Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
Setup-ba: Serial.begin(9600); Loop-ba: ahol meghívod az AmpertAtlagol függvényt: AramAtlag = AmpertAtlagol(); //Azaz az Aramatlag változód így veszi fel az AmpertAtlagol függvén értékét!!!! Innentől lehet majd olyat hogy: If (Aramatlag<8) delay(5); Serial.println(AramAtlag); Ha ezzel megvagy, rácsattintod az usb kábelt, feltöltöd a kódot, nem veszed le az usb kábelt, mert azon keresztül kommunikál, majd az arduino fejlesztőkörnyezetben (abban az ablakban ahol a kódod is van) Eszközök menü->Soros Monitor Angolul gondolom Tools->Serial Monitor, vagy hasonló Vagy gyorskulcsal Ctrl + Shift+ M Előjön egy ablak, amibe szépen lassan csordogálnak majd a mért adataid.
Szia!
Sajnos nemtudom megcsinálni mert nem modullal csináltam meg hanem Atmega8-am van és USBASP-n programozom. Ha lesz egy kis időm akkor kipróbálom majd
Értem. Abban akkor nem tudok segíteni, max, ha csatlakoztatsz rá I2C protokollal egy LCD modult I2C illesztővel egybekötve, akkor arra ki lehet írni.
Szia!
Minden rendben van a progival, működik, teszi a dolgát jól számol. Köszönöm szépen még egyszer a sok segítséget!! ![]() A kijelzőt majd a későbbiekben mindenképp meg fogom csinálni.
Üdv!
Keresek az Arduino (marlin) világában jártas embert ITT
Szia!
Nos azt hittem értem,de nem egészen ![]() Eddig jutottam a kóddal,bár kevés időm volt. tudsz még ebben segíteni?
Hol a hiba?
Most már nekem is sok ennyi idő múlva a kód! Olyasmi is rémlik, hogy a keypressed visszatérési értéke lehet, hogy ASCII kód, nem emlékszem pontosan.
Pl. Ha így nevezed az óra beállító rutint: void hour_setting(){
Akkor hiába hívod ezen e néven: set_hourBe(); És stb. így tovább!
Nem kel a , karakter!
Szia!
Mentsd el a projektedet, nyiss egy újat, mert bonyolult lenne mindent végigvenni, inkább haladjunk lépésről lépésre, nem lesz olyan hosszú, de sokkal jobb lesz szerintem. A kész kódokat, ne másold ide, csatold inkább! Én is csatoltam egyet, kezdjük innen szerintem. Ha nálad fut, akkor haladunk tovább ok? Szóval, ha nem fut a kódom, de a tiéd igen, akkor csatold a jó verziót, azt fogom továbbírni. A függvény hívások nem voltak jók, valamint a beolvasással is gondok lesznek egyelőre.
Miért nem jelenik meg a csatolt fájlom?
Rendben
Ok,kitöröltem, átírtam stb, de NEM TUDOM FELTÖLTENI ide .
MIÉRT ????? HELP!Nem értem.
Alul "Fájl kiválasztás" betallózod!
Elküldöd!
Igen, de nem megy úgy. Desktopról szeretném küldeni, de nem.
Ugy nem fog menni!
Viszont a közös munkához elöbb a környezetet kellene egyeztetni! Melyik IDE, pontosan melyik lib-ek, mi a HW?
Ezzzel kezdjünk szerintem.
Ha sok lesz az üzenetváltás, akkor privátban is lehet tovább menni. Nem tudom kipróbálni, mert nincs időm összerakni egy kört.
Feladom....
Valami meggátolja a feltöltést.
Arduino: 1.6.4 (Windows 8.1), Board: "Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"
RTCsetup.ino: In function 'void loop()': RTCsetup:62: error: 'set_hourBe' was not declared in this scope RTCsetup:63: error: 'set_minutBe' was not declared in this scope RTCsetup:64: error: 'set_secondBe' was not declared in this scope RTCsetup:97: error: a function-definition is not allowed here before '{' token RTCsetup:165: error: expected '}' at end of input 'set_hourBe' was not declared in this scope This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Nekem ez van jelenleg
Mehetünk privátba is,mert sok lesz az üzenetváltás,persze,ha van türelmed és időd rám
???
Én csak tesztből vissza küldtem az általad felrakot program másolatát, hogy mükxik e?! Amig nem tudom honan valók az RTC és Key libek addig nem tudom tesztelni a programodat!
Jelenleg nem működik! A keypad lib az arduino hivatalos oldaláról van,az RTC lib pedig gifthubról töltöttem le
Nem muszáj privátba, nem baj az ha sok az üzenet, csak a témához tartozzék. Lehet másnak is jól jön a probléma megoldása.
Meg,ha kész az időkapcsolás,akkor bárki tudja majd használni a kódot
Előbb teszteljük a gombjaidat:
Ennek ki kell írni a terminálra a számokat, ha nyomkodod a gombokat: '0','1','2','3'
Arduino: 1.6.4 (Windows 8.1), Board: "Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"
sketch_aug10a:22: error: invalid conversion from 'byte {aka unsigned char}' to 'byte* {aka unsigned char*}' [-fpermissive] In file included from sketch_aug10a.ino:10:0: C:\Users\Bördös Attila\Documents\Arduino\libraries\Keypad-master\src/Keypad.h:78:2: error: initializing argument 3 of 'Keypad::Keypad(char*, byte*, byte*, byte, byte)' [-fpermissive] Keypad(char *userKeymap, byte *row, byte *col, byte numRows, byte numCols); ^ invalid conversion from 'byte {aka unsigned char}' to 'byte* {aka unsigned char*}' [-fpermissive] This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Ezt a hibát írja ki
19. sor:
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2016
Igen,most már jó és kiírja az adott számokat
Akkor arduino könyvtár kezelő keresőjébe beírod, hogy "RTC" és megmondod melyiket töltötted le?
Amelyik ismeri a DS1307-est, vagy nálam ez van lent: Rtc_by_Makuna |
Bejelentkezés
Hirdetés |