Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   342 / 570
(#) Kalo válasza ipasztoi hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Amire én jutottam, hogy szerintem a Panel rendben, mert egyenáramon mérve a hibajelenség esetén is 195V kiadja a mágnesszelepnek! Ekkor szikrázik, de csak kocogtatásra nyit a szelep és gyújt be a tűztér. Máskor meg simán elgyújt. (A mágnesszelep ohm értéke 1,3 kohm.)

Mágnesszelep típusa: Honeywell VK4105Q 2010 3 (lásd kép)

Kérdésem hozzátok,
- javítható-e a szelep (ha igen hol?)?
Csak mágnesszelep csere (típ: 401 a műanyagba , fémen 3-as ütve)
- javítókészlet kapható-e hozzá?
- bontott cseredarabja van-e valakinek eladó?
- Végső esetben újat honnan menyiért tudnék rendelni?
- csere esetén a csatlakozások tömítése?

Kösz
Kalo
(#) Tomas76 válasza ipasztoi hozzászólására (») Feb 15, 2017 /
 
Köszi a segítséget.Közben kijöttek a szerelők az egyik megkocogtatta a mágnes szelepet és begyújtott. Meg egy két perces porszívózás érzékelő dörzsölés és 38000-ft na meg közölte előbb utóbb ki kell cserélni a mágnes szelepet.kb 85-ezer.És ha egy hét után döntöm el akkor újra megint 38ezer.Azért én egy kicsit lehúzásnak tartom.
(#) Frakk hozzászólása Feb 15, 2017 /
 
Sziasztok! Nekem egy Renova star f24e bt kazanom van, és hiába megy a láng, tehát fűti a hőcserélőt, kb 20fokos HMV vizet bir előállitani. Savazással egyelőre nem szakadtak fel nagy darab vizkövek. Gondolom csak az lehet hogy nagyon vastag vizkőréteg van benne és szigetel...
(#) VIM válasza Frakk hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Szia! Azt azért megfigyelheted, hogy a kazán felmodulál e a maximális teljesítményre amikor megnyitod a csapot. Ha nem akkor az átfolyásérzékelő nem forog kellő intenzitással vagy az előtte lévő vízszűrőnél lehet elkoszolódva kis mértékben a bemenet. a készülék leírása Az érzékelő értéke szobahőmérsékleten 10kohm körül van, emelkedő hőmérsékletre csökken ez az ellenállás ha ettől eltérő a viselkedése akkor nem működik megfelelően. Ennyire durva vízkövesedés nem valószínű, hogy csak 20 fokos vizet tudjon előállítani bitermikus létére. tájékozódásnak
(#) Frakk válasza VIM hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Egyáltalán nem szabályozza a gázt. Fűtés megy rendesen, csak akkor van meleg víz egy kevés a csapból ha megy a fűtés egy ideje. Gondolom a hőcserélőben pangó csapvíz ekkor felbír melegedni. Gonoltam arra hogy mivel 10éve nem volt takarítva, iszap lerakódás van a két cső között. Melegvizes csapot megnyitom akkor elég jó a víz hozatal. Az ntc jó, 11Kohm, melegitve csökken.
(#) Frakk válasza Frakk hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Szűrő tiszta, átfolyásmérő pörög, hőcserélőn akadalytalanul jut át a víz. Ha melegvizet engedek és közben tekerem a hőfok potit, akkor látnom kéne a lángon a változást?
(#) merciabc válasza Frakk hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Látnod kellene a láng magasság állítását.
Szeintem neked nem vált át fűtésről, melegvíz készítésre, csak amit a fűtésből kinyer.
Cseréld ki az átfolyás mérő hall szenzorát(vagy a komplett átfolyás mérőt).
(#) merciabc válasza Tomas76 hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Ez durva ár volt bárki részéről is!
(#) merciabc válasza Kalo hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Szétszedhető, és javítható, mert egy kis rugó fáradt el benne-de ha nem vagy legalább mechanikai műszerész, meg se próbáld!
Baleset,és életveszélyes!!!
A bontott meg lutri?!
De én először a panelen cserélném a reléket a helyedben, és forrasztási hibát keresnék!!!
(#) Frakk válasza merciabc hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Ha kikapcsolom a fűtést nyári állásba, akkor is begyujt melegviz vételkor és a szivattyú sem dolgozik.
Mintha az automata gázszelep léptetőmotorja nem csinálna semmit. nem állítódik a gázláng.
(#) VIM válasza Frakk hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Vannak itt szakemberek akik értenek ezekhez a készülékekhez, én csak próbálok neked segíteni az átmeneti időben amíg Ők ideérnek, amit addig Te magad is megnézhetsz, vizsgálhatsz és pontosabb képet adhass a készülék hibájáról. A HMV vételezést a vízáramlás érzékelő indítja el, bitermikus hőcserélős megoldásnál ilyenkor nem kell indulnia a szivattyúnak. A kazánnak teljes terheléssel kellene indulnia, a lángmoduláció a vízáramlás és a HMV hőfok beállított értékétől függ. A HMV hőfok érték potenciométere lehet még hibás amit ki lehet mérni mielőtt az érzékelő cserét megejtenéd.
(#) merciabc válasza Frakk hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Oké.
Eddignem mondtad hogy közben nem megy a szivatyú.
És fütésnél ha hideg a rendszervíz elöször kis lángon kezd el melegíteni, majd "pár" perc után emeli lángot nagyobbra, vagy ugyanakkora marad? Mindig ugyan akkora?
Jól nézd meg, mert nem hiába kérdem?!
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
(#) Vgabi82 hozzászólása Feb 18, 2017 /
 
Sziasztok!
Saunier Duval Thelia 25a külső hőmérséklet szabályzóval, problémám lenne.
Jelenség: rezonancia, pufogás, komolyba csörög az egész burkolat.
Fűtés beindulás után 2-3 perccel jelentkezik a probléma, meleg víz készítés probléma mentes.
Azt figyeltem meg hogy melegebb időszakban éjszaka +3,+4c° felett problémás a dolog, mostani hideg december-január tünetmentes volt. Az ősszel végig gondok voltak novemberig, most február elején volt egy nagyobb felmelegedés akkor kezdődött újra.
99%ban 38c° előremenőnél jelentkezik az említett rezonancia.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Arthur2d2 válasza VIM hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Szia ! A szobatermosztátom digitális kijelzésű nyomógombos Honeywell márkájú vezetékes. Most hogy ajánlottad, a cirkónál kimértem, ott is határozott szakadás ill. rövidzár ahogy kapcsolgattam a termosztátot. A szivattyú teljes gőzzel megy és a lakás is egyre melegszik fel /persze csak lassan mert a gázláng magassága alacsony /
A panelom így néz ki
(#) Frakk válasza merciabc hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Ugyanakkora marad fűtésnél is, és hmv módban is.
(#) pecsenye hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Sziasztok!
Új vagyok itt, új vagyok a kazán használók körében is és máris akadt egy kis problémám, remélem nem nagy...
Történt, hogy vásároltam egy lakást. Átvételkor a kazánt kipróbáltuk, de az nem indította be a fűtést. Kiderült az előző tulaj tudott a problémáról. Lényeg a lényeg, megcsináltatták a kazánt, kicserélték benne azt a kis fekete "váltó motor?" talán, vagy valami ilyesmit mondott a szerelő. Le is lett próbálva, működött is rendesen.

Következett egy hosszabb, teljes körű lakásfelújítás, kb. másfél évig hozzá se lett nyúlva a kazánhoz. Most, hogy kész minden, próbáltam újra működésre bírni a meleg víz kapcsán, ám ismét nem sikerült.

A kazán ilyen:
https://www.google.hu/search?q=vaillant+kaz%C3%A1n&espv=2&b...s6TAlM:

Üzembe helyezés után a meleg víz csapjának megnyitása után odáig jut el, hogy fentről a második LED villog, de még csak hibajelzéssel sem áll le. De meleg víz nincs.

Ezen a fórumon korábban is volt szó ilyen típusú kazánról, onnan a használati utasítást le is töltöttem. Annak tanulsága alapján, ha ez a LED villog az ezt jelenti:
villog: vízhiány van a fűtési rendszerben.

Természetesen a műveletet úgy kezdtük, hogy feltöltöttük a rendszert és a nyomásérték az előírtaknak megfelelő keretek között van. (kb. 1,5 bar-on)

Csak én csinálok valamit rosszul, vagy nagyobb a baj?
Nem akar melegedni az a víz...

Köszönöm előre is az infókat!
(#) bekand hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch condes 3000w zwb 28-3c Kombikazánom.
A problémám a következő:
Kazán meleg víz 60 fokra van állítva.Meleg víz vételezést csinálok kb 3-4 percig,elzárom a csapot
a láng elalszik de tovább melegszik a víz 80-88 fokig.1 perc múlva újra meg nyitom a csapot kifolyik 1-2 liter 80 88 fokos víz majd 1-2 percig hideg a víz,pedig figyeltem a kazánt és újra begyújt de csak 1-2 perc elteltével kezd újra melegedni a víz hőmérsékletem!Régebben nem volt ilyen gondom vagy csak pár másodperc lehetett ez!A csap és a kazán közötti távolság talán 3 m lehet.Fűtési kör kifogástalanul működik.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) zoszka válasza bekand hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Ideje megcsinálni a nagy karbantartást rajta.
(#) zsolee73 hozzászólása Feb 21, 2017 /
 
Sziasztok!

Adott egy Vaillant VUW 240 kéményes kombi kazánom, amellyel újkora óta szenvedek.

A problémám az, hogy hogy a hőcserélő lamellái között folyamatosan zöldes színű, elég kemény lerakódás képződik. Minden évben legalább egyszer (de néha kétszer is) egy vékony célszerszámmal újra járhatóvá teszem a légréseket, ezzel majd egy maréknyi zöld lerakódást távolítok el.
Ha nem tisztítom ki - nyilván az elégtelen légáramlás miatt - leáll a kazán.

A kazán felett van egy kb. 50 cm-es vízszintes füstcső, annak az alján is egy év alatt majd egy ujjnyi morzsaszerű cucc gyűlik össze, de ennek a színe inkább fehér.

Találkozott valaki esetleg ilyennel? Mi okozhatja ezt?
(#) VIM válasza zsolee73 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Szia! Valószínű, hogy kissé alacsony fűtési előremenő hőmérséklet miatt van a visszatérőn kondenzációs kiválás amiből ez a szulfátos lerakódás kialakul és ráég a lemezekre. Az óránkénti 20-30 köbméternyi levegő igénye a kazánnak, beszállítja az égéshez szükséges levegőt a lakótér teréből és az abban található lebegő részecskékkel együtt, elégetve azokat, fehér porszerű lerakódást idéz elő. Talán magasabb előremenő hőmérséklet választásával és a sűrűbb karbantartással elejét lehetne venni ennek a jelenségnek.
(#) zoszka válasza zsolee73 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Mennyi a kazán közvetlen tetején a függőleges cső hossza? Minimum 3D, azaz 40 cm-nek kell lennie.
(#) Juli40 hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni a problémámra, mert már rendkívül tanácstalan vagyok.
Most szereltek fel nálunk kb. 2-3 hete egy teljesen új Ariston Clas Premium EVO kondenzációs kazánt a hozzá való füstcsővel együtt. 3 nap elteltével nagyon furcsa gázszag szerűséget kezdett el kiadni működés közben. Amikor nem fűt, vagy nem engedjük a melegvizet, akkor nem jelentkezik az a bizonyos szag. Viszont ha működés alatt van, akkor szinte állandóan érződik. Már 2x visszahívtam a szerelőt, aki szerint nincs semmilyen probléma, ellenőrizte újra a bekötéseket. Szerinte a szag a készülék kiégéséből adódik. Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy 2-3 hét alatt még mindig nem égett ki. Lenne esetleg itt valaki, aki el tudná mondani, hogy miért érzem azt a kicsit gázszagra hasonlító furcsa szagot? Hol keressük a hibát? Vagy ez tényleg normális? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Talán végre sikerülne megnyugodnom.
(#) bbalazs_ válasza Juli40 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Nem olyan szag, mint mikor a forro vaslemezre víz kerul?
Ha igen, akkor a kazan egesterenek a tuzallo belese mozdulhatott el es a lang a lemezkopenyt melegiti ott. Es az veszelyes. De valoszinubb egyébként, hogy a szerelonek igaza van.
(#) zsolee73 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Az megvan, 50 cm
(#) zsolee73 válasza VIM hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Értem, megpróbálom.
És a mechanikus tisztításon kívül nincs valami vegyszer, amivel eltávolítható?
(#) zoszka válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Kondenzációsról beszélünk. Semmi elmozdult szigetelés és lemezköppeny nincs benne.
(#) zoszka válasza Juli40 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Mérőcsonk vissza van dugózva?
(#) Juli40 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Szia,

Előszöris nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Fogggggalmam sincs, hol a mérőcsonk főleg, hogy vissza van-e dugózva
Hol keressem azt?

Köszi
(#) Juli40 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Szia,

Köszönöm a választ! Inkább gázszagra hasonlít. Remélem tényleg a szerelőnek van igaza
(#) VIM válasza zsolee73 hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
A múltkor nem jutott eszembe a szer neve, alig találtam meg. A szakembereket kellene megkérdezni, hogy esetleg mennyire bevált tisztítószer, mert rendkívül tűzveszélyes anyag van benne és a használatijában a működő kazánnál kellene használni. A fém csőtoldat az anyag tűztérbe juttatását lehetővé teszi de a csepegő többlettel nem biztos, hogy lehetne mit kezdeni. Az biztos, hogy ez avatatlan kezekben inkább kárt okozhat mint eredményt.
Következő: »»   342 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem