Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Köszönöm a segítséget!Arra megkérhetlek hogy melyik az a szál,vagy milyen színű?
Sziasztok!
Azzal mit lehet csinálni, hogy kikötött generátorral is pattog a rádió? Skoda Felicia 1.3 amiről szó van. Rádió új, és az antenna is. A régi rádióval is ez volt helyzet, sőt azóta próbáltam másikat is. Gyújtással van gondolom a hiba, de kétlem, hogy magát a szikrát hallom (nagy fordulaton az sokkal többször lenne szerintem, mint a jelenlegi. Továbbá lekötöttem a rádiót az akkuról, és egy másik akkura rákötve járó motorral is pattogott. Az új antenna a belevaló gyári erősítős típus. Tudtok valami tanácsot adni mit tehetnék?
Nézd át a motor testelését meg a karosszéria testelését is, bár írod, hogy egy másik akksiról is ezt csinálja akkor ez a hiba kizárva.
Vagy próbáld meg szűrni a gyújtástrafót.
Hát utóbbin elgondolkoztam, de hogyan kellene ezt megoldani?
Ő itt a trafó egység
Sokat nem tehetsz vele sajnos, ki kellene próbálni egy másik gyújtóegységet. Biztos ez okozza a problémát.
Hát sajnos nincs kéznél cseredarabom a gyújtótrafóból...
Csak nem megy a fejembe, hogy hogy tudja megszórni az autó kasznin keresztül rádiót a gyújtás. A kaszninak el kéne "szigetelnie" szerintem a zavart az antennától. Most az jutott eszembe, hogy mi van ha a trafó egység fém házát egy külön vezetékkel rákötöm az akku negatívjára ezzel az az egység árnyékolná a gyertyákat. Próbálkozok még aztán majd kiderül. ![]()
Ismerős szerviz?
Ha egyszer kijut a levegőbe a szikrázás terméke, (szikratávíró) már nem sok mindent lehet tenni. A motortér nem igazán nevezhető árnyékoló doboznak. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Ismerős villanyszerelő megnézte, de a generátor után ö is mint én elvesztette a fonalat. Ha nem jutok vele semmire akkor bizony szerviz lesz a dolog vége...
Mert így jelenleg totál hallgathatatlan.
Generátor zaj nem pattogás, az inkább visít. Pattogás az impulzus zaj, az a gyújtás, nagyfesz szikrák sajátja.
Ilyen sortrafóra nem szoktak szűrést tenni. Próbálkoztál már egy nevesebb rádióval is vagy csak a sencor és társai?
Gyújtókábelek ellenőrizve vannak?
Nekem kevés volt a gyertyákon a szikra az újabb tipusú, néhány kOhm -os gyújtókábelekkel, főleg, ha kicsit trutyisabb lett a gyertya. Vettem bele valami régi Dacia -hoz való gyújtókábeleket, azoknál a középső szál még fémhuzal. Na, azóta brutál szikra van, viszont -mivel ez nem zavarszűrős- így zavarja a rádiót.
Ha olyan van neki benne mint amilyet linkelt sortrafó akkor nincsenek gyújtókábelek, vagyis nem szabadtérben.
Sziasztok!
Segítségest kérnék a hozzáértőktől. Suzuki swift-en van, vettem bele egy új rádiót, adtak hozzá újfajta csatlakozót, amit be is kötöttem, a kocsiban feliratozott csokira vannak kivezetve a hangszó kábelek, a táp és a test is teljesen egyértelmű (ki is mértem). Nincs egyéb gyújtásjelző és világításjelző kábel. Az új csatlakozóban vannak ilyenek (gyújtás és világítás jelző segédtáp), amiket nem kötöttem be, úgy nem is ment a gép. Aztán a gyújtásjelzőt rákötöttem közvetlenül a betápra, hogy úgy érezze mindig van gyújtás és bekapcsoljon. Ez így megy is, addig amíg nem állok meg az utcán este. Reggel amikor beülök, be szeretném kapcsolni és meg sem mukkan. Egy orvossága van a dolognak. Ki kell húzni a helyéről, a táp csatlakozót ki kell húzni a rádióból, várni 5mp-et és újra bedugni. Utána megy. Ezt kellene valahogy megoldanom, hogy ne minden reggelem szereléssel kezdődjön. Az a gyanúm, hogy van valami trükk a bekötéssel, amiről nem tudok és azért akad meg. Többször nekifutottam újra nulláról, mindig ez lesz a végeredmény. Villamosmérnök vagyok, értek is a kütyükhöz, de lehet valami kezdő hibán van az autóvillamosságban. Köszi a segítséget.
Nevesebben nem hiszem, mivel nem futja minden nap másik rádióra, hogy teszteljem az épp jó-e.
![]() Próbáltam az autó gyári hangsúlyozom gyári rádiójával, amivel anno adták és gondolom a szalagról nem úgy gurult le, hogy pattogott a hangja. Továbbá még egy másikkal is próbáltam (nem emlékszem a nevére), de azzal is teljesen ugyan az volt a helyzet. Ui: A rádió elé már kötöttem zavarszúrót is próbaképpen, de zéró eredmény. Tuti hogy a gyújtás környékén lesz valami, mert ha ki van kötve a generátor akkor nem marad semmi csak a gyújtás. Azt viszont nem tudom mit tudnák kezdeni vele. A motor testelését letisztítom holnap stb, de nem reménykedek... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
Ennél nincs vezeték a gyertya és a trafó között. Bővebben: Link
Nem olvastam vissza, hogy valaki mondta e már, de nem lehet hogy a gyertya nem stimmel a kocsiba és azért jön át a zavar?
Nyár közepén lettek cserélve a gyertyák, mert az egyik elhunyt. Viszont előtte is és utána is pattogott sajnos.
Csak a rádióvétel pattogós, vagy a CD/DVD/USB/kazetta/bármilyen rögzített anyag is?
Vigyél oda az autó közelébe egy hordozható rádiót, ha az is pattog, akkor a pattogás a levegőbe már kijutott. Akkor csak a gyújtás rendszer cseréje segít.
Sziasztok!
Tudtok javasolni valakit,aki Pest közelében fejegységet javít...? Esetleg még garanciát is vállal...a javításra...? Egy ismerősöm Pio fejegysége bemondta az unalmast...és nem tudtam lebeszélni arról,hogy másikat vegyen...
Helló mindenki!
A kérdés az lenne, hogy van e valakinek tapasztalata Pioneer Avic F900BT navigációs fejegységgel. Találtam egyet hibásan a vaterán: http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/fejegyseg/pioneer_avic_f900bt_2din_fejegyseg_2397029489.html Utánna olvastam neten, és szinte csak szoftverhibáról leírások. Elképzelhető, hogy ennek is "csak" ennyi lehet a baja, vagy van valami széria hibája is? Ha van valakinek tapasztalata jó lenne ha mondana valami okosat.
Sziasztok! Keresnék olyan 1DIN fejegység modelleket ami hasonlít a gyári VW bora fejegységekre, tehát gondolok itt arra, hogy ugyanúgy piros-kék legyen a háttérvilágítása passzoljon a műszerfal világításához, illetve a kezelőszervei, illetve az előlap ugyanolyan szépen simuljon a fejegység környékéhez, és tudjon olvasni valamilyen memóriakártyáról zenét.
A céges autónkban Pioneer DEH-X6500BT van, a világítás szine beállítható (külön a kijelző, külön a gombok). USB aljzat van az előlapon, de mint a típusából sejthető, BT-on is lehet rá zenéket küldeni, kihangosítóként is lehet használni (vezetékes mikrofonja van).
Eleve hibás készüléket venni nem túl előremutató dolog, hacsak nem egy biztosan jó alkatrész kell belőle. Mit csinálsz akkor, ha valóban "csak" SW hibája van? Mit csinálsz akkor, ha nem csak szofteres a hiba?
Sziasztok! vásároltam egy erisin tipusú fejegységet és hosszabb út közben lefagy. Ennek valaki tudja a problémáját? simán városban jól működik. nincs benne ventilátor lehetséges hogy felmelegszik nagyon?
Segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok.
Segitségre lenne szügségem. Van egy 7colos motoros autorádiom.A probléma az vele hogy a kijelzőt nem akarja se kitolni se behúzni.a motrra rámértem ha terhelés alatt van akkor olyaan 2.5V feszültség van rajt ha szétszedem a meghajtást üresjáratban 3.5V megy a motorhoz ami szerintem kevés.A motornak szerintem nincs baja mert ha direkbe adok neki 12V akkor szépen megy viszi a kijelzőt.Mi lehet a gond? Előre is köszönöm
A panelről leforrasztás nélkül nem adnék rá feszültséget, főleg nem 12V-ot. Mivel ez egy FF-050SK-11170 motor, aminek a működési tartománya 1,5-9V. Te is rákereshettél volna, és nem kellene a hitre hagyatkozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Leforrasztottam a motort ugy adtam neki 12V de csak pár pillanatra.A működési tartományt is néztem. Csak nem volt kéznél 9V igy gondotam a pillanatra nem okoz neki gondot de akkor lehet hogy még is?Most vagy a motor nem tud felvenni tobb feszt vagy valami más lehet a hiba?
Rövid időre nem gond, de azért +30% (ki tudja a 12V mennyi volt pontosan), főleg, ha az eszközben nem kap 3-4V-nál többet...esetleg a mechanika sérülhet.
Nem szorul? Megkapja a motor a 2,5V-ot, de meg sem moccan? |
Bejelentkezés
Hirdetés |