Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   704 / 1116
(#) xxxyyy válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 20, 2017 /
 
Nemrég én is ilyet kerestem. A végén ezt választottam:
FSP HEXA+ 400W
Br. 14k alatt kapható, akár 5 év garival is.
(#) Kari55 hozzászólása Ápr 20, 2017 /
 
Sziasztok.
Előre bocsájtom, hogy nem hiba, csak...

Van a gépemen a "Lastpass" program, (nem tudom ki ismeri) és az van, hogy a Firefoxban automatikusan megnyílnak az almenük ha fölé viszem az egérmutatót, de a Chrome-ban nem.

Már kerestem mindenhol a Lastpass és a chrome beállításokban, de eddig nem sikerült megtalálnom.

Köszönöm.
(#) steelbird válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 20, 2017 /
 
Nem lesz benne plusz videókártya sem, csak az alaplapi, tehát nem erőmű kell. A lényeg a hosszú távú stabilitás inkább, viszont valami ésszerű költségkereten belül. Nem cél a legolcsóbb tápegység, de nem is a legdrágább kell neki. Sokat lehet olvasni mostanában pl. a Chieftec tápok megbízhatatlanságairól, pedig nem a legolcsóbbak azok sem.
Nekem pl. kínai megy 10 éve, most épp az i7 -es procis gépemben. Még a régi P4 -es gépemből lett átmentve és köszöni szépen, még jól van. Egy Delux házzal együtt lett véve anno...
(#) tbarath válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 20, 2017 /
 
Akkor a 400W túlzás. Persze lehet ilyet venni, de szükség nincs ekkora teljesítményre.
Brand PC gyártók (Dell, HP, Lenovo, stb.) a Prescott P4 korszakban simán is betettek 250W-os tápokat a gépeikbe és nem volt velük baj, már leszámítva a gyenge elkós szériákat, mert a nagy ócsítással ők is belefutottak a késbe.

Szerintem inkább egy nagyobb PC boltot kellene megkeresned a kérdéssel, ők sokkal nagyobb mintával dolgoznak, nekünk jellemzően csak 1-1 termékkel van jó vagy rossz tapasztalatunk. Én legutóbb egy Lenovo tápot vettem, olcsó volt és nehéz...
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 22, 2017 /
 
Nem hiba, csak hátha valaki meg tudná mondani, hogy a Lenovo T60 laptop cpu "T2400" helyére betehető-e a Lenovo T61 laptop cpu "T7200", ha igen gyorsabb lesz, vagy egyéb okok miatt mégsem nyerek vele. Nem merem megpróbálni, hátha tönkremegy valami.
Köszönöm.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 / 1
 
Idézet:
„Available processors are:
Intel Core Duo processor T7200 (2GHz), T7400 (2.16GHz)
4 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus
Intel Core Duo processor T5500 (1.66GHz), T5600 (1.83GHz)
2 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus
Intel Core Duo processor T2300 (1.66GHz), T2400 (1.83GHz), T2500 (2GHz), or T2600 (2.16GHz)
2 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus
Intel Core Solo processor T1300 (1.66GHz)
2 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus”

Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Köszönöm, leírás szerint mehet bele.
(#) didyman válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Nem lehet kisebbet kapni. Aktív PFC meg mindegyikben van, egyes, ház mellé járó tápokban akad még passzív. A márkás komplett gépek tápjait maximum bontóból lehet megvenni egy minőségi ATX táphoz mérhető, csak annál sokkal olcsóbb áron, de gyakran nem stimmel az ATX méret, még ha elsőre úgy is tűnik, meg még gyakrabban az alaplapi csatlakozó, vagy a kábelek hossza sem.
(#) Atic hozzászólása Ápr 23, 2017 /
 
Hello,
Szeretnék segítséget kérni hogy, mily módon lehet egy Becker GPS BE Z 103 memóriáját bővíteni, nagyobb terjedelmű térkép frissítéséhez?
És hogyan lehet egy Mio PDA P560 ast csatlakoztatni a számítógép rendszeréhez? Wind 8.1 ; és Wind 7 es operációs rendszerek esetén.
(#) tbarath válasza didyman hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Szia Csöcsmen, rég láttalak
Én pár éve (3-5) vettem utoljára tápot, akkor pont találtam 5k alatt 300W környéki Lenovo-t a sarki kisboltban, standard ATX mérettel és lyukakkal. Most is látok ilyet az árlistában (hardverker), de nem olcsó...
Szóval lehet hogy csak bemákoltam, vagy azóta sokat változott a piac, nem tudom, lehet most nem éri meg kisebbet venni. Mindenesetre 400 Wattra egy desktop gépben csak extrém VGA vagy sok vinyó esetén van szükség. De ezt Te is pontosan tudod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Máj 2, 2017 /
 
Sziasztok, Egy szgép újraindítás után, /Win10/ bedugva maradt a külső HDD, s nem látja az disk management sem. XP-re, Linuxra dugva viszont hibátlanul olvasható, írható. Találkozott már valaki ilyen baromságával a Windowsnak??
(#) dokidoki válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
bilgécz óta bármi lehetséges, még az ellenkezője is. Bocs.
(#) Pacso hozzászólása Máj 2, 2017 /
 
Sziasztok! Adott egy Fujitsu siemens asztali gép, dual proci, win.7 telepítés után néha magától elindul ! Mi lehet a hiba illetve hogyan lehet elhárítani ??
(#) Hx-2 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Elsőre nézd meg milyen fájlrendszer van a külső HDD-n.
(#) nedudgi válasza Pacso hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Ha jól értelmezem(?) a kérdésedet, akkor be van állítva a BIOS-ban, hogy automatikusan induljon a gép a tápfesz megjelenésekor. Ehhez már csak egy kontakthibás hálózati táplálás kell.
Az is lehet, hogy azt szeretted volna írni, hogy újraindul a bekapcsolt gép, azt meg bármi okozhatja: rosszindulatú program, elégtelen hűtés, szoftverfrissítés.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
(#) kala1982a válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Jobbegérgomb a sajátgépre, kezelés. Lemezkezelő, majd kikeresed a HDD-t, a partícióra jobb klikk, meghajtó betűjel hozzáadása.
(#) Pacso válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Szia! Lehet hogy értelmetlen a kérdésem. De az a gond,hogy este kikapcsolom a gépet és éjjel gondol egyet és bekapcsol !
(#) vargaf válasza Pacso hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Ha Win7-et használsz nézd meg az ütemezett feladatokat és a frissítési beállításokat. A frissítés alap beállításban 3:00-kor indítja a gépet és telepíti a frissítéseket.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2017
(#) BEMcorp válasza vargaf hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
No, ilyet se láttam még. Mármint hogy bármelyik windows verzió bekapcsolná a gépet, normál 'off' állapotból.
A biosban -néhány alaplapnál- lehetséges ilyen opció, de a windows nem tud ilyet szerintem.

Pacso:

Esetleg nem rádiós billentyűzeted/egered van? Nekem az csinált ilyesmiket egy időben. A másik amit el tudok képzelni, egy haldokló tápegység és/vagy alaplap esete.
(#) RoliNyh válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Pedig épp azért nyomógombosak (és nem on off kapcsolósak) az ATX tápegységek. Pl hálózaton keresztül ha a BIOS -ban engedélyezve van Wake Up (vagy ezzel egyenértékű) funkció, akár távolról is bekapcsolható egy számítógép. Aktiválható billentyűzetről, egérről de akár hálózaton keresztül is...
Pacso, ennek nézz utána. Esetleg a windowsban az energiagazdálkodási lehetőségeknél is megtalálható ilyen beállítás (bár ha minden igaz, akkor ott csak az alvó módból való felébresztést lehet tiltani/engedélyezni)...
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2017
(#) zoszka válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Pedig de...
(#) BEMcorp válasza RoliNyh hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Igen, "aktiválható" billentyűzetről, magam is úgy használom mind 3 gépemet. De billentyűzetről, nem pedig egy olyan szoftverből (windows), ami majd akkor fog futni, ha egyszer betöltődött abba a ramba, ami majd akkor kerül feszültség alá, ha elindult a táp.
Ez így kicsit a mocsárból saját magát hajánál fogva kiemelő ember esete, nem?
A hálózati bekapcsolás is biosba van, nem pedig windowsba (ami ugye nem fut, mert ki van kapcsolva a gép).
De természetesen, ez mind csak akkor igaz, ha normál kikapcsolásról van szó, nem pedig valamilyen alvás üzemmódról.
(#) BEMcorp válasza zoszka hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Ezzel az érveddel nem tudok vitatkozni...
(#) david10 válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Én is tegnapelőtt éjjel láttam ilyent. Ha valaki mondta volna nekem, én se hittem volna el.
Tegnapelőtt este a Windows 10-et alvó állapotba "kapcsoltam ki", (mert így sokkal gyorsabban bekapcsol+kikapcsol+a programokat se kell bezárni).
Éjjel, már nem emlékszem pontosan, de alighanem 3 fele kapcsolt be és fél órán át frissített. Az agyvérzés határán voltam...
(#) bbb válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
A Windowsban próbálj meg egy ütemezett feladatot létrehozni. Ott találsz majd olyan pipát, hogy a windows felébresztheti a számítógépet a feladat futtatásához. Na ez a pipa pont ezt csinálja, azaz ha a géped elment csicsikálni, akkor fel fogja ébreszteni.
(#) vargaf válasza david10 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Ezt írtam, de aki nem látott még ilyet el sem akarja hinni. A lényeg az alvó vagy hibernált állapot.
(#) Ktulu válasza Pacso hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Win7 telepítés előtt nem csinálta?
Mérj rá az alaplapon a PWR gomb két tüskéjére. Az egyik test, a másikon +3V kell legyen.
(#) KTobi válasza vargaf hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Ahogy egy kikapcsolt mobil is bekapcsol az ébresztőórára, ugyan ezt meg lehet csinálni számítógéppel is. Volt aki még XPn állított be ébresztőórát. Valószínű, hogy beütemezi a feladatot a BIOS óra részének, és az indítja a gépet, nem a futó windows (mivel az nincs). De ha ezt nem tudná megtenni akkor a restart sem létezne windowsból. Nem csak hibernált vagy alvó állapot, teljesen kikapcsolt állapotból is tud indulni.
(#) vargaf válasza KTobi hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Ezt BEMcorp-nak mondjad, én tudom, az én gépem is megcsinálta ezt, míg a telepítési beállításokat nem állítottam át az alapértelmezettről.
(#) BEMcorp válasza vargaf hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
De srácok, itt végig alvó állapotokat emlegettek (a BIOS-ba beavatkozáson kívül). Az eredeti kérdést felvető kolléga kikapcsolt állapotról írt. (a hibernálást megint csak kihagynám, mert az is teljes kikapcsolással jár, csak ugye előtte tárolja a memória tartalmát).
És mivel sok alaplap nem ismeri ezt az időzített bekapcsolást, így tartom magam ahhoz, hogy NEM a windows kapcsolja be a normális kikapcsolásból a gépet.
Következő: »»   704 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem