Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Köszi.
Sajna ez egy mozgékony dolog. Azért itt nem biztos, hogy ilyen precízen lehet ezeket elhelyezni. Meg gondolom ez is csak interrupt-tal menne, mert el kéne kapni azt a pillanatot mikor elhalad a mágnes az adott érzékelő előtt. Tehát folyamatos lekérdezéssel gondolom nem menne. Hall helyett nincs valami ami egyszerű más olyan érzékelő amit könnyen lehetne használni?
Fényérzékelő és fényforrás.
Opto tranya / fotoellenállás és led /izzó. Fényérzékelő ellenállásosztóba rakva (alul/felül) képes a tápfesz és közel 0 között az elmozdulással arányos feszültség jelet adni. Persze akkor kell egy elmozduló léc/körív mechanika ami el vagy nem takarja részben vagy egészben korlátozza a fény útját. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Lemaradt a tranzisztoros (pl.: fiúsegérből kiszedve).
Idézet: „Meg gondolom ez is csak interrupt-tal menne, mert el kéne kapni azt a pillanatot mikor elhalad a mágnes az adott érzékelő előtt.” Ez már csak igényed és programozás kérdése miként valósítod meg. Analóg kis szintű jel mérésnél lehet a közelében lévő PWM-es nagyobb áramú "csattogók" zavarhatják a mérésedet. (átlagolás több mért értékből , árnyékolt rövid kábel segíthet)
Köszi.
Ilyenben gondolkodtam. Van is fényérzékelő szonda már. Egy megfelelő részt tudnék is csinálni a maszk anyagában, hogy a nyitással arányos fénymennyiség menjen át szerintem. Itt egytől tartok, hogy maga a környezeti fény folyamatosan össze vissza be fogja zavarni, mivel a szájon át, vagy a maszk belsejében látszódó (led hátulja) fények összezavarják.
Akkor mechanikus potis (analóg joy) mechanika .
Vagy kapacitív mérő, ahol az elmozduló fegyverzetek kapacitása van mérve. Feszültség osztóként vagy hídban. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Kreatív!
![]() Sajna nem lehet a forgatási pontom egy poti. Azt nem arra találták, hogy azon legye a száj állandó terhelése. Nem hiszem egy potot arra terveznek, hogy kövesse mondjuk az emberi száj folyamatos mozgását. Meg nem egy gépészeti precizitású dologról beszélünk, hogy itt nem is menjen szét nagyon hamar.
meg felelő optikai úttal a külső zavarok csökkenthetőek.
Ha infra ledet tranyát használsz ... persze optikai infra szűrözni is kell a tranyát (exponálatlan előhívott film darabka)
Attól még nem biztos hogy szeretné, ha hosszú órákon keresztül folyamatos tekergésélnek lenne kitéve.
Amúgy olyan opto érzékelő nincs ami infa mentiségen tudna érrézleni, és infra led mondjuk van kevésbé vagy jobban kitakard? Talán az infra a fejem mellett nem gond. Az UV-ra szűrés mondjuk már talán jobban (meg a discoban UV fény az lehet is.). Azért kérdem, mert ilyen, hogy régi előhívatlan film darabka és társai azok nincsenek.
Akkor infra led adó és infra led vevő páros.
Igaz ekkor lehet kell némi analóg jelerősítő a vevő diódán mert kicsi a jelszint. Kissé nagyobb árammal járatva / több infra adó led javíthatja az érzékelési távot. Próbáld ki erős fényű lámpával világítsál meg ledeket és mérjél rajtuk feszültséget. Több voltot is kaphatsz eredményül.(utána pedig másik leddel közelről megvilágítva is mérjél rajta) Ezen a módon akár optikai adatátvitelt is csináltak csak 1 1 ledet használva ugyan az volt az adó is és vevő is ![]()
Nem ilyenre gondolsz?
TCRT 5000 (L) Itt ezt néztem, de 2 dolog nem tiszta: - ezzel tudnák erősséget is érzékelni, vagy annyira nem erre van érzékelve (mert kapcsolónak szánták) hogy azt nem. - ez mennyit eszik, mert itt látok ilyen 60mA inputot is. Az sok, ha több mint 3 led folyamatos áramát enné egy ekkora mellék feladat miatt , mert ugye az ármarforrást is még el kell rejtenem.
Nem ... mert ez csak szintén 2 állapotú eszköz.
Van / Nincs takarás / refleksziós réteg A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Ugyanaz az alkatrész legyen az adók is és vevő is infra LED.
A nagyobb áram vagy több elem használata azért kell . hogy intenzívebb fény érje az 1 db vevő ledet. Ennek a kimenetére kell egy analóg jel erősítő is , hogy széles feszültség tartományban szolgáltasson megvilágítással arányos jelet az AD számára. ![]() Sajna azt látom, hogy egy olyan helye ahol a hall még elfért, ott ilyen erősítős, meg mifenés dolog nem fog elférni az állkapcsom mellett abban a 0.5-1cmes kis légrésben hogy ne zavarjon. Ez is túl egyszerűnek tűnt elsőre.
gaussmeterAkkor analóg HALL kell ami B vel arányos analóg jelet ad le.
HE-store A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Van olyan?
Vagyis tudom, hogy van, de a H*store-ban kifutott. Lo**x-ben nem látom feltüntetve. Nekem jó lenne az analóg. Gondolom tudom a pici mágnest olyan közel tenni, hogy tényleg érzékeljen annyit hogy fázisokat tudjam detektálni. Hol lehetne szerezni könnyen Pest belvárosában ahol csak bemegyek és tudnak adni. Tehát nem megrendelős. Meg 4-kor végzek, tehát vagy 5-ig nyitva is van.
akkor világ vége : KY035 vagy hasonló
Köszi.
Mennyire értesz hozzá? Egy kis boltban a TME termékek egy része elérhető szokott lenni. Ott ez a kettő elérhető: SS49E: 650...1000Gs SS495A: –67...+67mT Az érzékenységet nem tudom mihez viszonyítani. Egy pár milis kis mágnes hengerem van most most ellendarabnak. És miből derül ki, ki hogy valami analóg vagy sem a TME-nél? Mert ott látom, mert a TLE4905L-et is látom a HALL-jaik között és nem jönnék rá hogy az nem jó erre. Ui: De egyik sincs nekik éppen ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Idézet: „ És miből derül ki, ki hogy valami analóg vagy sem a TME-nél?” A mágneses mező erejének nagysága / Uki feszültség változása egyenes / ferde és nem fel / le ugró négyszöges. Kapcsolós hall : 5 6 oldalát nézd függvényt A kimeneti feszültség fix értéket vesz fel vagy 0 vagy Vcc körüli, némi B hiszterézis alapján. Analóg HALL : 2.oldal alja transzfer függvény Itt a 0 mágneses térerőnél Utáp/2 értéken féltápon áll, majd nő/csökken ettől a térerőnagyságától és irányától (észak-dél) függően kb 1V és tápfeszig . A TME listájában lévő tartomány is beszédes +/- mT SS496A1 Érzékelő: Hall; bipoláris; Tartomány: –84÷+84mT; Utáp:4,5÷10,5VDC
Köszi.
Akkor az SS495A az jó lehet. Ezt már találtam egy helye végre.
Elvileg igen .... ezt rakják általában az arduk mellé ..
![]()
Áááá látom.
Köszi mindenkinek a segítséget. Remélem este ezt is sikerül beüzemelni, pici nyák, és már épülhet is a helyére. Most egy Mega2560-R3-Pro-Mini akkor a cél. Akár egy rossz is, csak hogy a helye ki legyen alakítva, mert eddig tényleg ez a legszimpibb megoldási ötlet. Tehát akinek lenne és megvallna tőle az ne tartsa magában. ![]()
De hogy miért éppen azzal példálóznak ? Azt nem tudom, vannak nála nagyobb mágneses mező erősséget mérők is.
Lásd a TME-s találati listát és ott a "sok...kevesebb +/- mT" értékeket 67 helyett 84 SS496A Érzékelő: Hall; bipoláris; Tartomány: –84÷+84mT SS495A1 Érzékelő: Hall; bipoláris; Tartomány: –67÷+67mT A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Ha minden mm számít akkor lehet olyan verzió kellene amirő az USB illesztő részek is hiányoznak.Persze akkor kell egy másik ardu amiről ISP módban felprogramozod.
Mega2560-CORE mini 2560 ATMega2560
Pont most találtam meg én is.
![]() Mega 2560 R3 Core For Arduino Compatible Mini 2560 3.3V 5V USB 2.0 ... Cable És igen 54.2mm*36.8mm helyett csak 51.5*36.5mm. (bár ez már nem sok, de végül is különbség) Itt ad USB kábelt is. Akkor elvileg ugyanúgy PC-ről is kell mennie nem? Tehát ha cserébe nagyon nehéz lenne használni, akkor 2.7 x 0.3mm nem ér annyit. Bár nekem 90 forkos tüskesor kell, így jó lesz mindent kiforrasztani meg vissza. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Én szeretem a megát!
A sok perifériája miatt. Nem gond nála, ha több soros port kellene, vagy több PWM…. Grafikus alkalmazásnál ennél lejjebb nem is érdemes adni. Persze a választásnál sok szempont mérvadó lehet. (kb. 1 tucatot használtam már fel, még nem volt köztük hibás! (kinait.)) Olyat én is hallottam, hogy 1 port nem működött, mert nem volt bekötve az AVCC. Amit 1 szál dróttal pótoltunk. Lényeg, hogy minden tápfesz lábat bekel kötni!
Jóó akkor a kábelt már máshova is tudod használni ahol USB/TTL soros kell
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |