Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Üdv.Megint hozzátok fordulok Westen Energy 240Fi kazánon a nyomásmérő óra állandó értéket mutat 1.2bár.Eddig ha kihült a víz a mutató lement 0.2-0.3-ra.Ez normális???Köszönöm.
Szia szerediattis!
Már venturit és pressoostart is cseréltünk de sajna nem oldódik a probléma, pedig profi gáz-kazánszerelő kergeti, most egy folyadékkal próbálkozunk ami a füstgáz hőcserélőben lévő lerakódást szünteti meg. Nem tudom.... Engem még aggaszt a ventilátor síkjában körkörösen lerakódott rozsdás csík. Gondolom a kondenzvíz nyomódik ki és a ventilátor szét teríti. Probléma jelenleg: 31 C-foknál (fűtés-melegvíz) állandóan lekapcsol majd újra indít, és ez állandóan ismétlődik. Ha van valami ötleted szívesen vesszük, vagy valakinek! Köszi!
Sziasztok!
Tudna valaki egy Westen 240Fi kombi gázkazán,évj.:2012, robbantott ábra rajzát be linkelni ide. Előre is köszönettel!
Ha mindig ugyanazon a hőfokon kapcsol le, az leginkább NTC hiba. Ha a lekapcsolgatással emelkedik a lekapcsolási hőfok is, az általában gradiens hiba, amit a nem megfelelő keringés okoz. Esetedben a készüléken belüli dugulás, vagy szivattyú.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Üdv!
Annyiban közelítünk a problémához hogy ha a füstgáz könyék le van szerelve és kifelé van fordítva (mármit nem az eredeti helyén a kéménybe megy a füstgáz hanem a szabadba) akkor folyamatosan fűt a kazán, nem tilt le. Valami füstgáz elvezetési probléma lehet a cső, könyék, stb. A kérdésem az lenne hogy a füstgázcsőben lévő érzékelőnek a hibája nem okozhat-e ilyet, vagy valaki nem tapasztalt hasonlót, vagy valami tippje lenne?
Köszi! De ha lehetne egy sorban valahogy leírnád még egyszer mert nem találom írásodat! Előre is köszi!
Pressostat, venturi érzékelő, égéstermék visszaszívás (tömörtelen elvezetés), alacsony ventilátor fordulat, füstcső dugulás, túl hosszú füstcső. Ilyesmik lehetnek.
Köszi! Holnap jön a szaki és szétszedi az egész cső elvezetőt ripityára. Remélem megtalálja a problémát mert már nagyon kiborító az egész! Üdv!
Sziasztok,
Van egy kis problémám, segítségre lenne szükségem. Lehetséges, hogy volt már a fórumon ilyen kérdés, probléma, elnézést, ha ismétlésbe bocsátkozom. Van egy Westen Star Master 240 Fi kazánom, csak fűtésre használjuk. 4 napig nem tartózkodtunk itthon, így a termosztátot kikapcsoltam. Bekapcsolás után a kazán a következőeket produkálja. Elkezdi melegíteni a vizet (a led panelen megjelenik a 25% teljesítményszintet ábrázoló lángocska szimbóluma, majd amikor felette megjelenik a 25%-50% teljesítményszintet jelző szimbólum, akkor a kazán nem fűt tovább. Majd ezt kezdi 3-4 másodperc múlva előlről. Így 35 C fölé nem megy a víz hómérséklete, ez visszaesik 30 C-ra, majd újra próbálkozik. Mi lehet a gond? Egyszer volt már így, de akkor egy újraindítás megoldotta, de ez most nem segített. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok Westen kazànom van 1 2 naponta tőlteni kell a vizet utàna csõpõgès nincs sehol mi lehet a hiba ķõszõnõm a segitsèget
Szia!
Máshol ereszt a rendszer. Vagy a puffer gumizsákja lyukas, és melegítéskor a biztonsági szelepen szépen elmegy a víz.
Sziasztok! Westen Star 240 fi típusú kazánom van. A hibajelenség: 1-et szikrázik, a szikrát követő negyed másodpercben visszazár a mágnesszelep, gáz nem jön, további szikra nincs. Ezután kb. 6-8 mp múlva hibajelzés: ventillátorhiba, gázhiba (30-as és 50-es villog). A léghiánykapcsolót próbáltam kicserélni, újjal sem működött. Egyébként a turbó pörög rendesen indításkor. Sokadik úgy kb. 20-30 reset után elindul a kazán és megy is néha elég sokáig, de általában 10-15 perc után megint letilt. A hőcserélőket kitisztítottuk, csak a melegvíz hőcserélője mögötti cső nem lett kiszedve, amin van egy kis spirális cső. A tágulási tartállyal biztos gond van, mert a nyomás nagyon ingadozik 0,8 és 2,5 bar között, de most megpróbálom felpumpálni. Valakinek van ötlete mi lehet a hiba? Aki itt volt szerelő mind csak találgatózott... Köszi előre is!
Üdv Papuci
Én a- gázkazán vezérlőhibák-közt írtam le az esetet,és itt is sok okosságot írtak a tagok.Remélem segítettem,sok sikert. Válasz • Jan 2, 2015 / Üdv,és boldog újévet mindenkinek. Először is megköszönöm a sok hasznos tanácsot,amit tőletek olvashattam,ezen az oldalon. Én egy Westen Starmaster 240-Fi kazánnal küzdöttem kb.3 évig,a garancia lejárta után.A hiba a megbízhatatlan meleg víz ellátásban jelentkezett,-hol volt,hol nem,de általában a második újraindulást követően lett meleg víz.Ez a móka már elfajult odáig,hogy képes volt a "kedves",három-négy-öt... újraindulás után meleg vizet adni.Néha kiírta,E03 ;E98,(már láttam magam előtt a szerelőt,aki azt mondja-hatvanötezer,de csak nekem)Pont nem volt nálam annyi pénz,de volt internet,meg ez a bevállalós csapat,és el kezdtem kis lépésekben szétszerelni,kitisztítani,összerakni,kipróbálni,(majd később a kedves mamáját is emlegetni),megint olvasni,szétszedni... A légnyomás kapcsolóig eljutottam,a membránja jó,a kapcsoló kapcsol,multiméter szakadásvizsgálójával ellenőrizve.DE!A villanyszerelő mester barátom fölvilágosított arról,hogy inkább ellenállást mérjek a kapcsolón,ami ne legyen sokkal több,mint amennyi a műszer össze érintett tapintói között mérhető.Nekem ez 200-ohm méréshatáron 0,5,a kapcsolón viszont mértem7,0-át is.A kapcsoló igényes szegecselését lefúrva,leszereltem,majd futás a boltba,ahol csak erősebben nyomhatót lehetett kapni,de ezt kiváltottam egy kisebb karos kapcsolóval.Azóta tökéletesen működik a kazán,mindig ad meleg vizet.Nekem sikerélményt hozott a Jézuska,és remélem más is tudja hasznosítani ezt az infót. A készülék vezérlő paneljával kapcsolatos minden dokumentum érdekel,ha valaki tudna ilyet,az jó volna. Mindenkinek sikeres javítást kívánok. Néhány fotó az üggyel kapcsolatban: legnyomas-ka...jpg IMG_20141222...jpg IMG_20141222...jpg
Ah!.... köszönöm a választ és az infót! Nem tudom, pontosan mit jelent a légnyomás kapcsoló? Talán a pressostat-ot jelenti? Jó lenne tudni mert lehet vagy is úgy néz ki h nekem is hasonló hibával van dolgom. Ez az E03, meg hol megy hol nem, ez lehet itt is a baj! Ja! A képeket nem lehet megnyitni, ha volnál szíves ezt még egyszer betölteni, hogy pontosan miről is van szó! Még egyszer köszi!!!
Üdv,
igen a pressostátról van szó.http://www.ep-shop.hu/Westen-Baxi-presszosztat-628610 Ezen a linken látható.Ezen lévő mikrokapcsolót cseréltem le egy olcsó lemezes mikrokapcsolóra. http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/99/t_99b1bc98eb55e515297...c7.jpg Rossz kapcsoló: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/ed/t_ed9293031f03707d8ba...31.jpg Barkács: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/b0/t_b0b4fc0eb108231067b...6c.jpg A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Üdv.! A léghiánykapcsoló (légnyomáskapcsoló) a füstgáz elvezetőn mért légnyomáskülönbséget méri, 2 cső vezet hozzá a turbó utáni füstgázelvezetőtől, és 3 vezeték van rákötve fekete, barna, kék.
Helló Szeredi Attis! A 7 -ohmot a nyitott vagy a zárt állapotban mérted? Ill melyik végeken C- NC, vagy C-NO? Mennyi az optimális ellenállás?
Köszi a választ! Üdv. Gergő
Köszi! Minden érthető! Nyomulunk ellenállás mérésbe! h.. (:->
Szia
Igen most. Mert balesetem volt. Mától vagyok ismét net közelben. Ha nem oldódott meg a probléma kérlek írd meg még egyszer.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:Wewsten Boyler 240Fi kazánomnál a köv.probléma jelenkezett:Bekapccsolom a termosztátot,a vevő világít,veszi a jelet,a kazán bekapcsol felfűti a vizet 60 °C ig ,majd kikapcsol.Egy idő után a víz hőmérséklete lemegy 40 °C-ra ,de a kazán nem indul újra,pedig a termosztáton beállított értéket még nem érte el a hőmérséklet és a vevőn is világít a piros lámpa,hogy a kazánnak fűtenie kellene a kazánon viszont kialszik a zöld lámpa.Ekkor azt csinálom,hogy lehúzom a termosztáton a hőmérsékletet ,majd pár perc múlva visszaemelem,ekkor a kazán újra bekapcsol,fűteni kezd.Van amikor 5 percig működik normálisan,40°C-nál újra bekapcsol a fűtés ,van amikor 30 percig is visszakapcsolgat,de egyre gyakrabban csinálja,hogy nem indul újra a kazán fűtése,ha nem variálom a termosztát hőmérsékletét föl-le.A termosztátról is bemegy a indítási jel a kazánhoz,de az nem indul, a víz teljesen kihül.A melegvíz oldal rendesen működik.Hőmérséklet érzékelőt már cseréltünk,ez nem oldotta meg. Mi lehet a probléma? Köszi!
Szia! Rem nincs nagy baj!!
Kértél képet. Leírom , ha kell , de ezen meg az előző oldalon megvan minden!
Sziasztok!
Westen Boyler Digit 240/40 Fi kazánnal lenne a bajom amihez kérném a segítségeteket! 2009.11 hó-ban lett üzembe helyezve és kb. 3 évig nem is volt vele semmi gond. Majd kezdődtek a gondok a HMV hiányával ez követően a fűtés megzavarodásával! ( jogosan kérdezhetitek,h azóta sem csináltam(tattam) meg ,de a kazán beüzemelésével 1időben vettem 1 villanybojlert(csak nem szereltem fel) +2014-ben vegyestüzelés is lett! ) Tehát a HMV éppen langyos! ( MA IS !) A fűtés : szerencsére fűt van , hogy fűt ha kell , ha nem!! Volt olyan ,h kikapcsoltam a kazánt és még másnap is melegek voltak a radiátorok! Na ez hogy?( én sem hittem el ,de más sem ) Na szerintetek ilyenkor mi van? Köszi
Szia
Amikor nem akar megállni a kazán fűtés, mit jelez a kazán elején? 90% valamelyik érzékelő a hibás, bár a langyos melegvíz/nem áll meg a fűtés üti egymást. Talán inkább a váltószelep a hunyó. Melegvíz készítés közben a fűtés fele is engedi a forró vizet. Mivel a melegzízes tartályt nem tudja felfűteni eléggé ezért nem áll meg. A melegvíz tartálynak milyen a hőmérséklet érzékelője? Betekerhető menetes vagy a tartály oldalára ragasztott alu szalagos? Pont nem látszik a képen. Az alu szalagos szokott rosszalkodni. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Szia!
Nem jelez hibát , csak fűt és fűt meg még rádob egy lapáttal ! Becsavarós gomba van benne.
És melegvizet mikor csinálja akkor a fűtés csövek is melegek?
Mit jelez fűtés vagy melegvíz gyártást? Roland
sziasztok!
westen quasar 24f kazánom van és olyan problémát vettem észre, hogy a kazán közelebbi csapnál nem megy fel a meleg víz 30 foknál melegebbre. kb 1.5 m van a kazántól. a többinél forróvíz jön. Most annál a csapnál zuhanyzókabin van rákötve. és nincs meleg víz csak langyos. lekötöttem a zuhanykabint és visszaraktam a csapot akkor is langyos víz jön belöle. tegnap félig elzártam a kazán alatti bemeneti vízcsapot. most van melegvíz mindenhol de gyengébb a nyomás. Ez a jelenség kb 1 hónapja vettem észre. Tudnátok segíteni mi lehet a hiba? Köszönöm.
Szia! A bitermikus hőcserélője vízköves. Ebből kifolyólag a közelebbi vételezési helyen ugyanaz a kifolyási keresztmetszet nagyobb lehűlést okoz mint egy távolabbi, nyomáseséssel rendelkező. Ha a kazán HMV bemenetén lecsökkented a víz áramlási sebességét (zársz a bemeneti csapon), akkor mindenhová közel azonos nyomáseséssel jut el a hőcserélőn keresztül a felmelegített víz. Ki kellene savazni a hőcserélőt. Foszforsav tartamú vízkőoldó (expressz vízkőoldó) talán átmenetileg segíthet a problémán.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |