Fórum témák
» Több friss téma |
A felső kar tömitései darabokra estek... Van baj...
![]() Ha már szétszedtem, kipucolom.
Ez azért kicsit más világ a tiedhez képest.Nem lehet mindent reed cserével megoldani.
Köszönöm a labirintus tisztítási tanácsot. Már össze raktam a gépet, végül nem pucoltam ki. Átfújkáltam szájjal. Minden rendesen szellőzött,a kis kerék szépen forgott. Nem éreztem dugulást.
Este a hosszú, un. Bio program (190 perc) szépen végigjárt, előtte azonban az automata programon (45-60 C fokos, kb. 60 perc) nem járt le, már a gép belseje is kihűlt, de zavaros víz maradt a gép alján. Nem győztem kivárni, így indító gomb hosszan megnyom, gép leszivattyúzta a vizet és kész. Úgy gondolom, hogy a tabletta lehet a gond. Ezt csinálta már a Finish tablettával, de Somattal és Alioval nem, most Domol márkájú tablettát vettem (12 az 1-ben). A tabletta nem oldódik fel rendesen, a víz azért zavaros, érezhetően mosogatószeres, az edények tiszták voltak szinte úgy raktam be a gépbe őket. Szóval vennem kell Somatot, hátha azzal normálisan végigmegy a program. Jelzem majd, az eredményt. Addig is az a kérdés, hogy géphiba okozhatja-e azt hogy nem jár végig a program?
Én a labirintusra értettem a cserét, ha a tisztítás nem segítene. A reed relé ideiglenes kiszedését csak a tisztítás idejére javasoltam, az esetleges sérülés elkerülésére, én ugyanis sikeresen eltörtem egyet a legutóbbi tisztításom során.
Ha nem jár le a program kiír valami hiba kódot a gép? Egyébként azért gondold át a labirintus tényleges tisztítását, mert igaz, hogy a járatok a levegőt átengedik, de nem biztos, hogy a "maradék" keresztmetszet elegendő az egységnyi idő alatt szükséges mennyiségű víz áteresztésére. Tudom, hogy unalmas a Reed relére való többszöri hivatkozásom, de ennek a kis piszok kütyünek a bizonytalan működése (elöregedés, hajszál repedés és ez által a vákuum megszűnése a csövecskében, vagy a bemenő kis huzal oxidációja, rugó elfáradás) nagyon meg tudja hülyíteni a gépet. Ha én annak idején ezzel kezdtem volna, egy csomó felesleges munkától és költségtől megmenthettem volna magam.....
Nem írt ki semmit, mert türelmetlen voltam kivárni
![]()
Én emmiatt tértem át a Somat gélre. Tapasztalatom szerint gazdaságosabb és nincs olyan, hogy nem oldódik fel. Próbáljátok ki a legkisebb egységet, nem fogtok csalódni.
Ki fogom próbálni a gélt. Most olvastam utána és úgy látom, szinte mindenki dicséri. Úgy gondolom a rövid program miatt lehet ez a tabletta fel nem oldódás. Nem minden gyártó terméke oldódik egyformán ezek szerint. Kell tenni öblítőt is ezekhez a gélekhez, vagy csak beletöltöm a gélt az adagolóba és kész?
Bizonyára kell, mert az enyém villog, ha öblítő hiánya van, meg e nélkül kicsit mattabbak lesznek a cuccok.
Sziasztok.
Adott egy zanussi zdf210 mosogatógép. Bekapcsolás után szivattyúzik és utána semmit nem csinál. Mi lehet a probléma szerintetek. Mágnesszelep jó, nem kap áramot. A szintérzékelőket nem igazán értem, hogy kapcsolnak. Alap esetben most az egyik szakadás vizsgáloval mérve zárva van a másik nyitva. Előre is köszönöm a segítséget!!
Ha a szelep jó akkor rossz a triac ami vezérli.
Hát kibontottam a panelt de csak smd alkatrészek vannak rajta meg a program kapcsoló és egy relé. Gondolom a triac is smd lehet??
Igen de biztos hogy jó a szelep lepróbáltad?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem pont elektronika, de hátha van itt olyan aki látott már szétszedve mosogatógépet. Egy Zanussi gépről van szó. Az ajtó normálisan lehajtható, viszont visszahajtáskor pattan/kattan egyet hangosan. A jobb oldali zsanért ha fogom egyértelműen azon érezni. Nem szeretném kétszer szétszedni közte meg várni x napot az alkatrészre, úgyhogy hátha van tippetek hogy maga a zsanér szokott ott eltörni vagy inkább a csillapító szerkezet. Egyáltalán a Zanussi milyen csillapító szerkezetet használ? Előre is köszönöm!
Igen vizcső rajta nyomáson próbakábel konnektorba bedug és a víz csobog befelé. Fűtőbetét is jó .
Nem akarok nagyon offtopic lenni. Vettem gélt és öblítőt is hozzá. Kipróbálom ma, hogy milyen ezzel mosogatni.
Egyébként a nejem tegnap nem vette ki az el nem olvad tablettát, sőt rátett még egyet (Margit nooormális?) és láss csodát mindkettő felolvadt ugyanazon a programon. Szóval a női megoldások néha csodára képesek. Az edényeken sem láttam különbséget, pedig biztos nem tesz nekik jót a sok lúg. ON
Perifériákat mérd végig.Azthiszem sorba van kötve valamivel a szelep.
Ha jól néztem nincs sorban semmivel. Mindent végigmértem kipróbáltam egyedül a hőfokérzékelőt nem tudtam csak ohmikusan mérni 8Kohm. Kaptam egy másik panelt ma este fogom belerakni.
![]()
Ebben a tipusban még nincs tálca és nikecel érzékelő sem.
Bosch SGS33E12EU mosogatógép, 2007-es. Hibajelenség: a program elindul, bevesz valamennyi vizet, majd ki is szivattyúzza egyből és ez ismétlődik a végtelenségig anélkül, hogy melegítene és végigmenne a programon.Szállítás előtt hibátlanul működött, esetleg valami kimozdult?Úszóbólyás az alsó vízszintérzékelő. Mi lehet a baj?
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni van egy IDL60 indesit mosogató gépünk, 11 éves eddig hiba nélkül működött,elromlott a fő kapcsoló rossz érintkezés miatt melegedett és nem érintkezett ezt kicseréltem tegnap ,azóta beszívja a vizet majd rögtön üríti és 1 és a 3 led villog hogy víz forgató szivattyú hiba.Szét szedtem a gépet és külön lepróbáltam a szivattyút direkt táppal és működik rendesen,merre keressem a hibát még vagy a vezérlő panel ment tönkre.Előre is köszi a segítséget.
És el is indítja program szerint a keringető szivattyút?Ha igen és úgy is dobja a hibát akkor el van dugulva a nyomáskapcsolója.
Szia sajnos nem ,amint beengedi a megfelelő víz mennyiséget ahelyett hogy elinditaná a szivattyút kinyomja a vízet,a nyomás kapcsolót ellenöriztem kivettem az rendben van,most még a vezérlő panelen van az a kondi ami a többi gépnél is gond szokott lenni meg egy rellé ami nem működik ma rendelek és kicserélem hátha már a vezérlést nem kapja meg a motor és igy érzékeli azt hogy nem indul ha jól gondolkodom ,a többi érzékelő ugy néztem rendben,eddig működött nem e a rossz főkapcsolo meg kinozta a panelt a rossz érintkezéssel.A csere után írok mire jutottam.
Üdv.
Sziasztok. Egy indesit D41 mosogatogéppel van gondom. A programot megcsinálja, mos, ürit,mos, ürit, stb. De a program vége előtt megáll, és egy kis viz marad benne. Az utolso led világit. A hibakod szerint, hőmérséklet idő tullépés. Ez mit jelent? Merre keressem a hibát? Előre is kőszőnőm a segitséget.
A keringető szivattyút mozgasd meg kézzel valószínű meg van szorulva,tipushiba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |