Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 92
(#) apuwader hozzászólása Máj 1, 2017 /
 
Kérnék egy kis segítséget, Samsung Tab S8.4-es wifis készüléket tokjával nyitogattam. Eddig. Kinyitáskor csak az alsó két gomb világít, a rendszer feláll, viberen hívva kicseng, de a kijelzőn semmi. Se leejtve, se ráülve nem volt, ez egyik pillanatról a másikra történt. Újraindítani nem tudtam, fedelét lekaptam, akkut levettem, visszatettem, de a kijelzőn továbbra sincs kép. Tönkremehet a kijelző így? Mert akkor kuka az egész, egy amoledes 70 ezer a szervízben.
Előre is köszi ha valaki válaszol.
(#) Tomi94 hozzászólása Jún 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Ilyen nyomógomb javítására van bármi esély (kijelzős panel cseréje nélkül, mert annyit nyilván nem ér az egész)? Az alul középsőt leszámítva mindegyik tökéletesen megy...

DSCN0975.JPG
    
(#) antikzsolt válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 16, 2017 /
 
Ha a fehér rész rossz akkor az csak fel van ragasztva. Ha van másik akkor lehet cserélni.
(#) set68i válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /
 
Sokat javítottam ilyent, több év használat után oxidálódnak. Próbáld felszedni finoman a fehér fóliát, hogy majd vissza lehessen ragasztani.
A fóliával együtt feljön a fémlemez, s alatta fog látszani a nyák érintkezôje is. Minkettôt tisztítsd meg, majd visszaragasztod és kell működjön.
(#) adapter hozzászólása Jún 18, 2017 /
 
Sziasztok,
Ugyan nem hiba, de hátha valaki penge benne: SAMSUNG S6310 GALAXY YOUNG telefonban hogyan tudom beállítani, hogyha hív valaki foglalt jelzést kapjon ha beszélek, mert most akkor is azt mutatja a hívónak, hogy kicsörög de nem veszem fel, pedig beszélek rajta...?
(#) uniman válasza adapter hozzászólására (») Jún 18, 2017 / 1
 
Hello! A "hívásvárakoztatás" be van kapcsolva... Bővebben: Link
Ezt kéne kikapcsolni...ha nem tudod megoldani, akkor a szolgáltatódhoz kell fordulni.
(#) adapter válasza uniman hozzászólására (») Jún 19, 2017 /
 
Nem találtam a menüben beállítást erre, viszont ha a kártyát átteszem egy régi nokiába akkor beszéd közben normál foglaltság jelzés hallható...
(#) adapter válasza adapter hozzászólására (») Jún 19, 2017 /
 
Meglett! Nyilvánvalóan egy idióta vagyok! (Mondjuk teljesen számomra értelmezhetetlen helyen volt....)
(#) eSDi válasza adapter hozzászólására (») Jún 19, 2017 /
 
Ne magadat ócsárold! Nekem a hívóazonosító elküldését kellet bekapcsolnom egy hasonló Androidos csodán. Rá kellet keresnem, hogy hová is lehet eldugva. Aztán frissítés után megint kikapcsolta ezt az opciót és ráadásul teljesen máshová került. Szerintem az összes felmenőit elszidtam a Google barátunknak. Én más OS-t használok, ott teljesen egyértelmű helyen van. És az emberek meg csodálkoznak, hogy miért utálom ezt a zöld "kukásdobozt"...
(#) laczika hozzászólása Jún 19, 2017 /
 
Üdv Mindenki! Kicsit retrosra veszem a figurát és megkérdezem hogy régi Nokia telefonokon sikerült-e már valakinek hatékonyan orvosolnia a térerő problémákat. 8210 8850 7110 6210 ilyesmi dualbandos készülékekről érdekelnének ötletek, hogy lehetne szűkíteni a kört stb. Én már többször nekiugrottam 1-1 utamba kerülő példánynak, találtam rajzokat, volt olyan hogy lecseréltem a Hitachi PA modulokat néha BGA-kat meg a fél panelt, de nem lett jó. Egyszer sikerült eredményt elérnem egy 6210-nél mert az egyik BGA csere közben kiderült hogy 2 szélső pöttyhöz vezető szál meg van szakadva legfelül. Azokat bedrótoztam és megjött a térerő fullon, ami előtte soha nem volt.
(#) eSDi válasza laczika hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Üdv!

Nem tudom, hogy ezeknél a régi típusoknál hogyan oldották meg. Ha a PA-ban nincs benne az antenna kapcsoló, akkor azt teljesen felesleges cserélni. A térerő problémába az adókör nem szól bele. Amit érdemes cserélni az a fizikai antenna csati előtt lévő mérő csatlakozó, az antenna kapcsoló IC (RX/TX Diplexer), aktív szűrőtagok, LNA-k, és végül a RF Baseband IC. De mindezek előtt jól meg kell pucolni az érintkezőket, illetve antennát kell cserélni, mert egy kis kosz, vagy oxid teljesen el tudja barmolni az illesztést.
(#) Andr3wJ válasza laczika hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Ahogy eSDI, írja, PA, diplexer, vagy BGA.
Jó diagnosztika a Netmonitor bekapcsolása szoftverben, akkor látod menüben hogy van e vétel, milyen csatornákon mi történik.
PA-ból azonosat rakj, mert talán volt 3 fajta is, bár opció átkötések vagy ellenállások vannak, ez szerepel a rajzokon.
Ha, van térerő fel is megy a hálózatra, de hívás indítása vagy fogadása esetén kikapcsol vagy hamar lemerül akkor BGA, de legtöbbször elég csak egy átmelegítés. Feltételezve hogy az akku jó.
Amiket leírtál típusokat pont a legmacerásabb volt térerő problémával javítani. Lehet azért mert kevesebb alkatrészünk volt mint például a 3310-hez

Nagy kedvencem a 8210, ebből vettem három hibásat is, hogy legyen 1 belőle. Egy jó is lett de elég hamar eldobta magát térerő problémával újra. Szervizszoftver lenne a legjobb mert akkor kalibrálható lenne,mert gyanús hogy akár szét is hajtja ha nem jó valami.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2017
(#) laczika válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Kösz hogy írtatok. A bemattult aranyozott felületek meg a rugós érintkezők tisztítása az alap, az akksihibák is ki vannak zárva. Ha van külső antennához aljzat ami leválasztja a belső antennát azzal kezdem rutinból hogy átkötöm direktre. Amelyiken olyan az antenna azt pedig ki szoktam mérni nem szakadt-e. Ezekkel még soha nem volt baj, pedig volt már dolgom pár darabbal. Nem nagyon értek hozzá, józan paraszti ésszel az jött le nekem hogy az antenna univerzális ezen kell megvalósulnia 900-on és 1800-on is az RX-nek TX-nek. Az antenna switch pedig mindig ezeket pörgeti időleosztás alapján. A rajzok szerint pedig a Hitachi PA-modulok a TX vonalért felelősek, az RX-be nem szólnak bele. A Netmonitor tényleg jó ötlet, megmondom őszintén kicsit szégyenlem hogy nem jutott eszembe. MBUS-on be tudom kapcsolni. Térerő hiba többféleképpen jelentkezik, az egyik legjellegzetesebb, hogy bekapcsoláskor megjön a full térerő, de pár másodperc múlva teljesen elveszik. Mivel a pöckök a vett jelet mutatják, az RX talán jó lehet és a gond talán a TX résszel van. A SIM kártya bejelentkezése nem sikerül megadott időn belül. Ha ez az idő lejár akkor szoftveresen tiltódik az RX, ilyenkor tűnnek el a pöckök. A másik eset amikor alig vannak pöckök, vagy egyáltalán nincsenek, ez talán pont a fordított eset. És van egy harmadik eset, ami a legrohadtabb az összes közül, de szerencsére ez fordul elő a legkevésbé. Látszólag van térerő sok pöcökkel, de ha hívják a telefont akkor nem elérhető. Most van éppen egy 7110-esem, beleásom magam a netmonitor rejtelmeibe aztán talán jutok majd valamire. Vannak működő példányaim is a felsorolt típusokból úgyhogy van mivel összehasonlítani.
(#) Andr3wJ válasza laczika hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Service Manualok is jó információkat adnak, hibák és megoldások, és legalább konkrét alkatrészekre írja le mit miért cserélj.
(#) eSDi válasza laczika hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Annyit fűznék hozzá, hogy az antennák szakadás mérésével nem tudod megállapítani, hogy rossz e (jó, kivéve ha láthatóan kopott, de akkor eleve kukás). Ezeken a frekvenciákon az antennák, már egy külön állatfaj, na meg igaz amúgy is. Szóval elég sok minden bele tud szólni a normális működésükbe.
Ha az adott SIM-el nem tud bejelentkezni a bázisállomásra a telefon, akkor vagy valamilyen tiltás van rajta (nem feltétlenül a telefonban), vagy hardverileg döglött le valami a proci körül. Esetleg megérhet egy SW frissítést a rádió FW-el együtt ha lehet. Az utolsó meg szerintem egyértelműen hardver hiba és ha RF Basband IC-re nem javul akkor kuka.
Az is előfordulhat, hogy mivel ezek már elég régi készülékek és lehetséges, hogy a gyártónál már valami úton-módon selejtként vannak számon tartva. Így a hozzájuk tartozó IMEI újra ki lett osztva (erre mondjuk elég kicsi lehet az esély), egyszerre pedig nem lehet két egyforma fent a hálózaton.
(#) laczika válasza eSDi hozzászólására (») Jún 30, 2017 /
 
Bekapcsoltam a netmonitort, kicseréltem az rx/tx diplexert, és a 2 százlábú rf ic-t. A telefon bekapcsol, lehet a menüben lépkedni, de az RF rész teljesen leállt. A netmonitorban se változnak a számok. 3210-esről tettem át a 2 százlábú IC-t. Oldalt vannak a lábai jól ki lettek cserélve. Tudja valaki hogy ezeket fel kell-e programozni, vagy eleve úgy gyártják őket hogy tudják amit kell és kész. IMEI tiltás biztos nincs a telefonon.
(#) Andr3wJ válasza laczika hozzászólására (») Jún 30, 2017 /
 
Mit cseréltél pontosan? Képet tudsz csinálni vagy egy netes képen megmutatni?
(#) eSDi válasza laczika hozzászólására (») Júl 1, 2017 /
 
Ilyen régi típusoknál az RF Base Band IC tartalmazhatott Firmware-t, amit külön is lehet frissíteni. Valószínű nem egyezik a dolog.
(#) eSDi válasza laczika hozzászólására (») Júl 1, 2017 /
 
Illetve hardveresen is eltérhet, megegyező lábkiosztás mellett.
(#) Lalle hozzászólása Júl 1, 2017 /
 
Sziasztok Gsmart alaplapjan vannak pontok, " vbat gnd utxd1 urxd1 utxd4 utxd4 " mire szolgal?
(#) Gabó hozzászólása Júl 9, 2017 2 /
 
Nem egészen hiba, csak egy megfigyelésről írnék pár szót. Előre szólok, hogy nem kérek olyan hozzászólásokat, hogy ja mert ócska samsung stb, mert kérek rá moderálást!
Utóbbi időbe kaptam pár felsőbb kategóriás készüléket, és feltűnt, hogy a samsungoknál(Note4, S7edge, S8), ha LTE/4G módba van a telefon használva, Telecomos kártyával, akkor a térerő igen gyenge. 1-2 egység (-101dBm-től felfele), az S8 esetébe 3 egység, igaz ez független. (-94 - -101dBm) Míg megnéztem ismerős és saját huawei (mate9, p9, p8) készülékeken, ott mind jó térerőt produkáltak 4g/LTE módba. Teljes térerő, és -78 - 90dBm közt volt. Átrakva 2G/3G vagy csak simán 3G-s módra, a samsungok is teljes térerővel mentek. Szolgáltató, vagy készülék ill a készüléken futó rendszer miatt lehet ez?
(#) Andr3wJ válasza Gabó hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Ilyenekkel kár foglalkozni, valamelyik mindig jobb lesz mint a másik. Nem egyforma a hardver.
Régen amikor még a Motorola még név volt nagyságrendekkel jobb volt a rádió része mint a többinek.
Vagy az egyik nem akar sok energiát beleölni a tesztelésben és megelégszik ami van, vagy határra tolja a dolgokat.
Vagy valamit elszúrtak a firmwareban.
(#) Gabó válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Csak érdekes, hogy ilyen eltérés van. És nem is noname gyártó készülékei. Ismerős aki a huákkal foglalkozik, ő említette, hogy tavaly volt egy hibás szoftver update, ami ugyan ezt produkálta a huáknál, de érdekes módon, ott javították. Sajnos nem tudok másik szolgáltató kártyájával tesztelni, mert ugye függők a készülékek egy része.
(#) pucuka válasza Gabó hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Azt jó lenne tudni, hogy melyik sávon kapcsolódik az LTE -hez. 700, 1800, 2100, 2600 MHz. Az a baj, hogy ezt nem jelzi semmi. A mutatott térerőt adatforgalom alatt nézed?
(#) Gabó válasza pucuka hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
A mutatott térerőt a SIM állapotnál és ugye fent a sávon néztem. Direkt le volt kapcsolva a wifi, hogy csak a szolgáltató netjét használja.
Csatolok egy netes leírásból adatokat. Mint látható, a huaweinél LTE FDD-nél több csatorna van
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2017

Névtelen.png
    
(#) Kovidivi válasza Gabó hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Észre vetted, hogy minden fórumlakót megfenyegettél, hogy ha olyat ír, ami neked nem tetszik, beköpöd a modiknak? Nem nagyképű dolog ez egy kicsit?
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Nem fenyegetes, csak a fuj samsung mekkora s...r stb vitak elkerulese erdekebe irtam... ugyanis nem ez miatt irtam, hogy ki mit mennyire utal, vagy nem. Amugy koszi, a tartalmas infot
(#) eSDi válasza Gabó hozzászólására (») Júl 10, 2017 /
 
Üdv!

Nem érdemes összehasonlítani a különböző gyártók készülékeit, sőt még egy gyártón belül sem nagyon érdemes. Sok minden beleszól a dologba, pl. hol van az antenna, fém burkolatos e a készülék és igen, hogy mennyire tojtak bele a tervezés során a dologba. Mellékesen a T imígyen használja a frekvenciákat: "Általában a sűrűbben lakott, nagyobb lélekszámú településeket az 1800-as és 2600-as sávval szolgáljuk ki. A kisebb települések és a települések közti területek, közutak lefedése a 800-as 4G sávon valósul meg."
2G/3G módra is felesleges átkapcsolni, más frekvenciákat használ és más átviteli módot.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2017
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 15, 2017 /
 
Sziasztok!
Mit gondoltok a mai telefonok fejlődéséről?
Van egy Asus zenfone max-om, az akkuidővel már elégedett vagyok (5000mAh), de szomorúan tapasztalom, hogy zenehallgatás és internetezés közben elkezd melegedni a telefon, és lassul, szaggat... Régi telefonom, ami nem 8 magos volt, hanem csak egy, még a fényerőt is visszavette, így nem tudtam használni a telefont. Mi a megoldás vajon?
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
Rosszul írtam, a jelenlegi 4 magos csak, a régi pedig két magos volt, az is túlmelegedett nyáron. Mit csinálnak a 8 magos telefonok tulajdonosai?
Beállítottam az energiatakarékos üzemmódot, eddig teljesítményen állt. Fényerő is lejjebb lett állítva, de maxon jobban szeretem.
Vagy ki kell bírni ezt a nyári időszakot? Olvastam olyat, hogy feljebb lehetett állítani a hőmérsékletet, ahol lassít a telefon (nem emlékszem, melyik típusnál), mert túl alacsonyra volt állítva, tehát létező korlátozásról írok.
Tapasztal más is ilyet, esetleg szoftver/hardver hiányosság lehet?
Az is elképzelhető, hogy ha gyenge a mobilhálózat, nagyobb teljesítménnyel kell adnia/vennie a telefonnak, ami több meleget generál? Most energiatakarékosra állítva a telefont nem tapasztalok lassulást. Ki érti ezt? Pedig a proci figyelő alkalmazásom azt jelzi, hogy 4x1GHz-en pörög a proci.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
Következő: »»   75 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem