Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   111 / 181
(#) peti765 válasza papacica hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Olyanom is van.Tavaly cseréltem benne idlert + szíjat ebayről rendeltem ~20eur volt talán postával,de nem mpstanában fog elkopni amennyit használom.....
Nyilván mindenkinek saját döntése mit választ.
(#) papacica válasza peti765 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
itt nem kopásról beszélünk hanem a használatról.A gumi öregszik még ha nem is használod,üvegesedik reped stb,2 idler ára és örök élet
(#) peti765 hozzászólása Máj 5, 2017 /
 
Segítséget szeretnék kérni(CT-506),a mechanika összerakása után nincs nyomaték lejátszás módban a felcsévélő orsón, szinte mérhetetlenül kevés.A tekerés mindkét irányba jó.Mivel tudnám növelni a nyomatékot?Vagy mit cseréljek nézzek,állítsak?Ha leveszem az auto stop orsójáról a szíjat kicsit jobb lesz a helyzet.Annak a szíjnak forognia kell? mert meg sem mozdul.
Előre is köszönöm.
(#) Tomi94 válasza peti765 hozzászólására (») Máj 5, 2017 /
 
Én arra tippelnék, hogy valami rugót nem tettél vissza a helyére. Mi csúszik? A kuplung, vagy a dörzsáttétel? Utóbbin már az említett új idler van?
(#) peti765 válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
minden rugó a helyén szvsz vagy lehet a gyártatott idlerek nem megfelelő anyagúak mert ott csúszik a hajtás.
Azt korábban is írtam,hogy az a műanyag tárcsa amin az idler van ,meg van repedve illetve meg van kopva a tengelye is.
Illetve ha valaki megtenné,hogy megnézi működés közben forog e autostop-nál az a tárcsa amit a felcsévélő orsó hajt,feszít.
(#) gergosz01 hozzászólása Máj 6, 2017 /
 
T. !
GRUNDIG CF 5100 mechanika javításához, kérnék bontott rajzot vagy tanácsot.
A tekerés működik, de a lejátszás nem indul el.
A lapos szíjat már kicseréltem a motornál.
Üdv.
gergosz01
(#) didyman válasza gergosz01 hozzászólására (») Máj 6, 2017 1 /
 
Típushiba. A hangtengelyt vedd ki, van (volt..) rajta egy apró fogaskerék, az darálja le magát és sokszor az ellendarabját is. A szedőorsó van ezzel meghajtva, kuplungon keresztül. A gyorscsévéléssel nem függ össze, az működik rendesen. Ebayen beszerezhető mindkét kerék.
(#) Tomi94 válasza gergosz01 hozzászólására (») Máj 6, 2017 1 /
 
Stimmel az előttem szóló válasza, a Grundig magnókban mindben benne van ez az anyaghibás áttétel. Lehetséges, hogy németeknél van utángyártott alkatrész hozzá, de nem biztos, hogy olcsóbban kijössz, mintha legyártatod minta alapján itt. Én Sony-khoz készíttettem fogaskereket nála, meg vagyok elégedve a minőségével.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2017
(#) gergosz01 válasza didyman hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
T. !
Köszönöm a gyors segítséget.
Hogyan lehet a legegyszerűbben hozzáférni a hangtengelyhez ?

üdv.
gergosz01
(#) gyedavid hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van nekem egy Videotom RM5642S rádiómagnóm aminek a magnó része nem működik megfelelően. Ahogy lenyomom a play gombot elindul a lejátszás, de gyorsítva játssza le a szalagot, mintha tekerné és közben szólna is. Mi lehet a gond? Szeretném magam megcsinálni, mert gyári állapotban van a készülék és félteném kiadni a kezemből, ki tudja hogy kapom vissza. Egy kisebb karc miatt is fognám a fejem... Tudom, hogy egy gagyi BRG mechanika van benne, de azért szívesen hallgatnám néha a régi kazettáimat rajta

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.: Dávid
(#) Tomi94 válasza gyedavid hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Szia!

Két probléma lehet szerintem, elsőre azt nézd meg, hogy a gumigörgő hozzányomódik-e rendesen a főtengelyhez? Mert ez a "mintha gyorstekeréssel menne" dolog erre utalhat. Esetleg nézd meg, a szünet gomb lenyomására-kiengedésére mozdul-e a görgő bárhová..

Ha ezek nem, akkor lehet még gond a motor fordulatszám-beállító potméterével is, az hajlamos átmenni szakadásba. Bár az szerintem ennyivel nem gyorsítja meg a lejátszást azért.
(#) gyedavid válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Rendben, köszönöm szépen! Megnézem a gumigörgőt
(#) peti765 válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Szia!
Neked nincs már meg a ct-506-od ?
Még mindig nem sikerült rájönnöm miért nem megy a lejátszás.
Próbáltam erősebb rugót berakni oda ami a közvetítő görgőr karját húzza lejátszásnál de az is kevés,egyszerűen ott nem adja tovább a hajtást.
A hiba megszűnik ha leveszem a felcsévélő orsóról a szíjat ami az autostophoz megy viszont úgy meg az nem működik.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
(#) steelbird válasza peti765 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Nem lehet, hogy túl feszes a szíj?
(#) peti765 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Nem sajnos még szerintem meg is van kicsit nyúlva.
Viszont az az tárcsa nem forog egyáltalán,de nem tudom,hogy egyáltalán kell e neki forognia.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2017
(#) vhs68 hozzászólása Máj 11, 2017 /
 
Sziasztok! Bár már régebb óta látogatom a fórumot de "itt" még nem jártam. Segítséget szeretnék kérni tőletek amennyiben ez lehetséges! Van egy LG LM 140 típusú hifim amit évek óta használok és néhány kisebb javítást már megejtettem rajta de most van egy probléma amivel nem boldogulok. Az a helyzet hogy van néhány száz kazettám és ezeket ezen hallgattam aránylag jó minőségben. Mostanában azonban nem akar elindulni néha sem a lejátszás sem a csévélés egyik irányban sem. Mindegy hogy a távval vagy pedig manuálisan próbálom nem megy. Hallom ahogy behúz a kis tekercs a gombok benyomásakor ,de a motor nem reagál. Ha kézzel rásegítek(szétszedett állapotban) akkor van hogy elindul és akkor teker is mindkét irányba és próbál lejátszani is de az nem mindig sikerül. Van hogy olyat produkál mintha lejátszana, de gyorsabban forog az orsó a kelleténél és nincs hang. Olyan is előfordul nála, hogy ha csévélés funkcióból hirtelen lejátszásra váltok, akkor a másik irányba kezd el csévélni. Sokszor olyan mintha összevissza ellentétes parancsokat kapna a motor, és nem tudja mit csináljon, arról nem is beszélve hogy ilyenkor szabályosan felforrósodik. Azt nem látom vagy érzem hogy a magnó mechanikájának lenne baja, szorulna vagy ilyesmi. Amikor normálisan működik akkor minden rendben van vele, csak sajnos ez egyre ritkább. Amikor meghülyül akkor a kazettákat sem tudom kivenni. Lekapcsolom aztán van hogy normálisan megy van hogy nem. Arra gondoltam hogy esetleg csapágyas (jelen esetben perselyes) lenne a motor?! Ezért nem indul sokszor el hiába kapja a "parancsot".... Úgy gondolom az nem okozhat problémát hogy esetleg a mikrokapcsolók hülyültek meg magán a készüléken mert ha a távot használom akkor is jelentkeznek a hibák. Lehet hogy egy másik motor kellene bele? Ha van esetleg valakinek tippje vagy tanácsa hogy hogyan szűrhetném ki a problémát azt nagyon szívesen meghallgatnám! Van pár kép amit a motorról és a magnómechanikáról készítettem. Ezeken jól látszik a motor típus vagy sorozatszáma is...Talán van valakinek hasonló vagy tanácsot tudna adni hogy honnan tudnám beszerezni abban az esetben ha egyértelműen ez a baja! Előre is köszönöm az észrevételeket ...Üdv /vhs68/
(#) steelbird válasza vhs68 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Hello!
Én első körben a szíjakra gyanakodnék. A szíjak megnyúlása okozhat olyan problémát, hogy nem bírja a hajtás megfelelő pozícióba forgatni a programkereket. A 2., 3. képeden a barna csatlakozó felett találod. Az mozgatja a fejszánt, az vezérli mechanikusan a különböző mechanikai funkciókat. Bizonyos funkcióknál (pl fejszán felhúzása) relative elég nagy erő kell a forgatásához, amit egy nyúlott szíj nem bír átadni és megcsúszik valahol. A másik gyakori probléma idősebb készüléknél a programkerék kopása szokott lenni. A függőlegesen álló fehér kart (annak a tárcsába nyúló pöckével) kell mozgatnia, a tárcsán megjelelő útvonalon haladva. Ha ki van kopva a tárcsán valamelyik rész a pöcök útvonalában, akkor megakadhat, nem megy a megfelelő helyen, stb.. A kopás csökkentése miatt zsírozva van a programkerék, ami idővel megszárad, kisodródik a pöcök útvonalából és megindul az erőteljesebb kopás..
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2017
(#) vhs68 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Szia! Köszönöm hogy válaszoltál a kérdésemre! Az a helyzet hogy a szíjak szerintem elég feszesek és nem azzal van gond hogy csúsznának és emiatt nem tudnának elég nyomatékot átadni.Igazából a programkerék sem kopott de hallgattam a tanácsodra és kentem rá friss szilikon zsírt is. Egyszerűen nem értem hogy egyszer normálisan teker mindkét irányba és lejátszik rendesen aztán gondol egyet és nem megy csak kattog. Aztán olyat is csinál ha már kezd meghülyülni hogy a play gomb lenyomásakor is teker.Vagy esetenként belassul vagy éppen felgyorsul lejátszáskor a kazetták pedig könnyen járnak. Ilyenkor persze pillanatok alatt forró lesz a motor és már attól félek lefüstöl.Megmértem a motort normális működés esetén 11.8 volt mérhető rajta. Amikor belassul lejátszás esetén akkor lemegy 11.3 voltra. Amikor normálisan megy a magnó akkor a motor sem melegszik és 15-20 percig minden parancsra azonnal és pontosan reagál.Én csak a motorra gyanakszom de sajnos úgy látom még kivenni sem olyan egyszerű!
(#) Sony007 hozzászólása Máj 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Sony TC-WR870 2 kazettás magnó, pár hónapja vettem.
Az "A" deck bal oldal jól működik a "B" deck csinált olyan jelenséget 1 hónapja hogy elindítottam a lejátszást és gyorsított sebességgel indult el a lejátszás mintha High Speed sebességgel indult volna el.
Kikapcsolás után rendben volt azóta nem jelentkezett ez a hiba.
Tegnap egy másik hibakép jött elő szintén a "B" decknél 1,5 óra felvétel után visszahallgattam a felvett zenét és kb. fél óra elteltével az utolsó pár percben elkezdett belassulni a lejátszás sebessége majd teljesen lelassult és meg is állt a magnó stop állásba, a digitális szalagszámlálón nem vettem észre hogy az lassabban számolna! Okozhatja ezt szíj probléma, megnyúlt elöregedett szíj! A bal deckbe áttéve a kazit tökéletesen működik!!
Kérem segítsen valaki aki tapasztalt már ilyet!!
(#) Sony007 válasza Sony007 hozzászólására (») Máj 14, 2017 /
 
Most próbáltam megint csak a "B" decknél jelentkezik és kb 20 perc Bal irányú lejátszás esetén lassul be teljesen ha megfordítom a kazettát és jobb irányú lejátszásra kapcsolok akkor tökéletesen működik. Szétszedem majd, vettem hozzá szíj és görgő készletet én megnyúlt szíjra gyanakszom mivel 2 forgásirány van nagyobb igénybevételt kap a szíj az "A" deckbe mintha cseréltek volna szíjat.
Az "A" deck min2 irányban tökéletesen játssza le!
Van ötlet esetleg??
(#) peti765 válasza Sony007 hozzászólására (») Máj 14, 2017 /
 
Ilyen hibát sem az ékszíj sem a görgő nem csinál,ha azok rosszak folyamatosan fent áll a hiba.
Vagy a motor vagy az elektronika döglődik.
Nézd meg melegszik-e a motor,ha tudod szedd szét és takarítsd ki vagy cseréld ki a másik motorjára és teszteld.
(#) Sony007 válasza peti765 hozzászólására (») Máj 14, 2017 /
 
Szia!
Köszönöm meg fogom nézni!
(#) Tomi94 válasza vhs68 hozzászólására (») Máj 17, 2017 /
 
Szia!

Ez szinte garantált motorhiba, ha lejátszás közben (tehát teljesen egyenletes terheléssel) változtatja a fordulatszámot. Szerencsére még elég sok fajta motort lehet kapni náluk: ez pl. pont a képeden látható típus (az utána levő kód már csak valami gyári sorozatszám). És nem is drága egyébként.

Ahogy látom, ennél a konstrukciónál a félrekapcsolásokat is okozhatja, mert itt arra van bízva a megfelelő helyzet eltalálása, hogy milyen időeltolódásokkal húz meg egymás után többször a relé. Na most, ha induláskor még jobban erőlködik a motor és a programkerék sokkal lassabban forog annál, mint amire az előre programozott vezérlés számít, akkor kész is van a hiba..
(#) Tomi94 válasza peti765 hozzászólására (») Máj 17, 2017 /
 
Szia!
Megvan a készülék, amit régebben újítottam fel, de az be van téve egy toronyba és nem fogom kivenni onnan, amíg jól működik. Viszont, a napokban kaptam még egyet hibásan; ha majd pár héten belül sorra kerül, akkor küldhetek képeket a mechanikáról.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
(#) peti765 válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 19, 2017 /
 
Ok.
De azt hiszem sikerült megoldani.Az autostop tárcsája szorul(t) a ezért lefogta az egész mechanika működését most forog a görgő és működik a minden már csak össze kell legózni....
(#) vhs68 válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 19, 2017 /
 
Szia Tomi! Írtam neked privátba is. Reagáltál a problémámra és adtál egy linket is... Ezzel kapcsolatban kérném még a tanácsodat ha lehet...esetleg egy telefonos elérhetőséget is kérnék privátban ha belefér!
(#) peti765 hozzászólása Máj 20, 2017 /
 
Van valakinek erőmérő kazettája Szegeden kölcsönbe vagy elvinném és bemérné a magnót?
Vagy van valami más lehetőség hogy megmérjem?
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2017
(#) hojanika hozzászólása Máj 24, 2017 /
 
Van egy Pioneer CT-443-as deckem. Teker jobbra-balra, ezzel nincs gond.
A lejátszás, az nem megy, csak kattan egyet meg még egyet és a számláló ekkor lenullázódik.
Szétszedtem, és hallás alapján, majd tapintással a kattanásokat megkerestem.
Van egy DF2-DC12V-os relé (RY301 helyen), ebből hallatszik ez a zaj.
Kérdésem: lehet, hogy ez a relé kifeködt és ezért nem indul a masina?
Esetleg van valakinek service manuál-ja, letölthető?
Köszönettel a válaszokat és a segítséget.
(#) papacica válasza hojanika hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Én nem kínlódnék ennyit vele,vennék egy 3 fejest vagy ha mégse dobnád ki akkor jogfogás ott kapsz 7 egyet,és donornak eltenném a hibásat, de semmikép nem költenék rá,ezek csak lejátszó gépnek jó,de annak nagyon.
(#) Tomi94 válasza hojanika hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Ez - ha kép alapján jól látom - már kétmotoros mechanika. A relé hol van, rajta a futóművön vagy az alaplapon? Bár, igazából ez a hiba mindenképp arra utal, hogy a főmotor nem visz át erőt a fejek felemeléséhez.. már csak az a kérdés, hogy maga a motor szorult meg/nem kap áramot, vagy a szíj van elszakadva/kinyúlva.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2017
Következő: »»   111 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem