Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Én úgy gondolom, hogy Attila86 munkái (vagy Pl. Zoli Bácsi-é) nem hobbikategória, vagy kőkemény profizmus, vagy művészet, stb. Ez a forrasztóállomás, egy neves gyárból is kikerülhetett volna, talán csak a pozíciórajz hiányzik, (CNC lötstop, minden játszik). Viszont az, hogy úgy bontottad az alkatrészeket, és "jóárú" pákához készítetted, 0 FT-ért, ezt a hobbielektronika tetejének gondolom.
Köszönöm nektek! És nem utolsó sorban köszönöm, hogy ennyien ilyen sok okosságot tesztek közzé, sok dolgot építettem már meg a cikkek segítségével. A NYÁK valóban nem éppen hobbi kategória (csak a tervezés ), hisz eleve ezzel foglalkozunk, így belecsempésztem magamnak az egyik gyártásba. Az elektronikát viszont csak hobbi szinten űzöm, de szeretem tervezgetni a dolgokat, és addig játszani velük, amíg össze nem áll valami olyan használható dolog, ami számomra megfelelő.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2017
Szia!
És nálatok értelmes áron nem lehet nyákot csináltatni?
Gondolom nem akart túl "szemtelen" lenni.
Készült egy egyszerű óra TIL306 kijelzőkkel Sooty kapcsolása alapján. A nyák vipera1997 kolléga keze munkája, - amit ezúton is köszönök neki - mert nekem mostanában se kedvem, se időm, se energiám nincs nyákot készíteni. A PIC égetése és az összeforrasztás után azonnal indult.
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Már többet építettem, de itt még nem publikáltam egyet sem. Ezt azért kellett összeraknom, mert megmutattam az egyik szomszéd asszonyomnak a bináris karórámat, és annyira megtetszett Neki a leolvasás technikája, hogy megígértem Neki, hogy kap tőlem egy bináris órát gyakorolni.
Nekem a leolvasás nem magától értetődő, számolgatnom kell hozzá, de határozottan érdekes a dolog.
Szép, és érdekes is, de vannak emberek, akik egy pillanat alatt értelmezik? Lehet, nekem számolgatni kell. Mint Alkotó mondta előttem.
Nekem ez magas,fogalmam sincs hogyan kell leolvasni,de tetszetős az biztos.
Nincs ilyen órám de valószínűleg csak szokás kérdése a dolog annak, aki ismeri a kettes számrendszert.
Azért nem olyan bonyolult. Minden oszlop egy számjegy. Alulról felfelé 2^0 ,2^1, 2^2, 2^3 vagyis 1,2,4,8 értékekkel. Azokat a ledeket amelyek világítanak összegezni kell. A képen látható esetben ez az alábbi
1. oszlop: 1 led világít akkor ez 1 2. oszlop: 1,2.,3. led világít, akkor ez 1+2+4 vagyis 7 3. oszlop: 1. és 3. ami 1+4 vagyis 5 4. oszlop: 4. led vagyis 8 5. oszlop: 1 és 3. led 1+4 vagyis 5 6. oszlop : 2. és 3. led 2+4 vagyis 6. Így jött ki az Alkotó által már leírt: 17:58:56
Köszönöm, hogy elmagyaráztad helyettem, csak azt fűzném hozzá, hogyha semmi nem világít egy oszlopban az = 0
Gyakorlat teszi a mestert. Egy darabig számolgatnád, aztán megszoknád. Van aki a hagyományos mechanikus órákat sem tudja már leolvasni és látszik, hogy görcsöl, ha értelmezni kell.
Tetszetős darab, esetleg valahol megosztottad a részleteket is? Szívesen készítenék itthonra egyet.
Tisztelettel köszönöm a magyarázatot!Megvallom,soha nem foglalkoztam így a 2-es számrendszerrel (pedig sok digitális kütyüt összelapátoltam).A magyarázatodat el fogom menteni az óra képével együtt és gyakorolni is fogok.
Csak aztán nehogy úgy járjon, hogy annyira belejön a bináris számrendszerrel való számolásba, hogy észre sem veszi és a zöldségesnél is így fogja kérni a portékát.
- Kérnék 10 darab almát! A zöldséges ad neki tízet, mire ő értetlenkedve: - De hát én kettőt kértem! Na jó, ez eléggé életszerűtlen történet volt.
Sziasztok!
Az órát itt a H.E, oldalán ismertette annak idején vicsys mester (köszönet érte!). Aztán később ezen a fórumon módosítgatták (JANI mester, Neki is köszönet!). Ide teszem az általam megépített óra dokumentumait, további kérdéseket privátban tegyétek fel: Köszönöm Mindenkinek a hozzászólását, és észrevételét! Derűs estét kívánok! István
Uraim, kicsit tovább agyaltam a DPTP SMFD kártyámat, és ezen úton elindulva egy köztes adapterrel kiegészítve nem csak SEGA MEGA DRIVE konzolokhoz, de már SNES vagy is SUPER NINTENDO konzolokkal is kompatibilis a flash fejlesztői kártyám..
Csatolok pár képet is róla..
További képek, mert van még pár..
Ezzel a lépéssel pedig el is értem ahhoz a szakaszához a projektnek, hogy ilyen adapteres konvertálással, bármilyen régebbi konzolra képes leszek csatlakoztatni a fejlesztő eszközöm..
SNES kártyákon nem volt egy CIC biztonsági IC, másolás és régió csere ellen?
De bizony volt.. Ami ott a SNES fogadó nyílásában világít zöld fény az a SuperCIC.
Az képes az európai és más régiókat emulálni. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
Másik probléma a játék mentések gondolom.
Eddig ezt nem is tudtam.Miután ezt elolvastam nekem is megtettszet ez a bináris óra.
Attól függ kinek probléma ez egy fejlesztői kártyánál
LCM3 újratöltve Nagyméretű OLED kijelzővel, és apró módosításokkal. A doboz ötletet innen a fórumból vettem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |