Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   41 / 86
(#) bigzsot6 hozzászólása Nov 2, 2016 /

Itt lenne!
(#) kovy74 hozzászólása Nov 3, 2016 /

Üdv.Megint hozzátok fordulok Westen Energy 240Fi kazánon a nyomásmérő óra állandó értéket mutat 1.2bár.Eddig ha kihült a víz a mutató lement 0.2-0.3-ra.Ez normális???Köszönöm.
(#) papuci válasza szerediattis hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Szia szerediattis!
Már venturit és pressoostart is cseréltünk de sajna nem oldódik a probléma, pedig profi gáz-kazánszerelő kergeti, most egy folyadékkal próbálkozunk ami a füstgáz hőcserélőben lévő lerakódást szünteti meg. Nem tudom.... Engem még aggaszt a ventilátor síkjában körkörösen lerakódott rozsdás csík. Gondolom a kondenzvíz nyomódik ki és a ventilátor szét teríti. Probléma jelenleg:
31 C-foknál (fűtés-melegvíz) állandóan lekapcsol majd újra indít, és ez állandóan ismétlődik. Ha van valami ötleted szívesen vesszük, vagy valakinek! Köszi!
(#) papuci hozzászólása Nov 4, 2016 /

Sziasztok!
Tudna valaki egy Westen 240Fi kombi gázkazán,évj.:2012, robbantott ábra rajzát be linkelni ide.
Előre is köszönettel!
(#) zoszka válasza papuci hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Ha mindig ugyanazon a hőfokon kapcsol le, az leginkább NTC hiba. Ha a lekapcsolgatással emelkedik a lekapcsolási hőfok is, az általában gradiens hiba, amit a nem megfelelő keringés okoz. Esetedben a készüléken belüli dugulás, vagy szivattyú.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
(#) papuci válasza zoszka hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Üdv!
Annyiban közelítünk a problémához hogy ha a füstgáz könyék le van szerelve és kifelé van fordítva (mármit nem az eredeti helyén a kéménybe megy a füstgáz hanem a szabadba) akkor folyamatosan fűt a kazán, nem tilt le. Valami füstgáz elvezetési probléma lehet a cső, könyék, stb. A kérdésem az lenne hogy a füstgázcsőben lévő érzékelőnek a hibája nem okozhat-e ilyet, vagy valaki nem tapasztalt hasonlót, vagy valami tippje lenne?
(#) papuci válasza szerediattis hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Köszi! De ha lehetne egy sorban valahogy leírnád még egyszer mert nem találom írásodat! Előre is köszi!
(#) zoszka válasza papuci hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Pressostat, venturi érzékelő, égéstermék visszaszívás (tömörtelen elvezetés), alacsony ventilátor fordulat, füstcső dugulás, túl hosszú füstcső. Ilyesmik lehetnek.
(#) papuci válasza zoszka hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Köszi! Holnap jön a szaki és szétszedi az egész cső elvezetőt ripityára. Remélem megtalálja a problémát mert már nagyon kiborító az egész! Üdv!
(#) deguchi hozzászólása Nov 6, 2016 /

Sziasztok,
Van egy kis problémám, segítségre lenne szükségem. Lehetséges, hogy volt már a fórumon ilyen kérdés, probléma, elnézést, ha ismétlésbe bocsátkozom. Van egy Westen Star Master 240 Fi kazánom, csak fűtésre használjuk. 4 napig nem tartózkodtunk itthon, így a termosztátot kikapcsoltam. Bekapcsolás után a kazán a következőeket produkálja. Elkezdi melegíteni a vizet (a led panelen megjelenik a 25% teljesítményszintet ábrázoló lángocska szimbóluma, majd amikor felette megjelenik a 25%-50% teljesítményszintet jelző szimbólum, akkor a kazán nem fűt tovább. Majd ezt kezdi 3-4 másodperc múlva előlről. Így 35 C fölé nem megy a víz hómérséklete, ez visszaesik 30 C-ra, majd újra próbálkozik. Mi lehet a gond? Egyszer volt már így, de akkor egy újraindítás megoldotta, de ez most nem segített. Köszönöm a segítséget.
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Szia! Láttad a képet?
(#) Prokaj Laszlo hozzászólása Nov 12, 2016 /

Sziasztok Westen kazànom van 1 2 naponta tőlteni kell a vizet utàna csõpõgès nincs sehol mi lehet a hiba ķõszõnõm a segitsèget
(#) merlingerin válasza Prokaj Laszlo hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Szia!

Máshol ereszt a rendszer. Vagy a puffer gumizsákja lyukas, és melegítéskor a biztonsági szelepen szépen elmegy a víz.
(#) Gerosz hozzászólása Nov 13, 2016 /

Sziasztok! Westen Star 240 fi típusú kazánom van. A hibajelenség: 1-et szikrázik, a szikrát követő negyed másodpercben visszazár a mágnesszelep, gáz nem jön, további szikra nincs. Ezután kb. 6-8 mp múlva hibajelzés: ventillátorhiba, gázhiba (30-as és 50-es villog). A léghiánykapcsolót próbáltam kicserélni, újjal sem működött. Egyébként a turbó pörög rendesen indításkor. Sokadik úgy kb. 20-30 reset után elindul a kazán és megy is néha elég sokáig, de általában 10-15 perc után megint letilt. A hőcserélőket kitisztítottuk, csak a melegvíz hőcserélője mögötti cső nem lett kiszedve, amin van egy kis spirális cső. A tágulási tartállyal biztos gond van, mert a nyomás nagyon ingadozik 0,8 és 2,5 bar között, de most megpróbálom felpumpálni. Valakinek van ötlete mi lehet a hiba? Aki itt volt szerelő mind csak találgatózott... Köszi előre is!
(#) szerediattis válasza papuci hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Üdv Papuci

Én a- gázkazán vezérlőhibák-közt írtam le az esetet,és itt is sok okosságot írtak a tagok.Remélem segítettem,sok sikert.

Válasz • Jan 2, 2015

/

Üdv,és boldog újévet mindenkinek.
Először is megköszönöm a sok hasznos tanácsot,amit tőletek olvashattam,ezen az oldalon.
Én egy Westen Starmaster 240-Fi kazánnal küzdöttem kb.3 évig,a garancia lejárta után.A hiba a megbízhatatlan meleg víz ellátásban jelentkezett,-hol volt,hol nem,de általában a második újraindulást követően lett meleg víz.Ez a móka már elfajult odáig,hogy képes volt a "kedves",három-négy-öt... újraindulás után meleg vizet adni.Néha kiírta,E03 ;E98,(már láttam magam előtt a szerelőt,aki azt mondja-hatvanötezer,de csak nekem)Pont nem volt nálam annyi pénz,de volt internet,meg ez a bevállalós csapat,és el kezdtem kis lépésekben szétszerelni,kitisztítani,összerakni,kipróbálni,(majd később a kedves mamáját is emlegetni),megint olvasni,szétszedni...
A légnyomás kapcsolóig eljutottam,a membránja jó,a kapcsoló kapcsol,multiméter szakadásvizsgálójával ellenőrizve.DE!A villanyszerelő mester barátom fölvilágosított arról,hogy inkább ellenállást mérjek a kapcsolón,ami ne legyen sokkal több,mint amennyi a műszer össze érintett tapintói között mérhető.Nekem ez 200-ohm méréshatáron 0,5,a kapcsolón viszont mértem7,0-át is.A kapcsoló igényes szegecselését lefúrva,leszereltem,majd futás a boltba,ahol csak erősebben nyomhatót lehetett kapni,de ezt kiváltottam egy kisebb karos kapcsolóval.Azóta tökéletesen működik a kazán,mindig ad meleg vizet.Nekem sikerélményt hozott a Jézuska,és remélem más is tudja hasznosítani ezt az infót.
A készülék vezérlő paneljával kapcsolatos minden dokumentum érdekel,ha valaki tudna ilyet,az jó volna.
Mindenkinek sikeres javítást kívánok.
Néhány fotó az üggyel kapcsolatban:

legnyomas-ka...jpg

IMG_20141222...jpg

IMG_20141222...jpg

(#) papuci válasza szerediattis hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Ah!.... köszönöm a választ és az infót! Nem tudom, pontosan mit jelent a légnyomás kapcsoló? Talán a pressostat-ot jelenti? Jó lenne tudni mert lehet vagy is úgy néz ki h nekem is hasonló hibával van dolgom. Ez az E03, meg hol megy hol nem, ez lehet itt is a baj! Ja! A képeket nem lehet megnyitni, ha volnál szíves ezt még egyszer betölteni, hogy pontosan miről is van szó! Még egyszer köszi!!!
(#) szerediattis válasza papuci hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Üdv,
igen a pressostátról van szó.http://www.ep-shop.hu/Westen-Baxi-presszosztat-628610
Ezen a linken látható.Ezen lévő mikrokapcsolót cseréltem le egy olcsó lemezes mikrokapcsolóra.

http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/99/t_99b1bc98eb55e515297...c7.jpg

Rossz kapcsoló:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/ed/t_ed9293031f03707d8ba...31.jpg
Barkács:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/b0/t_b0b4fc0eb108231067b...6c.jpg
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
(#) Gerosz válasza papuci hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Üdv.! A léghiánykapcsoló (légnyomáskapcsoló) a füstgáz elvezetőn mért légnyomáskülönbséget méri, 2 cső vezet hozzá a turbó utáni füstgázelvezetőtől, és 3 vezeték van rákötve fekete, barna, kék.
(#) Gerosz válasza szerediattis hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Helló Szeredi Attis! A 7 -ohmot a nyitott vagy a zárt állapotban mérted? Ill melyik végeken C- NC, vagy C-NO? Mennyi az optimális ellenállás?
Köszi a választ!
Üdv. Gergő
(#) papuci válasza szerediattis hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Köszi! Minden érthető! Nyomulunk ellenállás mérésbe! h.. (:->
(#) sebokr válasza papuci hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Szia

Itt válogass szerintem találsz hozzá, mindent.Kazán leírások
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Szia

Igen most. Mert balesetem volt.
Mától vagyok ismét net közelben.
Ha nem oldódott meg a probléma kérlek írd meg még egyszer.
(#) Timcsike04 hozzászólása Nov 18, 2016 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:Wewsten Boyler 240Fi kazánomnál a köv.probléma jelenkezett:Bekapccsolom a termosztátot,a vevő világít,veszi a jelet,a kazán bekapcsol felfűti a vizet 60 °C ig ,majd kikapcsol.Egy idő után a víz hőmérséklete lemegy 40 °C-ra ,de a kazán nem indul újra,pedig a termosztáton beállított értéket még nem érte el a hőmérséklet és a vevőn is világít a piros lámpa,hogy a kazánnak fűtenie kellene a kazánon viszont kialszik a zöld lámpa.Ekkor azt csinálom,hogy lehúzom a termosztáton a hőmérsékletet ,majd pár perc múlva visszaemelem,ekkor a kazán újra bekapcsol,fűteni kezd.Van amikor 5 percig működik normálisan,40°C-nál újra bekapcsol a fűtés ,van amikor 30 percig is visszakapcsolgat,de egyre gyakrabban csinálja,hogy nem indul újra a kazán fűtése,ha nem variálom a termosztát hőmérsékletét föl-le.A termosztátról is bemegy a indítási jel a kazánhoz,de az nem indul, a víz teljesen kihül.A melegvíz oldal rendesen működik.Hőmérséklet érzékelőt már cseréltünk,ez nem oldotta meg. Mi lehet a probléma?
Köszi!
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szia! Rem nincs nagy baj!!
Kértél képet. Leírom , ha kell , de ezen meg az előző oldalon megvan minden!
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Sziasztok!
Westen Boyler Digit 240/40 Fi kazánnal lenne a bajom amihez kérném a segítségeteket!
2009.11 hó-ban lett üzembe helyezve és kb. 3 évig nem is volt vele semmi gond. Majd kezdődtek a gondok a HMV hiányával ez követően a fűtés megzavarodásával! ( jogosan kérdezhetitek,h azóta sem csináltam(tattam) meg ,de a kazán beüzemelésével 1időben vettem 1 villanybojlert(csak nem szereltem fel) +2014-ben vegyestüzelés is lett! ) Tehát a HMV éppen langyos! ( MA IS !) A fűtés : szerencsére fűt van , hogy fűt ha kell , ha nem!! Volt olyan ,h kikapcsoltam a kazánt és még másnap is melegek voltak a radiátorok! Na ez hogy?( én sem hittem el ,de más sem ) Na szerintetek ilyenkor mi van? Köszi
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szia

Amikor nem akar megállni a kazán fűtés, mit jelez a kazán elején?
90% valamelyik érzékelő a hibás, bár a langyos melegvíz/nem áll meg a fűtés üti egymást.
Talán inkább a váltószelep a hunyó. Melegvíz készítés közben a fűtés fele is engedi a forró vizet. Mivel a melegzízes tartályt nem tudja felfűteni eléggé ezért nem áll meg.
A melegvíz tartálynak milyen a hőmérséklet érzékelője? Betekerhető menetes vagy a tartály oldalára ragasztott alu szalagos? Pont nem látszik a képen. Az alu szalagos szokott rosszalkodni.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Szia!
Nem jelez hibát , csak fűt és fűt meg még rádob egy lapáttal !
Becsavarós gomba van benne.
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

És melegvizet mikor csinálja akkor a fűtés csövek is melegek?
Mit jelez fűtés vagy melegvíz gyártást?

Roland
(#) gzoli01 hozzászólása Nov 20, 2016 /

sziasztok!

westen quasar 24f kazánom van és olyan problémát vettem észre, hogy a kazán közelebbi csapnál nem megy fel a meleg víz 30 foknál melegebbre. kb 1.5 m van a kazántól. a többinél forróvíz jön.
Most annál a csapnál zuhanyzókabin van rákötve. és nincs meleg víz csak langyos. lekötöttem a zuhanykabint és visszaraktam a csapot akkor is langyos víz jön belöle.
tegnap félig elzártam a kazán alatti bemeneti vízcsapot. most van melegvíz mindenhol de gyengébb a nyomás. Ez a jelenség kb 1 hónapja vettem észre. Tudnátok segíteni mi lehet a hiba?
Köszönöm.
(#) VIM válasza gzoli01 hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Szia! A bitermikus hőcserélője vízköves. Ebből kifolyólag a közelebbi vételezési helyen ugyanaz a kifolyási keresztmetszet nagyobb lehűlést okoz mint egy távolabbi, nyomáseséssel rendelkező. Ha a kazán HMV bemenetén lecsökkented a víz áramlási sebességét (zársz a bemeneti csapon), akkor mindenhová közel azonos nyomáseséssel jut el a hőcserélőn keresztül a felmelegített víz. Ki kellene savazni a hőcserélőt. Foszforsav tartamú vízkőoldó (expressz vízkőoldó) talán átmenetileg segíthet a problémán.
Következő: »»   41 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem