Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Arra azért figyelj, hogy túl erősen (sokáig) nem célszerű csiszolni, mint ahogy a szélein látszik, mert egy normál nyákon a rézréteg 35 mikron. Arról megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán szabad-e (szerintem finoman, finom eszközzel szabad), de mint az eredményed is mutatja lehet utána szépen vasalni.
Szia nekem is ez van és nagyon bevált. A gyári toner amivel kapod csak 50%-os viszont nagyon kemény a tinta nem bírtam szétvasalni.
A szélein szándékosan lecsiszoltam a sorja miatt, és csak lazán csiszoltam.
Készítettem egy pofonegyszerű kis tesztábrát natív 600dpi felbontásban élsimítás nélkül,
csak hogy szemléltessem mire elég a 600dpi. Nyomtassátok ki (lehetőleg fotópapírra) és nézzétek meg nagyítóval. Aztán a képet a monitoron nagyítsátok fel, hogy lássátok is a különbséget... Otthoni nyákgyártáshoz nem hinném, hogy kellene ennél finomabb felbontású rajzolat... A tömörített fájlban van az eredeti kép. Tehát aki úgy gondolja, hogy mégis kell neki az ennél nagyobb "hiperszuper" felbontású nyomtató, hát annak lelke rajta... A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Nem tudom a többiek , hogy vannak vele , de nálam nem üti meg a mércét.Még olyan szinte se , hogy tesztelés céljából kinyomtassam nem még hogy nyákra is tegyem.
Vasaláshoz sem jó fotózáshoz meg pláne ez használhatatlan minőséget adna mindkét technikában több mint valószínű.De majd a többiek is biztos lefogják írni a véleményüket.
Nem a *.png fájlt kell menteni, hanem a *.zip -et letölteni, abban van az eredeti mint írtam...
Bizhatsz benne , azt néztem , és tettem ide ki.
Nálam újra letöltve a zipet és megnézve tökéletes... Nem tudom akkor nálad mi van...
Ne a winzip-ből nézd meg, úgy nekem is homályos. Csomagold ki és úgy tökéletes lesz.
Ugyan az a kicsomagolástól nem fog megjavulni.
6-8 miles vonalakat is csinálok néha fotózással, az 3-4-5 pont 600dpi-nél, nem is jön ki pontosan a vonalszélesség a dpi pontokból. Én inkább az 1200dpi-t mondanám minimumnak, legalább ez ne rontson a minőségen. Úgyis lesz még maratás okozta pontatlanság.
Nálam hibátlan a kép
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
A kép valóban hibátlan. Hibátlanul mutatja milyen egy 600dpi-s rajz. Lukacsos!
Ez egy teszt ábra,azért lukacsos
. Egy átlag monitoron a felbontás 70-100 pont/inch (PPI) ,a nyomtató meg mondjuk tud 600-at (DPI).Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
A PPI érték miatt van, hogy többen más minőségben látták az ábrát nagyítva, de nem ez a lényeg. Vissza tudod ellenőrizni,hogy nyomtatás után mi jön át az ábrából.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
A lukacsok direkt vannak benne, hogy látni lehessen mennyi egy pixel mérete 600dpi felbontásban,
de ez szabad szemmel nem fog menni, csak nagyítóval... Ezzel a kísérlettel akartam rávilágítani arra, hogy egyáltalán nem kell bedőlni az ilyen szupermagas felbontású nyomtatóknak, mert otthonra simán elég a 600dpi, még fénykép nyomtatáshoz is. Legfőképp írógéppapírra (mert általában arra szoktak otthon nyomtatni) még akár sok is, mert az úgysem tudja rendesen visszaadni a képet (mert ugye az beissza a festéket valamennyire), ezért említettem, akinek van fotópapírja, azzal próbálja ki... A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2016
Sziasztok,
Nyák lapot szeretnék készíteni vasalásos technikával. Mivel eddig még nem csináltam így nyákot szeretném megkérdezni hogy milyen papírra kell nyomtatni a nyáktervet. A pausz papír megfelelő erre? Előre is kösz!
Olvasgasd el a fórumot mert már millió egyszer le lettek ezek írva és ki lettek tárgyalva A-Z-ig.
Pausz papír mérete lézernyomtató hőjétől jelentősen változik, ezért nem jó.
Az alatt az idő alatt amíg leírtad, hogy olvasgassam végig a fórumot leírhattad volna, hogy mi annak a papírnak a pontos neve, de akkor átlapozgatom azt a 1228 oldalt és kibogarászom belőle.
Műnyomó papírt használnak legtöbben, de sok egyéb papírfélékkel is dolgoznak. Kikisérletezés eredménye, hogy az adott nyomtató tintával melyik papírfajta lesz a legjobb. Sokan közönséges papírral csinálják, másoknak ugyanaz nem jó.
Nagyjából ezt lehet kivenni a vasalásnál használatos papírfajtákkal kapcsolatban átolvasva az ezer oldalt.
A gyantás ónból származó gyantát érdemes lemosni a panelről, ha utána nem kezelem semmivel a panelt?
Ha kezeled ha nem érdemes lemosni.Nem tudom milyen elektronikát gyártottál de szokott hibás működéshez vezetni ha nincs letisztítva a panel a gyantamaradványoktól.
A kész beforrasztott nyákot oldott gyantával (is) szokták bevonni, gyári anyagok is vannak erre. A gyanta nem okozhat gondot, nagyon különleges eseteket kivéve.
Sziasztok!
Melyik nyák a jobb? Anyag: cellulóz erősítésű fenolikus gyanta vagy Hordozó anyaga : Cuprexcart (üvegszál erősítésű epoxi gyanta) vagy Cuprextit (üvegszál erősítésű epoxi gyanta) A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Attól függ, hogy mit szeretne készíteni. Talán még a dip tokos IC-k is bemennek. Ezért nem lehet egyértelműen nemet mondani. De ha először üresen átengedi a nyomtatón, hőkezeli a papírt, utána már kevesebbet változik a mérete.
Attól függ mennyire vagy felszerelve.
Az üvegszálak eléggé megviselik a szerszámokat (fúró reszelő), de a szilárdsága sokkal jobb, a cellulóz erősítésűnek a megmunkálása sokkal könnyebb, de a hőterhelést rosszabbul viselik, és rázkódásnak feszítő erőnek kevéssé állnak ellen. Nagyfrekvenciás alkalmazásnál a mart üvegszálas paneleket tartják menőnek, de lassú analóg jelekhez teljesen jó az erősítés nélküli (nem kompozit) műanyag (bakelit?) lap is tehát nagyon változatos. Nagyon fontos a réz rétegvastagság is, erre nagyon oda kell figyelni, finom rajzolatot sokkal nehezebb vastag rézbe maratni, nagy áramokat pedig nem lehet egy 15 mikronos sávra bízni...
De más papírfajták zöme mérettartó, akkor szerintem kár pausszal vacakolni.
Más papír is változtatja a méretét, csak kisebb mértékben. Főleg a levegő nedvességtartalma miatt. De ha ő pauszt szeretne használni, akkor vannak korlátok, amit figyelembe kell venni. Sokan használnak, használtak itt a fórumon is pauszt. De a műnyomó jobban megfelel erre a feladatra. De akár színes magazin is jó hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ugyan az a kicsomagolástól nem fog megjavulni.