Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   44 / 86
(#) vik733 válasza sebokr hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Szia
Melegviz a fűtés felé nem megy,üzem közben semmi hibajel nincs. A lámpák normálisan mutatják a hőfokot,
Felfűt kikapcsol normális üzemben csak többször egymás utan és a harmadik ember már nem tud zuhanyozni mert nem elég meleg a víz.
(#) eqvusz hozzászólása Jan 4, 2017 / 1

Merlingerinnél a pont, de köszönök minden segítséget. Egy relé volt az alaplapon. Ma is volt egy gázszerelő, de nem sikerült rájönni a hibára - Ő is pressostátra gyanakodott, de két óra után ugyanott voltunk, mint előtte. Tehát a hiba az volt, hogy a kazán elinduláskor bekapcsolta a ventilátort, gyújtott, de rögtön le is kapcsolódott a ventillátor, majd kezdődött minden elölről. A láng csak néha lobbant fel, de azonnal el is aludt. Mikor elment a szerelő, elkezdtem a reléket vizsgálni, egy kicsit megkopogtattam az egyiket, kis füst felszállt az alaplap alól és azonnal elindult a kazán. Hagytam felfűteni a házat, gyerek és a párom megfürdött, aztán lekapcsolt a termosztát. Próbáltam újra bekapcsolni, ekkor egy kicsit nagyobb füst jött az alaplapból és megállt a rendszer. Most már láttam melyik relé a ludas. Kiforrasztottam, holnap veszek másikat, remélem este már lesz fűtés. Köszi Mindenkinek a segítséget, remélem nem kell holnap újra "rászorulni". Szép jó estét!
(#) merlingerin válasza eqvusz hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Szia!

Cseréld mindet. A kis bistabil nehezen beszerezhető, ebay, vagy tme. De ha óvatosan szétszeded, picit kipucolva pár hetet kihúz kis szerencsével.
(#) sebokr válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ha 48v-os akkor conrad-nál néha kapható.
(#) sebokr válasza vik733 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

És a készülék akkor is fűt, de mégsem tud elég meleg vizet készíteni?
Netán megáll és nem készít melegvizet azért hül ki?

Roland
(#) Tomi111 válasza vik733 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Üdv! Ha jól értem mikor meleg vizet készít( 60 literes tartály van benne), akkor nem folyamatosan ég a láng, hanem ki-be kapcsolgat. és egy idő után nincs melegvíz. Vízköves a hőcserélő a tartályban. ( Ilyen van nekünk is) A gázszerelő savazást mondott, de én ebben nem hiszek. Kivettem a tartályt, alul négy csövet kell lekötni, elöl a kiegyenlítő tartályt, hőérzékelő csatlakozót lehúzni, alul azt hiszem egy csavar fogja még a fal felől és a rozsdamentes tartály kivehető kicsit megemelve ( hőszigetelő burkolattal együtt). Szét kell szedni, az alaplapot alul fogja vagy 12 csavar. kivéve a belső höcserélő csőspirál tisztítható. Nekem szinte kézzel lejött róla a vízkő, fémtisztára ki lehet pucolni. Utána vissza és pár évig ujra jó.
(#) vik733 válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Üdv!Ez a hibajelenség,megfogom csinálni.Köszönöm a segítséget.
(#) Tomi111 válasza vik733 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Semmi speciális szerszám nem kell, csak csavarhúzó, villáskulcsok. A burkolatokat le kell venni elöl, alul és bal oldalt. Alul a négy cső ( hideg víz be, meleg ki, keringetett víz csövei) lekötése kicsit szűk helyen vannak, de megoldható. A radiátorok előre és visszatérő csapjait zárd le a kazán alatt, így a rendszerből nem meg el a víz, csak a kazánból. Én a tömítéseket sem cseréltem, padig már kétszer szétszedtem, idén lesz 10 éves. Egyúttal a kiegyenlítő tartályban ellenőrizd a nyomást (leszerelve) Fenn autópumpával tudsz nyomni bele, 1-1,5 bár kell. Én a szivattyú tetején lévő automata légtelenítőt is kitisztítottam legutóbb. Kihajtható a szivattyú házából. Alul a szűrőt is megnézheted. Összeszerelés után ne nyisd ki a fűtés csapjait, engedj rá vizet, figyelve a nyomásmérőt, csak nyári állásban járasd. Ahogy légtelenít, engedj utána vizet, másfél bárig engedheted. Úgyis hallani, míg levegős. A végén kinyithatod a csapokat, és mehet téli állásban. Először pár órát rá kell szánni, nekem másodszorra már hamarabb megvolt.
A tartály oldalában lévő hőérzékelőre vigyázz, nehogy letörjön. jobb kivenni tisztítás előtt.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
(#) szerediattis válasza sebokr hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Sziasztok,
a presszosztáthoz vezető csöveknek tisztának és páramentesnek kell lennie,mert az is be tud kavarni.
(#) sebokr válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Valóban ez lehet hiba, de a csőkígyó belseje is fontos, hogy tiszta legyen.
Az jobban szokott koszolódni, ha régi radiátoros a rendszer.
De lehet az is, hogy nincs kicsi láng, nem tud visszaszabályozni a készülék, lekapcsolja a gázlángot, majd vár 1 percet mielött visszagyújtana.

Roland
(#) sebokr válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

A tágulási tartállyal vigyázni kell! Nem helyes a leírt adat!!!

Fűtési rendszer tágulási tartály levegő oldali nyomása 0,8-1,1bar MAX
Melegvíz rendszer tágulási tartály levegő oldali nyomása 2-3bar MAX (a bejővő víz nyomásának maximum 60%-a)

Roland
(#) sebokr válasza szerediattis hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Ez így van.
Ha párás vizes a belseje idővel tönkreteszi a pressostát-ot.
(#) szerediattis válasza sebokr hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

És képes a kazán működését megzavarni.
(#) Sgthawkeye hozzászólása Jan 9, 2017 /

Sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 240fi gázkazánunk amelyről csak a fűtés megy. Az utóbbi időben előjött egy olyan problémája hogy amikor bekapcsol és elkezdi felfűteni a vizet a fűtéshez akkor amíg eléri az előre beállított vízhőfokot 2x-3x-4x újraindul a kazán. Amikor eléri a beállított vízhőfokot akkor megszűnik az újraindulás és szépen tartja a vízhőfokot és felfűti a lakást. Ezután szépen lekapcsol és amikor újra bekapcsol fűteni akkor megint csinálja ugyanezt. Már próbálkoztunk azzal is hogy a láng magasságot lejjebb veszem és akkor is ugyanez a hiba. Mi lehet a hiba, illetve mivel lehetne megoldani?
Kérlek aki tud segítsen mert idegesítő hogy állandóan újraindul és nem tudom hogy okoz-e valami komolyabb problémát.
(#) sebokr válasza Sgthawkeye hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Idézet:
„ziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 240fi”

A hiba nagy valószínűleg láng érzékelési probléma. A lángőr elektróda helytelenül éll nel ér át a lángon vagy túl messze van tőle. Esetleg pressostát hiba, vagy venturi cső deformálódott. Hidegen úgy érzékeli, hogy megáll a ventillátor ezért előrről kezdi a gyújtást.

Roland
(#) szerediattis válasza Sgthawkeye hozzászólására (») Jan 12, 2017 /

Szia,
a presszosztáton lévő mikrokapcsoló ellenállását ellenőrizd le.
Nekem a westen starmasternél ez csinált hasonló problémát.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2017
(#) raistván hozzászólása Jan 12, 2017 /

Sziasztok!Már többször sikerült a segítségettel az energi FI240 kazánomat megjavítani most az lenne a kérdésem,hogy lehet megnézni a kiegyenlítőtartályba a nyomást.A másik kérdésem az lenne mostanában bekapcsoláskor nagy hangja van a kazánnak.Átnéztem a burkolatokat semmi nem zörög.Olyan pedig mintha a lemez burkolat erősítené fel a hangot.Debrecen közelébe valami jó szerelőt nem tud valaki már 12 éves de még szerelő nem látta.Én takarítom minden évben.Köszönöm!
(#) sebokr válasza raistván hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Tágulást tartályt 0bar rendszernyomásnál kell ellenőrizni egyszerű autó guminyomás mérővel.
0,8-1,1bar a megfelelő nyomás a tartályban. Ha állandó zörgése van akkor lehet hogy a ventillátor lapátok tisztításkor kimaradtak a sorból. A rárakódott kosz miatt rázkódik ami elöbb-utóbb szétveri saját magát is.
Karbantarás a következők szükséges:
- Égőtálca csöveinek vízzel való kimosása
- Hőcserélő alsó és felső részének tisztítása ecset/kefe és ha szükséges kiszereléssel kimosva vagy levegővel kifújva hogy a lamellák között se maradjon semmi.
- ventillátor kiszerelése után vízzel a lapátot kimosni a kosztól VÍZ NE ÉRJEN ELEKTROMOS RÉSZT!
- Gyújtó elektróda beállítása, hogy az égőcső közepére szikrázzon.
- Lángőr beállítása, hogy a lángon átérjen keresztbe.
- Lángőr/gyújtó elektróda helyes magasság beállítása az egőtől 3-5mm
- Tágulási tartály megfelelő nyomás érték ellenörzése 0,8-1,1 bár 0bár rendszer nyomás mellett.

Roland
(#) Sgthawkeye válasza sebokr hozzászólására (») Jan 15, 2017 /

Köszi szépen a segítséget, a lángőrt már ellenőriztem és nem az okozza, mert szépen átér a lángon és vörösen izzik. Valószínűleg valamilyen pressostát hiba lesz. Egyébként merre felé találom a pressostátot pontosan a kazánban?
(#) sebokr válasza Sgthawkeye hozzászólására (») Jan 16, 2017 /

A kazán tetejében szilikon csővel csatlakozik a ventillátorhoz.

Roland
(#) Robert1974 hozzászólása Jan 28, 2017 /

Sürgős segítségre lenne szükségem. Westen 24i boiler gázkazánomban 2 óránként úgy leesik a nyomás, hogy kikapcsol. Elég macerás egész éjjel 2 óránként feltölteni, hogy legyen fűtés. A rendszer sehol sem engedi a vizet. A tágulási tartály nyomása jó. Egy vödörbe vezettem a biztonsági szelep kifolyóját, abban egyszer sem volt víz. A köröket egyesével elzártam, teljesen minden melyik megy, a nyomás mindig eltűnik. Légtelenítés megvolt. A hőcserélőn sem láttam víz nyomait. Egyik kicsit már kivan a család....-20-ban nem lenne jó fűtés nélkül maradni. Most mint az őskorban valaki mindig otthon van, hogy őrizze a tüzet. A szerelő csak széttárta a kezét. Valakinek valami ötlet?
(#) szamóca válasza Robert1974 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

A víznyomás kizárólag tömítetlenség miatt lép fel. Ennek a helyét kell behatárolni. Első körben le kellene választani a kazánt a fűtőrendszerről, és úgy nyomás próbázni külön. Ekkor kiderülne hol a gond.
(#) sebokr válasza Robert1974 hozzászólására (») Jan 29, 2017 / 2

Szia.

A tágulási tartály levegő oldali nyomása ment el. Ha: hideg rendszer esetén alacsony a nyomás mikor elkezd fűteni felmegy a nyomás magasra.
A készülékben a hátuljában a fal felöl van a tágulási tartály amiben 0,8-1bar levegő nyomásnak kell lennie abban az esetben ha a fűtési rendszer nyomása 0bar.
Ha nem ennyi pontosan fel kell pumpálni autó pumpával miközben a fűtési rendszerből folyamatosan kell leengedni a keletkező nyomást. Ha a fűtési rendszerben nyomás van nem lehet a tágulási tartály nyomását megfelelően beállítani. A tartály alacsony és a magas nyomása is rossz.

Roland
(#) Timcsike04 hozzászólása Feb 1, 2017 /

Üdv !
Segítséget szeretnék kérni:Wewsten Boyler 240Fi kazánomnál a köv.probléma jelenkezett:Bekapccsolom a termosztátot,a vevő világít,veszi a jelet,a kazán bekapcsol felfűti a vizet 70 °C ig ,majd kikapcsol,elalszik a fűtést jelző zöld led is,ezután már nem kapcsol vissza a fűtés ,hiába megy le 30 C-ra a víz hőfoka,pedig a termosztát vevőjén ott a kérés a fűtésre,ami be is megy a kazánba.Ezután ha a termosztáton lehúzom a hőmérsékletet,majd vissza felemelem ,a kazán újra bekapcsol,majd 70C-nál újra leáll.
A szerelő egy hőmérséklet érzékelőt cserélt,de minden maradt a régi.Ezután savazás,majd a panelen JV24S-KT relé csere (ez elég jól be volt égve). Egy napig a kazán tökéletesen működött,majd minden a régi,csak a termosztát újraindításával indul a kazán.A háztartási melegvíz oldal tökéletesen működik.
Teljesen tanácstalanok vagyunk.
Mi lehet a probléma?
(#) sebokr válasza Timcsike04 hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Üdv

A kazán milyen hibára megy el? Mit jelez ki?
A termosztát biztos, hogy jól működik? A kazán is állandóan érzékeli és ki is jelzi, hogy fűtési igény van?

Roland
(#) Timcsike04 válasza sebokr hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Szia!
Köszi,hogy válaszoltál,eddig nem voltam gépnél.

Felhúzom a termosztátot a kívánt hőfokra,ekkor beindul a kazán,majd felmegy 70-80 fokig ,ekkor ugye leáll a láng,a keringetés és a ventillátor megy,a zöld led a kazánon világít a fűtés jelénél.
Ezután ugye sorban alszanak el a hőfokjelző piros ledek,visszamegy a hőfok kb.60-ig,ekkor a láng újra begyullad,ismét felmegy 70-80 ig, majd ezt megcsinálja max még 2-szer ,visszamegy a hőfok kb.60-ra ,ekkor leáll a láng,kialszik a zöld led a kazán fűtésjelénél ,majd leáll a ventillátor is,a kazánon kialszanak a piros ledek,a víz lehül ,pedig a fali termosztáton még ott a fűtési igény,még nem érte el a beállított hőfokot a helyiség. A termosztát jól működik,a termosztáton világít a piros led,hogy ott a fűtési igény,szerelő kimérte a kazán megkapja a jelet.
A kazán nem indul be a fűtési igény ellenére.
Ekkor a fali termosztáton lehúzom a hőfokot,hogy az kikapcsoljon.Kb.1 perc múlva újra felhúzom a fali termosztáton a hőfokot,a kazán ekkor újra megkapja a jelet,az beindul és ez így ismétlődik nem periodikusan,van amikor már az első felfűtés után kikapcsol a kazán,tehát a termosztátot állandóan kapcsolgatnom kell,hogy működjön a fűtés.
Egy különálló relé (JV24S-KT) volt beégve a panelon,talán ami a ventillátort indítja,ez lett kicserélve.Utána 24 óráig kifogástalanul működött,majd újra kezdte előről a kikapcsolgatási folyamatot.
Már egyre kevesebb ideig működik.A használati víz viszont tökéletesen működik.
Nem tudjuk,hogy ez panel hiba lehet-e,vagy mi okozza,valami érzékelő átvágja a kazánt?
Köszi
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2017
(#) user1914 válasza Timcsike04 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Hi!
A szoba thermosztátod nem elemes táplálású esetleg? Ha igen, akkor próbálj meg cserélni benne elemet, a jól látható kijelzéstől független.
Üdv. M.
(#) Timcsike04 válasza user1914 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Üdv !
Új elem van benne,a kazánba bemegy a jel ,mindenképp a kazánnál van gond .
Köszi!
(#) VIM válasza Timcsike04 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Szia! Azt meg tudnád mondani, hogy melyik érzékelőt cserélte a szerelő? Az egyik az kívül van rácsavarozva az előremenő csövön a másik az bele van csavarva menetesen (piros vezetékek csatlakoznak rá). Az előbbi a biztonsági az utóbbi a fűtési hőfokérzékelő. A fűtési hőfokállító potenciométer állítására sem reagál semmit a készülék? Talán a fűtési NTC vagy a potméter ami említésre méltó lehet meghibásodás szempontjából, panel kiszerelés nélkül. Azt lenne fontos megfigyelni, hogy a ledek mit mutatnak amikor elromlik a készülék. Az is lehet, hogy nem is periféria hiba okozza ezt, hanem valamelyik alkatrész értékcsökkenése a panelen (pl.: kondenzátoré).
(#) sebokr válasza Timcsike04 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Szia

Csinálj az elektromos panelról fényképet. Bejelölöm a cserélendő alkatrészeket.
Mérés nélkül javaslom mind kicserélni 1000-2000ft hely és bolt függő.
Ilyen hiba lehet a teljesítmény ellenállás forrasztási hibája de akár maga az ellenállás hibája is ami igen pici az esély.
Nagy valószínűséggel bemelegedés után leesik a panel üzemi feszültsége és nem képe indítani. Egy próbát szerintem megér.

Roland
Következő: »»   44 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem