Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Vagyis 3-al.
![]() ![]()
Addig értem, hogy egy byte 8 bit, és egy byte átküldésével 8 pontot küld át.
Értem, hogy a kiteket lecsúsztatod, de onnantól nem tudom mi a lényeg.. ![]()
Két különböző dolog.
A library így van megírva és kész, buffer, 8 bitenkénti adatküldés, stb. A library tele van /-es osztásokkal 2 hatványaival aminél a shiftelés elvileg gyorsabb. Viszont nem hinném, hogy a készítők erre nem gondoltak. Lehet, hogy az Arduino C-ben az egész osztás 2 hatványaival eleve shiftelésre fordul. Ezektől nem lesz kisebb a programod.
Értem.
Közben keresem hogy a buffert lehetne -e máshova tenni, de így külön nem foglalkozott senki vele első goole keresésre. Eszembe jutoot, hogy még az elján mikor vettem EEPROM-ot szereztem egy 23LCV1024-es SPI-n kommunikáló SRAM-ot. Hogy ezt lehetne -e értelmesen valamire használni.
Nagy meló lenne ez. Biztos nem fér be oda egy nagyobb teljesítményű panel? Valaki ajánlotta már a Meduino Mega2560 Pro Mini-t. Teljesen kompatibilis a Mega2560-al csak sokkal kisebb. A Nano méretei 45x18mm, a Meduino-nak meg 55x38mm. Kb. 4-5 ezerért árulják. 5V, 256K progmem, 8K ram.
Kösz a méretet.
Ez tüskesorral, vagy anélkül? Hát nagyon necces (kicsit hátul most tovább lógna lehet), de nem biztos a dupla tüskesor miatt beférne, mert ahhoz meg a dupla fészek nem elég magas.. Amúgy egyet már rendeltem abból is. De pont ezért akartam kézbe fogni egy ilyen panelt, mert akkor sokkal egyszerűbb lenne a dolog. Sajna senki nem tudod kisegíteni egyel amit eladott volna, vagy valami. De mivel a szőrözés után fog jóval megérkezni, így nem tudom tudok -e már számítani rá, ha ezért a fél jelzet újra szét kéne szedni, ami javíthatatlan károkkal is járhat.
Vagy itt van még egy lehetőség: SSD1306Ascii Library. "SSD1306Ascii is an unbuffered character only library for small OLED displays like the Adafruit 1.3" and 0.96" Monochrome displays."
"Sketch uses 2,622 bytes (8%) of program storage space. Maximum is 32,256 bytes. Global variables use 53 bytes (2%) of dynamic memory, leaving 1,995 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes." A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
Köszi. Ki fogom próbálni.
Az U8ge-bőn ben is volt valami ilyesmi u8x8-sa de ott így lesőre csak olyan kicsi karakterek jöttek ki nekem, hogy nem tudtam volna olvasni. (lehet valahogy tudtam volna nagyítani, de akkor éjszaka annyi időm nem volt) De mivel meg tudok lenni grafika nélkül (mezőzésre jó csupán) ezért jó lehet akár ez. Le fogom próbálni. Mert igazából mikor megfogalmazódott hogy két eszköz lenne, akkor arra gondoltam, hogy az aru vinné a kijelzőt, meg mondjuk az ESP-ből hiányzó analóg portokt. Esetleg a szemek időzített ütemezett módosítást. A fő dolgokat meg viheti a fő proci. Köszönöm hogy keresgéltél nekem.
Nincs mit. Nézd meg a két jpg képet a listában, elég komoly a cucc, jó nagy betűket is tud. A lényeg a kis memóriafogyasztás. Most már csak a sebessége kérdéses, reméljük az is jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
Melyik kép?
A Hello World (kis betű):
AvrI2c128x64 demo: (3 sor kis betű 1 sor nagy)
Nincsenek pozíciók, csak sorokat kell írni. Ha bentebb akarok írni, akkor pár plusz SPACE, de nálam ez is teljesne tálalható ebben a projectben. ![]() Persze most kéne egy olyan progi amit folyamatosan valamit frissít, de így elsőre nagyon ígéretesnek tűnik.
Egy scrool demóból kivettem a képernyőtörlést és a késleltetést.
Ezt lehetett kihozni belőle. Hátha valaki másnak is hasznos lehet. (fogyasztás 14/10k) azt nem tudom még, hogy egy adott sort lehet -e frissíteni, de szerintem elég gyors az újrarajzolás is. SEBESSÉG TESZT
A két kép a linken a library fájljai között van legalul:
Library pic1 Library pic2 Ez elég gyorsnak tűnik a videón. Akkor mondhatjuk azt, hogy probléma megoldva? ![]()
A képet utána megtaláltam.
![]() A kijelző memória evése szerintem igen ![]() Hála neked. Amúgy elvileg van setCursor és setRow paracs, de még próbálkozok vele. Illetve már néztem a kódot, hogy miként tegyem bele a magyar ékezetes karaktereket... Úgy lenne jó, hogy ez felesleges sallang tömböket ne hozzon látra csak ami kell. Sajna amiben elvileg a fontot csinálták, ott nincs már semmi azon az oldalon. Idézet: „Sajna amiben elvileg a fontot csinálták, ott nincs már semmi azon az oldalon.” Erre gondolsz?
Amit linkeltem az ugyanez a program.
De itt van az eredeti oldal megszűnés előtti utolsó snapshot-ja ahol szintén ugyanez van: Bővebben: Link
Köszi.
Próbálom beüzemelni, de biztos Win7 alatt valami jogosultság gondja van, mert se beolvasni, se rajzolni nem akar.
Azért nem rajzol mert alapból a fehér szín van beállítva a PEN gomb fölött, fehér alapra.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
Basszus de megszívatott...
De a .h-ból nem tud betölteni. Közben láttam, hogy egy UTF8-sa font van mellékelve. Csak azon kívül lenne jó másik is. Lehet érdemesebb lenne keresni készen és azt javítani (pl. az ő és ű nem jó)
Ezt próbáltam leírni az előbb de már nem nagyon sikerült. Jól elvagyunk itt ketten az éjszaka közepén.
![]() Szóval, indítasz egy new font-ot, ott beimportálhatsz már létező készleteket is, vagy ha nem kell akkor kapsz egy üreset. Aztán ha megrajzoltad, akkor a save-val elmented binárisba majd export-al header-be. Viszont visszatölteni már csak a binárist tudod, úgyhogy ne felejtsd el.
Hehe...
![]() A V2-t tudom futtatni, mert a V3-mat kéne fordítani, és nincs itt mivel. És meg találtam. Meglévő font készletet lehet imponálni. Már .h-ban lévőt nem lehet beolvasni, hogy csak javítsak.
Nem tudom, nem szeretek videókat nézni.
1. Ha van a számítógépen soros port, akkor egy MAX232 kell (egyszerű szintillesztés). 2. Ha csak USB van, akkor pedig egy USB-UART (3,3V TTL) átalakító kell: FTDI FT232, CP2102, PL2303, CH340 stb. Ha jól emlékszem, akkor a STMFlashLoader Demo.exe a letöltőprogram.
Sziasztok
Egy ilyennel maximum mekkora tavot lehet merni a szabadba ? Kiserletesett-e mar valaki ? Vagy letezik jobb / fejlettebb alkatresz is ? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
Az adatlapja szerint 0,02-4 méter a mérési távolsága, a hang terjedési sebességét nem befolyásolja, hogy szabadban vagy beltérben mérjük. Én próbapanelen megépítettem, azt tudja ami az adatlapon le van írva.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
Egyszer már feltetted ezt a kérdést egy másik témában is!
Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni az Arduino-val is, eddig csak PIC-ekkel volt dolgom. Kinéztem magamnak ezt a panelt kezdésnek. Kell még valami hardver eszköz az elinduláshoz? Esetleg valami "PICKit2-szerű" programozó? Létezik ilyen?
Szia. Ezen a programozón lényegében minden integrálva van,így neked már csak a szoftver környezetre van szükséged hogy kezeld a programozódat.
![]()
Én is most vettem egy ilyen panelt, PIC után. Véleményem szerint kezdésnek megfelelő. Nem kell semmi kiegészítő hardver hozzá.
![]()
Kösz a válaszokat! Ha jól értem, akkor "PIC-re lefordítva" ez a panel egy próbapanel, amire rá van integrálva egy PK2 is?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |