Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   694 / 1119
(#) bbb válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 21, 2017 / 1
 
Szia!

Célszerűen az AP-n is állítsd be a szűrést! Egyébként in ilyen felállásban TP-Link TL-WR841N használok, mint AP. Ezen az eszközön ugyan úgy kell beállítani a WLAN hálózatot, mint a "főegységen", csak a WDS Bridge részt kell kipipálni és beállítani. Nekem pár (7+) éve üzemelnek így ezek a routerek (két egyforma), néha (évente párszor) kell csak újraindítani őket, ha megszakad a kapcsolat. Cserébe nálam nincs szórva a SSID, a csatorna fixre van állítva és a gyári fw fut rajtuk (abból mondjuk a friss verzió).
Cserébe, hogy ez gyakorlatilag gond nélkül megy, a kütyü legalább nem drága (5000 alatt újonnan), igaz nem gigabites, hanem csak 100mega LAN és 300WLAN.
(#) RoliNyh válasza bbb hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Ok, akkor úgy fogok próbálkozni először...
(#) Tom52 válasza simley hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Egy hete hivott ismerős,hogy w10 re frissitette a gépét.2 nap után ugyanaz a jelenség lépett fel,mint nálad.Megnéztem,az Övé sajnos a frissitéseket akarja telepiteni, kisérletezés közben ki is irta,hogy frissit és ez több óráig eltarthat.Gondolom az első használatkor nekiállt a frissitéseket letölteni és az első ujrainditáskor pedig telepiteni akarja.De azt kivárni......Azt hiszem hogy már van lehetőség a w10 ben a frissitések automatizálásának tiltására,de nem tudom biztosan.
(#) RoliNyh válasza Tom52 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Mindegyik windowsban le lehet tiltani az automatizált frissítéseket...
(#) Tom52 válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Igen,igazad van.
Talán a legegyszerűbb leirás:
http://oprend.hu/infusions/forum/viewthread.php?thread_id=1809

De ezt a telepités után meg kéne ejteni,és a felhasználónak kellene valami fogalmának lenni ezekről a dolgokról.
(#) RoliNyh válasza Tom52 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
A legjobb megoldás ha telepítés előtt lekapcsolódunk az internetről, és amikor telepítés közben megkérdezi, hogy kívánunk -e bekapcsolni a frissítéseket, akkor a nemet választjuk.
A telepítésnek vége, és ez után már mehet vissza a hálózati kábel is a gépbe...
(#) Gombszem válasza Tom52 hozzászólására (») Feb 23, 2017 / 1
 
Mindegyik Windows Op rendszer telepítése esetén van egy bevált Update megoldás:

1. A WSUS Offline Update-tel letölteni a megfelelő frissítéseket egy másik partícióra
2. Telepíteni az Op rendszert, nem hagyni az Online frissítést
3. Futtatni a WSUS Offline Update-et (client\UpdateInstaller.exe). Lehet, hogy többször kell futtatni az újraindítások után.
4. Ha be volt jelölve a letöltésnél, frissíti/telepíti a Win alatt futó egyéb Microsoft terméket is.
5. Az Online frissítést engedni, ami mindig talál némi többletet, de lényegesen kevesebbet, mint lett volna eredetileg.

Főleg akkor hasznos ez a megoldás, ha az Op telepítő régi, és így nem tartalmazza az újdonságokat.
(#) belfi2 hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy ASUS P5KPL-AM EPU alaplap ami 1 hosszú és 2 rövid bios jelzést ad. A leírásban video bios rom vagy vízszintes eltérítés hibát jelent. Találkozott e már valaki ilyen hibával és van e rá valamilyen megoldás.
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Szia!
Monitor van csatlakoztatva?
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Szia!
Változás van , de azért leírom. Szóval monitorral, monitor nélkül, RAM-mal RAM nélkül , BIOS resetelve , elemmel elem nélkül mindig ugyan az . Bekapcsolás után kb 5 mp jön a 1 hoszú 2 rövid. Ja és táp csere is volt.
Kivettem az alaplapot, processzort , átnéztem semmi. Mondtam a lányomnak KO a lap. Vissza pakolgattam , tápot rá és csak úgy minden nélkül , elindítottam és csendben maradt.Bele egy RAM, rá a monitor az integrált kártyára , és lőn világosság. Érdekes hogy kb 20 percig ki volt véve a lap és az elem, de mikor beindítottam , és beléptem a BIOS-ba a tegnapi dátum volt benne . Lehet BIOS-t kellene frissíteni?
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Az oxid csúnya mókaságokat tud művelni. Radírral takarítom az érintkezőket. ' hónapja jött egy gép azzal, hogy ventilátor felpörög és világít a led és semmi. Memória modul érintkezőit kellett radírral megtisztítani, utána egyből feltérelt a gép, aztán lehetett telepíteni is, mert piszkosul lassú volt.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Voltak olyan hibák hogy nem indult rendesen a Win , és elkezdett hibát javítani, ez miatt tegnap előtt újra lett pakolva .Estig azaz kikapcsolásig semmi gond nem volt vele. Reggel már az fogadta amit fent leírtam . Gyanús hogy a BIOS kattant be mert mint írtam 20 perc után is a tegnapi dátum maradt benne .Az első induláskor kérte is a BIOS alapra állítását , azóta semmi baj. Remélem így is marad.
(#) fecameca hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy új használt gépem. A CPU hűtőt én tettem rá, mert a processzort is akkor tette bele az eladó, amikor a fiam megvette. Van egy kis program, amin látom a hőmérsékleteket. Az egyik pillanatban 32 C de ha dolgozik, felszalad akár 75 c fölé. Kicsit paranoiás vagyok. Ez még normális? Vagy lehet levegő buborék a hővezető pasztában? Próbáljam meg újra pasztázni, esetleg talán vékonyabban?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) Gabó válasza fecameca hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Ez elég sok mindentől függhet. CPU hűtés páros, ház szellőzése, paszta minősége.
(#) fecameca válasza Gabó hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Már megtettem mindent. A régi gép tágasabb házába tettem át az alaplapot. A CPU vastag alu hűtőbordája tapintásra mindig hideg. A hőmérő ha a processzor 100%-on megy, szinte pillanatok alatt eléri a 75 fokot, de ha leállítok mindent, kb fél perc alatt 32 fokra hűl le. Csak ezek a nagyon gyors változások nem tetszenek, de lehet, hogy ez a természetes. Tranzisztorokhoz vagyok szokva. Azokat vastagon kellett pasztázni, aztán a csavart erővel meghúzni, az kisajtolt alóla mindent. De itt a nagy felület, a nekem sűrűnek tűnő paszta, csepp olajjal próbáltam lágyítani, és az ujjammal jól szétdörzsölni, mintha csomók lettek volna benne. Most már a hűtőborda a viszkozitástól a rögzítés nélkül sem esik le, odatapad, de a helyzet nem változott.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) david10 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
A gyors hőingadozásra nem tudok mit mondani, de nálam már lassan 6 éve müködik egy Pentium 4 1,60Ghz-es alapjáraton 45 fokon, terhelve közel 70-80 fokon.
Esetleg a processzor tipusát letudnád-e írni?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) fecameca válasza david10 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
AMD64-3200+ Maximum operating temperature ? 49°C - 65°C Ezt meg Bővebben: Link innen: szedtem. 100%-on 10 fokkal túl lépi. De lehet, hogy nem baj?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Ott valami hiba van az érintkező felületekkel.Ha csomós az anyag akkor ne kend be mert nem fog illeszkedni és túl melegszik. Eredeti, a laphoz való a hűtő? Ha nincs pasztád jó a hőálló zsír is (évek óta azt használom), de arra figyelj hogy ne legyen benne semmilyen szennyeződés.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) david10 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Én ilyen pasztát használok tranzisztortól videókártyáig, idáig bevált. El ne szóljam magamat, de idáig a processzor nálam eléggé jól birta/birja, ilyen sima Intel hütőm van, a 4 "csavar"-ból 3 fog, volt már leporosodva annyira, hogy még a ventilátor se forgott, a dobozon nincs ventilátor.
A processzor kb. mikori gyártmány és hány Ghz-es?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
A 4 csavarból 4-nek kell fognia, hogy rendesen felfeküdjön a hűtőfelület.
Ha három jó csak, akkor azt cserélni kell...
(#) Gabó válasza fecameca hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Ez a proci nem a hirtelen melegedésről meg a nagy TDPről híres. Pasztázd meg valami jó pasztával, vékony rétegbe! Te írtad, hogy a mostani sűrű és szemcsés, az nem jó. Egyenletesen kell terülnie.
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Ja és mellesleg a hűtőpasztát nem keverjük össze ilyen olyan olajokkal, hogy folyósabb legyen.
Annak megvan a megfelelő viszkozitása, attól te nem tudsz jobbat "kikeverni", hidd el.
Ha csomós, vagy nem megfelelő állagú, akkor az vagy szennyezett, vagy túl régi, cserélni kell...

Egyébként meg a normál hőfokon üzemelő procikat is ajánlatos átpasztázni egy-két évente, mert idővel az anyag kikeményszik.
Persze ezt általában senki nem szokta elvégezni, legfeljebb csak olyan kockák, mint én...
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) Ge Lee válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
A normális paszta nem lesz kemény évek múlva sem, bontottam szét 10 éve összerakott saját cuccomat, ugyanolyan volt a tranyó alatt a paszta mint amikor felkentem. Az a vacak viszont amit adnak a procikhoz gyárilag az igen, az kikeményedik kb. 2 év után, azzal össze sem szabad rakni. Azokkal én már régóta kapásból azt csinálom, hogy már új korában leszedem a gyári pasztát a hűtőről, lemosom a maradványait, és átkenem a sajátommal.
Azóta csinálom ezt, amióta a saját procimon kezdett el egyszer csak minden látszólagos ok nélkül fel felpörögni a ventilátor. Aztán amikor levettem a hűtőt róla majdnem hanyatt vágtam magam a látványtól. A "paszta" kb. 1mm vastagon van a proci és a hűtő között a leheletvékony helyett, és úgy meg van keményedve hogy kopogtatni lehet.
A tervezett elavulásnak ez is része.
(#) antikzsolt válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Én el szoktam végezni évente 1x
(#) fecameca válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Ezt használom évek óta. Csak éppen arról nem nyilatkozott senki sem, hány foknál kezdődik a káros hőmérséklet? Éppen azért , hogy megnézzem, beüzemeltem a régi számítógépem. Meglepődve vettem észre, hogy arra akármit telepítettem, azt írta ki, hogy nincsenek benne szenzorok. Intel dual core 64, 2,6 GHz-es proci van benne. Régebben nem figyeltünk az ilyesmire, de azért olyan 15 éves gépben lehetnének már szenzorok? Mondjuk erre az AMD-re csak 2 GHz-et írnak, mégis 100x gyorsabb. Ha csak fórumozgatok, akkor 32 fokos, ha 2 mozifilmet indítok el egyszerre, akkor tud 80-ra felkúszni. Talán mégsincs túl sok okom az aggodalomra.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Azért nem írt senki mert minden processzor családnak más a letiltási hőfoka. Jelen esetben nem is tudtuk milyen processzorról van szó. Ami azt illeti most sem igazán . Az Intel esetében Valamilyen típus szám pL E7200 vagy valami hasonló nem ártana . Az AMD re is ugyan ez vonatkozik . Amennyiben ezek meg van akkor meg tudod nézni a neten az adott processzor adatait.70 -80 fok már a túl meleg kategóriába tartozik.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
(#) RoliNyh válasza fecameca hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Ez a hőfokhatár kb olyan lehet mint a LED -eknél. Megy 50-60 °C -on, és akár 80-100 °C-on is, csak kérdés melyík esetben meddig. Személyes véleményem, minél alacsonyabb hőfokon üzemel, annál tovább tart. És ez nem csak processzorra igaz, hanem kb majdnem minden elektronikus eszközre.

A hivatalos gyári ajánlás, az kb csak arra jó, hogy a megadott hőfokon biztosan kibírja a garanciaidőt. Persze nem állítom, hogy utánna ki is fog purcanni.

Egyébként meg nem véletlenül találták ki az ilyen olyan tuning meg extrém hűtőket sem a processzorokra. Adott proci a gyári hozzá adott hűtőjével mondjuk üzemel 75-85 °C közt, egy jobb hűtővel ugyan az a proci akár 55-65 °C ra is süllyedhet, egy hiperszuper coolerrel meg akár még 35-45 °C közt is lehet.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Pedig írtam: AMD64 3200+ Még be is linkeltem az adatlapját, ha egyáltalán tényleg ez az.: Architecture: i686 CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit AuthenticAMD CPU family: 15 Model: 47 Model name: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ Stepping: 2 CPU MHz: 1800.000 CPU max MHz: 2000,0000 CPU min MHz: 1000,0000
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Bocs, én a kezdő hszt néztem .Régebben én egy P4 541-es processzort teszteltem , egy Artctic alpine 11 plus hűtővel. Bár 100W ig bírta a hűtő de az 541-es mégis felment a korlát , azaz 70 fok fölé ahol le is korlátozta magát.De nem hirtelen hanem kb 10-20 perc alatt, és teljes terhelésen.Nálad viszont hirtelen ugrik meg ami szerintem azt jelenti hogy nem kellően passzol a hűtő felülete. De az is lehet hogy rossz a hőfokérzékelője, és valójában nem meleg.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szétszereltem teljesen a gépet, mert csak úgy pikk-pakk kikapcsolt. Újraindítás után is csak pár másodpercig élt, megint kikapcsolt. Megnéztem a sensort 90 fok felett volt a CPU. Aggodalmam akkor nem volt fölösleges, valami nem hűti magát rendesen, pedig ekkora alumínium hűtőbordát számítógépben még nem láttam. Mint egy motorkerékpár hengerfeje. Újrapasztáztam, immár harmadszor, próbáltam egész vékonyan, sőt még meg is tapostam, pedig fém rugós leszorítója van, a réginek csak valami vacak műanyag volt, ami le is törött. Az alaplapon is van egy kis hűtő, NVIDIA van bele gravírozva, pedig külön van NVIDIA Geforce 7900 videokártya is, aminek szintén 80 fok körüli volt a hőmérséklete, amíg újra nem pasztáztam a hűtőt. Ezekből kidobtam a gyári műanyag leszorítót, és csavarokkal jól meghúzva sikerült is tartósan 40 fok körüli hőmérsékletet tartani. Hibás lehet a szenzor is, mert először 100 % használatnál felugrott 70 fokra, majd ugyanúgy terhelve leesett 38 fokra, és ott megállt. Tartósan egyforma terhelésnél felváltva ugrál a 40 és 50 fokra, de legalább mindkettő alatta van a károsnak. Azért fura ez a CPU-nál, mert a videokártya tartósan eléri az 54 fokot, és onnan sehová, még 1 fokot sem változik. SM player és ez az oldal egyszerre is csak 70 % processzorhasználatot eredményez. Tipikus példája, ha nézek valamit a youtube- on, és közben le is töltöm, az kivágja a biztosítékot 100%.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
Következő: »»   694 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem