Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Hasonló véleményen vagyok. Be kell dugni egy kompatibilis autóba, s valószínűleg össze is kell tanítani...
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2016
Kedves fórumtársak!
Fenti autómban akár jár a motor akár nem a rádió, a cd,a navigáció utasitó hangját is de még az index jellegzetes katttogó hangját is egy állandó erősségü sercegő hang kiséri.Ez független a hangerő poti fel vagy fel csavarásától. Ez a sercegés egy állandó értékü. A némitó gombmegnyomásával elhalgat. Néha egy rövid időre kitisztul szinte alig halható a zaj de teljesen nem tünik el.Utánna kezdődik ujra. Van ugy hogy a sluszkulcs eltávolitása után sem kapcsol ki. Ilyenkor csak az akku saru levétele segit. Érdekes, hogy ez a sistergés csak az első hangszórókban van. Sajnos egyetlen szerviz sem tudott ér- demleges segitséget adni, csak azt hogy ők még ilyennel nem találkoztak. az opel szerviz küld az elek- tronikai szervizbe, ők meg vissza. Kérdezném tőletek van e valami elképzelésetek az esetről? Üdv: István
Szia!
Esetleg próba erejéig ki lehetne próbálni egy ugyanilyen, másik rádióval is. Szerintem ugyanezt fogja produkálni, de ezzel máris eldönthető lenne, hogy a rádió a hibás, vagy az autón belül más okozza a zavart.
Sziasztok
Fejegység és erősítő között (nem alacsony jelszintű csatlakozó) milyen vezetéket javasoltok? Csak sub-ról van szó. Üdv
Próbáld ki a másik rádiós módszert, ahogy előttem javasolták, vagy még egyszerűbb próba, egy vezetéket, pontosabban kettőt befűzni, közvetlen az akkura és megnézni, hogy így produkálja e?
Üdv
Sziasztok!
Adott egy volkswagen gyári autó rádióm amihez usb bemenetet csatlakoztatnék. Ez mini ISO 8 Pin-csatlakozót igényel. Egy figyelmetlen rendelésnek köszönhetően viszont az én tulajdonomban quadlock 12Pin-csatlakozó van. Ezt a csatlakozást szeretném költséghatékonyan áthidalni. Átalakítót nem találtam hozzá. Megoldható ez valamilyen formában?
Üdv! Van egy hidalt kimenetű fejegységem és hogy rá tudjam kötni a végfokra, a híd egyik felét használom pozitívnak, és a GND-t testnek. Ebben az esetben ha bármilyen gombot megnyomok, a hangszóró pattanik egyet. Gondolom DC kerül a kimenetre. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy szerezzek egy olyan fejegységet, aminek a kimenete nem hidalt?
Köszi!
Tegyél egy soros kondit a fejegység kimenetére. Az a DC-t meg fogja szüntetni.
De a pattanást szerintem nem. Inkább transzformátor a kimenetre. Más kérdés a ki/bekapcsoláson kívül miért pattan, és mekkorát.
Ha a hangerő le van véve , akkor is lehet hallani a pattanást ?
A hidalt kimenet féltápon van (testhez képest kb.6V), de soros kondi nagy valószínűséggel már van az erősítő bemenetén is. Amikor feltöltődik, akkor pattan... Azért egy ellenállásosztó sem ártana, a vonali jelhez elég 1-2V is. Ha ez sem segít, akkor késleltesd az erősítő bekapcsolását, ne közvetlenül kösd a remote bemenetet a fejegységre!
Egyébként nincs rajta hátul RCA aljzat line out felirattal? A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2016
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy kicseréltem az autómban a rádiót, működik, szépen szól. A probléma akkor jelentkezik amikor leveszem az előlapot, mert ilyenkor véletlenszerűen bekapcsol, kikapcsol és a rádióállomások között kapcsolgat. Független attól, hogy van-e rajta gyújtás vagy kivettem a kulcsot. A távirányítóval sem tudom kikapcsolni, de ha rajta hagyom az előlapot akkor nem jelentkezik ez a probléma. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Autós erősítőről szeretném hajtani az autóban lévő első hangszóró szettemet is, de a jelenlegi fejegységem (Pioneer DEH-1600UB) nem tud az RCA kimenetén teljes (nem mély hang-vágott) kimeneti jelet szolgáltatni. Így szeretnék venni egy olyan fejegységet, ami tud az RCA kimenetén teljes "hang kimenetű" jelet adni. Manapság ezt hogyan jelölik a gyártók? Vagy hogyan keressem az új készülékeken? Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok!Olyan problémám volna,hogy vettem egy magnót,beszereltem működik,viszont nem szólnak a hangszóróim.Vissza raktam a régi magnót ami előtte profin működött,de láss csodát az is néma.A hangszóróim ingerlésre gerjednek ezért feltételezem az is jó.Segítségeteket köszönöm!
Szia!
Ha a régivel sem működik, az gyanús. Esetleg nincs lehetőséged másik erősítővel megpróbálni? Gondolom valami műanyag házban van az összes hangszoró csatlakozója, így nehéz hozzáférni. Hogy érted pontosan, hogy ingerlésre gerjednek? Hogy próbáltad meg?
Szinte biztos, hogy tud teljes sávú kimenetként is működni a jelenlegi is. Menj be a menübe és állítsd át!
Köszönöm a választ!
Mások már segítette, hogy hogyan kell, egy speciális menübe kell belépni, a bekapcsológomb hosszú megnyomásával.
Szia!
Javaslatra ceruza elemmel lett kipróbálva.Számomra az az érdekes,hogy a régivel működött és csak egy rövid időre lett kivéve a magnó,addig amíg be akartam szerelni a másikat,de mivel az nem szólalt meg vissza kötöttem a régit ugyanúgy ahogy volt és azzal is néma. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
Szokott olyan előfordulni, testzárlatos lesz egy hangfalszál. Némely fejegység ezzel már nem hajlandó működni. Ezt az elempróba alapban nem mondja meg, csak ha a testhez vizsgálod.
Olyat is produkál,hogy amikor kiveszem a kulcsot akkor a hangszórók pattannak egyett.
Sok esélyt nem adok neked, mert nekem egy kiváló állapotú (feltételezhetően bontott) PC tápegység (feltételezhetően) túlterhelés miatt azonnal letiltott, amikor egy Wolkswagen alpha autórádiót akasztottam rá! Úgyhogy előtte nézd meg a rádiód áramfelvételét (ami rá van írva) meg azt, hogy mennyit bír a táp!
Amúgy a hangszórókat az RCA csatlakozókra kötheted, ha a sima sztereó megfelel... A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
Sziasztok!
Nemrég szereltem be egy új autórádiót a kocsiba, de már akkor vacakolt, sercegett/pattogott ha rádiót halhattam. A hangszórókhoz menő vezetékeket cseréltem a beszerelést követően, majd az antennát is lecseréltem, egy újra, mivel a régi már totálkáros volt. Az új antennával járt vezeték is, mi az A oszlopnál halad végig hátulra, ezért ezt is kicseréltem. A jelenlegi helyzet az, hogy álló motorral tökéletes a rádió (régen ez se volt így), viszont ha elindítom a motort akkor serceg. Ha minden igaz nem fordulatszám függő kiadott zaj, továbbá akkor is hallani azt a bizonyos pattogást, mikor a gyújtást ráadom. Készíttetem egy videót, hátha az többet mond. Bővebben: Link A tápot a rádió az eredeti csatlakozójáról kapja (ami fogalmam nincs hova van kötve), lehet érdemes lenne direkt az akkuról táplálni egy újonnan behúzott vezetékkel? Minden segítséget szívesen fogadok!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban,hogy újonnan vásárolt 2 dines fejegyességemre nem tudom bekötni a kormánytávvezérlőt( pedig támogatja). Az autóm Mazda 323f 2001-es. Egy clerion 2 dines rádiót cseréltem le rá amin tökéletesen működött eddig. Az új rádión van 2 vezetékem ami a kormányvezérlésre szolgál. Adaptert nem találok az autómhoz és őszintén szólva nem is szeretnék plusz 10 ezreket elkölteni rá. Ha valaki csinált már ilyesmit szívesen küldök a csatlakozókról képeket vagy bármit amire szükség van. Bővebben: Link Köszönöm a segítségetek előre is! A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
3 vezetéknek kéne lennie a kormányvezérlőhöz a rádiónak. Ha csak 2 van a kormány felől akkor can-bus-os és csak adapterrel oldható meg.
Hali!
Autóbusz gyári erősítőjére hoztam össze egy vezeték nélküli mirofon szettet. Tökéletesen működik, de csak van egy kis gerjedő hang, ahogy a motor jár. Ugyan erről az erősítőről megy a rádió erősítése is, de itt minden tiszta. ???
Szia!
Szerintem 3 szálam van a kormány felől. Üdv
Amiből az egyik nincs bekötve?
![]()
Biztosan be van ,mert a gyári rádió működött vele. csak új rádiónál nem tudom,hogy hová kössem,mert a gyári csatlakozót át kellet alakítani isora. Amit megosztatom képet az első hozzá szólásomnál ott a piros csatlakozó az átalakító,a fehér a gyári és a harmadik képen pedig a be nem kötött szállak látszanak. Ami képet megosztottam a kormány vezérlőről azt a neten találtam.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Sziasztok
Az autóban kicseréltem az akkumulátort és a rádió azt irja ki, hogy SAFE. Bekellene irni a kódot meg is van a kod de nem tudom hogy kellene beirni mert 8-as is van a kódban de az autó rádión csak 6-ig vannak a számok. (1-6-ig belehet állítani a kedvenc frekvenciákat. És nem tudom, hogy melyik gombot kellene megnyomni, hogy bebirjam irni a kódot. Opel Astra Caravan az autó. Üdv.
Általában a folyamat a következő: Az 1-es gombot nyomogatod, akkor az első számot lehet beírni. A 2-es gombbal a másodikat, a hármas gombbal a harmadikat és a négyes gombbal a negyediket. Ha nyomogatod pl. a 3-as gombot, akkor a harmadik számjegy növekszik. Így mind a négy helyre be tudod írni a megfelelő kódot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |