Fórum témák
» Több friss téma |
Mérés nélkül nehéz lesz kitalálni, mert már 0C° alatt minden kemény, de -18C° kellene hogy legyen benne. A hátulján a "rács" szabadon van? Kellőképpen áramlik ott a levegő? Kézzel tapintva mennyire meleg?
Igen a kondenzátor szabadon van, viszont éppen, hogy langyos... Basszus, ez nem gázhiányra utalhat?
A sok cucc milyen hőmérsékletű volt amikor bepakoltad ? Ezek a gépek ha jól emlékszem 10kg ot tudnak naponta átfagyasztani , tehát ha meleg árúval pakoltad tele több nap is eltelhet mire magától megáll , a sárga kapcsolót meg kapcsold le nyugodtan .
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
Hát nem fagyosan lett belepakolva az biztos! Illetve kb. 10 kilónyi hús van benne...
Idézet: ?„Természetesen tele van cuccal...” Idézet: ? „Illetve kb. 10 kilónyi hús van benne...”
Melyik része nem érthető?
![]() ![]()
Idézet: „Melyik része nem érthető?” Miféle "habosított húst raktál bele, melynek 10 kilója meg tel, egy 120 Literes fagyasztót? ![]()
Tévedtem, nincs ez 120 L-es, bocsi!
![]() ![]()
A" hűtőlapok" mindenhol deresek?Ha igen akkor nagy valószínűséggel a hőfokszabályzó rossz , ha csak egy része deresedik a hűtőfelületnek akkor viszont vagy gázhiányos a gép vagy a kompresszora "kopott" szállítóteljesítmény csökkent.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
Nemtom, hogy ez fí relé-e, de azt vágja le, ami a képen a jobb oldalon van.
Ha Ohm mérőnél digitális multimétert értesz, akkor olyanom van, igen. Az tud ellenállást is mérni. Köszi, üdv.: jacksly
Közben utánanéztem... igen, ez 1fázisú fí relé.
A segítségeteket szeretném kérni! Candy CFC 402 AX típusú alul fagyasztós kombi hűtőszekrényem kompresszora folyamatosan megy,nem áll le.Néha kattan,de a kompresszor megy tovább.Szerintetek mi lehet a gond?
A szuperhűtés kapcsoló nincs bekapcsolva ??
Megnéztem, a "hűtőlapokat"! Csak a legfelső rekeszben, a felső "hűtőlap" egy részén tapasztalok deresedést!
Sziasztok!
Adott egy Beko 1 kompresszoros kombinált hűtő! Sajnos 2 napja ki be kapcsolgat! Elindul a hűtő, kb 2-3 mp múlva kattan az indító relé és a hűtő lekapcsol! 8EA19E61 a relé típusa! Lehet, hogy csak a relészarakszik, vagy a kompresszor miatt old le? Köszönöm a segítséget!
Elvileg ilyen a indító reléje!Relé
Szeretném kipróbálni, hogy nélküle indul e a szerkezet! Bekötésés sajnos nem tudom! Hova kellene adni a direkt 230V-ot?
Akkor nagy valószínűséggel kalorikus probléma van , mint már írtam vagy gázhiány vagy kompresszor . Mindkét hibát csak szerelő tudja megszüntetni .
Rakd össze ahogy volt , várd meg amíg teljesen kihűl a relé és a kompresszor is majd kapcsold be , ha elindul szerencséd van (csak túlmelegedett) ha nem indul akkor cserélni kell a "relét"
Köszönöm, összerakom és meglátjuk mi lesz!
Melyik danfoss a helyettesítője egyébként? A gyárija hány ohmos?
A szuperhűtés nics bekapcsolva,a fagyasztó 1-re,a hűtőrész pedig 2-re van kapcsolva.
Hol jegesedik,hol olvaszt,de valamikor túlhűt,szinte megfagy ami benne van.Ilyenkor kihúzom a konektorból,és ha visszadugom akkor egy ideig nem megy a kompresszor.
Húzd ki várd meg hogy teljesen leolvadjon ezután kapcsold be és ne kapcsolgasd ki-be mert attól fog tönkremenni !
Már így is próbáltam,de hiába éri el a normál hőfokot,a kompresszor ezután is folyamatosan megy.Próbáltam utána járni mitől lehet,mondtak panelhibát,hőfokszabályzót mágneskapcsolót stb. Szerinted melyik lehet?
Rendben, köszönöm szépen! Illetve bízom benne, hogy "csak" gázhiány. Feltételezem az kisebbik baj, illetve olcsóbb, mint a kompresszor csere...
Ha elektronikus vezérlésű akkor nagy az esélye az elektronika hibának
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni van egy régebbi Zanussi fagyasztószekrényünk és a tetején van egy sárga billenőkapcsoló és tönkrement.Vettem egy másik kapcsolót de amikor kiszedtem a régit a vezetékek lejöttek róla fekete,barna,kék vezeték.
Nem tudna esetleg segíteni valaki hogy melyik vezetéket hova kell bekötni.Előre is köszönöm.
A kék vezeték a 0 az megy a lámpa kivezetésére (valószínűleg a középső)a barna a bejövő fázis a fekete meg a kompresszorra megy.
Sziasztok!
Van egy Elektrolux kombinált hűtőm, ami nem kapcsol ki. Ha kihúzom a konnektorból és újra visszadugom, nem indul újra, csak, ha elérte a bekapcsolási hőmérsékletet. Kikapcsolni viszont nem kapcsol ki. ![]() Mi lehet a gondja, illetve mit nézzek meg rajta? ![]() Hűteni hűt. A fagyasztó része is jól fagyaszt. Csak, ha egyszer elindul, nem áll meg, folyamatosan megy a kompresszor. Köszönöm a válaszokat ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |