Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Azt tudom, hogy ez a fajta változó a program memóriában kap helyet már a fordításkor. Nem a SRAM-ban.
Idézet: „ez a fajta változó a program memóriában kap helyet már a fordításkor.” Dehogyis! A programmemóriában csak konstansokat tárolunk, amelyeknek futás közben nem változik meg az értéke. A volatile-nak (illékonynak) deklarált változó is a RAM-ban helyezkedik el, csupán jelezzük a fordítónak, hogy a változó tartalmát minden hivatkozásnál olvassa ki újra, mert megszakítás vagy más esemény módosíthatta annak tartalmát az előző kiolvasás óta. A CPU és a periféria regiszterekhez történő hozzáférés is volatile típusúnak van deklarálva, mivel azok tartalma is megváltozhat két kiolvasás között - a hardver működése következtében.
Köszönöm a helyreigazítást. Google fordító barátom megint félrevezetett.
Mit értesz félrefordítás alatt? Mert ez a RAM dolog ott van az Arduino referenciában. Néha érdemesebb a keresett kérdést a "Stack Overflow" fórumra mutató találatokon nézni, mert sokszor ezerszer érthetőbben leírják mint a hivatalos leírásban és ezekkel a szövegekkel a Google is jobban boldogul, mert sokkal részletesebbek. Agent_Z a "kiemelt figyelmet" jelezte csak nem írta le, hogy a RAM-ban van, de icsernyi már tökéletesen leírta a lényegét. Szerintem még az is fontos, hogy a fordító nem fogja kioptimalizálni a látszólag értelmetlen változókat vagy feltételeket amik csak megszakításban módosulnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2016
Köszönöm a részletes választ, egyébként én is valami csúlcsordulásra gondoltam, de tökéletes válaszod után már azt hiszem kezdem érteni.
Ezek szerint a ,, 1. volatile unsigned int rpmcount" úgy kell érteni, hogy nincs meghatározva , hogy meddig számol, nem csak 1 byte , 256-ig van bekorlátozva a számolás?
Arduino-n az int 2 byte hosszú, vagyis 16 bites, így -32768 és +32767 között tud számolni. Ha elé teszed az unsigned szót akkor az int 0 és 65535 között tud számolni. A byte meg byte, 0-255 között. Unsigned=előjel nélküli int. Az előjel 1 bitet használ el, ezért az eltérés. A volatile-t meg elmagyarázták ez előtt.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2016
Nincs mit.
Sokat tanulok itt én is, mert mint látod írok valamit, arra bővebb magyarázat is jön, megvitatjuk a dolgokat. ![]()
Üdv!
A képen látható panelt milyen néven találom meg ebay-en? (TávIR webshopban találtam Bővebben: Link) Előre is köszi! ![]()
Ha't ezt sehogy, szerintem. Ezt a tanfolyamvezeto" Robi maga gya'rtatja, direkt a tanfolyam anyaga'hoz.
Köszi a választ!
![]() Azt hittem, ez is olyan ebay-es cucc! ![]()
Üdv!
Kérdésem a következő: Van egy NEC NL 8048BC19-02C kijelzőm: http://www.avnet-embedded.eu/fileadmin/user_upload/Files/Displays_N...2C.pdf Ezt valahogy arduinoval életre lehetne kelteni?
SainSmart CTE LCD 3.2" +Arduino Due Shield +Arduino Due kombót összepattintva az LCD-n csak fehér képernyő fogad.
A kód: UTFT_Demo_320x240 (C)2012 Henning Karlsen. Sikerült a fenti összeállítást valakinek működésre bírnia, és hogyan? A hardwer elvileg jól van beállítva, a kódban: #define CTE_DUE_SHIELD 1 UTFT myGLCD(ITDB32S,25,26,27,28); URTouch myTouch(6,5,32,3,2); benne.
Ok! De valamivel biztos életre lehet. De mivel? Hogyan?
Köszönöm!
Ezt nézd végig, és egyértelmű lesz szerintem, hogy ez nem hobbi kategória, amit egy fórumon fognak megoldani...
Microcontroller controll LVDS display...
Olyan eszközzel, aminek van LVDS kimenete. Az adatlap szerint LVDS csatolófelületű a kijelző, nem egy egyszerű mikrokontrollernek való feladat.
Sziasztok!
Olyan gondom lett, hogy hegesztőgéptől pár méterre található eszköz lefagy és kézi reset vagy restart után normálisan működik, amíg párszor ívet nem fog a szaki a munkadarabon. Természetesen nem a hegesztőgépet vezérli, hanem a fűtési rendszert. Tettem már rá Faraday kalitkát, kondikat, hidegítést de egyik sem jött be. Alkalmaznám a watchdog nevű dolgot, így nem kellene figyelni, hogy mikor fagy le, reseteli magát, ha így van. Találtam is egy mintát, amit integrálnék a programba, de egy helyen azt olvastam, hogyha az arduino watchdog miatt resetel, akkor programfrissítésig nem indul a főprogram?! Vagyis ha nem töltök rá másik programot a chipre, addig nem is csinál semmit? Itt a példa, amit találtam:
Ebből csak a lényeget használnám, sallangok nélkül.
Miért kell két helyre is feltenni ugyanazt a kérdést?
Vagy én keverek valamit, vagy te értelmezed félre a wachdog-ot, de én úgy tudom, épp azért találták ki, ha programfagyás van, akkor resetelje magát a rendszer egy bizonyos (beállított) időn belül, épp azért hogy újraindúljon. De az nem a firmware frissítésre fog várni...
Ha szerencséd van és megvan hozzá a : LVDS Display controller kártya?
És azon van VGA bemenet? Akkor arduino DUE-ra már találsz VGA alkalmazást!
Ezt nem tudom hol olvastad?
Szerintem nem igaz! És ha a főprogram hurokban gondoskodsz a wdt_reset(); -röl, beállított időn belül (wdt_enable (WDTO_2S);// 2sec az állási idő behatárolása) akkor működni e kel.
Megtaláltam az egyetlen kódot, amivel működik a CTE LCD 3.2" + DUE :
// UTFT_Demo with Font and icon Flash IC // (C) 2012 Coldtears electronics // For use with CTE 3.2" TFT LCD Module w/Font and Icon Flash IC // in combination with CTE TFT/SD Shield for Arduino DUE //web: http://stores.shop.ebay.com/coldtears-electronics-store // // Demo code and UTFT library freely modified from Henning Karlsen's UTFT Library // Original by // UTFT_Demo_320x240 (C)2012 Henning Karlsen // web: http://www.henningkarlsen.com/electronics // // The first part of the demo is to show how to use the font IC to draw font to the LCD, // The IC also include some commonly used and open source icons // great for custom application development. // // // This second part of the demo is by Henning Karlsen, // showing how to use most of the functions // of the library with a supported display modules. // // This demo was made for modules with a screen resolution // of 320x240 pixels. // // This program requires the UTFT library which is modified by Coldtears electronics // Version: 1.0 12 Feb 2012 - initial release 1.1 09 Apr 2012 - added support for more display modules added support for String objects to print() fixed a bug in printNumF() added optional minimum length and filler character to pintNumI() and printNumF() added option to disable unneeded controller chip code to minimize memory use 1.2 14 Apr 2012 - added support for more display modules added getDisplayXSize() and getDisplayYSize() 1.3 03 Jun 2012 - added support for more display modules fixed a bug in the ITDB02-25H init
Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Uno és vettem hozzá egy L293-at. Ezt össze is kötöttem a neten,talált rajzok alapján. Szépen forog,jobbra-balra. De azt szeretném hogy PWM kitöltéssel forogjon,azaz lassúból legyen gyors mint két forgásközben.
Nem tudom érthető-e? Előre is köszönöm.
Nyisd meg az IC adatlapját és keresd meg az EN vagyis enable vagyis engedélyező lábakat. Erre kell pwm jelet adni.
Szia. Köszönöm a tanácsot,de ez megtörtént. A program írással van bajom
![]() Jelenleg ez fut:
Ehhez kellene a pwm.
A PWM jelet már a setup részben kiadhatod az EN lábakra, ezt fixen megkaphatja, és menet közben pedig tudod változtatni. PWM jelet azért csak tudsz készíteni?
Sikerült.Úgy látszik csak ide kell írni és minden beugrik
![]() Ez a kód fut:
Tudom lehetne jobb is,de erre futotta csak.
Köszi.
Setupban is lehet wdt_reset(); sort alkalmazni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |