Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   218 / 287
(#) erdgab válasza kicsizsola hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
Vagy a tirisztor hibás vagy a vezérlő köre,ott keress hibát.
(#) kicsizsola válasza erdgab hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
Van ez a kis tranzisztor .2N 6027 E49 ez mire szolgálhat? Már ahogy nézem volt cserélve talán ez lehet a hiba most is .Ahogy nézem az előző szerelő is tud forrasztani
(#) mex válasza kicsizsola hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
PUT
Ez az alkatrész gyújtja be a tirisztort.
(#) irka hozzászólása Máj 24, 2017 /
 
Üdv!
A villámhárítót ha kell, melyik szakaszra kell beépíteni és hova kell kötni? Földre? Meg lehet oldani házilag is a kivitelezést, hogy ne kelljen gyárit venni?
Köszi!
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 27, 2017 /
 
Jó estét
Ismeri valaki az AHV 2005-típusú magyar gyártmányú villanypásztort mert nem tudom mi a gond nem ad ki feszültséget és nem tudom hol kezdjem a hiba keresését ?
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Szia

tegyél fel egy-két fotót a belsejéről mert ha emlékem nem csal, inverteres is van belőle, meg hálózati is.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
(#) Remci válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Szia!
Ő lesz az,igaz? Bővebben: Link . Alatta a 6.-ik hozzászólásban ott a kapcsolási rajza. Hozzám is már most hozták a sokadikat, abban a fazék vasmagos tekercs ment zárlatba, a 230/12v-os trafó primerje megszakadt és az egész trafó szó szerint felpúposodott.
(#) erdgab válasza ironmen hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Kérdés,hogy hallod e működni az inverter részt,hallhatóan sípol.Én most javítottam kettőt az egyikben nem nem ment az inverter,a 25K trimmer volt szakadt és mindkettőben szakadt volt a puthoz menő 2,2M és 47K ellenállás (szó szerint elrothadtak).Ezek mellett lehet más hiba is ahogy Remci is írta.A linkelt kép alapján ellenőrizd a trimmer bal oldalánál látható kék és fekete vezetékeket,elvileg itt kell mérned 4-500 voltot.
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 28, 2017 /
 
Az inverter rész működik mert halszik,hogy sípol,az igazság hogy nem vagyok igazán otthon az elektronikában egy barátom hozta nézzem meg ha sikerül megjavítani jó hanem dobjam a kukába én meg próbálom azért kérdezek szakembereket én villanyszereléssel foglalkozom.
Köszi minden segitséget
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Multival mérd meg, hogy mennyi az egyenirányítás után a feszültség ( inverter után ) Egyszerűen mérj az indító kondi két pólusán.. ha ott megvan a kellő feszültség ( kb 400 V ) akkor a tirisztort cseréld ki. Ha nincs feszültség, akkor lehet zárlatos kondi - szakadt gyújtótrafó - hibás egyenirányító dióda -vagy inverter trafó ( fazékmagos tekercs szekunder menetzárlat ) így ebben a sorrendben
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 28, 2017 /
 
Holnap meg mérem amiket mondtál és majd írok.
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 30, 2017 /
 
Meg mértem a kondi két pólusán de nincs feszültség ahogy írod abban a sorrendben kezdjem cserélni az alkatrészeket? Van egy rajz esetleg amelyiken az alkatrészek adatai is fel vannak tüntetve?
(#) erdgab válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 30, 2017 / 1
 
Szia!
Mellékelem a rajzot,mérd végig az alkatrészeket.
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 30, 2017 /
 
Ha a kondin nincs feszültég, először kösd ki a trafót ( egyszerűen hidald át egy darab dróttal a 15 -1 -es pontot ) és akkor mérj a kondin. Ha így van feszültség, akkor a gyújtótrafó szakadt, ha nincs akkor lehet továbblépni..

A mellékelt rajz alapján kövesd le.. ha nem megy kérdezz vagyunk páran akik építettünk ilyet vagy hasonlót.. nem ördöngösség a távjavítás sem
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 30, 2017 /
 
Nem látom 15-1-es pontokat a rajzon?
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 31, 2017 /
 
Az autó gyújtótrafó két réz saruja
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 31, 2017 /
 
Áthidaltam a rajz szerint de igy sincs feszültség a kondin mi következik hol mérjek tovább a rajzon jelöljétek meg legyertek szívesek. Köszönöm
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 31, 2017 /
 
A piros x el jelzett pontokon mérj váltófeszültséget, de előtte forraszd ki a C5 egyik lábát. Ha van 2-300V. akkor a bekarikázott tirisztort cseréld ki, mert zárlatos. Ha nincs feszültség az x el jelzett pontokon, akkor az inverter trafó szekundere szakadt. De az inverter trafó utáni diódákat is ( D8 -D11 ) mérd ki természetesen.
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 31, 2017 /
 
A kijelölt pontokon nincs feszültség,a diódákat kimértem jók, karikázd be légyszíves mit kell kicserélni és az értékét. Köszönöm
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 31, 2017 /
 
Ha nincs feszültség, de az inverter sípol, akkor az inverter trafó szekundere szakadt. Újra kell tekerni sajnos. A fazékvasmagos tekercs.. annak a szekunderén kell lennie legalább 250-350 V-nak.. az volt x-el jelölve.
(#) Faxelektro hozzászólása Máj 31, 2017 /
 
A sípolás az halszik, nem lehet ilyent üzletben vásárolni?
(#) ironmen válasza Faxelektro hozzászólására (») Máj 31, 2017 /
 
Nem nagyon.. Azt sajna meg kell tekerni.
(#) Cavalier hozzászólása Jún 1, 2017 /
 
Lehet a nagy kondi is zárlatos, akkor is megy az inverter, de nem fog felmenni a feszültség.
(#) Faxelektro hozzászólása Jún 1, 2017 /
 
A nagy kondit lekötöttem és betápláltam 220Voltal majd kisütöttem gondolom akkor jó.
(#) Bl4ck0ut hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Sziasztok!

Valaki csinált már csigák ellen elemes villanypásztort? Próbáltam már mindent, de így is lelegelik a veteményt... Arra gondoltam, hogy egy 9v-os elemből készítenék nekik villanypászort. Viszont szeretnék valami elemtöltöttség visszajelzést is, mondjuk egy leddel. De gondolom így hamar lemerülne az elem. Ezt inkább ki kellene hagynom? Valaki készített már ehhez hasonló dolgot? Tudnátok adni tippet ehhez az ötlethez? Nagyon kezdő vagyok az elektronikában, ezért is kérek segítséget tőletek. Előre is köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
(#) ironmen válasza Bl4ck0ut hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Csak akkor van értelme, ha a talajtól 4-6 mm magasságban kifeszítesz párhuzamosan két szál csupasz rézdrótot, és az egyik a föld, a másik a nagyfesz.. De előtte szőrteleníteni kell alatta a talajt

Egyszerűbb ha veszel 4 Indiai futókacsát.. Nálunk az összes csigát megették, de még a petéket is.. Ha viszont nincs biztosítva a kellő csigapopuláció, akkor feleszik a salátát, és mindent ami finom..

Bővebben: Link
(#) zombee hozzászólása Jún 8, 2017 /
 
Sziasztok! GSM-riasztót szeretnék építeni a villanypásztorom (gyári, napelemes) mellé, ugyanis a területünkön vadul terepjáróznak és néha elszakítják/kidöntik a vezetéket, elszabadulnak a tehenek.
A GSM és mikrovezérlős rész nem probléma, a nagyfeszültséget érzékelő fokozat ami kérdéses.
Nagyon fontos hogy az érzékelő ne terhelje le a vezetéket, és nem árt ha a bemeneti fokozatot
sem égetné le a nagyfeszültségű áram. Több száz MOhm-os ellenállással azért kicsit macera...
(#) Cavalier válasza zombee hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Pár megaohm elég, de akár a glimmlámpa+fototranzisztor is működik és akkor le is van választva.
(#) zombee válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Pont a nagyságrendek érdekeltek, köszönöm. A glimm lámpára és leválasztásra nem is gondoltam, csak képeken láttam hogy az "érintésmentes", off-line tesztereken ilyen van.
Én on-line tesztert akarok építeni ami folyamatosan figyel, és a villanypásztor impulzusait elektronikus egységgel (pl. komparátor) feldolgozható jelekké alakítja át.

Kicsit azért még csodálkozom a "pár megaohm" dolgon. Lehet hogy én vagyok kicsit "kezdő" ebben a témában, de egy 10 kV-os cuccnál pár MOhm már 10W vagy afölötti teljesítményt feltételez. Persze csak impulzusszerűen, de attól tartok, ez már leterheli a vezetéket. A glimm lámpa ezen a feszültségen kb. mintha ott se lenne (zárlat).
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
(#) Remci válasza zombee hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Szia!
A 2017-es RtÉk-ben van egy villanypásztorhoz való ellenőrző ketyere, de sajnos csak így tudtam lementeni.

Dok1.doc
    
Következő: »»   218 / 287
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem