Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 259
(#) garfield88 válasza Museto hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
A felső kar tömitései darabokra estek... Van baj...
Ha már szétszedtem, kipucolom.
(#) botesz válasza Museto hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Ez azért kicsit más világ a tiedhez képest.Nem lehet mindent reed cserével megoldani.
(#) joedancer hozzászólása Feb 5, 2017 /
 
Köszönöm a labirintus tisztítási tanácsot. Már össze raktam a gépet, végül nem pucoltam ki. Átfújkáltam szájjal. Minden rendesen szellőzött,a kis kerék szépen forgott. Nem éreztem dugulást.

Este a hosszú, un. Bio program (190 perc) szépen végigjárt, előtte azonban az automata programon (45-60 C fokos, kb. 60 perc) nem járt le, már a gép belseje is kihűlt, de zavaros víz maradt a gép alján. Nem győztem kivárni, így indító gomb hosszan megnyom, gép leszivattyúzta a vizet és kész. Úgy gondolom, hogy a tabletta lehet a gond. Ezt csinálta már a Finish tablettával, de Somattal és Alioval nem, most Domol márkájú tablettát vettem (12 az 1-ben). A tabletta nem oldódik fel rendesen, a víz azért zavaros, érezhetően mosogatószeres, az edények tiszták voltak szinte úgy raktam be a gépbe őket. Szóval vennem kell Somatot, hátha azzal normálisan végigmegy a program. Jelzem majd, az eredményt.

Addig is az a kérdés, hogy géphiba okozhatja-e azt hogy nem jár végig a program?
(#) Museto válasza botesz hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Én a labirintusra értettem a cserét, ha a tisztítás nem segítene. A reed relé ideiglenes kiszedését csak a tisztítás idejére javasoltam, az esetleges sérülés elkerülésére, én ugyanis sikeresen eltörtem egyet a legutóbbi tisztításom során.
(#) Museto válasza joedancer hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Ha nem jár le a program kiír valami hiba kódot a gép? Egyébként azért gondold át a labirintus tényleges tisztítását, mert igaz, hogy a járatok a levegőt átengedik, de nem biztos, hogy a "maradék" keresztmetszet elegendő az egységnyi idő alatt szükséges mennyiségű víz áteresztésére. Tudom, hogy unalmas a Reed relére való többszöri hivatkozásom, de ennek a kis piszok kütyünek a bizonytalan működése (elöregedés, hajszál repedés és ez által a vákuum megszűnése a csövecskében, vagy a bemenő kis huzal oxidációja, rugó elfáradás) nagyon meg tudja hülyíteni a gépet. Ha én annak idején ezzel kezdtem volna, egy csomó felesleges munkától és költségtől megmenthettem volna magam.....
(#) joedancer válasza Museto hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Nem írt ki semmit, mert türelmetlen voltam kivárni Ismerve a szemét gépet, akkor állt volna le hibakóddal, amikor a legszebb álmomban vagyok. Most a nejem ugyanazzal a programmal (automata) mosogatott. Most lejárt rendesen nem volt gond. A tabletta most sem oldódott fel rendesen.
(#) Museto válasza joedancer hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Én emmiatt tértem át a Somat gélre. Tapasztalatom szerint gazdaságosabb és nincs olyan, hogy nem oldódik fel. Próbáljátok ki a legkisebb egységet, nem fogtok csalódni.
(#) joedancer hozzászólása Feb 6, 2017 /
 
Ki fogom próbálni a gélt. Most olvastam utána és úgy látom, szinte mindenki dicséri. Úgy gondolom a rövid program miatt lehet ez a tabletta fel nem oldódás. Nem minden gyártó terméke oldódik egyformán ezek szerint. Kell tenni öblítőt is ezekhez a gélekhez, vagy csak beletöltöm a gélt az adagolóba és kész?
(#) Museto válasza joedancer hozzászólására (») Feb 6, 2017 /
 
Bizonyára kell, mert az enyém villog, ha öblítő hiánya van, meg e nélkül kicsit mattabbak lesznek a cuccok.
(#) atomka79 hozzászólása Feb 6, 2017 /
 
Sziasztok.
Adott egy zanussi zdf210 mosogatógép. Bekapcsolás után szivattyúzik és utána semmit nem csinál. Mi lehet a probléma szerintetek. Mágnesszelep jó, nem kap áramot. A szintérzékelőket nem igazán értem, hogy kapcsolnak. Alap esetben most az egyik szakadás vizsgáloval mérve zárva van a másik nyitva.
Előre is köszönöm a segítséget!!
(#) botesz válasza atomka79 hozzászólására (») Feb 6, 2017 /
 
Ha a szelep jó akkor rossz a triac ami vezérli.
(#) atomka79 válasza botesz hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Hát kibontottam a panelt de csak smd alkatrészek vannak rajta meg a program kapcsoló és egy relé. Gondolom a triac is smd lehet??
(#) botesz válasza atomka79 hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Igen de biztos hogy jó a szelep lepróbáltad?
(#) Xanyi hozzászólása Feb 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Nem pont elektronika, de hátha van itt olyan aki látott már szétszedve mosogatógépet.
Egy Zanussi gépről van szó. Az ajtó normálisan lehajtható, viszont visszahajtáskor pattan/kattan egyet hangosan. A jobb oldali zsanért ha fogom egyértelműen azon érezni.
Nem szeretném kétszer szétszedni közte meg várni x napot az alkatrészre, úgyhogy hátha van tippetek hogy maga a zsanér szokott ott eltörni vagy inkább a csillapító szerkezet. Egyáltalán a Zanussi milyen csillapító szerkezetet használ?

Előre is köszönöm!
(#) atomka79 válasza botesz hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Igen vizcső rajta nyomáson próbakábel konnektorba bedug és a víz csobog befelé. Fűtőbetét is jó .
(#) zolika60 válasza atomka79 hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
A fenekén a tálcában nincs víz?
(#) joedancer válasza Museto hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Nem akarok nagyon offtopic lenni. Vettem gélt és öblítőt is hozzá. Kipróbálom ma, hogy milyen ezzel mosogatni.
Egyébként a nejem tegnap nem vette ki az el nem olvad tablettát, sőt rátett még egyet (Margit nooormális?) és láss csodát mindkettő felolvadt ugyanazon a programon. Szóval a női megoldások néha csodára képesek. Az edényeken sem láttam különbséget, pedig biztos nem tesz nekik jót a sok lúg.
ON
(#) botesz válasza atomka79 hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Perifériákat mérd végig.Azthiszem sorba van kötve valamivel a szelep.
(#) atomka79 válasza botesz hozzászólására (») Feb 9, 2017 /
 
Ha jól néztem nincs sorban semmivel. Mindent végigmértem kipróbáltam egyedül a hőfokérzékelőt nem tudtam csak ohmikusan mérni 8Kohm. Kaptam egy másik panelt ma este fogom belerakni.
(#) atomka79 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 9, 2017 /
 
Ebben a tipusban még nincs tálca és nikecel érzékelő sem.
(#) Cem hozzászólása Feb 11, 2017 /
 
Bosch SGS33E12EU mosogatógép, 2007-es. Hibajelenség: a program elindul, bevesz valamennyi vizet, majd ki is szivattyúzza egyből és ez ismétlődik a végtelenségig anélkül, hogy melegítene és végigmenne a programon.Szállítás előtt hibátlanul működött, esetleg valami kimozdult?Úszóbólyás az alsó vízszintérzékelő. Mi lehet a baj?
(#) botesz válasza Cem hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Literszámláló reed jét cseréld ki.
(#) Cem válasza botesz hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Köszi, tényleg
(#) atomka79 válasza atomka79 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
A megoldás a panelcsere lett.
(#) pintfrici hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni van egy IDL60 indesit mosogató gépünk, 11 éves eddig hiba nélkül működött,elromlott a fő kapcsoló rossz érintkezés miatt melegedett és nem érintkezett ezt kicseréltem
tegnap ,azóta beszívja a vizet majd rögtön üríti és 1 és a 3 led villog hogy víz forgató szivattyú hiba.Szét szedtem a gépet és külön lepróbáltam a szivattyút direkt táppal és működik rendesen,merre keressem a hibát még vagy a vezérlő panel ment tönkre.Előre is köszi a segítséget.
(#) botesz válasza pintfrici hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
És el is indítja program szerint a keringető szivattyút?Ha igen és úgy is dobja a hibát akkor el van dugulva a nyomáskapcsolója.
(#) pintfrici hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Szia sajnos nem ,amint beengedi a megfelelő víz mennyiséget ahelyett hogy elinditaná a szivattyút kinyomja a vízet,a nyomás kapcsolót ellenöriztem kivettem az rendben van,most még a vezérlő panelen van az a kondi ami a többi gépnél is gond szokott lenni meg egy rellé ami nem működik ma rendelek és kicserélem hátha már a vezérlést nem kapja meg a motor és igy érzékeli azt hogy nem indul ha jól gondolkodom ,a többi érzékelő ugy néztem rendben,eddig működött nem e a rossz főkapcsolo meg kinozta a panelt a rossz érintkezéssel.A csere után írok mire jutottam.
Üdv.
(#) péter71 hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Sziasztok. Egy indesit D41 mosogatogéppel van gondom. A programot megcsinálja, mos, ürit,mos, ürit, stb. De a program vége előtt megáll, és egy kis viz marad benne. Az utolso led világit. A hibakod szerint, hőmérséklet idő tullépés. Ez mit jelent? Merre keressem a hibát? Előre is kőszőnőm a segitséget.
(#) botesz válasza pintfrici hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
A keringető szivattyút mozgasd meg kézzel valószínű meg van szorulva,tipushiba.
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Fűti a vizet?
Következő: »»   171 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem