Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2645 / 3552
(#) Moderátor hozzászólása Szept 29, 2016
 
Nagyon kérek mindenkit, hogy a deizmus contra ateizmus vitájába ne itt kezdjen bele! A moderátorokkal való kapcsolatba lépés módja megtalálható a Használati útmutató-ban.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 29, 2016 /
 
"deizmus". Még nem hallottam ezt a jelzőt, de most megnéztem pontosan mit jelent. Melyik moderátor lehet ennyire felkészült, hogy készség szinten használ ilyen ritka kifejezéseket?
Bárki is volt, elismerésem neki.
Az alapmegszólalásomnak semmi köze a hithez, és értetlenül fogadom ha valaki másként látná. Sokkal inkább a moderáció mindenhatóságát igyekeztem cikizni egy kicsit -a magam bárdolatlan módján-.
(#) Buvarruha válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 29, 2016 /
 
Nem azért, de a megszólalásaid nagyrésze, általában hitre alapszik, nem tudományra. Fél oldalas filozófiákat szoktál írni olykor néhány topikba olyan témában ami igazából egyértelmű, és tudományosan magyarázható, de szerinted soha nem lehet tudni semmit, mert mivan, ha...
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 30, 2016 / 2
 
Bevallom: én voltam.
De tényleg ne menjünk bele a hit - nem hit vitájába!
Köszönöm.
(#) Karesz 50 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 30, 2016 1 / 2
 
Nem akarom védeni Alkotót, de szeretném látni azt a legalább egy darab "fél oldalas filozófiai" írását amelyre hivatkozol. Szerintem az elkészült nyáktervei és (után rajzolt) kapcsolási rajzai inkább rátermettségét bizonyítják és megfelelően egyértelműek, valamint nem a "hitre", hanem a "tudományra" alapszanak. Hogy vannak bizonyos esetekben kétségei? Ez baj...? Olyankor kérdezni szokott. Válaszoltál már egyetlen kérdésére is?
(#) Nemtudhatod válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Idézet:
„Nem akarom védeni Alkotót”
De azért megteszed...szerintem Alkotó, elég nagyfiú ahhoz, hogy megvédje magát!
(#) Gafly válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Szept 30, 2016 1 / 1
 
Szeretem ezeket az előfeltételezéseket/előitéleteket:
Idézet:
„Alkotó, elég nagyfiú”

Ezeket például honnan veszed?
(#) nagym6 hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Alkotó azt fogalmazta meg ironikusan, hogy moderátor nehezen elérhető, semmi vallási dolog nincs ebben, csak hasonlat. Szerintem.
Nekem egyből sikerült abban a néhány esetben, amikor moderátort kerestem.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Aminek ugye pont az ellenkezője igaz. Sosem vagyok hosszú időn át online (max néhány perc), de amikor szükségem volt moderátorra kb. 1-2 percen belül mindig elérhető volt. Mondjuk más pozitívumot nem is tudnék róluk írni, de ez már legyen az én bajom.
(#) Moderátor hozzászólása Szept 30, 2016
 
Szerintem pedig elég jól kiveséztük/kiveséztétek ezt a témát, most már ideje lenne valami mással (értelmessel?) foglalkozni...
(#) jani1987 hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Nekem van javaslatom: Veszprémbe illetve a környékén honnan lehet háztól húst szerezni? A hentesnél a baromfinak iszonyú táp íze van. Tej is kellene nem 315-ért.
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Falun is táppal etetik a jószágot. Az egyedül élő nagyi tanyáján talán nem, de ha van rendszeresen hazajáró autós unoka, akkor az esélycsökkentő.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Inkább darával meg búzával. Legalább is mi. No meg már a kertészkedésnek idénre vége mehetnek oda is kapirgálni. Persze van amikor kapnak tápot, de olyankor nem vágjuk őket. Eleinte egy kis indító táp napos koruktól úgy három hétig, aztán nevelő, de csak kiegészítésnek. Nem kell alapból a táptól félni, ha nem kizárólagos. A tyúkok is kapnak tojótápot a kapirgálás meg az otthoni maradékok mellé.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Csak úgy megkérdezem. Tudod mit tartalmaz receptúra szerint pl. az általad említett tojótáp? Kikerekedne a szemed, ha tudnád miket rakunk a tápkeverőben a tápokba.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Rossz hírem van. Ugyan nem ott lakom, de szerintem lehet általánosítani. Aki nem táppal hanem normális kajával eteti mint mi is anno, az a húst is maga eszi meg, nem adja el. Aki eladásra is nevel, az úgyis úgy fog hozzáállni hogy nem ő eszi majd meg.
Nagyban meg mindenki úgy csinálja hogy jön a kamion érte és viszik ki a húst külföldre (mert ez még ehető), kintről meg hozzák be a kinti húst és terítik az áruházakba, ezek azok amik inkább csak hasonlítanak a húsra, és csak a jó ég tudja hogy mit etettek az állattal, abban mennyi antibiotikum stb. volt, milyen körülmények között volt tartva, azaz mennyi stressz érte élete során.
Nem vagyok sem vegyész sem biológus, de olvastam régebben valami külföldi cikket amiben azt írták hogy a stressztől pl. alapjában változik meg az állat húsának íze, és szaporodnak el benne hasznosnak nem éppen mondható vegyületek, amit aztán jóízűen fogyasztunk, már aki.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Ha a disznó fél év alatt lesz 100 kiló, az táptól van. Normális kajától ugyanez a súly kb. 1.5 év.
Régen TSZ-ben dolgoztam, minket ott dolgozókat figyelmeztettek, hogy ne vegyünk saját termékünkből. Semmi más, csak a táp összetevői, és gyógyszerek miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
(#) szamóca válasza MikulaSan hozzászólására (») Szept 30, 2016 / 1
 
Már kétszer lettél figyelmeztetve ugyanezért! Nem kellene abbahagyni?
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Hány évtizeden keresztül rakták a hal, hús, vér, liszteket a tápba, mire rájöttek, hogy egy alapvetően növényevő állat mint pl. a szarvasmarha szervezete ezt nem díjazza. Mára tilos, ellenben olyan engedélyezett hormon, gyógyszer, vegyi, stb. adalékokat használnak, ami rövid idő alatt megháromszorozza a testtömeget vízmegkötés és egyéb faramuci trükk révén. És ezt mi is megzabbantjuk. A tojótápban olyan festék adalék van, amitől a sárgája szép okker lesz. Simán lehetett vele falra csíkot húzni szobafestés idején, mikor még divat volt.
Múltkor láttam egy képet, amin egy ötvenes, és egy jelen évekbeli tyúkot hasonlítottak össze. A mostani tiszta harci-droidnak tűnt a régi mellett.
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Az elhullt állatokat elszállítják, ebből is tápadalék por lesz, valami fehérje nevet kap az anyag.
Hetekig vannak egy nagy gödörben hűtés nélkül, szállításra várva. Az ott dolgozó emberek sok tápport belélegeznek.
(#) Robin2 hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
És mindenki meghal.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Ezt tiltották be.
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Az Átev? Hogyne lenne...
Nyami
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Az igaz, hogy pontosan nem tudom, (talán jobb is) de láthatólag szép egészségesek és jól is tojnak. Amit megeszünk belőlük az össze nem hasonlítható a bolti csirkével teljesen más ízű és állagú a húsuk.
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Egy ideje nem állítanak elő belőlük tápfeldolgozás számára semmit. Egyébként olyan büdösek voltak ezek, hogy hiába zuhanyoztál le, utána is érezted a bőrödbe beivódott szagokat.
A kergemarhakór terjedését is összefüggésbe hozták ezzel. Akkortájt állították le az újrafeldolgozást.
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Idézet:
„A mostani tiszta harci-droidnak tűnt a régi mellett.”

Amilyen csibe fajta nálunk volt, az életképtelen. A "harci droid" korszaka után tovább hízik, és ettől elpusztul felnőttkora elején.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2016 /
 
A tápokban lévő adalékoktól már csak egészen kicsi lépés az emberi táplálékkiegészítő. Sőt, lehet még egy kis lépés sem kell, mert ugyanaz, de jobban meg van támogatva egy kis propagandával.
Felénk egyre több az önmagát építő ember, akik csilli-villi szines vödrökben hordják haza az 'abrakot' maguknak.
A testük valóban gyorsan nő, de nekem úgy tűnik, hogy közben az agyuk meg összébb megy.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 2, 2016 /
 
Ha egy ufó lenéz ránk azt látja, hogy európában nagy mezőgazdasági túltermelés van, ezek a hűlyék mégis mindenféle zagyvaságot esznek, ilyenekkel etetik élelmiszernek tartott állataikat.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2016 /
 
Másképpen hogyan lehetne 1,1 kg takarmányból 1 kg csirkehúst előállítani. Az igaz, ha beteszed a sütőbe, mindjárt 0,5 kg lesz belőle.
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Okt 2, 2016 /
 
Cserébe meg lehet főzni a saját levében mint a sertést is paprikásnak...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 2, 2016 /
 
Miért főzöd a krumplit? Nem jobb a héjába sütni?
Következő: »»   2645 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem