem.
![]() De a valóságban ez nem működik. Idézet: „Egy számomra érthetetlen jelenség történik. Egy mono flop értékét adom meg a programban, de a helyzet az, hogy egyáltalán nem az értéknek megfelelő hosszúságú ms érték megy ki a kimenetre. Mellékletben a program. A program a szimuláció alkalmával tökéletesen működik. Lefordítva a programot és PIC-be töltve tapasztalom ezt a problémát... És nem értem, hogy miért.” Amit ajánlottál korábban, a két számlálós módszer, az tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2016
Néhány segédlet ötletadónak. Ezeket már néhányszor közöltem. Az <ütem> az 100ms...
Lényeg hogy legalább egy működő program van
Helló.
Valaki tudna nekem segíteni. Egy programot szeretnék "megírni"parsic segítségével, mert azzal állítólag nem olyan nagy dolog lenne, amit akarok. De az az igazság, hogy nekem ez a része egyenlőre elég átláthatatlan, hiába próbálok egy-két áramkört megcsinálni, mindig falakba ütközök. Elsőként egy bistabil multivibrátort szeretnék, úgyhogy a két stabil állapot közt legyen mindig egy üres is. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
Tehát minden második impulzus kell neked, ha jól értem, esetleg Te másképp nevezed.
A ZR vagy ZV számláló kimenetén pont ilyen jelek vannak. A ZV számláló kimeneteit külön kell beállítani. Azért megkérdezem, hány kimenet kell nelked. Mert alapesetben a multivibrátornak egy van. Ennek állapota 0 vagy 1 az üreset azt minek gondolod? Esetleg több kimenet kellene? Tehát kettő, és a váltások között minden második impulzusra lépjen? Értetlen vagyok, de nem egyértelmű, amit kérdezel. Egyébként a kettővel föntebb lévő baloldali képen alsó sorban is hasonló van, ebből kell kettő egymás után...stb Egyébként elég sok programlészletet feltettem már, keress vissza. Újabban képpel, mert a P4-t használom és így a régi verziósok is tudják használni. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
És itt egy másik bekapcsolási resettel , ha elmegy az áram és visszajön nem lesz véletlenszerű elindulás.
Valójában ez lenne a teljes elgondoloás,de indulásnak örülök a segítségnek. Nem tudom sikerul e megcsinálni,talán ez kocsit nahy falat nekem elsőre.
Egy 12 gombos távirányítóm van, amihez külön- külön lehet venni vevőegységeket amiket hozzá lehet rendelni egy-egy gombhoz. A vevőkön 4 relé van, de ebből csak 3-at kellene használni. Az 1-es relét a pic egyik bemenetére (legyen ez 1 bemenet) szeretném rákötni, ami egy gombnyomásra pic 1-es kimenetére adna, a másodikra lekapcsolná azt, a harmadikra a 2-es kimenetére adna, a negyedikre lekapcsolná, majd így tovább az két kimenetet váltogatva. A 2. relét a pic másik bemenetére( 2 bemenet) kötném rá. Ennek az lenne a feladata, hogy az ( Összes le) gomb megnyomásakor lekapcsolja mindkét kimenetet,( ha épp valamelyik adna) és 2 másodperc várakozás után kapcsolja be az 1-es kimenetet. A 3. relét a pic 3-as bemenetére kötném. Ennek hasonlóan az előzőhöz, az lenne a feladata, hogy kapcsolja le a kimeneteket és 2 másodperc után kapcsolja be a 2 kimenetet. A kimenetek idejét szeretném, ha állítható lenne 1-120 másodperc közt a programon belül. A keresztbe kapcsolás problémáját relével fogom megoldani, azzal nem lesz gond. Gyári kétirányú redőnymotorokat szeretnék használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |