Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   116 / 208
(#) kovacspista válasza kereszke hozzászólására (») Jún 20, 2017 /
 
Még egy dolog jutott eszembe, nem tudom , hogy érintős e /szenzoros e/ a készülék, ha igen , akkor az a panel szokott így viselkedni. Egyes tv-k megbolondulnak ha lehúzzák ezt a panelt, másokat nem zavar a hiánya.
(#) péter71 hozzászólása Jún 21, 2017 /
 
Sziasztok. Adott egy samsung tv, ami nem akart bekapcsolni. Pár nap pihentetés után bekapcsol, viszont teljesen zöld a héttér, és fekete körvonalak vannak a kép hejyett, felismerhetetlen az adás. Ha belemegyek a menűbe, minden felirat a fejetetején áll. Esetleg javítható, vagy kuka?
(#) mate_x hozzászólása Jún 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Sony Bravia KDL-46V4000 2009-ben gyártott TV. A képeken látható, hogy mi a probléma vele. Szerintetek ez t-con hiba, vagy a kijelző hibás?
A t-con típusa: fs_hbc2lv2.4
A kijelző típusa: ltz460hb08
A segítséget előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza mate_x hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Szia!
Ez LCD-hiba lesz.
(#) mate_x válasza kadarist hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Köszönöm a választ. Ez kuka, vagy javítható valahogyan?
(#) kovacspista válasza péter71 hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Ez milyen TV egyáltalán??
(#) kovacspista válasza mate_x hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Az a szélső cof kábel van leválva részben. Pillanat forrasztópákával meg kell melengetni. Én raktam bele 2,5 ös rézdrótot és felmelegítés után is nyomva hagytam kihűlni. Ha a kábel szakadt , akkor nem igen lehet mit tenni vele!!
(#) mate_x válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Köszönöm a tippet, megnézem mit tehetek vele.
(#) péter71 válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Samsung RBLE19C450E1WRZF.
(#) kovacspista válasza péter71 hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Ez a fajta? Lett vele csinálva valami?

LE19.JPG
    
(#) péter71 válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Igen ilyen, és nem lett vele csinálva semmi.
(#) kovacspista válasza péter71 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Az a tény, hogy fejen áll a menü, szerintem a főpanel hibájára, de lehet, hogy csak softweresen. Egy frissítést, vagy egy eredeti szoftwert kellene rázavarni! Én így hírtelen nem találtam, de biztosan van. A másik hiba a t - con lehet, de ezen nem lehet cserélni, egybe van a kijelzővel. Én az előző esetet vizsgálnám.
(#) péter71 válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Köszönöm. Megnézem.
(#) kovacspista hozzászólása Jún 25, 2017 /
 
Sziasztok! Most én kérnék segítséget. Nem igen javítottam plazmát, de egyszer el kell kezdeni!! Merre induljak ezzel a gonddal? Amit a képeken láthattok egy SAMSUNG PS42S5HX/XEH plazma készülék.Nagyon hasonlít a régi , képcsövel szerelt tv-k sorszinkron hibájához.
(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Van erre külön topik sok érdekes , és lényegre törő képpel , és illusztrációval.Nézz be oda , és ha akkor sem fog menni , akkor vissza térünk rá.
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Találtam ezt azt, amiből az szűrtem le, hogy mint az lcd tv nél, szalag kábel, kontakt hiba, tápegységek, kondik stb. Megnézem ezeket, de ez nem hiphopp az biztos!! Egyébként melyik topikra gondoltál? Amelyikben Te és a "nagyfeszültség" nevű felhasználó csevegtek?
(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Nem tudom melyiket nézted , de van Plazma tv javítási topik , azt hiszem abban vannak ezek a dolgok.Igen mindenképpen nézd majd át.És főleg a feszültség értékeket , annak megfelelő kijelző típusnak megfelelően.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
(#) gyuszko77 hozzászólása Jún 28, 2017 /
 
Sziasztok!Van egy Sony Bravia (KDL-32T2800) lcd tv-m, annyi problémám van vele hogy a fényerősséget, szinte max-ra állítva is sötét árnyalatú a kijelző.(régebbi tv-nél ilyen esetben már vakítóan csak fehér szín szokott látszani). Egyébként a színek tökéletesek más problémja nincs a kijelzőnek. Szeretném megkérdezni hogy mi az amit cserélni kellene rajta hogy a probléma megoldódjon.Régebben is volt már ez téma ,akkor valaki a Gamma korrektor IC cseréjét ajánlotta(cserélve is lett),de az nem orvosolta ezt a problémát ui.: Ugyan én nem értek hozzá, de olyan helyen dolgozom ahol bármilyen ki-be forrasztás megoldható.
(#) kovacspista válasza gyuszko77 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Esetenként igen hosszú vizsgálat előzi meg, hogy egyáltalán csréljünk valamit, de még akkor sem mindig jön be! Így látatlanból meg végképp esélytelen, hogy megmonja valaki, hogy mit kell cserélni!! Háttérvilágítást kellene vizsgálni, de abban is rengeteg alkatrész van amit okozhat ilyet, nem beszélve azokat az alkatrészeket ami nem a háttérvilágítás áramköreiben található, de mégis okozhat ilyet!! Valószínűleg gyenge a háttérvilágítás. Hogy miért?, azt vizsgálni kell!!
(#) Massawa válasza gyuszko77 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Szerintem nézd meg melyik üzemmodban van ( van rajta egy sereg a mozitol a brillantig) a mozi szokott ilyen tompafényü lenni).
(#) gyuszko77 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Köszönöm szépen a hozzászólásokat (kovácspista,Massawa) azt hittem hogy csak egy egy alkatrész cseréje már megoldást hozhat.Gondolom az inverteren való vizsgálódás illetve méregetés egy laikus számára nem egyszerű,viszont anélkül pedig nem megy Találtam hozzá kapcsolási rajzot (specifikusan ehhez a típushoz de nekem ez magas ) Ami pedig az üzemmód beállítást illeti azokat már megnéztem ,most normálra van állítva,hideg színtónussal.
(#) kadarist válasza gyuszko77 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Szia!
Én Samsung tévénél találkoztam fényerő csökkenéssel, amit szervizmenübe való belépéssel és kilépéssel lehetett orvosolni. Egyéb szervi baja nem volt a készüléknek.
(#) kovacspista válasza gyuszko77 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Tedd kiemeltre, az talán a legvilágosabb.
(#) kovacspista válasza gyuszko77 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Valóban meg lehet próbálni visszaállítani gyárira, a szervíz menüben is!! Viszont nem javaslom más elállítgatását!!
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Júl 1, 2017 /
 
Sziasztok! Tudja valaki hogy a 40"-os Samsung LED stripben milyen tip számú ledek vannak? 5 sor, ebből 2 10 Db-os, 3 sor pedig 9 ledet tartalmaz, Így jön ki a 150V körüli érték amit az inverted kiad. 3 strip-et rendeltem hozzá, lengőben működött is fél napig, de új furatokat kellet csinálnom, s mire összeraktam,
véglegesre, pedig nem mértem sehol zárlatot, csak a 2 felső csík villant fel bakapcs-kor. Utána csíkonként tápról teszteltem megint, s pár led megadta magát. Van még pár+ ledem de mire leveszem megég, képtelenség átrakni. Rendelni akarok, mert csak pár €, de nem tudom melyiket???
0,1x0,1 inch, vagy 2,66x2,66mm.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 1, 2017 /
 
Bocsi, a képet elfelejtettem csatolni! Hiába öreg-szem!
(#) kadarist válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 1, 2017 /
 
Szia!
Milyen szöveg van a szalagra írva? Egyébként én úgy oldottam meg ezt a kérdést, hogy vettem többféle típusút, méretűt és a legjobban hasonlítót építettem be.
(#) Chipmunk1960 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2017 /
 
Szia, A 3 db új csík MBL-40035D4pDWI-L/R , ezek 10 ledesek, a maradékból raktam össze a 2 csíkot, az SVS400_3_4/5 LED a-d type pozíció függően. De mivel így 1 led-del több volt az inverter csak 1 pillanatra indult el. Az alsó csíkból középről 1-et kivágtam, a távolságot megfeleztem, 10 helyett 12 lett feltűnő sem volt. Az a legjobb megoldás!De nem szoktam LCD-ket javítani, ezt magamnak akartam, mert egyébként működik mindene.
(#) kadarist válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 2, 2017 /
 
Jó, Ez alapján nem igazán lehet LED-eket keresni. Csíkozás helyett inkább vegyél egyedi LED-eket és azokat forraszd fel a rosszak helyére. A tűs módszerrel meg tudod határozni a rosszak helyét.
(#) kadarist válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 2, 2017 /
 
LED csere: Bővebben: Link
Teszt tűvel, elemmel, de persze áramkorlátos táp is jó ehhez: Bővebben: Link. A szúrási helyel szalagfajtánként változhatnak, ezt külön érdemes meghatározni a próbák előtt.
Következő: »»   116 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem