Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem kötekedni akarok, csak nekem is van néhány kimaradt vályog téglám.
![]() Amikor gyerek voltam az én nagymamámnál volt egy úgynevezett épített katlan az udvaron , amibe az üst bent bele. Na azt hiszem az vályogból volt.
Tudom, hogy nem kötekedsz. A "tapasztott" kemence is vályogból van. A vályog az anyag (agyag), nem a kialakítás (pl. tégla).
![]()
Sziasztok!
Nincs köztetek olyan vállalkozó szellemű ember aki pár doboz sörért lefordítana nekem 15 nem tömör oldal francia szakirodalmi doksit. Elkezdtem google fordítóval de sokszor nem tudom mire gondolhat ott a szöveg. Aki vállakozó szelle mű kérem keressen meg privátba,köszönöm ![]()
Üdv!
Van itt olyan, aki jártas az Access 2013 használatában? elakadtam, és szükségem lenne egy kis segítségre.
Nem ígérek semmit, de egy próbát megér... írj privátban
![]()
Ha nincs vállalkozó, küld át a citromélemre a szöveget (a többit priviben).
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy mobilnetező, de időnként csak használom egy kicsit. Miért van az, hogy a telefon adatforgalom számlálója jóval kevesebb megabyte-ot mér, mint amit a szolgáltató? Eléggé zavaró, mert szeretném beosztani az adatmennyiséget. Ráadásul nem is értem az okát mivel ez nem analóg mennyiség mint a feszültség, hogy eltérő műszerek (ha nincsenek jól beállítva) eltérő feszültséget mutatnak, hanem digitális azaz "egyenként lehet megszámolni" a biteket. (Elnézést a moderátoroktól, ha ez nem volt eléggé OFF)
Csak egy tipp és lehet, hogy butaság is, a telefon számlálója esetleg nem a totális adatforgalmat méri és vannak ezen kívüli "fogyasztóid". Mekkora a különbség?
Az adatforgalmat mérni nem is olyan egyszerű dolog. A mobilhálózatoknál ez megoldott kérdés, de a vezetékes szolgáltatók nem költöttek drága tarifa szoftverekre, ezért ők többnyire korlátlan netet árulnak. A mobil szolgáltatóknál ez kicsit másképp van, a bázisállomás kapacitását az adatforgalom is terheli, torlódást okozhat, ami az alapszolgáltatás rovására mehet, ami persze bővítést, beruházást jelent. Ráadásul a bővítésnek frekvencia korlátai is vannak.
Az eltérés attól (is) lehet, hogy a mobil szolgáltató a komplett adatforgalmat méri, le, és feltöltést is egybe. a mobil nem tudom mit mér, de a használati utasításban régen szerepelt hogy a szolgáltató, és a mobil által mért adatmennyiség eltérhet. az is lehet, hogy a mobil csak a hasznos adatmennyiséget méri, az átvitelhez szükséges egyéb adatokat nem.
Arról nem is beszélve, mikor a legkisebb egység mondjuk 1K, te meg csak messengeren küldesz egy ok szócskát, ami 50byte-ban maximum átmegy (címzett, idő, feladó, stb).
Nemsoká kész de még nem tudom a kályha lapot hogy aplikáljam a tetejére. Javaslat?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
Szia! Általában a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. Szögvaskeret, és beleülő módon a lap. Lehetőleg jó vastag acél. Akkor van súlya és tartja a hőt is.
/Nagyon fontos, hogy a keret, amibe beleül, az semmiképp se kapjon közvetlenül hőt az égéstérből, a vályog mindenképpen nyúljon túl rajta! A hőtágulás más lehet, a keret ne hevüljön fel.
A fedél ami benne van, nem visz el neki túl sok meleget, és az átadás is gyenge. Legalább 2–3 mm es játéka legyen hidegen! A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
Szerkezetileg így néz ki. Nem kell a vaslap és a keret közé szigetelő anyagot rakni ami hőálló?
Megvan hogy honnan szedted a kiinduló konstrukciót.
Tudtam hogy ismerős valahonnan a jó öreg Transmission Line ![]()
Sok tervet átnéztem mire megterveztem magamnak több kombináción át.
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata homokfúvóval? Találtam elfogadható áron fújópisztolyt. Mennyire éri meg az árát úgy, hogy egy évben 2-3 alkalomnál többször nem volna használva, de olyankor nagyon kéne? Árbelileg elfogadható, csak tapasztalatok érdekelnek. Ma javítottam megy egy kiskompresszort, csak kell hozzá vennem biztonsági szelepet, nézelődtem a neten, hogy hol találnék jó áron megfelelőt, közben akadtam rá erre a pisztolyra.
Ez nem jó homokra. Régen ilyennel fújták a Zsiguli aljára a fáradt olajat alvázvédő gyanánt.
Ez jó! Kis kompresszor nem nagyon jó hozzá. Legalább 100literes tartálya legyen. A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2017
A tégla kályhába se volt hamuzó úgyis mindig bedugult. Majd lapátolok.
Ha nem oldódott meg nekem is írhatsz hátha
![]()
Sziasztok!
Nincs esetleg valakinek olyan ismerőse aki kitudna cserélne nekem egy ősöreg öntött vas kádat? Budapest kispesten. Régit el is kéne szállítani
Elvileg bármelyik vízvezetékszerelőt megkérdezheted mert nekik az olyan kád kincs, örömmel elviszik . Az enyémért még egy plusz fuvart is bevállalt magának a srác, én meg örültem, mert utána az akrilban nem hűlt ki 5 perc után a víz, meg nem fagytam meg ha hozzáért fürdés közben a kezem vagy a lában az oldalához.
![]()
Nekünk van elfekvőbe de gondoltam rá, hogy alul fűtéses legyen de mivel a házba nincs vìz ìgy letettem róla.
Nekik annyira kincs, hogy nem a hulladékba viszik, hanem a zománcozást felújíttatják (max. 70-80e.), és aki tudja, hogy ez örök darab, bőven a 200e.-t is megadja érte!
A legjobb technológiával is megvan annak az árnak a feléből. Viszont attól még ugyanúgy hideg, plusz aki utána azt annyiért megveszi az meg is érdemli hogy abban fürödjön...
Nem hideg az ha elég meleg a beleengedett víz. Ráadásul tovább marad benne meleg.
Hello! Kedves sokat tapasztalt emberek lenne egy kérdésem. Vásároltam egy SMKP-t adásvételi szerződéssel ahogy a nagy könyvbe megvan írva. Körülbelül egy év múlva befejeztem végre de akadt egy kis problémám. Mint kiderült már cseréltek benne blokkot így, a szám nem valós ami az adatbálán van. A volt tulajt már nem érem sajnos utol. EZ esetben mit tehetek legális úton, hogy megköthessem a biztosítást és a rendőr ne büntethessen meg? Elméletben lehetséges ebben az esetben az eredetiségvizsga utólag? Nem karom az eredeti adásvételit eldobni és ""valakivel"" írni egy másikat mert ez illegális"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |