Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
gerleimarci: Amit csatoltál, az hány voltos logikai szintet használ?
icsernyi: Megértettem. proba: Az FTDI chippet hamisítják? Ha azt átalakítoban hamis van, akkor a cseréje nem okoz gondot.
5V-os, arduinohoz tökéletes. Egy 0.1-1µF-os kondi kell a DTR lába és az arduino reset lába közé és már megy is. Drivert itt találsz.
Üdv. Valaki esetleg ismer olyan project-et hogy az arduino GPS modulját az arduino-n vagy com portos programozón keresztül összekötve a géppel élő térképes GPS-t létrehozni navigáció céljából? Olyasmire gondolok mint az autós GPS annyi külömbség-el,hogy a PC-n lenne a térkép meg a szoftver,az arduino pedig csak a helyzeti adatokat szolgáltatná. A válaszokat előre is köszönöm.
![]()
Gondolom az ardu.GPS modul uart-on kommunikál. Így ha PC-re akarod akkor nem kell az ardu, csak egy USB-uart kábel, és egy szoftver. Ott kiválasztod a uart kábeled com portját, és kész. uCentert használom natúr ublox gps modullal. GoogleEarth pluginal, elég "élő" térképes...
Nekem arduinohoz való gps6mv2 modulom van. Elég akkor ha ezt összekötöm az arduino-val (RX-RX TX-TX + és persze a -) aztán már csak USB-n csatlakoztatom a géphez és kész is? ( a Programot közben telepítettem //u-Center//)
Akadt itthon egy ilyen modulom kihasználatlanul,és pont jól jönne egy GPS.
![]()
Talán ez?
Lényegében ugyanaz a megoldás nem ,mint amit dokidoki felhasználó ajánlott? Csak annyi hogy más az illesztés. Akad itthon arduino Nano is ,azon keresztül is tudom illeszteni a géphez a GPS modult. Viszont a GPS modult azonnal látni fogja a gép?
Egyik módosítás sem működik.
Csak a soros reset. A 13-as láb nem HIGH a tápfesz elvétele után, csak a soros resettel.
Az nem jó hír.
Sima próba program megy a lapon? Pl valami ledvillogtató, pc kapcsolat nélkül? (Azt akarom kideríteni, hogy alap nem jó, vagy a kör amit összeraktál az nem jó, vagy tisztán csak szoftver hibás-e)
0 és 1 lábakat nem használja valamelyik sensor.h, one wire.h vagy te nem kötöttél rá valamit?
Autotöltő áramkört raktatok már Arduino-ra? Lehetséges?
Megveszek 2-4 AA tölthető elemet, az lesz az aksi. Amikor USB-re rakom, akkor tölt, amikor leszedem, akkor arról adja a tápot. A kérdés, hogy lehet-e készen pár filléres modult kapni hozzá Ebay-en?
Igen, ezt úgy hívják, hogy power bank, és ez Li-ion akksival megy, nem az általad "tölthető elemnek" nevezett Ni-MH akksival.
Miért ne menne Ni-MH/ólom-savas/lúgos stb. akkukkal? Más töltőelektronika kell és kész.
A power bank az kicsit más, ahogy látom. 2 USB csatlakozó van rajta: egy a töltésre, egy meg a kisütéshez. Ezzel az erővel tölthető elemeket is berakhatok (ni-mh), amit cserélgetek.
A kérdés az, hogy lehet-e mobil telefon módban működni? Felrakom az USB kábelt tölt, ha nem, akkor kisüt.
Bocsánat, tényleg rosszul fogalmaztam.
Én úgy értem, hogy amit ő keres az inkább egy kicsi és könnyű Li-ion akksis powerbank lenne, mert olcsón lehet kapni és akár másra is lehet használni. PL A kapacitás kb. a fele szokott lenni, mint amit ráírnak a kínaiak, de még úgy is elég sokáig használható.
A fenti kód tökéletesen működik, tápfesz elvétele-visszaadása után is, a 13. láb HIGH >>>>LOW
Ok, akkor próbáld visszatenni azt a részt, ahol a sensorokat elindítod:
stb. illetve a setup-ban a sensors.begin();-t Jó lenne, ha ezután nem menne megint... ![]()
Sziasztok!
Erre van az apróhirdetés! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2016
Lithium akksihoz ezt ajánlom!
Sziasztok! Találkoztatok e már olyan problémával egy w5100-as chip-el szerelt ethernet shield egy arduino
uno-val tökéletesen működik és a due modullal megmagyarázhatatlan jelenségeket produkál.
Köszi, valószínűleg rendelek.
Van rajta USB, +, -, BAT +, BAT -, OUT +, OUT -. Tudod, hogy mire valóak az egyes pinek?
Szia!
Azon nincs step up konverter, ami a 3,7V-ból 5V-ot csinálna. Ha mindenképp modulban gondolkozol, vegyél ilyet , ebbe. benne van minden, csak egy lithium akksi kell még hozzá. USB-n lehet tölteni, és 5V-ot szolgáltat.
Megy a hőmérő beszúrás után.
void(* resetFunc) (void) = 0; //declare reset function @ address 0 Ezt a szoftveres resetet beszúrva: resetFunc(); //call reset a tápfesz elvétele és visszaadása után bármelyik gombbal újra fut a program, de a reset miatt újra és újra indul. Kérdés, hová kellene beszúrni és csak a tápfesz vissza adása után egyszer reseteljen.
Elvileg a setup-ba kellene, mert annak kell elindulnia a táp bekapcsolása után.
Ha odáig sem jut el, akkor gond lesz még szerintem, de hátha.
BAT-ra az akksit kötöd, pluszra és minuszra a tápot(ha nem usb-ről akarod használni), , OUT pedig a kimenete, ha pl. powerbankként szeretnéd használni, USB töltő modul mehet rá.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2016
Loop-ba kell beszúrni.
{ if ((y>=y61) && (y<=y62)) // Button: Back { if ((x>=x61) && (x<=x62)) // Button: Back { waitForIt(x61,y61,x62,y62); menu =1; Menu1(); } } } else { resetFunc(); //call reset }[/b] A tápfesz visszaadása után működnek a gombok, a menü jól, a többi reseteli a programot.
Az interneten beszereztem egy arduino MEGA 2560. Letöltöttem az arduino oldalról a Arduino 1.0.5 programot. Kikerestem az arduino álltal megadott példa programmokat és kiválasztotam az egyiket. Kiválasztotam a Portot és az Arduino tipusát (Mega 2560). Rá kattintotam a feltöltésre és a végén ezt a hiba üzenetet irta ki:
"avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0000 0x01 != 0x14 avrdude: verification error; content mismatch" Körül néztem az interneten számos oldalt angolul, magyarul de nem tudtam megcsinálni. Valakinek van-e valami ötlete, hogy mi lehet a baj. Előre is nagyon szépen köszönöm a segitségeket.
Cseréld le, (töltsd fel) a bootloadert.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |