Fórum témák
» Több friss téma |
A linkelt panelen a leírása szerint PIC32MZ2048ECG144 szöcske van (ec). Azt az ef-et s.k. dobtad fel egy panelra, vagy előre gyártott dev boardot szereztél be valahonnét? Hs usb stack-nek a harmony-t gondoltam használni - feleslegesen remélek tőle működést?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Eléggé melegszik amúgy a cucc.
Áramfogyasztást nem mértem, sebességet CDC-ben mértem már, de még nem optimalizáltam teljesen.. 1-2hét múlva lesznek pontosabb adatok, persze csak ha kell.
Üdv. Van egy TL866CS programozóm. Azt hittem ,,mindent,, tud porgramozni. (végülis valami 11000 tipus felett )
Kifogott rajta egy PIC18F1320. Mivel tudnám olvasni?
Két eset lehetséges:
- nincs bekapcsolva az olvasásvédelem a chipben: Pickit2, Pickit3, (esetleg a TL866CS ha ismeri) - be van kapcsolva az olvasásvédelem: semmivel (esetleg elektromikroszkóppal)
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy a MikroC fordítóból Build&Program paranccsal, mikroProg programozóval írva a PIC-et hibátlanul fut a kód, viszont ha csak Build-ra megyek, majd PICKit3 programozóval programozom a Microchip IPE programon keresztül a hex file-t, akkor nem megfelelően működik a kód. Mi az, amit másképp csinál a PICKit?
Benne van a MikroC által generált hex állományban a konfigurációs szavak beállítása?
Szia!
Bár nem ismerem a MikroC-t,de nem lehet,hogy a config bitek beállítása manualban van,és nem a progiban állítod be? Mert ha manuális a configod,akkor a hexbe az nem kerül bele.
Halli
Ezt szeretném elkészíteni Bővebben: Link Van egy pic16f628 am és ahogy számoltam 53 ledet kéne meghajtani és erre 74hc595 x7 db(sorba) használnék fel ti igy csinálnátok ???
A harmony-t én még nem használtam, de ha lesz időm mindenképpen akarok arra felé is kanyarodni hiszen van benn grafikus fejlesztés TFT-hez amire kíváncsi vagyok, de sok jót eddig nem hallottam róla.
A ki mit építettben már dobtam fel képet egy saját fejlesztésű board, ami egy munka célt is és a későbbikben egy develeopment board szerepet is el fog látni.
Hp41C & Tasznka:
Köszönöm a válaszokat. Nem találok erre vonatkozó beállítást a MikroC-ben (csatolom az ide vonatkozó beállításokat). A Microchip IPE-ben kézzel is beállítottam a fuse biteket programozás előtt. Ha véletlenül benne volt a hex-ben is, és itt is beállítottam abból gondolom nem lehet baj?!
Töltsd fel a hex állományt vagy egy képet a PICkit2 ablakáról közvetlenül a hex betöltése után.
A mikroc-ben a fejlesztőfelületben vannak a configok. Hexben nincs benne.
Csináltam 1 tesztet
![]()
Assemblybe erre fordít:
Így ránézésben nincs benne.
Nincs hát. Project menü, Edit project opció.
De ha már használja a mikroC-t, igazán megismerhetné legalább az alapjait. Nem kritizálásként, de én sosem dolgozok egy szoftverrel úgy, hogy azt sem tudom mit csinál. Ez ativagyok-nak szólt, de gondolom kitaláltad.
Lehet, de sokkal bonyolultabb. Ráadásul nem tudom hogy számoltad azokat a LED-eket, de nekem sehogy sem 53 LED jön ki. Ha laponként egyet számolok akkor 47 darab kell, de a linkelt órában akril laponként 2 db világít így az duplája. Ezen kívül RGB ledek kellenek, így a 7db shift latch sem stimmel. Szerintem te nem akarod ezt megcsinálni.
Bocs nem rgb lenne
((Csak lila )Ööö másodperc 20db (én plexivel csinálom) Percnél ismét 20 db óránál elsöfele 10 másodiknál csak 3db (0,1,2) (plexi ingyen van) Egy ledet használnék laponként. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Úgy egyszerűbb, de a perc és másodperc miért 20? A tizesek csak 6-ig mennek. 17-17 elég a percnél is és a másodpercnél is. Az elgondolás jó. Másodpercenként kitolod a latchra az adatokat és megy is.
Istenem de hülye vok mindegy
)Shiftet hogy kossem hogy lenne célszerű??? Sorba az osszeset Shiftet??? A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Idézet: „A tizesek csak 6-ig mennek.” Csak 5 -ig mennek, tehát a perc és a másodperc 16+16 = 32. A tíz óránál csak 1 és 2 kell, ha a bevezető nullát nem használjuk, így az órákhoz csak 12 kell. Szerintem ez 44 darab, duplán pedig 88. A WS2812 kezelhető pic -kel, de magasabb órajel kell hozzá. 48MHz -es 18F2550 -nel megy nekem már egy 10 darabos sor. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
Akkor utolag jól számoltam 45 (bevezető nullával.)
Akkor sorosan a shiftregisztereket???? Tizedesenként küln külön??
Igazad van 44db , a 60-as már nem jelenik meg.
Megy az a WS2812 alasconybb órajellel is, de nem tudom hány LED-ig. 48MHz-en C kódot írtam free XC8-al, AMS-ben lehet 4 MIPS-en is menne, ám ez lényegtelen mert sima LED-ekkel akarja építeni.
- A HEX-ben bent van.
- A linkelt .asm file nem a teljes assembly file, csak a kivonata. Azaz nem mérvadó.
Megértettem, azt a mesternek írtam. Viszont minek neked az a 0? Mit vezet be? Bár ha nem csak órának haználod akkor értem, egyébként felesleges, de azon az 1 LED-en nem múlik.
Én ketetsével frissíteném az 595-ösöket, mert akkor az órát és a perceket ritkábban kell frissíteni, csrébe plusz PIC láb kell, de sorban sem roszabb. Rajtad áll.
Mondjuk logikus lenne. 1x volt a kezemben mikroC, és emlékszem, hogy külön kellett állítani és nem a kódban volt, de azt nem néztem a hex fájlt hogy generálja.
Pedig működnie kellene. Nézd meg a build type = Release, Debugger = software beállításokat hátha.
Akkor?
![]() Idézet: „Akkor sorosan a shiftregisztereket???? Tizedesenként küln külön??” Hogy lenne ésszerü?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

((
Megy az a