Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sharp system
 
Témaindító: Holubek, idő: Márc 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Holubek hozzászólása Márc 28, 2008 /
 
Üdv! Van egy Sharp system 7700 végfokom ami persze nem működik. Az egyik oldal nem szól. A végfok ic egy STK 4241 ami jónak tűnik. Az ellenállásokat tranzisztorokat kiméregettem, minden jó a tápot megkapja, nincs szakadás. (A koppanásgátló ha rossz az ic be sem húz (tapasztalat)). Van benne még egy műveleti erősítő ic amit nem tudok hogy jó-e hogyan tudhatom meg anélkül hogy megvegyem? Vagy mi lehet a baj?
(#) valve válasza Holubek hozzászólására (») Márc 28, 2008 /
 
Szia,

Az STK 3 -as és 20 -as lábát csavarhúzóval megbezgerálod bekapcsolt állapotban. Ha a hangfalak recsegnek mikor bezgerálod akkor az STK jó! (nagyon ügyelj, hogy a csavarhúzó csak a kezedhez, meg az STK azon lábaihoz érjen amelyiket említettem fent!). Ha jó az STK akkor kiprobálhatod az előfokot, egy fülhallgatóval. Ha az is jó akkor tovább lehet menni, máshol kell kutakodni,..

"végfok ic egy STK 4241 ami jónak tűnik" nem-szokott kormos lenni a külseje, hogy rossznak tűnjön
(#) Holubek hozzászólása Márc 29, 2008 /
 
Helló!
"nem-szokott kormos lenni a külseje, hogy rossznak tűnjön " Ezt úgy értettem hogy zárlat szakadás nincs de kipróbálom amit javasoltál remélem meglesz a megoldás. Kösz.
(#) valve válasza Holubek hozzászólására (») Márc 30, 2008 / 4
 
Azt én úgy értettem, hogy ha egy STK kimegy akkor nem fog a külseje leolvadni lepattogni vagy elszenesedni. Az megtörténhet kisebb IC -k -nél, hogy kipattan egy darab belőle stb, de az STK végfokok többsége egy alu/áramkör lapra vannak rápakolva a megválogatott félvezetők és azt beburkolja egy bakelit féleségű tok. Ha neked kimegy bármi belőle akkor nagyot kell szóljón ahhoz, hogy az kivül is észlelhető legyen. (szóval én még nem láttam megrepedezett, kormos, szenes vagy felrobbant STK -t, egyben ez azt is jelenti, hogy nembiztos hogy nincs
(#) Holubek hozzászólása Ápr 2, 2008 /
 
Na annyival vagyok előbbre hogy minden jó (I.C.) , de van két "tranyó" az ic két oldalán amit nem tudok beazonosítani. Ez van ráírva:
603
8zg-
így egymás alá. Ez a tranyó magas jelszint esetén leteszi a bemenetet testre de soha többet nem nyit ki. valami ötlet hogy mi lehet ez? Nah tudtam képet is csinálni róla.

tranyó.jpg
    
(#) Holubek válasza Holubek hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Na lenne egy IC ami meghalt. HA12002 egy védelem ic-je ha valakinek van felesleges darab azt megvenném mert itt M.o-on nem kapható:S
(#) szekelyfeca hozzászólása Márc 10, 2009 /
 
Sziasztok.
Nekem van egy sharp system 7700 beredezésem és az a problémám vele, hogy nem tudok hozzá karaokee mikrofont kötni. A mikrofon csatlakozoja 6.3 jack és a hifin csak rca csatlakozó van Vettem mikrofonhoz átalakitót, igy rca lett a csatlakozó, de nem müködik igy sem(minimális hang van ha teljesen feltekerem a hangerőt)
Nemhiszem h egy ilyen komoly berendezéshez nem lehetne mikrofont kötni.
Nemtudja valaki hogyan lehetne ezt a problémát megoldani? Előre is köszönöm.

DSC00087.JPG
    
(#) EgyGabor hozzászólása Nov 28, 2009 /
 
Sziasztok nekem is van egy ilyen erősitőm és nem kapcsol be rajta a hangszóró védelem vagy is nem húz be a relé hogy szóljon a hangszóró megnéztem az ic 3és a 20 lábat kézzel berreg a hangszóró de mind a két lábnál csak a bal hangszóró berreg de ez is csak úgy hogy ha össze zárom a relét előre is kösz a segitséget
(#) bakklevente hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
Üdv!
Nekem van egy sharp system 7700 as erősítőm de nem tudom hogy hány w-os! Nézegettem én neten de mindegyik oldal mást ír!! Valaki nem tudj nekem megmondani h hány W-ot mert hangfalat akarok hozzá csinálni de igy fogalmam sincs hogy milyen teljesítményüt! Köszi
(#) norbimento hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Üdv!
Nekem is van egy Sharp system 7700-as végfokom.Kiváncsi lennék,hogy a két oldal együtt is képes menni vagy tényleg csak külön (A,B)?
(#) bulyakipeter hozzászólása Nov 20, 2011 / 1
 
Sziasztok.
Most vettem egy ilyen végfokot én is de még gyári állapotú ezért nem tudom szólaltatni.
A 3 szál vezeték ki jön a végfokból.
Mit csináljak vele hogy szóljon?????
(#) carme hozzászólása Dec 8, 2011 /
 
Üdv..
Nekem is van egy Sharp system 7700-as végfokom és nem müködik az egyik kimenet....próbáltam a fejhalgatókon is csak az egyik fele szól...szerintetek mi lehet a baj?
(#) Gróf Jenő válasza norbimento hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
én is tudni szeretném hogy kapcsolható be egyszerre a 4 hangfaal, valamint hogyan használható a háttér hangfal
(#) Cs.David hozzászólása Jún 18, 2012 /
 
Sziasztok! volna egy Sharp system 6000 res végfokom,ami nem müködik,szét szedtem és láttam is elégve 2 ellenálást amiröl sajnos az értéket sem tudtam leolvasni. ja és még anyit hogy a hangfal kimeneten 65V feszóültséget mértem. Szerintetek STK baja lehet ?? vagy milehet a probléma?
(#) Cs.David hozzászólása Jún 19, 2012 /
 
jó! és segíteni tudtok nekem?
(#) Cs.David hozzászólása Jún 20, 2012 /
 
Ez tuti hogy a végfok adta meg magát? töltötem kapcsolási rajzot,igaz hogy sharp system 7700 asé,de ha jol tudom ugyan ez. system 6000res hez nem találtam. kapcsolási rajzrol már beazonositom a 2 ellenálást.
(#) csebikari hozzászólása Júl 3, 2012 /
 
üdv nekem is van ilyenem egyszerűen halgattam és kattant a relé azóta semmi ilyenkor mit tudok csinálni válaszokat köszönöm
(#) radotom hozzászólása Aug 15, 2012 /
 
sziasztok nekem is van egy sharp sm 7700as végfokom csak hát nekem az ic halt meg mert kimértem az ic-ig elmegy a jel de az ic már semmit nem ad ki honnan tudnák olcsón és gyorsan hozzájutni ehhez az ic-hez . köszi
(#) regentt hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
Problémám adódot a SHARP-7700 erőitővel mindkét csatornája halkan és torzitva szól.
(#) Hell hozzászólása Márc 18, 2016 /
 
Üdv

SHARP-7700 múlt héten hallgattam és azóta hang nem jön ki belőle.
Észrevétel hangszóró befelé ment és azóta néma csend elsőre azt hittem vége a számnak, de kiderült, hogy nem.
Az STK 3 -as és 20 -as lábát megcsiklandoztam de semmi, fülhallgató is süket.
Bekapcsoláskor nincs kattanó hang a relé se húz be.

Köszi előre is a segítséget
(#) sirály12 válasza Hell hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Nézd meg kap-e hangot az ic, és nem tolódott-e el a bemenet valamelyik irányba. Ha ez jó, akkor az stk 12 és 15-ös lábán mérj feszültséget, ha egyenáramot és több voltot mérsz, akkor ott a bibi.
(#) bndk007 hozzászólása Szept 13, 2018 /
 
Sziasztok Sharp 7700 as végfokom van zenét halgattam egyszer egy relé behúzás szerű hang meg egy kis nyikkanás és azóta nincs hang előfok jó mi lehet a gond?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem