Fórum témák
» Több friss téma |
Most rá mértem 10,25v van rajta de már 2 órálya le vetem a töltőröl.
Szia, Ha lemerülve borítod ki, a maradék savat, a szulfátosodott résszel kiöntöd a lényeget is. Hiába savazod újra, nem marad lemezvastagság, ami az energiát tárolná. A desulfátor kapcsolással lehetne talán valamit kezdeni vele, de kérdés, hogy annyit ér-e, hogy építs egyet??
Hello! Pedig ilyen tanácsot akkor sem szabad adni! Mert én kiugorhatok az ablakon, mert kertes házban lakok. De mégsem tanácsolnám általános jelleggel, mert lehet valaki a 10.-en él.
Ha pld. egy cella totál zárlatos lenne, akkor baleset is lehet belőle. Minden aksi állapotáért gondolom nem tudod vállalni a felelősséget.
Nekem sikerült már felrobbantani egy akksit rövidzárással, igyaz az nem volt tök halott, de ugyanígy töltés után, mikor jól tele volt durranógázzal. (sav és a műanygrepeszel repkedtek, de hála Istennek fülcsegéssel megúsztam).
Nem mondom, hogy nem lehet rövidrezárni, de én már csak tisztes távolságból tenném.
30 évig töltöttem javítottam akkumulátorokat és ez volt a legegyszerűbb teszt a zárlatos cella megkeresésére, és nem volt semmi baj. Egy rossz lemerült aksi (10V) Mitől robbanna fel?
Robbanni a jó és frissen feltöltött műanyag aksi szokott, nem csak rövidzár, de erős terhelés alatt is, ha az átkötés hibás. Ez a műanyag aksiknál a kezdetekkor még az autóban indítózáskor is előfordult.
Ezt tanúsíthatom, nekem is sikerült a Zsigába, pedig nem csináltam semmi különöset. Hidegen beindítottam, elgurultam a piros lámpáig, mikor zöldre váltott indulnék, lefulladt, ráindít, pukk!!
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2017
Nem tudom hány éves vagy. Műanyagházas akku. Nem olyan régen szurkos bakelitházas akkuk voltak. Remélem most nem jössz azzal hogy a bakelit is műanyag.
Relatív a nem olyan régen. 40-50éve?
![]()
Már tultetem az akun oda adtam a főnöknek visza hogy kuka 2 éves aku
Sziasztok!
Van egy kidobásra ítélt motor aksim. Bár 10,5V kapocsfeszültség van rajta hosszabb állás után, de töltéskor csak három cella pezseg. Szeretnék adni neki egy esélyt. Motorban már sose lenne használva csak egy kis fogyasztót akarnák vele mobilizálni. Mivel veszteni valóm az nincs vele így megpróbálnám kimosni. Itt jön a kérdés. Teljesen feltöltve vagy teljesen lemerítve öntsem ki a lőrét belőle?
Töltéskor az akkuban erős gázképződés van,ez a gáz robbanásveszélyes.
Ha az akkuban valahol érintkezési hiba van,ott szikrázni fog terheléskor! Én 2 felrobbant akkuról tudok ismerősi körben.
Végérvényesen kidobás érett. Egyik cellának teljesen annyi. Kifli alakban meg vannak hajolva benne a lemezek.
Szia, Ha beindul a pezsgés, gázképződés, a vízbontás is, H2 és O -re. Ez az elegy nagyon robbanásveszélyes. ha telítődik a motortér, robban minden.
Sziasztok, elektromos kis 3 kerekű járműbe kellene akkumulátort szereznem mamámnak. Használtan szerezte, akkuk nélkül. Régi, nincs rajta típus, sem számok. Jól gondolom, hogy a savas indítóakku az felejtős? Ami kifejezetten ilyen rokkant kocsiba való annak meg kétszeres az ára, az miért van?
Szia, Azért mert az munka-akku, s dupla vastag ólomlemezek vannak benne, ennek megfelelően a súlya s a duplája. Ha megemeled megmondod melyik fajta!
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2017
Ha megmondanád a jármű típusát, többre jutnánk. Vagy egy fénykép.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2017
Köszönöm a segítséget, lemértem és megrendeltem bele a munka akkumulátorokat. Nagyon régi járgány, át is lett már festve, így nem találtam rajta semmilyen feliratot. Aki eladta 7 éve használta utoljára, emlékezett rá, hogy 12V és hogy 2 db kell. Méretileg belefér a 2db 12V 80Ah-s.
Az jó, minél nagyobb kapacitású akku kell, ami csak betehető. Mielőtt beteszed, mérd meg a kapocsfeszültségeiket töltés előtt, és után is, minél egyformábbak, annál jobb.
Szia, Ha 2 új, s egyforma, nem lehet nagy különbség köztük. De azért tájékozódásnak nem árt amit "pucuka" ajánlott. Ami lényeges, szeretnek mindig feltöltött állapotban lenni, meghálálják élettartamban. Az akkumulátor teljes feltöltöttsége 2,6V/ cella értéknél következik be, ez viszont már gázfejlődéssel, vízvesztéssel jár, tehát az új fajta zárt reszerűeknél elméletileg nem kívánatos. Van ugyan a fedél alatt egy pára-visszanyerő csatorna, de 100%-ban nem képes rá, azért s van az oldalán a tágulási lyuk. Azoknál marad a 14,2-14,5 V max érték. Az 1. fajta töltésnél célszerű az elektronikát leválasztva tölteni, nem ismervén, nem biztos, hogy kedvelné ezt az értéket. Természetesen kis pihenővel beáll a rendes értékre, viszont ilyenkor a cella teljes egészében "kémiailag" meg van mozgatva, s minimális a szulfátodás. Célszerű egy 12/20A minimum, vagy 24/ 10-15 A-es töltő beszerzése, vagy építése. Ha jól van a trafó méretezve, gyakorlatilag nem kell bele semmilyen szabályozó áramkör, habár mikromontrolleres vezérléssel vannak ellátva, az SCR típusokon kívül nem sok szerepe van. Ha a töltőfesz értéke jól van beállítva az akksi annyit áramot vesz fel amennyit kíván. Ezért is írtam a szokásos 1/10A töltőáramnál picit többet, mert induláskor simán felveheti, főleg ha eléggé le van merülve.Amit még + ban tud a ucontrelles vezérlés, egy 8-12 órás végső lekapcsolás, amennyiben nem érzékeli az akksit előtte feltöltöttnek. Tehát egy éjszakára nyugodtan rajta lehet hagyni a töltőn, mert a feltöltés vége felé erőteljesen leeseik a töltőáram, de rajta kell még ilyenkor hagyni, pár órát, mert ez végzi a "kiegyenlítő" töltést, vagyis a cellákat azonos szintre hozza.
Remélem segítettem, hogy az aksid a leghosszabb élettartamú, a gép pedig mindig munka kész legyen?! ![]()
Sziasztok ! Lenne egy olyan kérdésem,hogy melyik tipúsú munkaakkumulátor a legmegbizhatóbb? Szeretnék egy 100 Ah-ás körülit venni az elektromos csónak motorhoz ,de az is lehet,hogy kettőt párhuzamba kapcsolva. ( Pl varta ,banner vagy melyik a jobb ,megbizhatóbb )
Üdvözlettel : Józsi
Én nem kötném párhuzamba. Inkább vagy egyik, vagy másik. Így ha lemerül az egyik Van MÁSÍÍÍÍK!
![]()
Szerintem olyat vegyél amit a "hajózási" boltba ajánlanak, illetve ott vedd meg ha hosszú üzemidőt akarsz.
FIAMM típusú akkukat (is) telepítünk mobiltelefon bázisállomásokra. Azok bírják a kiképzést, cserébe jó drágák. Hasonló kinézetű (citromsárga) PowerSafe akkukat is tudom "ajánlani", hasonló árkategóriában.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
Ha már van kettő, én sem kötném párhuzamosan. Sokkal inkább ez a van másik technológia, még mindíg ki tud menteni az óceán közepéből.
Jó-párat teszteltem anno, szünetmentesekben, nekem is a FIAMM jött be árban és élettartamban egyaránt.
Nekünk gépjármű indítóakkuként volt hozzá "szerencsénk", nem fogunk többet rendelni belőle, megjegyeztük a nevét egy életre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |