Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   193 / 300
(#) zolika60 válasza csapo1002 hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Mérés nélkül nehéz lesz kitalálni, mert már 0C° alatt minden kemény, de -18C° kellene hogy legyen benne. A hátulján a "rács" szabadon van? Kellőképpen áramlik ott a levegő? Kézzel tapintva mennyire meleg?
(#) csapo1002 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Igen a kondenzátor szabadon van, viszont éppen, hogy langyos... Basszus, ez nem gázhiányra utalhat?
(#) kaqkk válasza csapo1002 hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

A sok cucc milyen hőmérsékletű volt amikor bepakoltad ? Ezek a gépek ha jól emlékszem 10kg ot tudnak naponta átfagyasztani , tehát ha meleg árúval pakoltad tele több nap is eltelhet mire magától megáll , a sárga kapcsolót meg kapcsold le nyugodtan .
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
(#) csapo1002 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Hát nem fagyosan lett belepakolva az biztos! Illetve kb. 10 kilónyi hús van benne...
(#) kaqkk válasza csapo1002 hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Idézet:
„Természetesen tele van cuccal...”
?
Idézet:
„Illetve kb. 10 kilónyi hús van benne...”
?
(#) csapo1002 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Melyik része nem érthető? Nem nagy fagyasztóról van szó, ez egy 3 rekeszes fagyasztószekrény...
(#) tibibalogh520 válasza csapo1002 hozzászólására (») Aug 12, 2016 /

Idézet:
„Melyik része nem érthető?”

Miféle "habosított húst raktál bele, melynek 10 kilója meg tel, egy 120 Literes fagyasztót?
(#) csapo1002 hozzászólása Aug 12, 2016 /

Tévedtem, nincs ez 120 L-es, bocsi! De nem maradhatnánk az eredeti témánál? A "gyorshűtést" kikapcsoltam rajta tegnap, de azóta is megy folyamatosan...
(#) kaqkk válasza csapo1002 hozzászólására (») Aug 12, 2016 /

A" hűtőlapok" mindenhol deresek?Ha igen akkor nagy valószínűséggel a hőfokszabályzó rossz , ha csak egy része deresedik a hűtőfelületnek akkor viszont vagy gázhiányos a gép vagy a kompresszora "kopott" szállítóteljesítmény csökkent.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
(#) jacksly válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 12, 2016 /

Nemtom, hogy ez fí relé-e, de azt vágja le, ami a képen a jobb oldalon van.
Ha Ohm mérőnél digitális multimétert értesz, akkor olyanom van, igen. Az tud ellenállást is mérni.

Köszi, üdv.: jacksly

IMG_0899.JPG

(#) jacksly válasza jacksly hozzászólására (») Aug 13, 2016 /

Közben utánanéztem... igen, ez 1fázisú fí relé.
(#) zsuzsa69 hozzászólása Aug 13, 2016 /

A segítségeteket szeretném kérni! Candy CFC 402 AX típusú alul fagyasztós kombi hűtőszekrényem kompresszora folyamatosan megy,nem áll le.Néha kattan,de a kompresszor megy tovább.Szerintetek mi lehet a gond?
(#) kaqkk válasza zsuzsa69 hozzászólására (») Aug 13, 2016 /

A szuperhűtés kapcsoló nincs bekapcsolva ??
(#) csapo1002 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Megnéztem, a "hűtőlapokat"! Csak a legfelső rekeszben, a felső "hűtőlap" egy részén tapasztalok deresedést!
(#) beers hozzászólása Aug 14, 2016 /

Sziasztok!

Adott egy Beko 1 kompresszoros kombinált hűtő!
Sajnos 2 napja ki be kapcsolgat!
Elindul a hűtő, kb 2-3 mp múlva kattan az indító relé és a hűtő lekapcsol!
8EA19E61 a relé típusa!
Lehet, hogy csak a relészarakszik, vagy a kompresszor miatt old le?
Köszönöm a segítséget!
(#) beers válasza beers hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Elvileg ilyen a indító reléje!Relé
Szeretném kipróbálni, hogy nélküle indul e a szerkezet!
Bekötésés sajnos nem tudom!
Hova kellene adni a direkt 230V-ot?
(#) kaqkk válasza csapo1002 hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Akkor nagy valószínűséggel kalorikus probléma van , mint már írtam vagy gázhiány vagy kompresszor . Mindkét hibát csak szerelő tudja megszüntetni .
(#) kaqkk válasza beers hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Rakd össze ahogy volt , várd meg amíg teljesen kihűl a relé és a kompresszor is majd kapcsold be , ha elindul szerencséd van (csak túlmelegedett) ha nem indul akkor cserélni kell a "relét"
(#) beers válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Köszönöm, összerakom és meglátjuk mi lesz!
Melyik danfoss a helyettesítője egyébként? A gyárija hány ohmos?
(#) zsuzsa69 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

A szuperhűtés nics bekapcsolva,a fagyasztó 1-re,a hűtőrész pedig 2-re van kapcsolva.
(#) kaqkk válasza zsuzsa69 hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Nincs eljegesedve a hűtőfelület ?

Hol jegesedik,hol olvaszt,de valamikor túlhűt,szinte megfagy ami benne van.Ilyenkor kihúzom a konektorból,és ha visszadugom akkor egy ideig nem megy a kompresszor.

Húzd ki várd meg hogy teljesen leolvadjon ezután kapcsold be és ne kapcsolgasd ki-be mert attól fog tönkremenni !

Már így is próbáltam,de hiába éri el a normál hőfokot,a kompresszor ezután is folyamatosan megy.Próbáltam utána járni mitől lehet,mondtak panelhibát,hőfokszabályzót mágneskapcsolót stb. Szerinted melyik lehet?
(#) csapo1002 hozzászólása Aug 14, 2016 /

Rendben, köszönöm szépen! Illetve bízom benne, hogy "csak" gázhiány. Feltételezem az kisebbik baj, illetve olcsóbb, mint a kompresszor csere...

Ha elektronikus vezérlésű akkor nagy az esélye az elektronika hibának
(#) zsuzsa69 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Köszönöm a segítséget!
(#) faragozoltan2 hozzászólása Aug 16, 2016 /

Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni van egy régebbi Zanussi fagyasztószekrényünk és a tetején van egy sárga billenőkapcsoló és tönkrement.Vettem egy másik kapcsolót de amikor kiszedtem a régit a vezetékek lejöttek róla fekete,barna,kék vezeték.
Nem tudna esetleg segíteni valaki hogy melyik vezetéket hova kell bekötni.Előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza faragozoltan2 hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

A kék vezeték a 0 az megy a lámpa kivezetésére (valószínűleg a középső)a barna a bejövő fázis a fekete meg a kompresszorra megy.
(#) Picipityu hozzászólása Aug 18, 2016 /

Sziasztok!

Van egy Elektrolux kombinált hűtőm, ami nem kapcsol ki.
Ha kihúzom a konnektorból és újra visszadugom, nem indul újra, csak, ha elérte a bekapcsolási hőmérsékletet. Kikapcsolni viszont nem kapcsol ki.
Mi lehet a gondja, illetve mit nézzek meg rajta?
Hűteni hűt. A fagyasztó része is jól fagyaszt. Csak, ha egyszer elindul, nem áll meg, folyamatosan megy a kompresszor.
Köszönöm a válaszokat
Következő: »»   193 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem