Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   78 / 195
(#) yulo5310 válasza sany hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Ha pontosan akarok mérni én is elő szoktam venni a jó öreg tükröset!
(#) KTobi válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Miben pontosabb? (Tényleg érdekel, tudjam, miről nem tudok eddig) Nekem úgy tanították, hogy a legolcsóbb kínai digitális műszerek is meglehetősen pontosan mérnek. Szinte minden alkatrésznél van 10% eltérésed, ennél pontosabban mér. Komolyabb digitális műszerek sem elérhetetlen árban vannak, semmivel sem rosszabb az analógnál. A tükrös csak a leolvasás pontosságát javítja, digitálisnál ez a gond nincs. Amiben az analógok jobbak, az a változások követése, könnyebben látható, ha van lassú változás a jelen. A digitális nem mindig tudja követni a jelet. "Túl gyors" változást pedig egyik sem tud lekövetni.
(#) yulo5310 válasza KTobi hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Így valahogy akartam fogalmazni én is,csak képernyő billentyűn pötyögök,és utálok sokat kattintgatni,baromi lassú!
(#) elactrofan hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Mi véleményetek erről?

Jó lehet többrétegű alaplap tqfp qfn stb cserékhez?

Bővebben: Link
(#) 06smici válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Szia!
Én használtam ilyet. Véleményem szerint elég gyenge. Egy kis wson-8 tokot is melegíthettem jó sokáig mire egyáltalán megolvadt az ón alatta. Inkább olyat nézz ahol a ventilátor nem a nyélben van. Azoknak az olcsóbbik fajtái is (pontos típus most nem jutt eszembe) jóval használhatóbbak ennél.
(#) kocsgab002 hozzászólása Feb 24, 2017 /
 
Sziasztok.
Nemrég kerestem itt lézeres távolságmérőt. Végül egy Bosch PLR 25 lett belőle akciósan az edigital-nál. Szerintem jó választás, bár még ismerkedem vele, de eddig meggyőző.
(#) Schnitt válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Jó kis készülék, gratulálok hozzá!
Ahogy nézem, nem fukarkodtak a funkciókkal.
Ami tetszik, hogy az első élétől is tud mérni, nem csak a hátuljától.
(#) andraschober hozzászólása Feb 27, 2017 /
 
Sziasztok!

Az alábbi három akkus csavarbehajtó közül melyiket választanátok, van közöttük valamilyen számottevő minőségbeli különbség?

Metabo BS18 (két darab 18V, 2 Ah-s akksival szállítják 45e forintért)
Makita DF331DSME (két darab 10.8V, 4 Ah-s akksival szállítják 44e forintért)
Milwaukee M12 BDD-402 (két darab 12V, 4 Ah-s akksival adják 49e forintért)

Köszi előre is!
(#) nagym6 válasza andraschober hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
(#) andraschober válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Azért olcsóbb mert kisebb kapacitású, 2Ah-s aksival adják ezen az oldalon. Inkább a gépek minősége érdekelne, mivel valószínűleg mind a három ellátná azt a feladatot amire szánnám.
(#) Kovidivi válasza andraschober hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Minél nagyobb a feszültség, annál erősebb motort tudnak belerakni a behajtó házába. 15A-nál úgyis korlátozni fog az akkumulátor, csak nem mindegy, hogy 9.6V-os vagy 18V névleges feszültségű pakkról van-e szó. Én kézbe venném mindhármat, vagy legalább videót néznék róla, főleg a szerszámcsere érdekes, ha több sebességes, akkor a váltás mennyire nehéz (egyik behajtómnál nekifutásból kell váltani, másiknál ránézek csak). Pót akksi mindenféleképpen kellene hozzá, úgyis a legrosszabb időben merül le.
A gép súlya sem mindegy. Nekem az 1.4kg-nál nehezebb behajtó már kényelmetlen. Az 1.2kg-os Bosch-t nagyon szeretem. A 2Ah-s akksi ilyen szempontból egyáltalán nem hátrány. Inkább két kicsi, mint egy nagy.
Meg tudod még nézni, mekkora forgatónyomatékot tud maximum kifejteni.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Ami még fontos a kézbevételen kivül, hogy milyen töltö jár hozzá. Nálam már vendégszerepelt egy szerszám ami 2 oráig ment egy akkuval, de a másikat 8 oráig akarta tölteni. Egyböl ment vissza, oda ahonnan jött.
Valoban a fogás meg a kezelés nagyon fontos ( nekem több gépem van mégis szinte mindig a kis Hitachi után nyulok mert a legkisebb, könnyebb, jo a balansza és jo helyen vannak a gombok. Teljesen elegendö a munkák 90%-ra. A maradékra meg ott a nagyobbik gépek valamelyike (24V-s )
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Idézet:
„legkisebb, könnyebb, jo a balansza”
Ugyanezt mondom, nekem kis Makita, csak nyélben a kis akku, kettő van fél óra alatt feltölti, így a kicsi könnyű géppel folyamatos a munka, nem fárad a csuklóm mint régen a nehéz 18V-os géppel.
(#) Zsolt50 válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Hasonlót használok. Tökéletes az árához képest.
(#) andraschober hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Köszi mindenkinek az információkat!
(#) uniman válasza andraschober hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Hello! Profi asztalos ismerősöm csakis a Milwaukee-ra esküszik...ő tudja miért!
Érdekes lehet benne a "4 pólusú motor !?" : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) erbe válasza uniman hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Mi érdekes van egy 4 pólusú motorban? A régebbi autó önindítók mind 4 pólusúak. Meg még sok más motor.
(#) Alkotó válasza erbe hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
A póluspárokat váltakozó áramú, aszinkron motoroknál szokás emlegetni. Itt szoros összefüggés van a póluspárok száma, a frekvencia, és a fordulat között. A 4 póluspár kb. fele akkora fordulat mint a 2 póluspár, valamivel kisebb mint 1500 fordulat/perc.
De a telepes kéziszerszámokban általában kefés rendszerű, egyenáramú motorok vannak, ahol már sokkal kevésbé egyértelmű a 4 pólus emlegetése.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Természetesen ebben az esetben négy szénkefét jelent, ami 2X2 pólus 90°-al eltolva.
(#) tsanyesz válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Ha jól tudom, a Milwaukee jobb behajtóinak motorja nem is szénkefés. A saját behajtóim eszetlen szikrázását elnézve, főleg nagyobb fordulatól hirtelen leállás esetén, nem biztos, hogy rossz dolog lehet.
Nem igazán olvastam utána, hogy milyen motorok ezek, nem az én árkategóriám, ráadásul két behajtóm is van, de az biztos, hogy sok profi helyen használnak Milwaukee-t.
(#) tsanyesz válasza andraschober hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Nem szerpel a listán, én nem is igazán való az említettek közé, de melóban Hilti SFH-14A gépeket használunk, gyakorlatilag mindenre ami nem beton fúrás.
Nagy, nehéz, de brutálisan erős. 160-as körkivágóval (kb. 1kg) fúrtunk egy csomó hangszórónyílást gipszkartonba, a kollégát majdnem ledobta a létráról, pedig nem kis darab volt.
Borzasztó drága, de nagyon kemény gép
(#) rolie válasza tsanyesz hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Idézet:
„Alkalmazások
Ütvefúrás 14 mm-es átmérőig téglában, falazatban, mészhomok blokkban és lágybetonban”

Infó a gyártó honlapjáról, tehát betont is fúrhattaok volna
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 28, 2017 / 1
 
A jövő. Pár éve kezdték el alkalmazni kézi szerszámokban a Brushless DC motort. Mátyásunk tavaly tesztelte is az egyiket.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) tsanyesz válasza rolie hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Próbáltunk, de megsajnáltam a gépet, szeretem és nem akarom tönkretenni. Vagy csak nem volt elég lágy a beton.
A betonra inkább valamilyen pneumatikus gépet használok. Ezek a "ricnis" ütvefúrók nem valók betonhoz, viszont üreges téglához tökéletes, nem töri össze a belsejét.
(#) patexati válasza erbe hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Ha négy pólusú akkor négy kefének kell lenni és ezzel dupla a nyomaték.. Igaz az áram is..
(#) Massawa válasza szamóca hozzászólására (») Márc 1, 2017 1 / 1
 
Nem tudom ki ez a nagy szakember, de ugy tünik, mint amikor egy magyartanár az atomfizikárol értekezik. Az egyetlen dolog amibe igazat adok neki, az a végszo, hogy a brushless gép nehezebb meg hangosabb ( de joval), mint a sima DC motoros.
De amugy egy kis 10V-s kézigépet (én is ezt használom már lassan 8 éve az eredeti akkukkal! ), összahasonlitani egy modern nagyteljesitményü 20V-s géppel nem éppen tisztességes. Föleg nem olyan dolgokra mint amit a filmen látni (10-12mm-s vasfuro meg 30-40 mm-s fafuro. Amugy a svéd butorház butoraihoz simán elég a kis zöld gép ( még a pántok befurásához is).
Érdekes modon nincs a piacon egyetlen kisméretü brushless ( a zöld furogéphez hasonlithato) gép sem, igy nincs összehasonlitási alap. Én is keresek a kis zöld helyett egy ujat ( mert a karaskedelemben az uj akkuk méregdrágák - 2 akku többe kerül mint az uj gép 2 akkuval, furokkal dobozzal meg lámpával együtt - azaz nyilvánvaloan szemétgyártás a cél).
A brushless gépek vezérlése csak fokozatos lehet, hiszen ehhez proci kell, mig a sima DC motoros gépek vezérlése visszacsatolos (jobb vagy rosszabb). A fej blokkolása (furocseréhez) sincs összefüggésben a motor tipusával. Amikor a zöld gép megjelent még nem volt divatban ma meg szinte minden jobb gép tudja még a legolcsobbak is, függetlenül attol, hogy milyen bennük a motor. ( Milwaukee nem brushless, inkább olyan mint a film elején a szétszedett motor - ami sajnos - ahogy valahol irták, egy nagyon elavult konstrukcio ilyen feladathoz).
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
(#) gernerakos hozzászólása Márc 1, 2017 /
 
Üdv!
Nem tudom emlékeztek-e még, de tavaly tavasszal én és pár hasonlóan megrögzött vasútrajongó felújítottuk a hatvani állomáson ácsorgó német világháborús gőzmozdonyt. Jelentem, idén folytatjuk egy szintén hatvani, szintén világháborús gőzmozdonnyal. Csak Ő amerikai gyártmány...
Ha van valakinek kedve, csatlakozhat. Szombaton kezdjük, olyan 10 óra körül.
Bővebben: Link

Eggyúttal szeretnék érdeklődni, hogy a mellékelt képen látható orosz gyártmányú fúrógépet lehet-e takarítani, ugyanis az előző mozdonyról lejött rozsdapor nagyon belement, és zsírozva se nagyon volt az elmúlt 30 év során.
Szét lehet szedni úgy, hogy a mechanika ne hulljon egyből szét? Vagy inkább ne piszkáljam?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
A mellékelt képet nem látom, de az orosz gyártmányú fúrógép általában jól szerelhető és takarítható.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
(#) gernerakos válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Mert elfelejtettem csatolni a képet, mostmár látszódnia kell.
(#) szikorapéter válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Nyugodtan szedd szét nem fog szétesni. Sok sikert hozzá ,szuper kis masinák ezek.
Következő: »»   78 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem