Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion Orister 1015
 
Témaindító: Resident, idő: Jún 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 13
(#) zseblampa hozzászólása Máj 26, 2016 /
 
Most már értem !! Köszönöm szépen a segítséged!

(#) scooby_ válasza zseblampa hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Sok sikert! Inkább ellenőrizz mindent 5x, mert ha fordítva kötöd a kimenet, kiüthet a 20VDC a hangsugárzódra!
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
(#) zseblampa válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Szia! Minden oké! A 2 két 40V 2200Uf kondinál látszik hogy kifolyt a barna trutyi.. (már régóta szivároghat..) Kicserélném őket,de nem értem minek 40v-os ha csak 20DC folyik át rajtuk!?
Basszusoknál torzít!
(#) scooby_ válasza zseblampa hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Szia!
Egy fórumtárs válasza, merthogy ugyanezt a kérdést én is feltettem:
Idézet:
„A régi kondiknak két paraméterük volt megadva: az állandó/pillanatnyi. A második paramétert a '70-es évek elején elhagyták. A 25V-os MM kondinak az impulzus feszültségtűrése 40V katalógus szerint. Ezért volt ezeknek a végfokoknak a telepközepe gyárilag 20V-ra beállítva. Emellett a régi MM elkók a katalógus adatokat ráhagyással teljesítették. A mai elkók már nem így vannak méretezve.”
Éppen ezért szigorúan 63V-os kondit tegyél bele, kisebb feszültségűvel szivároghat, Videoton erősítőkkel kapcsolatban ezzel a dologgal sokat szívtam, sorra robbantgattam a végtranzisztorokat miatta. A torzítás lehet más miatt is! C217-C317-et cseréld ki, nekem is torzított, ez megoldotta. Ha tantál kondi, akkor főleg! Ilyen helyre véleményem szerint nem illik tantált használni, sokkal érzékenyebb mint a sima elkó, élettartama is kisebb, könnyen bezárlatosodik. Mind a két oldal torz?

Szerk: A tantál kondi főleg a nagy meleget nem tolerálja túl jól, márpedig ez az erősítő, ha épp olyanja van, akkor szeret fűteni. Nem tudom mi a megfelelő beállítása neki, nekem mindössze két ilyen készülékem volt. Az előbbi, az melegedett rendesen, a mostani viszont kézmelegre sem melegszik fel, ez nyugalmi áramtól függ, de feltételezem ez utóbbi az optimális.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
(#) zseblampa hozzászólása Júl 5, 2016 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Az lenne a kérdésem hogy , miért nem szól az erősítő ha rácsatlakoztatok egy okostelefont?
Nem jelenik meg a kijelzőn a fejhalgató jel!
Az erősítőn a legfelső bemenethez csatlakoztatom..
(#) probert69 hozzászólása Júl 23, 2016 /
 
Sziasztok! Egy Orister 1015 MOD közepén tartok, Lenne pár kérdésem. A HIFI technika által közölt módosításokat végigcsináltam, az emitterkövető is bent van. Az átkötésekkel, a magnó és tuner csatlakozásnál szépen működik is. Ám a lemezjátszó bemenetre kötött jel erősen torzul. A Riaa korrektorban torzul a jel, ld foto.Az alsó jel a szkópon a bemenő, míg afelső, ami majdnem fűrészjellé torzult a végfok kimenetén mért jel. A másik képen a tuner bemenet normális jelei láthatók. Okozhatja ezt az, hogy a gyári rajzon, illetve aMOD javaslaton is szereplő R16 470ohm-nak van jelölve, nekem a panelban ehelyett 2,2K van, ráadásul R15-nek jelölve.. Ha tranyókat kéne cserélnem, (BC239c) mi alkalmas rá, mert nemigen találtam az általam ismert források kínálatában? Előre is köszönöm a válaszotokat!
(#) Pioneer válasza probert69 hozzászólására (») Júl 23, 2016 /
 
Szia! A kérdés, hogy a RIAA korrektor bemenetére mekkora jelet adtál? A névleges bemeneti szintje 3-4mV körül van, ami azt jelenti, hogy akár 5mV-os jellel is túl lehet vezérelni.
A másik dolog, hogy fogsz e az erősítőre lemezjátszót (vinyl) kötni, ha nem akkor teljesen felesleges azt a részt átalakítani.
(#) probert69 hozzászólása Júl 23, 2016 /
 
Igazad van, lehet, hogy a bemeneti jel túl magas volt. Ugyanazzal a jelszinttel hajtottam meg, mint a többi bemenetnél. Használva lesz a lemezjátszó bemenet, mágneses hangszedővel, De még agyalok rajta, hogy kristályt is tudjon.
(#) probert69 válasza Pioneer hozzászólására (») Júl 23, 2016 /
 
Igen, jó lesz, csak ezen a bemeneten irtózatos 50 Hz-es brumm is jelentkezik. A többin nem.
(#) probert69 válasza Pioneer hozzászólására (») Júl 23, 2016 /
 
Igazad van, lehet, hogy a bemeneti jel túl magas volt. Ugyanazzal a jelszinttel hajtottam meg, mint a többi bemenetnél. Használva lesz a lemezjátszó bemenet, mágneses hangszedővel, De még agyalok rajta, hogy kristályt is tudjon.
(#) Pioneer válasza probert69 hozzászólására (») Júl 23, 2016 /
 
A brumm földhurok miatt van. Sajnos az orion mérnökei elkövettek egy irtózatos hibát akkoriban, több helyen is hozzákötötték a földet az erősítő házához. Mivel a végfok hűtőbordája földpotenciálon van, az pedig hozzácsavarozva a házhoz, ez elegendő földelést biztosít. Minden másik kötést el kell távolítani a házról. Ezzel én is küszködtem kicsit, de az eredménye teljesen zajtalan erősítő lett.
Kristály hangszedő jelét pedig bármelyik nagyszintű bemenetre rá lehet kötni, akár a magnó, vagy a rádió bemenetére.
(#) probert69 válasza Pioneer hozzászólására (») Júl 23, 2016 /
 
Igen, a kristállyal kapcsolatban én is erre gondoltam, máskülönben köszönöm az infót a bemenő jelszintről. Most megy a tesztüzem, a lemezjátszó gyönyörűen szól, a magnó és a tuner bemenetre kötött deckekkel is szépen muzsikál. Érdekesség, hogy a pu bemeneten se zaj, se semmi. Míg a többi bemeneten zajos és üres állásra kapcsolva a váltógombot a pu bemenetre kötött jel kivételével áthallás van, pedig minden bemenő jelet árnyékolt kábel szállít.
(#) BODHEAD hozzászólása Júl 24, 2016 /
 
Sziasztok!Lenne egy kérdésem mégpedig hogy az R239-es ellenállás elfüstölt és ez mitől lehet.

Orister.jpg
    
(#) reloop válasza BODHEAD hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Szia! T10 B-E diódája elszakadt, csere.
(#) BODHEAD válasza reloop hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Szia! Köszi a segitséget nekiállok és kicserélem.
(#) reloop válasza BODHEAD hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Előfordulhat, hogy a szakadás nem a tranzisztort érinti, hanem a vezetősávot, vagy a forrasztást, pillant rá arra is! A tranzisztort diódavizsgálóval ellenőrizheted.
(#) BODHEAD válasza reloop hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
245 c nincs helyette 249 c van .Mehet?
(#) reloop válasza BODHEAD hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Megfelel.
(#) BODHEAD válasza reloop hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Most az lett vele hogy az R 240-es fűstől.
(#) reloop válasza BODHEAD hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Ezek szerint nem tartottad be az élesztés szabályait Bővebben: Link.
A 0,33Ω ellenállások közös pontján féltápot, az egyik 0,33Ω lábai között pedig 5-10mV-ot állíts be a nyugalmi áramhoz! Áramkorlátozó nélkül nem ajánlott kísérletezni vele.
(#) BODHEAD válasza reloop hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Oké ma meg próbálom meló után este jelentkezem.
(#) probert69 hozzászólása Júl 25, 2016 /
 
Sziasztok! Oristernél áthallást tapasztalt valaki? Ha a magnóbemenetre van csatlakoztatva a jel és átkapcsolom tunerbe, ahol éppen nincs jelforrás, akkor fél hangerő fölött áthallás van. Ha még egyet arrébb kapcsolok, akkor csökken, de ugyanúgy van, ha a legszélső fokozatra állítom mg pu-ra, akkor megszűnik. Éppen MOD-oltam a cuccot, de ez még zavar. Gyanítom, hogy a jackley tárcsa okozza, mi a véleményetek? És hogy lehet ezt megszüntetni? Kondival leszűrni csatonánként a jackleyn?
(#) Gafly válasza probert69 hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Idézet:
„Kondival leszűrni csatonánként a jackleyn?”

Miért pont kondival?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
(#) probert69 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
csak egy gondolat, vagy árnyékoljam le az elvezető érintkezőt a csatlakozón?
(#) probert69 hozzászólása Júl 25, 2016 /
 
Lenne valakinek ötlete, az áthallás csökkentésére Oristernél?
(#) probert69 válasza probert69 hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
nincs...
(#) CHZ válasza probert69 hozzászólására (») Júl 26, 2016 / 1
 
Bemenetek közötti áthallásra gondolsz?
Ha igen, ezt csak a bemenetválasztó teljes átépítésével tudod javítani.
Átszűrődés oka, a forgókapcsoló, ezzel a kapcsolóval a bemeneti csatiknál elhelyezett reléket kellene kapcsolgatni. Nem használt bemenet földre zárható, így nem lenne áthallás és két db árnyékolt kábellel behuzalozható, nem lenne kábeldzsungel.
(#) probert69 válasza CHZ hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Én is a forgókapcsolóra gyanakodtam. Köszi.
(#) probert69 hozzászólása Júl 26, 2016 /
 
bc237b-t mivel lehet helyettesíteni, ami kapható is?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
(#) didyman válasza probert69 hozzászólására (») Júl 26, 2016 / 1
 
Lehetne úgy, hogy a kapcsoló körüli lezáró ellenállásokat építesz be. Az a gond, hogy gyakorlatilag mindent hall a bemenet, C3 és C103 előtt semmilyen lezárás nincs, egyedül az első fokozat H11 értéke és emitter-ellenállása által feltranszponált összeg lesz a mérvadó, és azan a soros 1 Mohmos ellenállások sem éppen javítanak.. Ha nem használsz lemezjátszót, és a bemeneteid vonalszintűek, akkor a két kondi előtt (vagyis a kapcsolók közös pontján) egy-egy 100 kOhm-os ellenállással zárd le mindkét csatornát, a kapcsolók előtt minden csatornát szintén zárj le 100 kOhmmal, a soros 1MOhmos ellenállásokat pedig cseréld ki pl. 10 kOhmra (lehet, hogy ez túl kicsi lesz, lépj feljebb akkor 47, majd 100 kOhmra például). Így átkapcsolási zörejed alig lesz, és remélhetőleg áthallásod is.
Következő: »»   10 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem