Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Autós fejegység és a végfok közötti jelet RCA kábel szolgáltatja, fejegység elől, erősítő hátul. Ki milyen RCA kábelt ajánlana? A mostani összeszedi a zajt, pedig a jobb oldali küszöbben fut, a tápkábel a bal oldaliban. Létezik valami jobbféle kábel? Előre is köszönöm!
Mester! Az RCA az csatlakozó, szinte mindegy milyen kábelre teszed. Kábelt pedig jól árnyékoltat (harisnya) kell venni.
Idézet: „A mostani összeszedi a zajt, pedig a jobb oldali küszöbben fut” Nem tudom milyen zajt szed össze, de valószínűleg földhurok (többszörös földelés) lesz a bűnös. Valahol a földelés galvanikus kapcsolatát kell megszakítani, transzformátorral, vagy kondival. Leginkább az RCA csatlakozójú kábelnél. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
Nem, gyújtás zaját szedi össze, a földhurok kizárva, ma megoldottam a dolgot.
Az összeszedett zaj, külső hálózati erősítőn is hallható, itt pedig mivel nincs kapcsolat a két rendszer között, földhurok sem lehet. Egy szoba kábellal, az utastérben áthidalva a fejegység és az erősítő közötti részt, nincs zaj. Tehát kábel a bűnös....
Az lehet, de a kábel vezetése is eléggé zárt (árnyékolt, legalább részben) helyen fut nehezen tudok elképzelni olyan külső nagytérerejű zajforrást, ami ilyet csinál.
Jut eszembe, az RCA csatinál lehetnek kontakt hibák. Az is okozhat. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
Pedig tutira a kábel szedi össze a zajt, már egy ideje nyomozgatok hogy mi lehet a hiba oka, először arra gondoltam, hogy a fejegység a tápágban szedi a zavart, de nem.
Egy helyről van testelve az erősítő és a fejegység is, az sem hozott eredményt. Aztán ma a kábel derült ki. Ha járó motornál a fejegységből kihúzom a kábelt, akkor is hallható a zúgás, csak akkor múlik el ha testelem a bemenetet (a fejegységnél lehúzott végén a kábelnek). Most ilyen kábel van az autóban, ez volt a kábelszettben, lehet hogy nem a leg jobb darab. Azt elfelejtetem írni, hogy nekem az első ajtókban lévő hangszórók is a hátsó erősítőről mennek, innen a magas hangszórókból hallható a zúgás.
Szia!
Háttér világítás van. Nagyon haloványan bejön a logó is, érzékel az érintő is, majd kifehéredik az egész. Néha haloványan visszajön. Valmi kondi, vagy kijelző vezérlő proci lehet a bűnös? Válaszodat előre is köszönöm!
Az iromány alapján nem néz ki rossz kábelnek, bár az még nem jelent semmit manapság.
Ha nincs az erősítőre rádugva a kábel, akkor nincs zaj, haa csak a kábel van rádugva, akkor sincs? Próbáld ki szabadon levő, esetleg másik kábellel is.
Ha a kábel szabadon lóg (az erősítőbe be van dugva) is van zaj, csak akkor múlik el, ha testelem a kábel "meleg" pontját.
Külső lakásba való kábellal semmi zaj nincs, sem szabadon lógó véggel ,sem fejegységbe dugott véggel.
Érdekes, de akkor a kábel a bűnös, jó drágáért.
Erre jutottam én is, de hosszú volt az út míg ide eljutottam.
Annyira azért nem drága, csak kérdés, milyet kéne venni?
Szerintem ugyanilyet, csak jót. Lehet van benne gyártási hiba. Ahhoz hasonló, amit a lakásban is használsz jó lehet, próbáld ki. Meglehet olcsóbb is.
A HEStoréban is körülnézhetsz a mikrofon kábelek között, bár autóban az extra hajlékony a jó.
Lebontottam az elejét.
Szalagkábelek rendben, tisztán vissza, de nem változott semmi! ![]() Lőttem pár képet, hátha így tudna valaki segíteni?!
Nem próbáltad nagyítóval átnézni a nyákot, egy esetleges forrasztási hibát keresve? (repedés, hideg forrasztás)
Vagy esetleg maga a kijelző. Ez esetben szerintem reménytelen. Azt nem tudom, hogyan lehetne 100%-osan kizárni. Van egy multiméterem. Teljesen jó volt, csak vettek újat és a kolléga leselejteztette, majd megvásárolta, utána nekem adta. Amíg az raktáron volt, a kijelzője majdnem tejesen megvakult, egészen halványan látni, mit mutat, de nem jó. A raktáron hideg vagy meleg érhette, esetleg dobálták, és elrepedt (Nem látszik). Hasonló történhetett az autórádióddal. Mindvégig autóban volt?
Mindvégig az autóban volt.
Ezen a lefényképezett panelen keressem a hibát, vagy bontsak még? (már nem mertem) A jobb oldali szalagkábel már a kijelzőhöz megy, ami a panelből kibukik a képen.
Végignézem.
Az lehet a hiba? Finoman pöcögtetve sem indul el. ![]()
Nem mondom biztosra, de repedt forrasztás gyakran szokott gondot okozni. Nemrégiben egy 4-es Golf komfortelektrónikája vacakolt, sok repedt forrasztás volt rajta, újraforrasztottam, azóta nem volt gond vele.
Szétszedtem a komplett kijelzőt, és megvan a megoldás!
Az lcd vezető szalagkábel csatlakozása az lcd-én a ludas! Ha rányomok, visszajön a kijelzés, azaz levált a fólia ragasztása. A nyáron rásütött a nap, és levált. Idáig is sejtettem hogy jóval erősebb a sugárzás a kelleténél, de most már biztos h valami nem stimmel az időjárással?!... Nem mertem 100fokon vissza vasalni, mert borzasztó vékony fólia, inkább kitámasztottam laptopból kiműtött memóriás gumilapocskával. Kicsit igazgatni kellett még, de most már tökéletes! ![]() De vajon hány fok lehet az autóban, hogy levált????
50-55 °C-ra szokott felmenni a hőmérséklet, de ez a levegőre vonatkozik. Extrém esetben lehet több is, a napon lévő alkatrészek bőven e fölé mennek. Persze az is lehet, hogy egyszerűen gyári hibás a szerkezeted.
Kicseréltem a kábelt egy csavart érpáros, duplán árnyékoltra, és csönd van végre
![]() ![]()
Eddig tartott a "bódogság"! Reggel megint a rossz kijelző fogadott!
A hidegtől diletált, elengedett a memóriás lapocska. Szedhetem szét, remegő kézzel vasalhatom rá! ![]() ![]() ![]() Képet majd rakok fel!
Valakinek esetleg bármi tippje lenne a lent említett jelenségre? Nekem sajnos fogalmam sincs mi lehet a baja.
Az autómban van egy sony wx 900bt fejegység elöl hátul egy pár hertz dsk 165.3 hangváltós hangszórókkal. Hátul pedig egy mélyláda. Úgy kötöttem be hogy az első hangszórók a fejegység erősítőjét használja, a hátsók pedig egy 200 wattot sony stereós erősítőről mennek. A mélyláda pedig egy másik 600 wattos magnat erősítőről. Amikor a fejegységbe bedugom a rear rca ba a hangszórókat akkor nincs bennük magas és nem szól a mélyláda. Ha kihúzom akkor meg szól a láda. Ha bedugom a front rca-ba akkor szól rendesen és működik a láda is, de viszont nem szólnak az első hangszórók. . Idézet: „Amikor a fejegységbe bedugom a rear rca ba a hangszórókat” Tudtommal az rca-k vonal kimenetek, nem pedig hangszóró.
de a hátsó hangszórók az erősítőről mennek és az erősítőt dugtam a rear rcba az a baj, hogy nincs benne magas előtte kipróbáltam a hangszóró kimeneteken is a hangszórókat és ott it csak az elsőknél volt magas a hátsó kimeneten nemvolt
Sziasztok!
Ha rossz helyen érdeklődöm. akkor bocs. Arra lennék kiváncsi, hogy milyen autórádiót kellene vennem, hogya követkzőt tudja. Le van téve a telefon az ülésre, és ha hívás van akkor lehalkítja a rádiót, és a telefont hallom a rádióban és én is tudok beszélni. Ha vége a hívásnak akkor megy tovább a rádió.
Gondolom, olyat, amibe bluetooth kihangosító van beépítve. Nem?
Sziasztok!Van egy Audi Concert 3 rádióm,szóval bekötőttem a szobámba,tökéletesen működik rajt minden rajt,kivéve a gombok vílágítását.Kérem segítsen valaki,hogy mit hova kössek hogy világítson,mikor bekapcsolom a rádiót!Köszönöm a segítséget!
A rádió tetején vagy alján általában van egy ábra, ami a kivezetésekről tájékoztat. A világítást már középkategóriánál is külön kivezetik, mert így ez a műszerfal világításával szinkronban változó fényerővel tudja a rádiót is megvilágítani.
Jó eséllyel erre a pontra is adni kell 12 V-ot, vagy esetleg kisebbet ha kevesebb fény is elég. |
Bejelentkezés
Hirdetés |