Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   43 / 86
(#) sebokr válasza zoszka hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Szia

Lehet, de szeged környékén 1db sem volt tárolós baxi-nál.
2006-óta vagyok Márkaszervize.

Roland
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Ez rendben is van. De mert nálad nem volt, nem szabad kategórikusan kijelenteni, hogy nem is lehet.
(#) papo13 hozzászólása Dec 8, 2016 /

Üdvözlök mindenkit!

Westen Energy 1.240 FI gázkazánom van. Amikor a szobatermosztát bekapcsol, a kazán letilt. Resetre sem indul, csak akkor, ha az előremenő csapot legalább félig, (de inkább többet)elzárom. Ezután kb. félállásban hagyva a csapot, működik. Ez kazán hiba, vagy a rendszerben lehet eltömődés? A szerelő (még) nem tudja mi lehet a hiba oka. Találkozott már valaki hasonlóval? Hőcserélő savazva, membrán, mikrokapcsoló elvileg jó. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) zoszka válasza papo13 hozzászólására (») Dec 8, 2016 /

Nyomáskapcsoló?
(#) diego08 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Ok,küldök majd képet.De egyébként a kazán jobb oldalán-szemből nézve, alul(piros )túlnyomás szelep csöpög.Vettem már ,és kicseréltem,sőt a feltöltő csapot is kicseréltem,de még mindig csöpög.
Ahol rendeltem a feltöltő csapot,azt mondták hogy ha nem az,akkor a hőcserélő lesz a hibás.
Nem vagyok fűtésszerelő,de nem igazán értem hogy egy hőcserélőben hogy tud keveredni a fűtés és a h.m.víz.Van a hőcserélőn egy be és egy kimenet.60 ezerért meg nem szívesen próbálkoznék.Az tény hogy fölmegy a nyomás,de az eddig kihívott két szerelő is csak makogott,egyik sem tudta megmondani hogy mi okozza.
(#) sebokr válasza diego08 hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

A hőcserélő belsejében van a fűtési víz 1,5bar nyomáson. A külsején a melegítendő ivóvíz 3-6bar víznyomás. Ha megrepedt (kilyukadt) akkor a víz feltölti a rendszert.
A fűtési víznyomás mekkorára és mennyi idő alatt emelkedik fel?
Előfordult már olyan hiba, hogy a rendszer 1,5bar-t mutatott nem emelkedett mégis csöpögött.
Mivel a nyomásmérő hibásodott meg és fele annyit mutatott.

Roland
(#) kudara88 hozzászólása Dec 19, 2016 /

Üdvözlet Mindenkinek!
Egy Westen Star 240fi típusú kombi gázkazánunk van (a házhoz kaptuk, nem tűnik mai gyereknek). Eddig kétszer vettük észre, ha lekapcsolt a termosztát, hogy nem keringtette utána a vizet (ahogy szokta, kb. 2 percig), a ledek pedig a 80 foknál égtek. Ekkor felkapcsoltuk a termosztátot, hogy mit csinál és rendesen működött. Most azt halljuk, ha lekapcsol a termosztát, hogy keringtet, de kattogás hallatszik a kazánból (mintha valami akadna, de fűtés közben nincs ez a zaj), ha leáll a keringtetés is, akkor megszűnik a hang is. Esetleg van erre valami ötletetek, hogy mi lehet ez, illetve nagy lehet a baj? Ezt a szezont jó lenne, ha kihúzná gond nélkül. Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) sebokr válasza kudara88 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

A kattogás az ,hogy hül a felhevült fém. Hülés/melegedés közben hőtágulás ad kattogó ropogó hangot. Utókeringetés az érdekes dolog. Hol van hol nincs ilyen gonddal még nem találkoztam. A processzor vagy tudja a dolgát vagy nem. De hol igen hol nem az érdekes.

Roland
(#) kudara88 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Kedves Roland!
Köszönöm a választ! A kattogásra a párom is a hűlés/melegedésre gyanakodott.
Az utókeringetésnél, akkor esetleg érintkezési hiba lehet? Igazából a kazán minimum 1 évig üzemen kívül volt, mikor megvettük a házat, akkor fagyásra gyanakodtunk, volt is kint szerelő megcsinálta (csak elmozdult benne valami), utána 2 napig ment, majd a trafó adta meg magát. Az ki lett cserélve (ugyanazon szerelő által) és azóta megy, csak ez a leállás lépett fel, már amikor észrevesszük, mert ugye nem állunk ott állandóan.
(#) sebokr válasza kudara88 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Üdvözlöm

A trafó meghibásodás hosszabb állás után előforduló hiba mi is belefutottunk.
Utókeringetési hiba nem hinném, hogy kontakt hiba. Esetleg érzékelési hiba a fűtővíz hőfoka körül. Az ugrálhat és úgy érzi, hogy visszahűlt. Esetleg a csőbe tekert "ntc" érzékelőt kellene megpiszkálni neme ő a kontaktos.
Így nézki az NTC

Roland
(#) brigadir válasza diego08 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Pár évvel ezelött nálam úgy jelentkezett a hőcserélő hibája, hogy szép lassan felnyomta a vízoldali nyomás a fűtésoldal nyomását annyira, hogy a szelep ki is engedett.
Sajnos angliából tudtam hőcserélőt szerezni "olcsón" egy akkor éppen hazalátogató ismerösön keresztül. Nálunk csak méregdrágán találtam.
A cseréje viszonylag egyszerü volt.
(#) dsc hozzászólása Dec 29, 2016 /

Tisztelt fórumtársak!
Az alábbi probléma megoldásában kérnék segítséget.
Westen boyler 240 Fi, 8 éves eddig hibamentesen üzemel, megbontva nem volt. Fűtés oldalról nincs baj, viszont HMV nél időnként azt csinálja hogy próbál begyújtani, de pár másodperc után megáll és ismét próbálkozik. Az szokott segíteni hogy áramtalaníton egy időre, vagy a melegvíz potit eltekerem maxra és utána visszaállítom. Kb. 2 havonta szokta ezt produkálni. Dugvilla polarítás csere nem segített. Mi lehet a hiba?
(#) sebokr válasza dsc hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Szia

Karbantartási hiány vagy szakszerűtlen karbantartás a hiba.
A láng érzékelő elektróda elvetemedett és nem ér már át az égőcső fölött keresztbe, így mikor kis lángon szeretne indulni nem tudja érzékelni, hogy begyulladt.

Roland
(#) dsc válasza sebokr hozzászólására (») Dec 31, 2016 / 1

Kedves Roland!

Köszönöm a válaszát!
(#) eqvusz hozzászólása Jan 3, 2017 /

Szép napot mindenkinek!
Segítséget kérek egy Westen 240 fi kazánnal kapcsolatban. Nem gyullad be vagy csak belobban a láng. csak a turbó kapcsol be majd ki. A hiba üzenet a következő: 60-as led egyfolytában ég,ez állítólag vízhiány vagy szivattyú leállás, kérnék egy kis segítséget. Volt már ilyen kérdés, csak válasz nem volt rá.
Kazántest, NTC, légtelenítő vadi új, hőcserélő kisavazva. A membrános kapcsolók működnek, nincsenek beégve, membránok nem lyukasak.
A szerelőnek ötlete sincs ... miatta vettem meg az új kazántestet, NTC-t, légtelenítőt ~ 80 ropi.
Most már jó lenne, ha lenne fűtés és melegvíz - két kisgyermeken és egy fázós párom van ... HELP!!
(#) merlingerin válasza eqvusz hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Szia!

A láng ég, csak nagyon pici? Épp hogy dereng, majd letilt?

Nekem volt ilyen. A mágnesszelep moduláló tekercse volt megszakadva. Nálam nincs hibakód visszajelzés, csak simán egy piros LED mindenre. A tekercs csere után indult a kazán. Ki lehet mérni, a csatlakozón 2 tekercs kivezetés van, az egyik a moduláló tekercs, amivel a lángméretet állítja, a másik pedig a szelep, amivel a teljes gázt elzárja.

Nálam, legalábbis..

Köszi a választ, de nálam nem ég a láng, esetleg fellobban csak, de ki-be kapcsol a turbó. Minden bekapcsolásnál próbál gyújtani, de a legtöbbször már a szikráztatás után lekapcsol, újraindul.

Szia!

Attól még lehet gázszelep hiba. Csak nem a moduláló tekercs, hanem az elzáró szeleprész.

Csinálj róla egy videót.. Hanggal.. Meg mérj már rá a tekercsekre.. Az ingyen van

A moduláló tekercsre már rámértem, melyik az elzáró szeleprész?

Szia! A gázszelepen 2 tekercs van. Az egyik, az egy sima elektromos "gázcsap". Ha villanyt kap, kinyit. A második a moduláló tekercs. Egyik sem lehet szakadt.

Szia!

Szia! Küldöm a videót, de a méret miatt elég rövid lett.
(#) merlingerin válasza eqvusz hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Szia! Nem látok semmit Asztali gépen csak hang van, telefonon meg az sem..
(#) orsi70 válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Megnézném a gázszelep elektromos csatlakozóját, amennyiben van benne Graetz-híd,könnyen lehet hibás ebben az esetben.
(#) eqvusz hozzászólása Jan 4, 2017 /

Sziasztok! Ezek szerint nem szereti a mozgó képet... Merlingerin tudsz e-mail címet küldeni?

Szia!

Ment privátba...
(#) eqvusz hozzászólása Jan 4, 2017 /

Szia! Elküldtem a videót ...

Szia!

Ez nem gázszelep hiba. Olyan, mint ha indulni próbálna, valami beterhel az elektronikának, az elresetel, és kezdi előrő!.

Az elektronikán a reléket mérném ki, főleg a kis bistabilt... nincs- e egyik sem beégve, vagy beragadva. Illetve mérnék egyet, hogy a tápfeszültségek hogy alakulnak. Nem eseik -e le, stb. A próbálkozás alatt. De ez szerintem nem periféria hiba. Relék, kondik az elektronikán... Szerintem töltsd fel youtube-ra, más is lássa... Főleg "sebokr" innen a fórumról.

De a vezérlése kergült meg szerintem.
(#) vik733 hozzászólása Jan 4, 2017 /

Üdvözlet mindenkinek!
Westen Boyler 240fi kazánunk van a problémám a következő meleg víz készítés közben a kazán sokszor fűt egymás után és így is egy idő után nincs elegendő meleg víz.Én hőcserélőre gondolok,és mi lenne a megoldás?Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
(#) sebokr válasza eqvusz hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Szia

Kép nincs de hang alapján ez talán pressostát hiba. (ventillátor érzékelő<szilokon csövek mennek rá>)
Ha nem az akkor lehet vezérlő panel, illetve ha a gézszelepen található a gyújtó elektronika akkor az.
Jó lenne fénykép a kazán bontott állapotáról.

Roland
(#) sebokr válasza vik733 hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Ezt a hibát picit tudnád részletezni?
Ahogy én értelmezem fűt/kikapcsol/fűt kikapcsol.
Üzem közben melyik lámpák világítanak netán villognak a készüléken.
Melegvíz gyártás közben nem megy melegvíz a fűtés felé?

Roland
Következő: »»   43 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem