Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   170 / 259
(#) Dino71 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /
 
Ha így forrasztottad be az jó. Ennél a típusnál nem kellett volna a sótartályban lévőt cserélni mert nem ott van közösítve. Egy kép az elektronikáról? Abban nézzed meg,cseréld a kondikat.
(#) Museto válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /
 
Ennél a mosógép családnál (Whirlpool adg) elég egységesek a labirintusok, bár a literszámláló NYÁK-ja eltérő lehet, viszont a beforrasztott reed relé lemezkéinek-amint azt korábban írtam- párhuzamosan kell lenni a forgókeréken levő mágnes felületével. Egy próbát megér, szerintem forraszd át a kis relét 90°-kal elforgatva. Más. Attól is meg tud bolondulni a gép, ha a fenéklemezen egy kis víz felgyülemlik és megemeli az úszó kapcsolót. Elhárítás, ki kell húzni a helyéről a gépet és kicsit megdönteni, hogy a víz kifollyon, persze a szivárgás helyét, okát nem árt behatárolni, megszűntetni. Még egy triviális hiba előcsurranhat, ha a beépített gépeket sokat húzgáljuk ki-be a szekrényből, akkor előfordulhat, hogy megtörik a befolyó cső és ez befolyásolja a vízáramlás egyenletességét. Mielőtt költségekbe vernénk magunkat, célszerű ezeket az egyszerű dolgokat leellenőrizni.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
(#) franky710 hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Tisztelt Szakik!!

Adott egy Whirlpool ADP 5550 mosogatógép, mely bármelyik program mosogatásánál a vizet felveszi, feltöltődik vízzel, majd egy ideig gondolkodik, majd a programkapcsoló gombja feletti led hatszor villog egymás után és nem csinál semmit ez után. kiáll és hibajelzést ad ilyen formán. Megnéztem mit is jelent ez a hibakód, a táblázatban, és azt írja hogy vízfeltöltési hiba, ellenőrizzem a vízcsap nincs e zárva, vagy valami dugulása nincs-e. Kitakarítottam, a vízszintjelző is jól működik. Mi lehet a probléma, segítségeteket kérném. Hol keressem a hibát? A mosómotort megnéztem jól működik, A szivattyú is jó. a fűtőszál sem szakadt.

Előre is köszönöm segítségeteket!
M. Feri
(#) Dino71 válasza franky710 hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Oldalt a labirintusban van egy literszámláló. Abban van egy reed relé azt cseréljed ki.
(#) Museto válasza franky710 hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Megerősítem Dino javaslatát, én az alábbi cégtől vettem reed reléket, mindjárt 3 db-ot, csak 200Ft/db. "zzemoki vasútmodell".
Reed-cső, nagyobb
Egy záró érintkező, 14x2,2mm. Az érintkező alaphelyzetben nyitva, mágnes hatására zár
(#) ocsisajt hozzászólása Jan 25, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy reges regi Bosch SGS2009 mosogatogep. Csak halkan bug, de semmi tobb. Szetszedtem a burkolatait. Mintha nem szivna vizet. Egy ido utan enyhen amper szaga van. Burkolat alatt latni, hogy a vizet kifele nyomja, emelkedik az a vizszint, de be nem sziv. Magnesszelepen ott van a 230V, halkan berreg. Nekem gyanus, hogy ennek egyet csattannia kene es utana nyit. Ezt, hogyan lehet megmerni?
Mikrokapcsolokat szep es epnek talaltam, mindegyik mukodik. Viszont a fo motor elforgatasahoz nagy erore van szuksegem ahol hozzaferek a hutolapatjainal. Mi a velemenyetek errol? Mit erdemes meg megvizsgalnom? Egyaltalan az a nagy motor kene, hogy elforduljon konnyeden?
(#) zolika60 válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Először is azt nézd meg, hogy az alján lévő tálcában nincs-e víz. Ha ott megemeli a nikecell úszót akkor csak kifele szivattyúz.
(#) ocsisajt válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Kerestem ezt a nikecel uszot, de nem talaltam benne. A szűrőház alatt nincsen abban semmi. Azt tapasztaltam, hogy az oldalan leveve latszanak a csovek es azt a keves vizet ami ott a szűrőnél van benne kitolja a csorendszerbe, de olyan keves, hogy nem nyomja fel a tetejeig. Amikor kinyitom az ajtot ott pici kb 1-2 deci viz visszacsurog.
(#) zolika60 válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Ha az alját leveszed egyből megtalálod.
(#) ocsisajt válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Oke! Megprobalom megnezem, bar ott ez a muanyag haz van csak benne es egy csavar. De az normalis, hogy a bejovo viz magnesszelepere ramegy a 230V es sak zug halkan a szelep? Nekem nagyon gyanus, hogy nem megy bele a viz. Es a muanyag oldalso jaratokban bal legfelul nagyon dzsuvas volt a csovecske. Ugy nezem mindenfele forumokon, hogy valami vizminoseg erzekelo van ott. Az nem okozhat problemat? Illetve normalis, hogy a nagy motort nehez megmozditani? Marmint a tengelyt?
(#) Museto válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
A mágnesszelep előtt kell lenni szűrőnek,nincs- eltömődve? Ha a mágnesszelep után megbontod a csövet, lehet látni, átengedi-e a vizet. A szelep azért búg, mert váltakozó áram működteti. A főmotor csapágyai a hosszú állás alatt hajlamosak beállni. Minden művelettel vigyázz, a 230 Volt veszélyes!
(#) ocsisajt válasza Museto hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Oke! Koszi! Nahh nyilvan kihuzott allapotban nyultam bele! A magnesszelepet mertem csak meg a ket sarunal.
(#) ocsisajt válasza Museto hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Szűrő tiszta! Érdekes, mert amugy egy regi gep, de baromira szepen tiszta minden resze... Kivetel az a csorendezo resz bal felso csove..
(#) Dino71 válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Na az a csőrendező rész a labirintus, Azon nem tud átmenni a víz azt kell kitisztítani.(savazni, domestoszozni) stb. A víz szelepnek nem kell csattannia ! Az csak búg zizeg egy picit.
A keringető motorjának nem szabad nehezen menni. Csapágyazzad meg, de ha csak már működik.
Azért egy kép nem ártana a labirintus környékéről, hogy hol is koszos.
(#) Museto válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Találtam egy leírást a gépedről: http://www.onlinemarkaboltok.hu/dinamic/termekek/3588/bosch-sps50e0...to.pdf
A Labirintus alján valószínű található egy liter számláló, abban szabadon kell forognia egy kis keréknek, melyen kis mágnesek vannak, amik a felettük levő reed relé lemezkéit zárják-nyitják, ezzel impulzusokat adva a számláló elektronikának. Lehet, hogy ez a kis relé is "elfáradt" vagy a vákuum megszűnt benne és ezért nem működik helyesen.
(#) Tomas76 hozzászólása Jan 28, 2017 /
 
Sziasztok!
El kelne még egy kis segítség.Még mindig a Siemens WM 14 S 4 OL gépemmel kínlódok.
Egyébként működik nem jelez semmi hibakódot csak néha mosás közben nem viszi a dobot
és olyan kerregős hangot ad.Az ékszíj is megcsúszik ilyenkor egy kicsit.Lehet,hogy ékszíj hiba
elég feszesnek tűnik bár feszítési lehetőség nincs rajt.
(#) verescs hozzászólása Jan 28, 2017 /
 
Sziasztok!
Pár hete szenvedünk egy picit több mint 1 éves, így már nem garanciális AEG mosogatógéppel. Volt már olyan, hogy a 30-as hibakód jelent meg és állt alatta a víz, de például tegnap este ment a program és folyt a víz a gép alól. Amikor kicsit oldalra döntöttem a szivattyúzás után, akkor megjelent egy kis tócsa. Ma viszont egy komplett program után, egy kb 10 forintos nagyságú vízfolt volt csak alatta. Talán akkor viselkedik így, amikor nagyon tele van, és forró vízzel dolgozik, de nem tudom megállapítani a folyás pontos helyét.
Mi a véleményetek?
(#) Dino71 válasza verescs hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
Akárhol is ereszthet. Meg kell bontani felrakni két bakra és menet közben megnézni, hogy hol ereszt. Lehet a szivattyú szimering, egy laza csőbilincs. Kilyukad az alja, vagy egyszerűen túltölt. és lefolyik a víz alulra. Ez esetben szint szabályzó, vagy labirintus (valami dugulás),literszámláló(reed relé csere) kb. így hirtelen.
(#) botesz válasza Tomas76 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
Ennek nem ez a topikja de ennél ha jól emlékszek olyan volt hogy megszorul a motorcsapágy.Vagy legalábbis befeszül valami.
(#) palko0125 hozzászólása Jan 29, 2017 /
 
Sziasztok!
Bajlódok egy samsung DW60H3010FW géppel. A hiba az, hogy gondol egyet és kikapcsol, aztán ki kell húznok majd utána ha visszadugom újra éled. Véletlenszerűen kapcsol ki, van hogy a vízfelvételnél, van hogy mosás közben. Természetesen táphibára gondoltam, kicseréltem az összes elkót, ellenőriztem minden diódát és továbbra is fennáll a hiba. Nincs valakinek valami jó ötlete!?
A táp egyébként klasszikus LNK... táp.
Előre is köszi.
Üdv, Palkó.
(#) stenglt hozzászólása Jan 29, 2017 /
 
Szervusztok !

Segítséget kérnék, egy Zanussi ZDS105 típusú mosogatógép nem indítható.
Bekapcsolásra reagál, led világít de a start gombbal nem indítható.
Ajtónyitást érzékeli nyitáskor, csukáskor csipog.
Ha valaki tud tippet írjon.
(#) Macskussz hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Sziasztok, segitseget kernek szepen mosogatogepunk megjavitasaban. Sajnos nem nyomja ki a vizet. Morog de nem szivatyuzza ki Mit tehetekunk? Megneztuk a szivattyu lapatot nincs-e benne akadaly, nincs. Mi lehet a problema?
(#) botesz válasza Macskussz hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Neeee....ugye ez most egy vicc? Ha tönkremegy a kocsid a szerelőnek is csak annyit mondasz a telefonba hogy nem megy?
(#) Museto válasza Macskussz hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Én ilyenkor megpróbálom üzem közben ellenőrizni a folyamatokat. Ehhez le kell venni a burkolatot, és a gépet legalább 20-30 cm magasságba helyezni hogy lásd pl. a szivattyú tényleg csak morog és egyhelyben rezeg-e, vagy valamennyire pörög a forgórész, de nem szállít vizet? Ha van esetleg mágnesszelep a környéken, azt sem árt leellenőrizni, majd az elfolyó vizet szállító gégecsövet, nincs-e megtörve és végül de nem utolsó sorban a szifont, amibe csatlakozik a gégecső, hogy abban nincs-e dugulás, na meg a csatlakozó csatorna részben sem. Így elsőre talán ennyi.
(#) joedancer hozzászólása Feb 4, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit!

A tegnapi és a mai napom a Whirlpool ADG 9190 mosogatógép javításával telik. Kezdem az elején pár napja a feleségem észrevette, hogy víz van a gép alatt. Tettem alá egy tepsit és elindítottam. Szemből nézve a bal oldalánál engedte a vizet olyan 0,5 dl-t. Gondoltam amíg lesz időm megjavítani, addig marad a tepsis megoldás. Tegnap F2 hibakóddal megállt nem is akart elindulni. Szóval eljött az idő a javításra. Kibontottam a gépet, megdöntöttem 45 fokban, kifolyt a víz, hibakód kiütés. F2 hibakód ezzel megoldva, de a szivárgás ettől még fennállt. Szóval a gép alja és bal oldala le, gép elindít. A program kb. 1/3-áig semmi gond, sehol sem folyt, vagy szivárgott. Majd jött a leürítési fázis és a beszivattyúzás - amikor a kis lapát forog a labirintusban. A labirintus szemből lévő bal oldali csövénél elkezdte kinyomni a vizet. Labirintus leszerelve. O-gyűrű megtisztítva. Rendesen a helyére téve minden, majd újra elindít. Ugyanaz a probléma ugyan ott. Labirintus újra le, újra vissza. Nagyon figyelve észrevette, hogy a rendesen betett O-gyűrűt a beszivattyúzási fázisnál felnyomja a nyomás és amellett folyik a víz.
Észrevettem, hogy a sótartály - amihez a labirintus csatlakozik - nem áll egyenesen a gép hátsó része felé dől. Megemeltem, kiékeltem házi kókányolással egy darab fával. Illetve a labirintus csöveire ráhúztam eg-egyy darab bergmann csövet távtartónak. Minden összeszerel. A gép most tökéletesen működik, nem ereszt.

A kérdésem mi okozhatta a gondot? Miért nem maradt az O-gyűrű a helyén? A gép 7 éves, de nem sokat ment.

Hol lehet ilyen O-gyűrűt olcsón venni? Milyen méretű? Milyen anyagból lehet - valami speciális, mert 7.000,- Ft/db volt valamelyik webáruházban?

Utolsó kérdésem, hogy olvastam, hogy valami szelep leragadhat a labirintusban, hol van az a szelep? Ha már szét van szedve legalább kipucolnám. Lehet ez okozza a nyomás növekedést? Hogyan kell kisavazni a tartályt? Nem okoz gondot a labirintusban lévő lapátnak?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) garfield88 hozzászólása Feb 4, 2017 /
 
Sziasztok!
A betegem egy Bosch SMS60M08EU/12 mosogatógép.
A keringetőszivattyú lapátjairól lekoptak a kis pöckök amik a forgó tárcsához rögzítenék.
Amiben segítséget kérek: Beszerezhető e hozzá javítókészlet elfogadható áron, ill. esetleg valaki tudna e hozzá bontott alkatrészt? Szükségem lenne még az ajtó 2 függőleges tömitésére és a felső forgókar csatlakozásához tömítésekre (mivel helyettesíthetőek vagy mit érdemes keresni?)
Esetleg ötlet a lapátok tartós rögzítésére? Ragasztás, egyéb...

Előre is köszönöm!
(#) Dino71 válasza garfield88 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
Esetleg egy két fénykép???Ügy könnyebb.
(#) garfield88 hozzászólása Feb 4, 2017 /
 
Tehát ez történt... És egy tömítés...
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2017
(#) botesz válasza garfield88 hozzászólására (») Feb 4, 2017 / 1
 
Pákát bele szoktam nyomkodni a lyukakba meg körbe szoktam húzni és az megfogja.Tömítéseim szerintem vannak hozzá.
(#) Museto válasza garfield88 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
Szerintem a tömítesekkel nem lehet nagy bajod, az én Whirlpoolom már több mint 12 éves, és nem volt vele ilyen jellegű gond, viszont a labirintust már több ízben is kellett vízkőtelenítenem. Ehhez a kiszerelt labirintustba betöltöttem egy nem túl agresszív, de hatásos vízkő oldót, egy fél órát pihentettem, forgatgattam, majd vizes öblítés a leszerelt zuhanyrózsa csövével. Ezt a műveletet mindaddig kell ismételni, amíg a csövecskéken láthatóan szennyes víz jön ki. Fontos, hogy az áztatás előtt a literszámláló Reed relés paneljét li kell pattintani a helyéről, mert hajlamos a művelet közbeni sérülésre. Ha tisztítás után a kis kerék is szépen pörög, akkor a dolog ezen része rendben lenne. Persze ezt a műveletet a szerelők általában kihagyják, mert egyszerübb 20-25 ezer forintért az egészet kicserélni. A csere lehetősége a mi esetünkben is fennállhat, ha nem sikerül a tisztítás, vagy beállt a kiskerék. Egyébként mifelénk 15-17-es keménységű a víz és ez sok gondot okoz, ezért most van folyamatban egy vízlágyító berendezés beépítése.
Következő: »»   170 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem