Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
Setup-ba: Serial.begin(9600); Loop-ba: ahol meghívod az AmpertAtlagol függvényt: AramAtlag = AmpertAtlagol(); //Azaz az Aramatlag változód így veszi fel az AmpertAtlagol függvén értékét!!!! Innentől lehet majd olyat hogy: If (Aramatlag<8) delay(5); Serial.println(AramAtlag); Ha ezzel megvagy, rácsattintod az usb kábelt, feltöltöd a kódot, nem veszed le az usb kábelt, mert azon keresztül kommunikál, majd az arduino fejlesztőkörnyezetben (abban az ablakban ahol a kódod is van) Eszközök menü->Soros Monitor Angolul gondolom Tools->Serial Monitor, vagy hasonló Vagy gyorskulcsal Ctrl + Shift+ M Előjön egy ablak, amibe szépen lassan csordogálnak majd a mért adataid.
Szia!
Sajnos nemtudom megcsinálni mert nem modullal csináltam meg hanem Atmega8-am van és USBASP-n programozom. Ha lesz egy kis időm akkor kipróbálom majd ![]()
Értem. Abban akkor nem tudok segíteni, max, ha csatlakoztatsz rá I2C protokollal egy LCD modult I2C illesztővel egybekötve, akkor arra ki lehet írni.
![]()
Szia!
Minden rendben van a progival, működik, teszi a dolgát jól számol. Köszönöm szépen még egyszer a sok segítséget!! ![]() A kijelzőt majd a későbbiekben mindenképp meg fogom csinálni. ![]()
Üdv!
Keresek az Arduino (marlin) világában jártas embert ITT
Szia!
Nos azt hittem értem,de nem egészen ![]() Eddig jutottam a kóddal,bár kevés időm volt. tudsz még ebben segíteni?
Hol a hiba?
Most már nekem is sok ennyi idő múlva a kód! Olyasmi is rémlik, hogy a keypressed visszatérési értéke lehet, hogy ASCII kód, nem emlékszem pontosan.
Pl. Ha így nevezed az óra beállító rutint: void hour_setting(){
Akkor hiába hívod ezen e néven: set_hourBe(); És stb. így tovább!
Nem kel a , karakter!
Szia!
Mentsd el a projektedet, nyiss egy újat, mert bonyolult lenne mindent végigvenni, inkább haladjunk lépésről lépésre, nem lesz olyan hosszú, de sokkal jobb lesz szerintem. A kész kódokat, ne másold ide, csatold inkább! Én is csatoltam egyet, kezdjük innen szerintem. Ha nálad fut, akkor haladunk tovább ok? Szóval, ha nem fut a kódom, de a tiéd igen, akkor csatold a jó verziót, azt fogom továbbírni. A függvény hívások nem voltak jók, valamint a beolvasással is gondok lesznek egyelőre.
Miért nem jelenik meg a csatolt fájlom?
Rendben
![]()
Ok,kitöröltem, átírtam stb, de NEM TUDOM FELTÖLTENI ide .
MIÉRT ????? ![]() Nem értem.
Alul "Fájl kiválasztás" betallózod!
Elküldöd!
Igen, de nem megy úgy. Desktopról szeretném küldeni, de nem.
Ugy nem fog menni!
Viszont a közös munkához elöbb a környezetet kellene egyeztetni! Melyik IDE, pontosan melyik lib-ek, mi a HW?
Ezzzel kezdjünk szerintem.
Ha sok lesz az üzenetváltás, akkor privátban is lehet tovább menni. Nem tudom kipróbálni, mert nincs időm összerakni egy kört.
Feladom....
![]() Valami meggátolja a feltöltést.
Arduino: 1.6.4 (Windows 8.1), Board: "Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"
RTCsetup.ino: In function 'void loop()': RTCsetup:62: error: 'set_hourBe' was not declared in this scope RTCsetup:63: error: 'set_minutBe' was not declared in this scope RTCsetup:64: error: 'set_secondBe' was not declared in this scope RTCsetup:97: error: a function-definition is not allowed here before '{' token RTCsetup:165: error: expected '}' at end of input 'set_hourBe' was not declared in this scope This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Nekem ez van jelenleg
Mehetünk privátba is,mert sok lesz az üzenetváltás,persze,ha van türelmed és időd rám
![]()
???
Én csak tesztből vissza küldtem az általad felrakot program másolatát, hogy mükxik e?! Amig nem tudom honan valók az RTC és Key libek addig nem tudom tesztelni a programodat!
Jelenleg nem működik! A keypad lib az arduino hivatalos oldaláról van,az RTC lib pedig gifthubról töltöttem le
Nem muszáj privátba, nem baj az ha sok az üzenet, csak a témához tartozzék. Lehet másnak is jól jön a probléma megoldása.
![]()
Meg,ha kész az időkapcsolás,akkor bárki tudja majd használni a kódot
![]()
Előbb teszteljük a gombjaidat:
Ennek ki kell írni a terminálra a számokat, ha nyomkodod a gombokat: '0','1','2','3'
Arduino: 1.6.4 (Windows 8.1), Board: "Arduino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"
sketch_aug10a:22: error: invalid conversion from 'byte {aka unsigned char}' to 'byte* {aka unsigned char*}' [-fpermissive] In file included from sketch_aug10a.ino:10:0: C:\Users\Bördös Attila\Documents\Arduino\libraries\Keypad-master\src/Keypad.h:78:2: error: initializing argument 3 of 'Keypad::Keypad(char*, byte*, byte*, byte, byte)' [-fpermissive] Keypad(char *userKeymap, byte *row, byte *col, byte numRows, byte numCols); ^ invalid conversion from 'byte {aka unsigned char}' to 'byte* {aka unsigned char*}' [-fpermissive] This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Ezt a hibát írja ki
19. sor:
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2016
Igen,most már jó és kiírja az adott számokat
Akkor arduino könyvtár kezelő keresőjébe beírod, hogy "RTC" és megmondod melyiket töltötted le?
Amelyik ismeri a DS1307-est, vagy nálam ez van lent: Rtc_by_Makuna |
Bejelentkezés
Hirdetés |