Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akku csere: tablet, PC, stb.
 
Témaindító: ludus, idő: Jan 11, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) bfecu válasza Barret hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Én egy telefontöltővel próbát végeztem Csati vége lecsip rákötve direktbe egy tablet akkura
pár órán keresztül langyos töltő hidegre váltott és az akkuba a fesz 4.1V volt Ebből kiindulva
kényszer megoldás kép lépném meg az átkötést
Szerintem ha hosszabban rajta hagytam volna feltöltötte volna 4,2V ig Akku nem melegedett.
A telefon töltök is Li-po akkukhoz készültek tudtommal??.
(#) Kovidivi válasza bfecu hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Azért a tűzoltók száma legyen előkeresve. Töltő IC tölt, nem pedig egy stabilizált táp.
(#) djkoxi hozzászólása Máj 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Gondom van a tabletünk akkujával, vagy elektronikájával. Nem veszi a töltést, és a tablet be sem indul így. Jól látom, hogy a töltésvezérlő az akkun van? A cella kivezetésein 3,7V-ot mérek, de a csatlakozón semmit sem mutat a műszer. Összeszerelt állapotban sem mérek a csatlakozón semmit, ha bedugom a töltőt akkor van feszültség a piros-fekete között. Értéket nem tudok mondani, mert azt csak ledes feszültségkeresővel mértem.
Valaki javított már ilyet, nincs véletlenül kapcsolási rajza, alkatrész megjelölésekkel?
Kb 2,5 éves a tablet, ASUS TF103c a típusa. Addig nem rendelnék hozzá új akkut, míg az elektronika hibát ki nem zártam.
Köszönöm szépen a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2017
(#) djkoxi válasza djkoxi hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Megmértem egy pár értéket. Lehúzott akkunál a csatlakozón kb 4,2V feszt mérek. Ha rádugom az akkut 3,8V, és ezt mérem az akku cellakivezetésén is.
Van egy hődióda az akkun, az egyik lábán mérem a pluszhoz képest a teljes tápfeszt, a másik lábán 0,5V-al kevesebbet. Ez nem lehet hibás?
(#) djkoxi válasza djkoxi hozzászólására (») Máj 17, 2017 /
 
Az akkut feltöltöttem kiszerelt állapotban kb 4 órán keresztül 0,5A árammal áramkorlátos tápon keresztül, és visszarakva a tabletbe tökéletesen működik. Ennyi töltéssel 50%-ot mutatott. Rádugva a gyári töltőjét veszi a töltést. Az okokat nem tudom, csak leírtam, ha valaki hasonló problémával találkozna. Szerencse, hogy nem rendeltem ebay-ről 13e Ft-ért akkut.
(#) Yag hozzászólása Nov 18, 2019 /
 
Érdeklődnék, hátha van rá tapasztalat.

Adott egy kínai tablet aminek egy 5pines csatlakozóval szerelt akku van. (Chuwi vi10) Haldoklik az akkuja. Szinte már tölthetetlen 3éves. Szeretném kicserélni egy 3,7v universal akkura, aminek a befoglaló mérete a tabletbe beleférve de mivel 5pinnel csatlakozik a nyáklapra elbizonytalanodtam a választék miatt.

Kérdés : Van jelentősége a színeknek és csak az általam használt akku színsorát használjam, vagy csak ezt vegyem figyelembe, hogy 5pin legyen?
A tabletem akkuján a következő színsorú kábel van.

Fekete, Fekete, Fehér, Piros, Piros.

A neten találtam még:

Fekete, Fehér, Sárga, Fekete, Piros kábeles sorral szereltet. Ebből van nagyobb választék.

Az általam használt akku úgy tűnik gyárilag két kisebb van egymásba aplikálva. Szumma 5000mAh. Mérete : 3*63*169 x 2 = így kapok egy effektív 126x169méretű akkut. Gyanítom az 5pines színsor azért FFfPP mert a két akksi van sorba kötve? Ha ezt megerősítené vagy megcáfolná valaki akkor tovább tudnék lépni és bátrabban rendelem meg azt a méretű akksit amivel végül le tudnám cserélni a régit.

Gyárilag 5000mAh az akku de ha találnék erősebbet 6-7000-est vagy 10.000mAh-es akkut akkor szívem szerint azt raknám bele. Sajnos a legtöbb jó méretű csere akku két kábeles. Ami nekem kellene a fent említett 5 kábeles. Ebből viszont kevesebb van. Értem, hogy típusra nem fogok Chuwi-hoz megfelelőt találni, nem is gond lévén ezek a gyártók egymás akkuit is szerelik. Engem sem zavarna, hogy egy Onda vagy Teclas tablet akkuja kerülne bele.
Köszi a választ.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2019
(#) bbb válasza Yag hozzászólására (») Nov 18, 2019 /
 
Amikor szétszeded az akkupakkot, ami benne van, akkor látni fogod, hogy a sima két vezetékesből van benne kettő. Én másik tabletben eljátszottam már ezt és a vezetékek átforrasztásán kívül sok mindent nem kellett hozzá "mókolni".
(#) Yag válasza bbb hozzászólására (») Nov 18, 2019 /
 
Végül nekiduráltam magam és elkezdtem szétszedni. "Meglepődtem". Tele nyomták ragasztóval a csatlakozókat és az akku alját. Így sajna, sanszos hogy nem fogom tudni hagyományos módon szétszedni. Holnap megmelegítem és megpróbálom meglágyítani a ragasztót és úgy leemelni az akkut.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2019
(#) vladcepes hozzászólása Máj 6, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung tablett-ünk. Már vagy 5-6 éves (ha úgy nézzük már elég régi- akksi szempontjából). Elég hamar lemerül,gondolom akku gyenge. A kérdés inkább ott merül fel hogy oda raktam tölteni olyan 37%-nál volt és olyan 3-4 óra múlva még mindig 37% a töltés jelző működött.
Próbáltam más töltővel,töltő kábellel,konnektoros USB-ről stb. A hiba ugyan az. Ez is az akku hibájára utal? Válaszokat köszönöm!
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 6, 2020 /
 
Ez inkább arra utal, hogy annyi áram folyik be a tabletba, amit el is fogyaszt. Szóval vagy adapter, kábel, vagy csatlakozó hiba, esetleg a töltő áramkör. Az akku ha hibás lenne, akkor be se kapcsolna a tablet.
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 6, 2020 /
 
Értem,akkor mindent kipróbálok egy másik adapter,más kábel. Én nem úgy értettem hogy teljesen hibás az akku hanem hogy ha régebb bírta mondjuk 4-5 órát(használat közben) - most meg kb fél óra vagy 1 óra alatt lemerül.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 6, 2020 /
 
Sikerül a töltés,most egy másik Adapterrel feltöltöttem 93% ig,most beraktam a sajátjával az is tölti.
Most lehet hogy egy hülye kérdést fogok felrakni. Egy vadonatúj akkut hamarabb feltölt egy adapter mint egy használtabb akkut? Gondolok itt arra hogy az adapter ugyan az(az akku típus is ugyan az csak lecseréled újra.)
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem