Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   93 / 221
(#) .colin hozzászólása Jún 20, 2016 /

Sziasztok! Samsung le32r71w eggyik napról a másikra nem kapcsolt be. A power led csak villog, találtam benne 1 kondenzátort ami púpos volt, cseréltem mindet de még mindig nem akar működni.
Mit érdemes még megnézni?
(#) Buvarruha válasza .colin hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Vagy a szoftver hűlyült meg rajta, esetleg a kijelző. Húzd le a kijelzőről az LVDS kábelt. Amúgy mérted a tápfeszeket, stabilak?
(#) .colin válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Nem mértem még de megfogom. Holnap több időm lesz vele foglakoznom.
(#) Buvarruha válasza .colin hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Akkor tedd meg és utána térjünk vissza.
(#) laszlo0918 hozzászólása Jún 26, 2016 /

Sziasztok Szakik. Adott egy lcd tv- LG- 32LG3000 olyat produkál hogy mikor bekapcsolom függőleges színes csíkok jelennek meg amik idővel gondolom ahogy valami melegszik változtatják a színüket mindezek alatt hang van. Majd idővel előjön a kép is és utána megy. Van valakinek használható ötlete egy kezdő számára. Üdv Laci
(#) Buvarruha válasza laszlo0918 hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Igen, ha idővel olykor helyre is áll, akkor jó eséllyel tápvezetősáv megnyúlás van a kijelzőn belül, tehát javíthatatlan a legtöbb esetben, de, ha javítható is, az semmiképpen sem kezdő által sajnos.

Szóval nem érdemes hozzá nyúlnom? Írtatok valami csatlakozó kontakt hibát kijelző és elektronika közt az nem ilyet produkál?

Ha a T-con és a kijelző panelja közti sima szalagkábel kontakthibás, az nem így jelentkezik, ha a COF fólia szakadt le a kijelzőről az házilag nem javítható, viszont egyik sem ilyen módon jelentkezik. Ha sok idő múlva is csíkos maradna, akkor lenne egyértelmű szakadás, vagy hiányzó feszültség már a T-con panelen is (erre megy a széles csatlakozó a TV alaplapjáról). Ha az említett hiba van, akkor valamelyik tápfeszültség vezetősávjának megnő az ellenállása és csak lassan, szó szerint töltődik fel a kijelő a tápfesszel a nagy ellenálláson keresztül és, bár ilyenkor jónak tűnhet a kijelző, valószínűleg lassabb mint kellene lennie, vagy sötétebb, világosabb, attól függően, hogy melyik tápfesznél van gond.

De írd le a kijelző pontos típusát és neten rákeresve kiderül, hogy tipikus hiba-e és, ha az, akkor lehet, hogy van leírás a fesz maunális átkötésére, amivel megoldható.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016

Ok megnézem csak most külföldön vagyok. A kijelző típus bent lesz ha leveszem a hátulját vagy kint is leolvasható? Köszi a türelmedet.Üdv Laci

A kijelző tipusa a kijelző hátulján van, a TV burkolatán nincs rajta.
(#) Malibu hozzászólása Jún 27, 2016 /

Sziasztok!

Adott a következő hordozható LCD tv: Orion PTV722D, földfelszíni digitális műsorok vételére. DC aljzatán DC-9V. Meg lehet táplálni folymatosan akkumulátorról (12V) ?

Üdv
(#) adapter válasza Malibu hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Ha készítesz például egy regulátort hozzá ami tudja legalább a 1,5A-t.
(#) Malibu hozzászólása Jún 27, 2016 /

Szóval nem ajánlatos, azért kérdezem mert megoszlanak a vélemények, vannak akik szerint 9V a minimális bemenet és a 12V aksiról nem okoz problémát.
(#) zolika60 válasza Malibu hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Az a 12V inkább 14 és az a 9V-hoz képest elég nagy eltérés. A készülék lehet elviseli, de ahhoz hogy ezt kilehessen jelenteni ismerni kéne a belvilágát. Szerk.: Itt például azt írják, hogy jár hozzá szivargyújtó adapter is. Azt kéne megvizsgálni.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
(#) adapter válasza Malibu hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Vannak ilyenek amelyeknek ez nem gond, de lehet, hogy csak arra derülne fény hogy ez is csak füsttel megy... Szvsz ne próbáld ki...
(#) Andralin válasza Andralin hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Sziasztok!

A múltkori LG tévé szerelés utóéletéről szeretnék még nektek beszámolni, ha már olyan részletesen leírtam itt mindent.

Sajnos csak bevált a jóslat, és nem bírták sokáig az új LED-ek. Három hét után, napi pár órás üzemmeléssel megint elszállt a háttérvilágítás. Szétszedés után a tápnak szerencsére nem volt baja, az egyik kicserélt LED szállt el és szakadt meg.

Elég furcsa, mert a csere LED katalógusadata szerint az Imax=700 mA, és itt meg csak 400 mA folyt rajta, mégsem bírták sokáig, pont ahogy meg lett jósolva! Számomra rejtély, hogy mi miatt hibásodnak meg ilyenkor a LED-ek, ha nem gyári LED csíkokat tesz bele az ember, ha valakinek van magyarázata, kíváncsian hallgatom.

A lényeg, hogy ezek után az ajánlás szerint LG szakszervízben megvásároltam mind a három LED csíkot egy komplett szettben újonnan. Csere után most már megbízhatóan működik a tévé és legalább a sárgás foltok is eltűntek.
(#) Buvarruha válasza Andralin hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Nagyon egyszerű, nincs rendesen hűtve, ha csak úgy beletákolod.
(#) Malibu válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Igen, van adapter hozzá de csak sima mezei 12/12V és benne egy olvadó biztosíték.
(#) SzZoli válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Szia,
Nos igazad volt a COF fóliáknál van valami gond mozgatásra megjavul.
(#) zolika60 válasza Malibu hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Akkor viszont bírnia kell, hiszen azt a gyártó adta hozzá.
(#) Buvarruha válasza SzZoli hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Az még a jobbik eset. Ha kitámasztod valamivel, talán megy egy darabig. Elvileg van ember az országban aki vissza tudja ragasztani, de valami 20K/fólia áron és ekkora TV-nél nem nagyon éri meg.
(#) Rents hozzászólása Júl 4, 2016 /

Szép napot Mindenkinek! Egy 3 éves 40"-os Samsung LED LCD TV-vel (UE40EH6030)lenne gond. Kiterjesztett garancia lejárt. Napra pontosan 3 évvel a vásárlás után használat közben(minden rendben volt,kis hangerőn ment a tv...háttal neki,épp a számítógépem monitorán kerestem valamit) megnyikkant... Se kép ,se hang... semmi zavaró pukkanás,hibára utaló hang,akármi...visszafordulok a tv-hez,és semmi...mintha kikapcsolták volna.Távirányítóval próbálom bekapcsolni...a TV alján lévő standby LED-en látni,hogy veszi az infra jelet,de nem kapcsol be...Hang,és kép sincs. Túlfeszvédős,komoly elosztóban volt.Próbáltam másik távirányítóval,másik helyről megtáplált hálózattal...semmi. Ha bedugom, a piros standy LED-e 2-3 másodpercenként hosszan felvillan hibakódként... Mi lehet a baj?Táp? Nagyságrendileg mennyibe fáj egy ilyen közepes méretű 4 éves modellbe a táp (ha egyáltalán az a baja)...? Samsung márkaszervízbe akarom vinni,függetlenül a gar lejártától.
(#) Buvarruha válasza Rents hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

A szervízt kérdezd, távolról látatlanban elég nehéz véleményt mondani.
(#) Rents válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Rendben,persze. Csak azért igyekeztem "körbelőni" előtte,nehogy csúnyán bevigyenek az erdőbe.....
(#) eyess válasza Rents hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Teljesen mindegy mi itt mit mondunk neked ott azt mondanak rá úgy is amit akarnak.Mivel szét nem fogod szedni, tehát nem fogsz tudni belenézni , mert akkor látni fogják , hogy szét volt már szedve .Innentől kezdve nyitott lesz a hiba megnevezése a szervíz részéről.
(#) Rents válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Ez is rendben!De azért nagyjából lehet feltételezni hogy mi LEHET a baj?Táp?(és ha igen,kb. mennyibe fájna?), háttérvilágítás megnyikkanása(szintén mi pénz egy 2012-es 40"-os modellnél kb. ? ) Magával a hibajelenséggel azt gondoltam,hozzáértők már tudnak szűkíteni kicsit....és a standby LED error kódjával....nem a lottó ötösre lennék kiváncsi,pusztán,hogy mik jöhetnek szóba...
(#) eyess válasza Rents hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Azért én kíváncsi lennék a lottó ötösre most , hogy , így megemlítetted , de nem utána hanem kicsivel a húzás előtt.

Nos ugyebár a villogás lehet kód , de lehet az is hogy a tápocska indulni akarna , de sajnos valami megrántja , és kezdődik elölről az egész.
Igy semmi konkrét tény nélkül ezt tudnám mondani.
Az pedig , hogy a táp hibás e , vagy a main , vagy a háttérvilágítás ami miatt ez a fejlemény , azt , így nem tudom neked megmondani. Ahhoz kevés ez az információ.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2016
(#) Buvarruha válasza Rents hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Bármi szóba jöhet, lehet rövidzáras a kijelző, ami leveri a tápot, lehet a hang IC rövidzáras, BGA hibás, kondenzátor hibás és így tovább. Ha szétszeded tudunk segíteni a hiba feltárásában, alap, hogy megvannak-e a tápfeszültségek, stabilak stb.. Lehet Firmware hiba is, az is lehet, hogy 500Ft-ból javítható lenne, de az is, hogy nem is kapsz hozzá egyáltalán alaplapot mondjuk. Szerintem nem valószínű, hogy a tápja hibás, de látatlanban bitosat mondani nem lehet, tippelgetni pedig nincs értelme, mivel nem tudjuk ellenőrizni.
(#) Rents hozzászólása Júl 5, 2016 /

Ok,rendben!Mindenkinek köszi a választ....holnap viszm be elvileg,utánna többet tudok...
(#) bbalazs_ válasza Rents hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Szia!

Bar a tipus nem egeszen stimmel, hasonlo megoldasok szoktak belul lenni.
Itt egy video rola bovebben
Következő: »»   93 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem