Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   181 / 259
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Jún 16, 2017 /
 
Azért mert nincs benne só attól még rendesen kell működnie csak foltos marad az edény.A sótartályba mindig van víz. Minden csövet a helyére tettél ? Hát használatit azt tuti találsz a neten csak lehet nem magyarul. Mi féle típushoz is kellene?
(#) péter71 hozzászólása Jún 16, 2017 /
 
Minden cső a helyén van. A programot végigcsinálja, és a gép alatt sincs víz. Az udvaron tesztelem, alánézek, és az oldala sincs felrakva. Nagyjából minden látszik. Mindenhol minden száraz, de a sótartályba nincs víz a program végén. Ma akartam tenni bele sót, és akkor láttam, hogy üres. Használatit nem találok, még angolul sem.
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Jún 16, 2017 /
 
Nem lehet hogy amióta felraktad nem töltöttél bele semmit?A gyantát csak x időközönként regenerálja csak akkor folyik bele víz egyébként neked kell töltened bele.
(#) péter71 válasza botesz hozzászólására (») Jún 18, 2017 /
 
Három próbamosogatást is csináltam, és minden jó volt. Úgy néz ki,hogy mehet a helyére. Az a gép amelyik csúnyán mosogat, annál mind a két forgó kar el volt tömődve. Mivel lehet kipucolni? Próbáltam fogpiszkálóval, de csak visszanyomtam a lukba a szemetet. Vízkőoldó meg nem marja szét a trunyit ami benne van.
(#) Gafly válasza péter71 hozzászólására (») Jún 18, 2017 /
 
Szerintem nem vízkő van benne, hanem kajamaradék.
Biztos vagyok benne, hogy egyszerűen le lehet venni a kart. Rángatni próbáltad már?
Használót felvilágosítani, hogy ez "mosogatógép" és nem "konyhamalac", azaz komolyabb ételmaradékot nem tud csak úgy eltüntetni.
Fogpiszkálós megoldás sem haszontalan, előbb-utóbb csak feloldja a kaját is, feltéve ha nem vízkőoldóval kezeled, hanem csinálsz üresen rendes tablettával rendes meleg mosást.
Szűrőt néha ki kell tisztítani, legalább onnan ne vándoroljon át a nagyja trutyi felaprózódva a karok fúvókáiba.
De nem értek hozzá
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Jún 18, 2017 /
 
Én úgy szoktam hogy megvárom amíg megszárad a kar-megszárad a kosz,kiveszem visszanyomom a karba a koszt és finoman kopogtatom kézzel hogy középre ahol folyik a karba a víz ott kihullik.
(#) Flashrider hozzászólása Jún 18, 2017 /
 
Sziasztok!

Lenne egy 4 éves mosogatógépünk,ami a mai napig üzemelt hiba nélkül. A Hiba amit kiír 4E. Ez ugye valami víz ellátási gond. A csövet néztem az jó,nincs megcsavarodva. Bekapcsol,programot indítok,elkezdi beszívni a vízet,és egy idő után kiírja ezt a hibát. Szivattyú baja lesz esetleg? Vagy az aqustop szart be a bejövőcsővőn? Mit kéne megnéznem ,mérnem? Köszönöm a válaszokat!
(#) botesz válasza Flashrider hozzászólására (») Jún 18, 2017 /
 
Idézet:
„4 éves mosogatógépünk”

Ez nagyon kevés....valami konkrétabb?
Ha vizet vesz akkor lehet hogy az átfolyásmérő reed je halt meg.
(#) Flashrider hozzászólása Jún 18, 2017 /
 
Hello!

A pontos típusa: Samsung DW-FN320W. Azt hallom,hogy szív csak azt nem tudom megállapítani,hogy be is szîvja. Most mér a programot se indítja el. Az utolsó 1:50 órás programot megcsinálta,40 percig,utána halt meg
(#) ocsisajt hozzászólása Jún 19, 2017 /
 
Urak! Segitsetek! Vegul nagy nehezen vasaroltunk egy kulfoldrol gepeket behozo es felujito embertol BalatonBoglaron egy mosogatogepet Bauknecht/Whirlpool Gsuk5040, bekotes es installalas utan minden szuper, a kozepes program siman lefutott es szuperul mukodott. Majd utana elinditottunk egy intenziv programot es a 3 oras program 30 perc korul megallt F8E1 hibaval. Viz nem maradt benne, tehat kinyomta. Hibakod torles, csovek toresmentessegenek ellenorzese utan ujra elinditva es hibakod ugyanez. Kiprobaltuk a kifolyo csovet vodorbe teve, hata a szifon nem engedi at a vizet olyan intenzitassal, ahogyan kene, de ugyanez a hiba.
Van valami okos trukk amit rosszul csinalunk, vagy egy olcso megoldas, mert amkovetkezo a visszavasaroltatas lesz, de megusznam, ha lehet, mert a gep is es az elado is eleg tavol van tolem. Segitsetek!
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 19, 2017 /
 
Az optikai Szenzor pucold meg ha nem segít akkor csere .
(#) ocsisajt hozzászólása Jún 19, 2017 /
 
Megpucolva, reset program lefuttatva es ugyanaz. Elado" halal korrekt" 2 napos gep, 1 mosogatas utan nem megy es gari papirt is adott, de nem akarja visszavenni.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 19, 2017 /
 
Az baj...innentől vagy megjavítod vag visszaveteted vele.
(#) ocsisajt válasza botesz hozzászólására (») Jún 19, 2017 /
 
Es akkor meg az is benne van, hogy ha nem ez a problema..... vagy ez megoldja? Durva, hogy a hirdetesi oldalakon hirdet, sok gepe van es inkorrekt. Nyilvan en voltam az elovigyazatlan, meg ilyen gepet max ujat szabad venni, de ez azert durva... jahh es bazi messze van a gep Zalaban. En meg itt Bp-en. A szenzor meg 9eFt.... tobb penzt ebbe nem teszek...
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Azthiszem tudom ki az Szoktam látni a hirdetéseit.
(#) Dino71 válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Én csak kiszednék belőle egy szenzort.Ha korrekt akkor szó nélkül postázza a rossz alkatrész helyett.(ha használtakkal kereskedik biztos van neki bontott, vagy az utángyártott is csak a fele annyi) Azért csak olcsóbb az alkatrészeket postázgatni mint az egész gépet. Főleg ha már garit is adott. De egyébként ha adott számlát akkor hívjad fel rá a figyelmét, hogy 20eft felett kötelező a garancia vállalás.
(#) ocsisajt hozzászólása Jún 20, 2017 /
 
Szerintetek ennyire tuti, hogy az OWI szenzor a hibás?
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
(#) ocsisajt válasza botesz hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Köszi! A legjobb a dologban, hogy vegre visszahivott a papa. Uvolt a telefonban. Mondjuk allitsa mar le magat, mert akinek problemaja van, az max en lehetek, neki semmi oka az uvoltesre. Szo-szot kovetett es vegul emberunk lehiggadt es elnezest kert. Azt mondta vigyuk el hozza a gepet (ami baromi konnyu, mert en bp-en, gep Zalaban, ember Boglaron...) es majd O bevizsgalja es eldonti, hogy tudja-e javitani, vagy ad egy masik gepet, vagy visszafizeti a penzunket... Nahh ez szuper. Most tartok ott, hogy siman nem eri meg az egesz. Barcsak meg tudnam oldani kevesebb utazgatassal az egeszet. Nagyon koszi a valaszt es avideot is. Lassan mar annyira naprakesz leszek mosogatogep ugyben, hogy mar belevagok a bizniszbe . Viccet felreteve, az a legnagyobb bajom, hogy csak az oda vissza ut lesz 15-18eFt uzemanyagban..... Es azt sem ertem, hogyan fogja az ember azonnal megallapitani es megjavitani a gepet, amikor nekem sok idom erre nincsen, hogy a muhelyeben vegigvarjak egy mosogatasi ciklust. Illetve egynel meg el sem dol, mert egyet mi is hiba nelkul lefuttattunk rajta, a masodiknal doglott meg ez a hibakod.......
(#) Dino71 válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Talán mindkettőtöknek az a legjobb és legegyszerűbb ha csak az alkatrész postázzátok, borítékba belefér az OWI szenzor. Ha nem akarsz többet bukni rajta nem viszed sehova a gépet.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Mondjuk ha lejössz boglárig meglátogathatnál engemet is
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Vagy ha más nem futárral elküldöd a gépet....az sokkal olcsóbb.
(#) ocsisajt válasza botesz hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Szívesen. Van valami ajánlatod? Remelem nem ismered az eladot? Gepre is raneznel?
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
(#) ocsisajt válasza botesz hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Nincs kedved megnezni a gepet? Mondjuk a nehezites az, hogy hetvegen tudnank menni, de ha egy frincfranot kell megcsavarni vagynkipucolni csak, vagy barmi, akkor nem hurcolgatom a gepet. Zalaegerszegnel van a gep.
(#) botesz válasza ocsisajt hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Megbeszélhetjük, a többit privátban.
(#) péter71 válasza botesz hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Hello. Mind a két candy működik. Ill.az egyiknél, áll a víz a poharak és bögrék talpán. De így már használható. A másiknál nincs víz a csészék talpán, leszárítja. Köszönöm a segítséget.
(#) mateatek hozzászólása Jún 25, 2017 /
 
Üdvözlet!

Az OD-007-es Orion mosogatógépünk hőérzékelő hibakódot villogtat.
Megkérdezném szétszerelés előtt, hogy hol kell azt keresni, és miként néz az ki?

Köszi!
(#) kovax1 hozzászólása Jún 26, 2017 /
 
Sziasztok!
Előre is elnézéseteket kérem, ha butaság lesz a kérdésem, mert bár villamos végzettségem van, de ezeknek a modern háztartási gépeknek, az IC-kkel és SMD alkatrészekkel telezsúfolt digitális, félvezetős, vezérléstechnikáihoz, egyáltalán nem értek! Van a kis családunknak egy Fagor LF20-as LCD kijelzős mosogatógépe, ami a tegnapi vihar alatt is szorgalmasan tette a dolgát. Az egyik villámlás után, halottunk egy pukkanást a gépben, majd füst szag jött ki belőle és leoldott a bejövőhálózat 25A-os, valamint a mosogatógéphez tartozó dugalj leágazásának 16A-os kismegszakítója (a Fi relé nem). Miután visszakapcsoltam őket, a gép hibaüzenet nélkül ment tovább, mintha misem történt volna. Ezek után jogos lenne a kérdésetek, hogy akkor hol itt a probléma? Örüljünk neki és boldogan használjuk tovább az idők végezetéig! Valószínűleg igazatok is lenne, de nem hagy nyugodni a dolog és a kétségeim miatt, nem felhőtlen az örömöm. Találkozott-e már valamelyikőtök ilyesmivel? Létezhet-e az, hogy van benne az ilyen esetekre, egy túlfeszültség levezető alkatrész, ami megvédte az elektronikát? Ha létezik, az egy egyszeri megismételhetetlen alkalomra szól, vagy érdemes szétszedni és kilehet cserélni? Esetleg képes lehet megvédeni többször is (amit a füstszag miatt erősen kétlek)? Vagy lehet, hogy nincs is benne ilyesmi és egy olyan, a működés szempontjából nem létfontosságú alkatrész adta meg magát, amit érdemes lenne mihamarabb kicseréltetni, mert nem ok nélkül van benne? A fogyasztóivá alakított társadalmunkban, egy ilyen védelem létezése, ellent mondana annak a gyártói logikának, hogy nem az örökkévalóságnak gyártják a gépeket, pláne nem, ha az tönkremehet úgy, hogy azért nem is lennének okolhatók,,,, de hátha vannak még csodák! Nem szívesen hívnék, egy hibátlan géphez szerelőt, vagy szedném ki a pultból és szedném szét feleslegesen, egy olyan alkatrészt keresve, ami talán nem is létezik, de azt sem szeretném, hogy jóvátehetetlenül tönkremenjen egy filléres alkatrész miatt. Mit javasoltok, hívjak szerelőt, szedjem szét, vagy hagyjam a dolgot és örüljek felhőtlenül annak, hogy működik? Ha az amatőrségem ellenére, mégis a szétszedését javasolná valaki, mert a házilagos javítását is reálisnak és szükségesnek gondolná, kérem segítsen abban is, hogy hol és mit lehet érdemes megnézni? Köszönöm a segítségeteket! Bocsánat, ha túl bőlére eresztettem a mondandómat, de talán a több részlet ismeretében, könnyebb lehet a tanácsadás!
(#) botesz válasza kovax1 hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Ha valóban a gépből jött a pukkanás és a szag is az nem maradt nyom nélkül.Az hogy Te úgy látod kívülről hogy minden ok az nem biztos.Egyszóval szét kell szedni és átnézni az egészet.Lehet hogy a viharhoz semmi köze csak mondjuk pont most pukkant el a fűtőtest vagy valami...
(#) kovax1 válasza botesz hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget botesz! Több jel is arra utal, hogy abból jöhetett a pukkanás és a szag is, a villámra meg azért gyanakszom, mert a villámlás, a dörrenés, a gyanús pukkanás és a leoldás, egy időben történt. Mi is hallottuk a feleségemmel a nappaliban, a nagy fiam meg egész közel ült hozzá a konyhában és egyből mondta, hogy a mosogatógépben durrant valami és a főbiztin kívül, csak az a kör oldott le, amelyikről csak a mosogatógép működött, meg a durranást követő pillanatokban a füstszag is csak a mosogatógépnél volt érezhető. Azt még nem írtam le a kérdésemnél, hogy az eset óta, indítottunk vele még egy mosást, ami rendben végig is ment. Gondolom, ha a fűtés, vagy valamelyik érzékelő, vagy motor megadta volna magát, akkor arról küldött volna valami hibaüzenetet. Legalábbis eddig akármi baja volt, azt mindég tudatta velünk! Abban biztosan igazad van, hogy egy 25A-os biztit leverő, füstszaggal járó jelenségnek, látható nyomának kell maradnia, de miután lenyomtam a kérdésem után az enter gombot, szinte azonnal nekiálltam és szétszedtem a gépet, (mert nem hagyott nyugodni, meg hát valószínűleg ezt tanácsoltam volna én is, ha valaki hasonlót kérdezett volna tőlem). Most ha lehet, még tanácstalanabb lettem, mert nem tudom, hogy örüljek-e neki vagy sem, de nem látok semmit, ami jelenséggel összefüggésbe hozható lenne.
Következő: »»   181 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem