Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
CH341-et ír, de a CH340-el is müködik.
A CH341SER nevü mappát kitömöríted az asztalra, majd a SETUP.EXE-vel feltepíted. Ha müködik a driver, akkor a telepítőt letörülheted. http://www.arduined.eu/files/CH341SER.zip A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Jó lesz az a telepítő még windows reinstall után is...
![]()
THX
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Arra megtanúlja a driverek minden csinját-binját.
Danesz6: Csak érdekességből kérdem: Az alap led villogtató programot (Blink) mennyi idő alatt fordítja le+tölti fel az UNO-ra?
Az eredeti Arduino Duemilanove-ra NEM eredeti Atmega8-as IC-vel 32 másodperc alatt tölti fel.
Jó ezeket tudni.
Win8.1-es az arduino.org-n található 1.7.10-es szoftver verzió nem indul a gépemen. Az arduio.cc-ről leszedett 1.6.10 fut, mindkettőn csak ez(vélhetően az ott legfrissebb) van fent.
Ilyennel találkozott valaki? Amúgy akartam letölteni lib-et, ott már 2.xxx-es verziószámok voltak. Ez hogy lehet?
Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy tudjak video jelek közt váltogatni (jelenleg 2db videojel 2 kameráról ami megy a VTX-be) optocsatolóval egy RC radio csatornájának a jele alapján. Van egy PWM bemenetem (RC radio csatorna) 1000-2000 PWM jelet tudok vele küldeni amit Arduinoval szeretnék kiolvasni, pulseIn-el pl. és adott érték alapján kapcsolnék magasra/alacsonyra digitális lábakat, jelenleg 2 kört, azokon pedig optocsatoló lenne (PC817 van is itthon). Megoldható lenne ez? Csinált valaki már ilyet esetleg? Hardware ügyileg eléglehet optocsatoló és ellenállás a digitális kimenetekre majd direktbe a video jelek? A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Valamilyen hibát kiír vagy csak egyszerüen nem indul el?
Ha nem ír ki hibát, akkor megkeresed azt a mappát, ahova fel van rakva az arduino 1.7, majd elindítod az arduino_debug.exe-t. Megfog jelenni egy fekete ablak fehér betükkel. Errõl készíts egy képet és töltsd fel ide.
Sziasztok!
Egy újabb kérdéssel fordulnék hozzátok, lenne egy kapunyitó távirányító amiből ki kellene olvasni az 1-es és a 2-es gomb-hoz tartozó számsort, több oldalt, fórumot néztem több kódot is feltöltöttem az arduinóba, hogy majd a soros monitoron megmutatja a gombokhoz tartozó számsorokat, de egyik sem akar működni. Van esetleg valakinek ötlete hogy hogyan lehetne kivitelezni?
Direktben próbáltad már felvenni a kiszaladó "trillát,zörgést" az adóból?
Megkeresni azt a drótot ahol a moduláció megy az oszcillátorra. Azt egy feszültség osztón egy hangkártyára vezetni és a felvett mintát elemezni hangmanipuláló programokkal.
direktbe még nem próbáltam, de mingyá kipróbálom
![]()
Vagy a vevőd kimenetén figyelni a jelet. pl.: AudaCity programmal.
RF sniffernek rtlsdr dongle de ha van rf vevőd akkor annak a kimenete is jó lesz .
jegyzet a dekodolasrol. Igazán neked az audacityben látható képek segíthenek a legtöbbet, milyen jeleket keressél. Lehet ez is segíthet habár más az átviteli közeg ![]() Persze a felvett jelminták alakját leginkább a hangkártyád minősége határozza meg.Pár száz vagy kilo Herzes négyszög jelszerűt kell beolvasnia közel alakhűen . Rosszabb esetben kézzel, szemmel kell elemezned a megjelenő görbéket a huplik méretének a szélességét. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
Azt mennyire tolerálja az Arduino és a PC ha az Arduinot az usb csatlakozóján keresztül táplálom meg 5V-al de az USB két adat kábele megy tovább a PC-re? Működhet így?
Az adat vonalaknak D+ és D- kell 0 potenciál is tehát az USB GND-t is vinned kéne mellé.
5V 5V ez is az ... de inkább 1-1 schottky diódát kéne rakni a tápágakba is . De lehet benne is van a panelon ez a dióda a külső tápvezetékben gyárilag. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
Szia!
Készítettem egy menü rendszert,ami így nézne ki. Jelenleg még nem végleges!
Említetted,hogy a időt a relays tömbe mentse. Átnevezgettem a dolgokat. Így szerinted jó lesz?
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
Áh értem
![]() Köszi szépen a segítséged ![]()
A várakozást inkább ide tegyed:
Köszönöm.
Viszont akkor kell egy relaysecKi_setting is ugye?
Amit még nem értek! void relaysecBe_settting(uint8_t relay) Az uint8_t relay. A relay helyére a relé számát kell beírni?
Azt nem bántod!
Meg írtam, hogyan kel meghívni!
Rendben,köszönöm
![]()
Sajnálom,de nem tudom összehozni a menüvel
![]()
Fogalmam sincs milyen menüt faragtál?
Én még sosem használtam (nem ismerem) ezt: #include <MenuBackend.h> Azt hittem a már mutatott példát fejleszted tovább? De ha esetleg látnám mind a kettőt?
A linkre kaptam ezt: A webhely nem érhető el!
Ebből 2 van: void relayminuteKi_settting(uint8_t relay) A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
Ezt felesdel! Neked még magas, mint a templomtorony!
Amit én javasoltam azon az úton próbálkozzál! |
Bejelentkezés
Hirdetés |