Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2731 / 3654
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

Nem kötekedni akarok, csak nekem is van néhány kimaradt vályog téglám.
Amikor gyerek voltam az én nagymamámnál volt egy úgynevezett épített katlan az udvaron , amibe az üst bent bele. Na azt hiszem az vályogból volt.
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

Tudom, hogy nem kötekedsz. A "tapasztott" kemence is vályogból van. A vályog az anyag (agyag), nem a kialakítás (pl. tégla).
(#) silent15 hozzászólása Ápr 28, 2017 /

Sziasztok!
Nincs köztetek olyan vállalkozó szellemű ember aki pár doboz sörért lefordítana nekem 15 nem tömör oldal francia szakirodalmi doksit. Elkezdtem google fordítóval de sokszor nem tudom mire gondolhat ott a szöveg. Aki vállakozó szelle
mű kérem keressen meg privátba,köszönöm
(#) szucsistvan123 hozzászólása Ápr 28, 2017 /

Üdv!
Van itt olyan, aki jártas az Access 2013 használatában? elakadtam, és szükségem lenne egy kis segítségre.
(#) gernerakos válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /

Nem ígérek semmit, de egy próbát megér... írj privátban
(#) granpa válasza silent15 hozzászólására (») Ápr 29, 2017 /

Ha nincs vállalkozó, küld át a citromélemre a szöveget (a többit priviben).
(#) kérdező hozzászólása Ápr 29, 2017 /

Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy mobilnetező, de időnként csak használom egy kicsit.
Miért van az, hogy a telefon adatforgalom számlálója jóval kevesebb megabyte-ot mér, mint amit a szolgáltató? Eléggé zavaró, mert szeretném beosztani az adatmennyiséget. Ráadásul nem is értem az okát mivel ez nem analóg mennyiség mint a feszültség, hogy eltérő műszerek (ha nincsenek jól beállítva) eltérő feszültséget mutatnak, hanem digitális azaz "egyenként lehet megszámolni" a biteket.
(Elnézést a moderátoroktól, ha ez nem volt eléggé OFF)
(#) ronin75 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 29, 2017 /

Csak egy tipp és lehet, hogy butaság is, a telefon számlálója esetleg nem a totális adatforgalmat méri és vannak ezen kívüli "fogyasztóid". Mekkora a különbség?
(#) pucuka válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 29, 2017 /

Az adatforgalmat mérni nem is olyan egyszerű dolog. A mobilhálózatoknál ez megoldott kérdés, de a vezetékes szolgáltatók nem költöttek drága tarifa szoftverekre, ezért ők többnyire korlátlan netet árulnak. A mobil szolgáltatóknál ez kicsit másképp van, a bázisállomás kapacitását az adatforgalom is terheli, torlódást okozhat, ami az alapszolgáltatás rovására mehet, ami persze bővítést, beruházást jelent. Ráadásul a bővítésnek frekvencia korlátai is vannak.
Az eltérés attól (is) lehet, hogy a mobil szolgáltató a komplett adatforgalmat méri, le, és feltöltést is egybe. a mobil nem tudom mit mér, de a használati utasításban régen szerepelt hogy a szolgáltató, és a mobil által mért adatmennyiség eltérhet. az is lehet, hogy a mobil csak a hasznos adatmennyiséget méri, az átvitelhez szükséges egyéb adatokat nem.
(#) Kovidivi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 29, 2017 /

Arról nem is beszélve, mikor a legkisebb egység mondjuk 1K, te meg csak messengeren küldesz egy ok szócskát, ami 50byte-ban maximum átmegy (címzett, idő, feladó, stb).
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 30, 2017 /

Nemsoká kész de még nem tudom a kályha lapot hogy aplikáljam a tetejére. Javaslat?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /

Szia! Általában a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. Szögvaskeret, és beleülő módon a lap. Lehetőleg jó vastag acél. Akkor van súlya és tartja a hőt is.
(#) Stewe válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /

/Nagyon fontos, hogy a keret, amibe beleül, az semmiképp se kapjon közvetlenül hőt az égéstérből, a vályog mindenképpen nyúljon túl rajta! A hőtágulás más lehet, a keret ne hevüljön fel.
A fedél ami benne van, nem visz el neki túl sok meleget, és az átadás is gyenge.
Legalább 2–3 mm es játéka legyen hidegen!
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
(#) jani1987 válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /

Szerkezetileg így néz ki. Nem kell a vaslap és a keret közé szigetelő anyagot rakni ami hőálló?

Névtelen.jpg

(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 1, 2017 /

Megvan hogy honnan szedted a kiinduló konstrukciót.
Tudtam hogy ismerős valahonnan a jó öreg Transmission Line
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 1, 2017 /

Sok tervet átnéztem mire megterveztem magamnak több kombináción át.
(#) elektroncso hozzászólása Máj 1, 2017 /

Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata homokfúvóval? Találtam elfogadható áron fújópisztolyt. Mennyire éri meg az árát úgy, hogy egy évben 2-3 alkalomnál többször nem volna használva, de olyankor nagyon kéne? Árbelileg elfogadható, csak tapasztalatok érdekelnek.
Ma javítottam megy egy kiskompresszort, csak kell hozzá vennem biztonsági szelepet, nézelődtem a neten, hogy hol találnék jó áron megfelelőt, közben akadtam rá erre a pisztolyra.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 1, 2017 /

Ez nem jó homokra. Régen ilyennel fújták a Zsiguli aljára a fáradt olajat alvázvédő gyanánt.

Ez jó! Kis kompresszor nem nagyon jó hozzá. Legalább 100literes tartálya legyen.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2017
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 1, 2017 /

A hamut hol fogod kiszedni?
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Máj 1, 2017 /

A tégla kályhába se volt hamuzó úgyis mindig bedugult. Majd lapátolok.
(#) kowi válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /

Ha nem oldódott meg nekem is írhatsz hátha
(#) jani1987 hozzászólása Máj 4, 2017 /

Alakul a technika.
(#) elactrofan hozzászólása Máj 4, 2017 /

Sziasztok!

Nincs esetleg valakinek olyan ismerőse aki kitudna cserélne nekem egy ősöreg öntött vas kádat? Budapest kispesten.
Régit el is kéne szállítani
(#) Ge Lee válasza elactrofan hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Elvileg bármelyik vízvezetékszerelőt megkérdezheted mert nekik az olyan kád kincs, örömmel elviszik . Az enyémért még egy plusz fuvart is bevállalt magának a srác, én meg örültem, mert utána az akrilban nem hűlt ki 5 perc után a víz, meg nem fagytam meg ha hozzáért fürdés közben a kezem vagy a lában az oldalához.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Nekünk van elfekvőbe de gondoltam rá, hogy alul fűtéses legyen de mivel a házba nincs vìz ìgy letettem róla.
(#) gkari válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 4, 2017 /

Nekik annyira kincs, hogy nem a hulladékba viszik, hanem a zománcozást felújíttatják (max. 70-80e.), és aki tudja, hogy ez örök darab, bőven a 200e.-t is megadja érte!
(#) sany válasza gkari hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

Azt hittem a fémfelvásárlóhoz viszik el.
(#) Ge Lee válasza gkari hozzászólására (») Máj 5, 2017 /

A legjobb technológiával is megvan annak az árnak a feléből. Viszont attól még ugyanúgy hideg, plusz aki utána azt annyiért megveszi az meg is érdemli hogy abban fürödjön...
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 5, 2017 / 1

Nem hideg az ha elég meleg a beleengedett víz. Ráadásul tovább marad benne meleg.
(#) MikulaSan hozzászólása Máj 5, 2017 /

Hello! Kedves sokat tapasztalt emberek lenne egy kérdésem. Vásároltam egy SMKP-t adásvételi szerződéssel ahogy a nagy könyvbe megvan írva. Körülbelül egy év múlva befejeztem végre de akadt egy kis problémám. Mint kiderült már cseréltek benne blokkot így, a szám nem valós ami az adatbálán van. A volt tulajt már nem érem sajnos utol. EZ esetben mit tehetek legális úton, hogy megköthessem a biztosítást és a rendőr ne büntethessen meg? Elméletben lehetséges ebben az esetben az eredetiségvizsga utólag? Nem karom az eredeti adásvételit eldobni és ""valakivel"" írni egy másikat mert ez illegális"
Következő: »»   2731 / 3654
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem