Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   250 / 372
(#) kameleon2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Akkor az lehet, hogy szoftverhiba...
(#) kaqkk válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Tehát a dir (irány ) jelek megvannak folyamatosan , és a step lépés jelek hiányoznak ? Ez nagy valószínűséggel beállítási probléma lesz Előfordulhat hogy a végálláskapcsolók engedélyezve vannak és azért tilt a vezérlő
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
(#) gerleimarci válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Szinte biztos, csak azt nem tudom, hogy mit lehetne vele tenni.
Most keresek valami alternatívát a GRBL-re, aztán meglátjuk.
(#) kaqkk válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Nézd meg a beállításoknál hogy a home- és végállás kapcsolók engedélyezve vannak e és ha igen akkor milyen polaritással .(Nem ismerem ezt a vezérlőt csak tippelek )
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
(#) csatti2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Konfig fájlt lefutattad? Az paraméterezi fel a vezérlőt. Úgy kell, mint ahogy később a g code-ot küldöd majd rá.
(#) csatti2 hozzászólása Nov 11, 2016 /

Ez ugyan egy DIY lézergravírozós projekt, de GRBL-t használ ezért érdemes lehet átfutnod a beüzemelését. Bővebben: Link
(#) juhasz10 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

GRBL konfig
Itt minden le van írva, igaz angolul.
(#) GmS hozzászólása Nov 12, 2016 /

Üdv mindenki !

Szeretnék majd pár kérdésemre választ kapni ha lehetséges.
Hobbi szinten , szeretnék magamnak építeni egy ,, rajzoló cnc-t ,, , egy plottert . Nagyjából már lassan meg lesz minden hozzá , kinéztem egy gépet youtubon , és ahhoz hasonlót szeretnék csinálni .
Videó
Az én terveim fém vázon alapulnak , de kb. egy ilyet szeretnék össze rakni .

Arduino-val szeretném hajtani és Easy driver meghajtóval , mint a videóban is .

A motorjaim amelyek vannak itthon ezzel a jelzéssel vannak ellátva : HY100 1713-095-B4
Adatlapot konkrétan erre a motorra nem találok sehol de a számokból azt lehet következtetni hogy :
HY = Hybrid Stepper, Low Rotor Inertia
100 = 100 lépés per fordulat
1713 = Nema17 méret
095 = 0,95A
B4 = bipolár 4 kivezetés

1 kérdésem :
Ezek a motorok elég lehetnek meghajtani egy A4-es lapméretű gépet ? ebből van nekem 6db és 2-t szánnék az X tengelyre ( előre hátra mozgás ) , 1et az Y-ra ( jobbra balra ) , és 1 a Z tengely ( de még ezen gondolkozom , mert lehet elég lesz egy kis szervó a tollat mozgatni ) .
Az X tengelyen menetes szárat használnék , az Y-on bordás szíj .

2. kérdés :
Milyen program alkalmas hogy egy egyszerű szöveget , kisebb mintákat tudjak a gépre vinni ?

Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv
Gyuri
(#) Pali79 válasza GmS hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Az 1. kérdésedre a válasz attól függ, hogy mit értesz fém vázon. Mert fém a 2mm-es alu lemez is meg a 20mm-es acél is. Gondolom érzed a kettő közti különbséget.
(#) GmS válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Bocsánat , az Y tengely 2mm falvastagságú 20x40 zártszelvényen , az oldala meg 5mm vastag plexi vagy Alu
(#) GmS válasza GmS hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

vagy még esetleg szóba jöhet a 8mm tengelyen lineáris csapágyakkal
(#) l48 válasza GmS hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Amennyiben csak rajzolni akarsz akkor teljesen felesleges sőt káros az ilyen magas Z mozgás. 60--100mm bőven sok, de a toll cseréhez kényelmes komromisszum.
(#) GmS válasza l48 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Én is alacsonyabbra gondoltam . Az asztaltól maximum 10cm , hogy oldal irányba se veszítsen a merevségből .
(#) kapu48 válasza GmS hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Ez már 3D nyomtató alapnak is bejönne.
(#) l48 válasza kapu48 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Rajzolni elvileg 3d-ben is lehetséges. Pl: rárajzolni egy gipsz szobor felületére. Ebben az esetben már megfontolandó a Z növelése.
(#) kapu48 válasza l48 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Már nagyon hasonlít rá:
Bővebben: Link 3D Printer
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
(#) kaqkk válasza GmS hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

A 20x40 biztosan elég lesz rajzgépnek , a kisgépem hídja abból van és csempét üveget gravíroztam vele ..

6789979.jpg

(#) kaqkk válasza GmS hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

A kisgéppel fúrtál nyákot is?
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Nov 13, 2016 / 1

Igen . kb 3 évig minden hétvégén , arra a célra építettem .
(#) GmS válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Köszi .
Ilyesmire gondoltam én is .

A kérdésemre esetleg válasz , hogy elegek lennének e a motorjaim ?

Ezt ma találtam : KÉP
Elég egyszerű felépítés , tetszik .
(#) kaqkk válasza GmS hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Ha csak rajzolni akarsz és jól megcsinálod a linsineket akkor "bármilyen" mocik jók rá . Rajzgépnek lézernek tökéletes megoldás ami a link alatt látható
(#) GmS válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Köszönöm .
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Arról is van videó Bővebben: Link
(#) Jackson98 hozzászólása Nov 15, 2016 /

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az alábbi 1.8 fokos bipoláris léptetőmotorra 19V feszültséget rá köthetek-e? Az a baj hogy semmi féle márkát, nevet nem ír rajta ami segítségével megtalálhatnám a dataseet-jét. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) GmS hozzászólása Nov 15, 2016 /

A motorjaimon jelenleg fogaskerék van és leszeretném cserélni majd fogasszíjhoz való kerekekre , mivel célszerű lehúzni róla ? Nem akarom tönkre tenni egyiket se !
(#) Pali79 válasza GmS hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Pici csapágylehúzó lenne a legideálisabb, de egy darab U vasból, egy csavarból meg egy anyából lehet applikálni egy lehúzót. Én is így szedtem le az enyémről.
(#) Pali79 válasza Jackson98 hozzászólására (») Nov 15, 2016 / 1

Baja nem lesz tőle...
(#) kameleon2 válasza Jackson98 hozzászólására (») Nov 15, 2016 / 1

Szia! Nekem 5V-os bipoláris motorjaim vannak, amik 30V-ról mennek - gond nélkül. A feszültség a sebességre van hatással, az áram az erejére. Amennyit adsz neki - azzal megy. Nyilván jobban melegszik, de mivel úgyis a fémszerkezetre építi az ember - megoldódik a természetes hűtése is. Ráadásul úgyis impulzusüzemben dolgozik javarészt.
(#) seat hozzászólása Nov 17, 2016 /

Udv mindnkinek!
Hozzajutottam egy cipogyari kenogepbol kiszerelt leptetomotor vezerlohoz,amit ha betudnank uzemelni akkor szereznek meg belole kettot es felhasznalnam a keszulo cnc gepemben. Mellekelem a kepet,hogy hogyan is nez ki,mar a motor bekotest es a tapellatast azt megtalaltam rajta,de a vezerles kivezeteseire nem birok rajonni,kiforrasztottam a feteket a hutobordaval egyutt,hogy jobban lassam 4darab IRC540 es 4darab IRF9530. Ha valaki latott mar ilyet vagy van otlete hogyan tudnam mukodesre birni vagy ha van egy hasonlo kapcsolasi rajza az kerem segitsen.
A segitseget elore is koszonom.
Következő: »»   250 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem