Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ezt nézd meg és lazíts.
Bővebben: Link
Nekem még a tértivevényes levelet is bedobta...
Ilyennel egy elemet megmérünk, az ettől le is merül.
![]()
Mindenki tudja a választ. Nem volt haszna a klientúrának a Kínából érkező kis csomagokból. Most már van. Ennyi. De ez inkább a beszéljük meg témája.
Üdv! Amikor anno megjelent a 32mb-os pendrive, akkor vajon már tudtak volna gigásokat is gyártani?
Elvileg igen, de baromi drága, és valószínűleg kissé nagy méretű lett volna. Úgyhogy senkinek se kellettek volna.
Nekem ha ajánlott levél jön csak értesítőd hagy a legtöbb esetben, még be sem csönget. Még akkor sem ha látja , hogy a kocsink a kapubejáróban áll. Pedig tudja, hogy az enyém.A legtöbb esetben mehetek be a postára érte.
![]()
Nekem is pont így van... (mikor az asszony gyesen volt itthon, -kocsi ház előtt!- még akkor is a postára járkálhattam
![]()
Így kell bepanírozni egy akkus fúrógépet: Bővebben: Link
Egy V43 típusú villanymozdony egy vontatómotorja (egy ilyen mozdonyban 2 darab van)
Pár adat: Névles feszültség: 1100V Indító áram: 1700A Állandó áram: 1070A Max. Fordulatszám: 1510 fordulat/perc forrás: Villamos járművek és diesel-villamos mozdonyok Ganz kiadvány
Ha beindulna az egész utcában biztosan minden házban pislogna a villany.
![]()
Kritikus pont (egyfajta halmazállapot) bemutatása CO2 használatával: YouTube.
Csak a hátsó falon. Ha a kapuba menne kiesne a pályáról a korong.
Hú de maradi vagyok!
Képes voltam léptetőmotorokat, lineális csapágyakat, csavarokat, bordásszíjat, és egyéb nyalánkságokat venni, tolómérővel méricskélni, hogy egy hasonló dolgot összehozzak:Bővebben: Link
Pedig látod a takony ragasztóval minden megoldható.
![]()
Aztán nehogy falnak menjen, mint a Tesla a minap...
Van olyan, hogy túl sok a lóerő!
Bővebben: Link
Azért a mobilos zenehallgatás is fejlődik.
Igazábol az a kérdés, utcán mi értelme van ilyesminek.
Ha visszagondolok, régen fiatalkoromban -még Noé előtt- kétkilós kazettás táskarádiókkal villogtak az utcán, fél falu hallotta merre megy az ipse. Nem volt ez baj, sokat változott a technika. Pár év múlva, ha a jelen lesz a régi, akkor bőrünk alá belőtt chip adja a zenét agyhullámokkal.
Jött a futár hozzám, addig sem vette ki a fülesét, amíg pár szót beszélnie kellett velem a csomag átadás miatt. Nekem meg üvölteni kellett, hogy hallja. Sokan egy másodpercig nem tudnak lenni műzaj nélkül.
Egyébként, ha már a kutyákban is RFID chip van, akkor bennünk miért nincs?
Eleve szülés után úgy kellene kiadni a kórházból a gyerkőcöt. Sok problémát megoldana. Idézet: Diplomával együtt, chipbe programozva minden tudomány. „Eleve szülés után úgy kellene kiadni a kórházból a gyerkőcöt. Sok problémát megoldana.”
Szerintem lenne értelme, a megfelelő adatokkal. Egy baleset során sokat segithetne, vércsoport, gyógyszerallergia, stb. adatokkal. De én például a személyes adatoknak sem lennék ellene, bizonyos határokig. (Utálom a sok macerát a lejáró személyi, jogosítvány, stb. ügyintézésével. Követni meg úgyis a mobiltelefonnal már rég lekövetnek.)
A mobillal csak nagyon pontatlan helymeghatározás lehetséges, +/- 100 méter... És egy emeletes házban melyik emeleten? Nem követhető.
A mobil kikapcsolható (nem kell ez a távolról bekapcsolják marhaság, kiveszem az akksit és kész). Az RFID chipet meg nem tudod kikapcsolni. Vagy alufóliába öltözhetünk... |
Bejelentkezés
Hirdetés |