Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
A szívócső alján nincsen semilyen szűrő viszont lehetséges hogy a cső nem illeszkedik rendesen a fedélrészhez. Azt hiszem a hidraulika olaj megfelelő lesz azt könnyen be lehet szerezi
Tökéletes a pneumatikus szerszámokhoz a viszkozitása. Mikor még ilyennel foglalkoztam, [20-L-es kannákban állt az udvaron, mikor 350Bar-nál eldurrant egy cső, kellett rendesen utánatölteni
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
Sziasztok
Valaki nem tudna segiteni,hogy ez milyen hűtőből való motor? A lényeg az lenne csinálni szeretnék egy másik kompresszort és ez a motor el bír indulni akkor is ha nyomás van a tartályban. Vagy milyen hűtőből szedjem ki ami tutira jó?
Amelyiknek elindul a kompija, bármelyikből! Sokat kidobálnak, mert ereszti a gázt, a kompinak viszont semmi baja. Ez tud 12 Bart is, anno én is építettem magamnak belőle a szobába, hogy ne verjem fel a házat, viszont amit tudott, arra pont elég volt.
De bármelyik elindul nyomás alatt?
Nekem az lenne a fontos mert van hozzá egy régi porral oltó lefújó szeleppel. És eggyel már próbáltam de az nem indul el csak ha teljesen kiengedem a nyomást. Visszacsapó szelepet nem szeretnék plusszba beépiteni.
12....?
A hűtőbe való kompresszor végnyomása olyan 32-35 bar ![]()
Nem azt írta, hogy csak annyit bír... csak hogy 12bar üzemi nyomásra is alkalmas. Gondolom mert hobbi célra ennél nagyobb nem is jellemző, és a légtartály is nehezen beszerezhető nagyobb nyomásra. Minden a nyomáskapcsolótól, és biztonsági lefúvószeleptől függ.
Az 1/2"-os kerékpártömlők sem kérnek többet 12bar -nál. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
minimum, bocsi nem tettem hozzá.
A visszacsapó, csak akkor ér valamit, ha előtte ki tudod engedni a nyomást, hogy a kompi 0-ról induljon, s mire felveszi a fordulatot, már van elég nyomatéka. Nekem van egy kis autó kompim, olyan mint a kínaiak, csak amcsi,az elindul 10 Bar-na is 12 felé azt sem mertem níomatni, mert szétvágja az összes műanyag csövet, ezért is írtam 12- őt elébb. Ettől több biztos nem kell, ha csak nem CO, Oxigen, vagy Argon tartály próbálsz telepumpálni. Ahoz ezek karcsúk , mert ott 160-180 Bar nyomás van.
Felé nem mentem, sem Boraxom, sem ipari ezüstöm, hogy forrasszam, a normál vizes cuccok, kibírják a 8-at.
Én egy időben agyaltam azon, hogy hűtőkompresszorral és pótkerék helyére való lpg tartályból építsek egy kis kompresszort, airbrush-hoz, meg kisebb dolgokhoz, de egyelőre az a projekt egyelőre félre lett téve.
Jelenleg a nagyobb légszállítású, Liaz kompresszoros futna, de pénzszűke és egyéb okok miatt egyelőre félre van az is téve. Majd lesz folytatás, valószínűleg mindkét projekt be lesz fejezve. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
Airbrushhoz még az a tartály is nagy lehet.
![]()
Hali!
Az olajozónak zártnak kell lennie, másképp nem működik.Tehát a betöltő csavarnak is tömítetten a helyén kell lennie.Az egész "lelke" a venturi cső, és az abba épített fúvóka.A fúvókán Te állítod be hogy mennyi olajat szívjon fel. ITT is olvashatsz róla. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
egyenlőre keresgélek mert a mostani kompresszoror elindl 8 bar nyomásnál is de amit kaptam most az csak 0-bar nal képes.
Sziasztok urak.
Egy speckós kérdésem lenne. Kellene nekem a vakoló gépemre egy kompresszort csinálnom. Az eredeti tipus egy LK250-es három fázisú kétdugattyús olajmentes masina. Ezt kellene kiváltani, mert nem találok ilyen kompit. EREDETI Fontos az áramfelvétel, mert az egész vakológépnek 3x16 amperról el kell tudni mennie. C jelzésű kismegszakitókkal. Illetve valamennyire fontos a légszállitás, hogy kb 250l/perc meglegyen. A nyomás annyira nem lényeges, mert munka közben kb 0,5bar, amikor pedig leáll a gép akkor 3 bar-nál kikapcsolja a kompresszort. Ti hogy kezdenétek neki?
Erre gondoltál? Mert a Link nem megy. Ez egy membrán pumpa miért nem javítod meg? örökös mint a nyomorúság.
Szia. Igen ez az. Azért nem javitom meg, mert nincs.
![]() Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy mondjuk egy bolti 220v-1500w-os kompresszor mekkora áramot vehet fel, ha üresbe megy? Saccra gondolok. Azt értem, hogy 1500/220-al, de a valóság érdekelne.
Üresjáratban jóval kevesebbet. Csak saccolni tudok, de 2A környéke.
Traktor alkatrész boltban vettem metrikus-collos átalakító közcsavart, <500 Ft-ért.
Collossal utána meg szereltem tovább. Mellesleg igyekszem mihamarabb jelentkezni a saját projektjeimmel.
Kompresszort építek. Igyekszem nagy teljesítményt kihozni belőle.3 hengeres motor fogja termelni a levegőt. A kérdésem az lenne, hogy a motorból a tartályba a levegőt inkább vastag csővel vagy vékonyabb csővel kössem be? Van 12 külső átmérős rézcsövem nem tudom az jó lehet-e!?
Szia!
Egy háromhengeres kompresszorhoz nem biztos, hogy elég egy 0,8 cm2-es furatú cső. Ismerni kéne a kompresszorod termelési adatait, mert könnyen lehet, lefojtod ezzel az csőátmérővel. Én megmérném az elmenő oldal furatát, és legalább ilyen átmérővel szerelném a tartályig.
Sziasztok! Rába -Ikarus kompresszorhoz gyűrűt hol lehetne szerezni.Köszönöm
pl náluk
De elég csak gyűrű? Furatni nem kell a hengert? Elég ritka, hogy csak a gyűrű kopik, általában a henger is ovális lesz. Ha fel kell újítani, akkor henger fúrás, túlméretes dugattyú és hozzávaló gyűrű kell. Ha a meglevő eltörik és azért kell cserélni, a törött gyűrű össze szokta karmolni a henger falát és ott fog elmenni a kompresszió. Elég ritka, hogy nem sérül a hengerfal. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2016
Szia! Túlméretes dugattyú van hozzá tiszta új as fúrást kiakarom hagyni , de majd megmérem,a kompresszor darabokból lett összerakva esetleg árat tudsz-e vagy telefonon segítenek? Köszönöm
A "ki akarom hagyni" elég kockázatos, még akkor is, ha látható sérülés nincs, és hidegen össze tudod szerelni. A dugattyú ugyanis könnyűfémből van, a hőtágulása mindig nagyobb mint a hengeré, ha megszorul az végzetes lehet. Elég szűk az a tűrésmező, ahol együtt tudnak dolgozni.
A nem körkörös hengerbe pedig az új gyűrűsor nagyon nehezen kopik be, ha dugattyú és gyűrűkészlet már van, akkor butaság lenne megspórolni a fúrás-hónolást. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2016
sziasztok.
adott egy 50 literes 2 hengeres kompresszor, na most ez nekem irtózatosan kevés ez a térfogat (fényező pisztoly[ alacsony nyomáson üzemelő] , levegős excenter, szárító). rá lehetne még pluszba egy 100literes tartály kötni pl egy csővel? levegő áramlás meglenne rendesen a két tartály között? köszönöm előre is a segitséget. ![]()
Hívd fel őket, az a biztos.
Stewe hozzászólásával egyetértek én is, elég szűk a tolerancia a hőtágulás miatt. Szerintem vidd el a hengertömböt legalább a Draspohoz és kérdezd meg, hogy azt fel kell újítani, vagy jó úgy, ahogy van. Inkább furasd fel, minthogy megszoruljon és valami szakadjon, mert az nagyobb kárt okozhat. Lehet, hogy kukázhatod utána a kompresszort, de akár nagyobb baj is lehet. Csúnya dolgokat tud művelni a szétszakadó acél...
Elvileg minden további nélkül, kérdés, hogy a kompresszorod mennyire bírja a jóval hosszabb üzemidőt.
hát az excenter csiszolót ha használom a kompresszor le sem áll... nem lesz igy hosszú életű az tuti. tehát akkor minden szivfájdalom nélkül összeköthetem. köszönöm szépen.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |